Twente využilo opci, Sadílek zůstane v Enschede minimálně další sezonu

23.03., 15:14
Aktuality
Michal Sadílek (© AFP)

Michal Sadílek je oporou Twente, jehož dres bude oblékat i v příští sezoně. Český reprezentant měl v končící smlouvě opci, kterou jeho zaměstnavatel aktivoval.

Twente přivedlo Sadílka před necelými třemi lety na hostování z PSV Eindhoven, odkud ho následně získalo natrvalo. Čtyřiadvacetiletý záložník patří ke stálicím v sestavě a nyní to vypadá, že by si po dvou neúspěších v předkolech Konferenční ligy mohl konečně zahrát evropské poháry.

Klub z Enschede osm kol před koncem ročníku drží třetí příčku, která v Eredivisie znamená postup do předkola Ligy mistrů. Twente proto chce úspěšné mužstvo udržet a ještě posílit, jedním z prvních kroků je prodloužení se Sadílkem, na něhož podle očekávání využilo opci.

Rodák z Uherského Hradiště za Twente odehrál 84 soutěžních zápasů, v nichž zaznamenal čtyři góly a sedm asistencí. Čtyřicetkrát ve všech soutěžích nastoupil za PSV Eindhoven.

Twente chce udržet také zkušeného útočníka Rickyho van Wolfswinkela, se kterým jedná o novém kontraktu. Ten odmítl podepsat Gijs Smal a na odchodu je i další bek Joshua Brenet.

Autor: Jiří Vojík / vi.nl, fctwente.nl

Komentáře (21)

Přidat komentář
oli9

Reagovat
Kucka

V létě snad přesun do top5 ligy, má nejvyšší čas se ukázat i jinde než v Nizozemí.

Reagovat
Seydou Doumbia

fakt věříš že má na top 5? jaký tým?

Reagovat
Kucka

Nějaký střed BL / SA / LL si myslím, že je v jeho silách. L1 je plná fyzicky nadupaných černochů, tam by to měl asi těžké.

Reagovat
Seydou Doumbia

Do L1 se nějací slabí běloši z česka nehodí no tam bud urostlí silní negři a nebo technická jižní amerika, češi nejsou ani 1

Reagovat
Uwe háže buly

Ale jdi, jsou to hračičkové

Reagovat
Seydou Doumbia

Ajo to řekl náš nový expert, už nevím jméno...

Reagovat
Sigma Olomouc

Hlavně Souček

Reagovat
IgorMičinec

tyhle kecy. Kolikrát si ho v Twente viiděl prosím? V tý lize je asi 50 frajerů co maj do top 5 rozhodně blíž.

Reagovat
Kucka

Rád se podívám na seznam 50 adeptů na přestup z Ered do top5 lig, sem s nimi.

Na zápasy Twente nekoukám, jenom jsem v komentu napsal, že by bylo vhodné, aby se ve 24 letech ambiciózní hráč, za kterého ho považuju, po pár sezonách v Nizozemí posunul někam výš a hraní základu ve 3. týmu ligy je k tomu dobrý předpoklad. Samozřejmě jestli se tam prosadí, nezjistíme do doby, než tam skutečně přestoupí. A ty ho máš evidentně více nasledovaného, tak si rád poslechnu, proč to vidíš jinak.

Reagovat
IgorMičinec

Nechce se mi tady vypisovat vsechny, tak dam par prikladu mimo top týmy (ajax,feyeenord,psv) o kterých asi zhruba všichni víme. Přimo z Twente např. Boadu, Steijn, Hilgers, Smal, AZ: Pavlidis, Sugawara. Nebo treba Sahraoui z Utrechtu. 50 jsem samozrejme přehnal, ale když k tomu přidaš hrače z "velký trojky", je jich dost. Sadilek mi přijde nevyrovnanej, neduraznej, má zápasy, který doslova odchodi, o to víc pak máchá ručičkama. Ale samozřejmě bych mu přestup za lepším přál. Tim, že má smlouvu už jen na rok, tak by třeba po jejím vypršení pro nějaký tým mohl být alternativou, ale úplně to moc nevidim.

Reagovat
Kucka

To už je trochu normální reakce, ta mohla přijít rovnou. Twente se, předpokládám, bude hodit každý milion, a proto mě napadlo léto jako ideální moment na přestup, když teď uplatnili opci a má rok do konce smlouvy. I kdyby mělo jít o nějaký klub nižšího středu (typu Hellas, pokud se udrží, Werder nebo Mallorca), zase by ho to mohlo posunout a udělat lepším hráčem pro repre.

Reagovat
IgorMičinec

Ani ta první reakce neměla vyznít nikak zle. Spíš jsem reagoval na to, že mi to přišlo jako klasický přiklad přisloví: "přání otcem myšlenky" ptž samozřejmě všichni chceme český hráče v top ligách

Reagovat
Kucka

Jasně, beru, nakonec zajímavá diskuze. Akorát místo "tyhle kecy", což může lidi nasrat, jsi mohl rovnou napsat, že ho máš nakoukaného a kde má rezervy.

Reagovat
IgorMičinec

Uznávám , mohl jsem si to odpustit.

Reagovat
Uwe háže buly

Trochu divná kombinace dresu s tím zbytkem.

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Salfovic

U pasu došla krejčímu látka.

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Nadržený šimpanz

Do Sparty místo bráchy by mi seděl

Reagovat
wyqinac

husty, ze je mu porad teprve 24 clovek uz o nem cte dlouhy leta, jak je v zahranici, ze jsem myslel, ze uz je mu vic

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele