Tuci si pochvaluje spolupráci s Kuchtou. Můžeme spolu hrát, říká

20.01., 11:29
Aktuality
Indrit Tuci (© AC Sparta Praha)

V Praze zatím není ještě ani měsíc, ale už si zvyká na nové prostředí i spoluhráče. Albánský útočník Indrit Tuci (23) se o dojmech z dosavadního angažmá ve Spartě i souhře s útočnou jedničkou Janem Kuchtou rozpovídal pro klubový web.

Zatímco v minulé sezoně sázela Sparta na trojzubec Čvančara, Kuchta a Haraslín, po odchodu prvního jmenovaného, který se dokázal přeorientovat na krajní pozici, obsadil pravou stranu typický křídelník Veljko Birmančevič. První parta nastřílela v minulém ročníku FORTUNA:LIGY celkem 33 branek, ta současná se momentálně drží na 20.

V zimě ale Pražané přivedli do kádru Indrita Tuci, vysokého útočníka z Albánie. Konkurence ještě v podobě Victora Olatunjiho a Václava Sejka narostla do obřích rozměrů.

Spolupráce s Kuchtou šlape

Pro Kuchtu to však nemusí být vyloženě problém. Jak Tuci v rozhovoru pro klubový web uvedl, na tréninku je trenéři staví k sobě a spolupráce zatím šlape. "Honza hraje na pozici devět a já za ním jako hráč číslo deset. To mi hodně pomáhá. Povedlo se nám už několik kombinačních akcí. Potvrdili jsme si, že spolu můžeme hrát. Mně osobně naše spolupráce opravdu vyhovuje," uvedl.

Tuci navíc nezastírá, že se od o tři roky staršího spoluhráče může leccos naučit. "Poslední týdny jsem měl možnost sledovat ho na tréninku. Když vidím, že udělá nějaký speciální pohyb, snažím si ho pamatovat, abych ho mohl i já někdy v budoucnu uplatnit."

Boj o post hrotového útočníka tak nemusí nutně dopadnout porážkou jednoho z dvou soků. Bývalý forvard Lokomotivy Záhřeb navíc nemá problém šance i připravovat. "Chci dávat góly, ale také asistovat. Nejde totiž jen o góly, i klíčové přihrávky týmu moc pomáhají. Lidé se většinou soustředí jen na góly, ale jsou hráči, kteří góly nedávají a odvádějí na hřišti opravdu skvělou práci. Někdy třeba jen svým pohybem," líčil.

Když měl odpovědět na modelový příklad, kdy jde s míčem na brankáře a vedle běží spoluhráč, jak se zachová, hned měl jasno. "Kdybyste viděli dnešní trénink, přesně k takové situaci došlo. Šli jsme s Kuchtičem sami na gólmana. Viděl jsem, že je Honza volný, takže jsem ani nepřemýšlel a přihrál mu, aby mohl dát gól do prázdné branky," neváhal Tuci.

"Vždy budu raději hledat spoluhráče, který je v lepší pozici než já. Já můžu minout, ale on v takové příležitosti pravděpodobně s přehledem zakončí," dodal třiadvacetiletý Albánec.

Autor: eFotbal.cz / Jakub Dvořák

Komentáře (23)

Přidat komentář
Pablos

Sparta si taky vysílá ty přáteláky jako Slavia ?

Reagovat
Uwe háže buly

Na Livesport je, že to vysílá o2 tv sport

Reagovat
Pablos

tam jsem to zrušil, než začne liga

Reagovat
ACSeRw!n

snad to nekde bude no sakra

Reagovat
Pablos

kde koukáš ?

Reagovat
ACSeRw!n

nikde sem to nenasel

Reagovat
Pablos

taky né no... už jsem měl cukání si zase obnovit O2, ale pak jsem se na to vysral

Reagovat
Mass

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
666

Počkej až zjistí, že si lepší než on. To ti pak ani nehodí ve sprše mýdlo na zem.

Reagovat
srandamač

Ten Vavro je beztak player

Reagovat
smazaný uživatel

Kodaň do 10 v 20. minutě. Sparta se začíná "připravovat" .

Reagovat
Mass

Kde to sleduješ?

Reagovat
Greny

Je to na o2

Reagovat
smazaný uživatel

O2tv.

Reagovat
Greny

Tak když je Vavro picus .... To by bylo tak na pět zápasů být to v lize, v přátelskou na to dostat do rypáku ještě na hřišti

Reagovat
smazaný uživatel

Tak neřeknu kdyby mu ukončil kariéru. Takhle ho přejel, ale nemyslim si, že to bylo na červenou. Ale hrát do 10 Sparta musí potrénovat, to jo. Szikszay asi ještě cítí tu porážku v předkolech . Divim se, že takhle nekompromisně nevylil Preciada po likvidačním faulu na Provoda v derby.

Reagovat
ondrvo

Reagovat
mistr129

No s tím derby má pravdu, tam vedle Preciada ještě Laci udělal totéž u laviček

Reagovat
ondrvo

Přijde mi ireleventní řešit x měsíců starý věci. Tenhle jouda vám tu spíš dělal ostudu svým trollením a uplakánkovstvím.

Reagovat
mistr129

Nezpochybňuju, i když nevím který z těch dvou to byl

Reagovat
ondrvo

Newmi ale ono je to asi jedno, dobře, že jsou pryč

Reagovat
mistr129

Tak ten byl z těch dvou ještě normálnější, ale chybět mi nebude

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele