Turecko našlo nového trenéra, dohodlo se Kuntzem

20.09.2021, 11:58
Aktuality
Stefan Kuntz po pěti letech opustí pozici trenéra německé reprezentace do 21 let. Rodák z Neunkirchenu se stane nástupcem Senola Günese u turecké reprezentace...

Turecku se po vydařeném vstupu do kvalifikace o postup na mistrovství světa 2022 nevydařilo mistrovství Evropy, kde ve skupině nezískalo ani bod a vypadlo se skóre 1:8.

Pověstnou poslední kapkou se pro Günese stala porážka 1:6 s Nizozemskem v kvalifikaci MS, načež zkušený trenér po dohodě se svazem ze své funkce odstoupil.

Turecký fotbalový svaz však záhy našel náhradu v podobě Stefana Kuntze, s nímž se dohodl na podmínkách spolupráce. Osmapadesátiletý kouč sice měl ještě dvouletou smlouvu jako trenér německé reprezentace do 21 let, dohodl se ale na uvolnění z funkce.

Kuntz je historicky nejúspěšnějším trenérem německé jednadvacítky, s níž třikrát v řadě postoupil do finále mistrovství Evropy a v letech 2017 a 2021 slavil celkový triumf.

Autor: Jiří Vojík / transfermarkt.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
Nadržený šimpanz

Zmrda si furt pamatuju z EURA 96. Jak já tehdy nesnášel Německo

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele