Pirlo nahradil Sarriho a stal se novým trenérem Juventusu

08.08.2020, 20:32
Aktuality
Juventus má náhradu za odvolaného kouče Maurizia Sarriho. "Stará dáma" jmenovala bývalého italského reprezentanta Andreu Pirla, jenž měl původně vést rezervní mužstvo...

Italský velkoklub sice získal devátý po sobě jdoucí ligový titul, ovšem vypadl hned v osmifinále Ligy mistrů, což se nakonec stalo osudným pro trenéra Maurizia Sarriho.

S hledáním náhrady se však Juventus příliš nezdržoval, když do uvolněného křesla jmenoval Andreu Pirla, jenž měl původně od nové sezóny vést rezervu turínského celku.

Pro bývalého záložníka, jenž za Juventus nastupoval čtyři roky v závěru kariéry, půjde o první trenérské angažmá. "Andrea Pirlo je novým trenérem Juventusu," stojí v prohlášení na webu Juventusu. "Dnešní volba je založena na přesvědčení, že Pirlo má potřebné vlastnosti, které jsou potřeba, aby byl jeho debut na lavičce úspěšný," uvedl italský klub, jehož nový kouč dostal smlouvu na dva roky.

Autor: Jiří Vojík / football-italia.net

Komentáře (442)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele