Tudor odchází z Hajduku a bude novým asistentem Pirla v Juventusu

22.08.2020, 09:22
Aktuality
Na své bývalé hráče bude v nové sezoně spoléhat Juventus, alespoň co se týče obsazení trenérského postu. Hlavním koučem se nedávno stal někdejší záložník Andrea Pirlo a asistovat mu bude Igor Tudor, ten je po odchodu z Hajduku Split bez angažmá a co nevidět přiletí do Turína...

"Tudor už nadále není naším trenérem, rozhodl se přijmout nabídku Andrey Pirla a stát se jeho asistentem v Juventusu. Tudorovi do další části kariéry přejeme hodně štěstí a spoustu úspěchů," uvedl chorvatský klub v oficiálním prohlášení.

42letý Tudor z Hajduku do Juventusu odcházel už v létě 1999, italský celek tehdy zaplatil 3,7 milionu eur a získal dlouhodobého hráče pro svůj první tým. Tudor byl jeho součástí sedm a půl roku, během nich se dvakrát stal mistrem Serie A.

Tudor za sebou na rozdíl od Pirla, který před dvěma týdny nahradil Maurizia Sarriho, už má několik trenérských angažmá. Po začátcích u mládeže Hajduku Split byl asistentem u chorvatské reprezentace, jako hlavní kormidelník následně vedl PAOK Soluň, Karabükspor, Galatasaray a Udinese, prvního týmu Hajduku se stihl ujmout už dvakrát.

Autor: Tomáš Pavlík / football-italia.net

Komentáře (18)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Nevím teda jak se mu dařilo, ale nějaký zkušenosti má a Pirlo si ho asi vybral, protože si rozuměj.

Tak snad se to přenese i na hráče.

Reagovat
Melchior

I kdyby příští sezona měla znamenat kompletní přestavbu a třeba 3. místo v Serii A a v LM neúspěch (třeba stejný výsledek jako letos), stál bych v tomhle za Andreou. Juventus to potřebuje jako sůl, vykopat všechny žoldáky a začít trochu nanovo. Další Scudetta už získávat setrvačností nestačí. Snad to pochopí i Agnelli.

Reagovat
johan14

Keď budete po 10. kole na 3. mieste, potom som zvedavý na vaše reakcie. Zatiaľ sú to len oduševnane bláboly.

Reagovat
ED91

Reagovat
smazaný uživatel

Přeju si pád na hubu. Klidně ať jsme zase na sedmém místě. Lidi v klubu musí pochopit, že cestou mezinárodních žoldáků půjdeme leda tak do prdele.

Reagovat
stuff

Reagovat
Stannis Baratheon

Yorkové a Lancasterové budou v Juventusu opět jednu za jedno.

Reagovat
smazaný uživatel

V Hajduku horšího trenéra nepamatuju. Např. Burićovi nesahá ani po kotníky. Hra nemá žádný systém, staví neustále své oblíbence (Jurić místo Nejašmiće atd) a posty hráčů nesmyslně prohazuje, viz. poslední utkání. Pirlo zde jednoznačně nesahá po trenérských vědomostech, ale po kamarádství.

Reagovat
smazaný uživatel

Ivane, vždyť on ten fotbal nedělá pro sebe

Reagovat
Mr.Jindros

mu helfne

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
pospech11

Tak třeba zase začne Štefan Simic hrát

Reagovat
El-Pistolero-68

Reagovat
Benesse

Nepamätám si, že by bol niekde ako tréner úspešný ...

Reagovat
ED91

Začína to pekne divne. Som strašne zvedavý na úvod sezóny.

Reagovat
Airus

O Ramseyho je stale zajem v Anglii, ale jaho plat 400k tydne je problem... No shit

Reagovat
smazaný uživatel

Vyměnit za 3 kopačáky a 2 sítě na bránu a ať táhne

Reagovat
smazaný uživatel

V Turině se rodí, myslím si zajímavý trenérský tým

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele