Trpišovský po Kluži: Nejsme v dobré pozici, musíme s tím něco udělat

14.10.2022, 09:34
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (73)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Psychika no Je to o jednom gólu, pak se to rozjede.

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
poz3n

Přijde mi zvláštní paralela s Liverpoolem, kdy oba týmy střídají extrémy, kdy buď selžou v zápasech, které by v minulé sezóně zvládli, anebo následně odehrají zápas, kde vstřelí třeba 7 gólů slabšímu soupeři, kterého by loni takhle výrazně ale neporazili. Jak kdyby se psychicky neustále znovu a znovu vyburcovávali a nemohli najít klid.

Reagovat
ratusek

Už se to krátí

Reagovat
AnthonyR

Olejník je podrážděnej, Usorovi evidentně nesedne role tahouna ofenzívy, Tecl je Tecl a takhle bychom mohli pokračovat. Holt se to sešlo všechno najednou. Chybí Škoďák.

Reagovat
Bakary3

Ono se to nesešlo, trenérský tým to k tomu nechal dojít.

Už minulá sezona byla dost výrazný varování, ale nějakou sebereflexi nevidím.

Ousou s kacharabou chybovali, přesto jim nějaká velká konkurence nepřišla.

Holeš byl přetíženého už nějakou tu dobu, střed ale zas posílenej nebyl, místo toho se kupuje Valenta...

Náhrada za Baha doudera, to není okamžitá náhrada, byl to risk.

V útoku to zprasil úplně.

Peněz se vyhazuje spoustu, kádr se neustále nafukuje, přitom kvalita jde dolů, to je úplně očividný.

Reagovat
Vrubozubec

Tak oni si hodně slibovali od santose, který úplně selhal, navíc se zranil hovorka. Před sezonou tedy byli 4 stopeři a to není špatné, ale jeden se dlouhodobě zranil a druhý zklamal. Douděra si myslím hraje zatím skvěle.

Reagovat
soukup

Hovorka je skleněný, to přece nemůže být překvapení, že se zranil

Reagovat
Bakary3

O Hovorkovi věděli, Santose nezatracuju jako trenéři, jak to dělají často, ale neměl být jedinou posilou, protože se ukázalo, že kacaraba je fakt jen na občasnej záskok.

Reagovat
ladyboy arsenal

co to tady tak čtu, tak máš dobrý názory a nesnažíš se tu sračku co ve Slávii je obhajovat zbytečnými kecy

Reagovat
Bakary3

Tak děkuju, zároveň je mi to líto, protože trpisovi a spol přeju

Ale prostě už je toho moc , musí si to všechno pořádně vyhodnotit

Reagovat
soukup

že nenahradili Baha bych úplně nevyčítal, koupit novýho Baha je nesplnitelný úkol, tam to šlo řešit asi jen tím riskem, že vezmou někoho zajímavého a zkusí ho vychovat.

Se zbytkem souhlasím.

Reagovat
letitfly

Ty jo, jako máš určitě větší přehled než já a nechci s tebou nesouhlasit, ale trošku musim. Slavia prostě nemá takový prostředky, aby kupovala 4 hráče typu Hien, každýho za 4 miliony eur. Musí se teda dívat po levnějších variantách v lize, případně v nejbližším okolí. Pokud se bavíme o risku, určitě je menší risk kupovat hráče z naší ligy, proti kterým pravidelně hrajou, maj je naskautovaný jak herně, tak i co se týče chování.

Ousou s Kacharabou byli doplněni Santosem, což se prostě ještě v létě zdálo jako majstrštyk, protože Santos byl jedním z hlavních pilířů plzeňskýho titulu, navíc pořád relativně mladej kluk s obrovským potenciálem prodeje. 4. stoper měl být předpokládám Hovorka nebo Holeš. Nechtěli si nechávat ještě Talovierova nebo Prebsla s Vlčkem, protože se neočekávalo, že by dostali moc velkou minutáž. Na poslední chvíli spadl Hien.

Holeš přetíženej určitě byl, ale zrovna on je fakt robocop a nikdo asi nečekal, že ho to takhle dožene. Navíc na pozici Holeše přišel Tiéhi, což se taky zdálo jako super backup.

Baha těžko nahradíš, ale zrovna pozice RB se nejen v český lize aktuálně nepotkává s příliš velkou konkurencí a zrovna mladej Douděra byl opravdu asi nejlepší možná prověřená volba.

I do útoku přivedli dostatečnej počet hráčů, dyť jsme si před sezonou všichni klepali na čelo, co s těma hroťákama budou dělat. Sor, Jurečka, Schranz, Tecl, Fila, bohužel je pokosily zranění a zároveň i forma Tecla, která se ukázala být nakonec možná kontraproduktivní.

Obecně vzato se mi nezdá, že by Slavia posilovala málo nebo nekvalitně, ale dřív téměř každá posila začla po pár měsících hrát excelentně. Teď je Slavia v podobný situaci jako Sparta, kdokoliv přijde, tak se zabije. A to je určitě chyba trenérskýho týmu.

Reagovat
soukup

On po nich asi nikdo nechce, aby koupili 4 hráče každýho za 4M euro. Ale asi by nebylo od věci koupit takového hráče třeba jednoho místo toho, aby se za 30M koupil Fila a za pár měsíců je nepotřebný, protože podepíšu Jurečku. Nebo když vezmou Valentu, protože jim splní kvótu pro odchovance, ale pak jde hostovat, takže vlastně nesplní. K čemu kupovali třeba takovýho Blechu? Jasně, byl za pár mega, nic velkýho, ale mega tady, mega tam a pak najednou na toho Hiena chybí peníze, protože mi po Česku běhá x nepotřebných borců po hostováních, kteří dohromady už něco stáli.

Reagovat
Greny

Blechu jsme chtěli koupit původně my, pak ho koupila Slavia a poslala ho k nám na hostování na rok a půl a mezitím se rozehrál Ševčík a Blecha v podstatě nehraje. Páč máme vlastního hráče a lepsiho

Reagovat
soukup

Jasný, ale prostě Slavii stál nějaký peníze a už v okamžiku nákupu bylo skoro jasný, že jí nikdy k ničemu nebude. Protože je to právě hráč pro průměr ligy, ale ne pro Slavii.

Reagovat
ladyboy arsenal

vsadili na kvantitu s tím, že jim z toho aspoň někdo vyjde. Nevyšel nikdo, otázkou je, jestli to je nekvalitou těch hráčů anebo tím, že ten tým nemá zafixovaný návyky kvůli neustálé rotaci a stavění hráčů na jiný pozice. Každopádně pod smlouvou jich mají jak za Jarolíma

Reagovat
letitfly

To že Slavia skupuje kohokoliv, kdo dejchá, je mu míň než 20 a odehraje aspoň jeden dobrej zápas, je samozřejmě fakt a vzhledem k stoupající kvalitě vlastní akademie je to trochu hloupost, ale přestup hráčů jako Blecha, Valenta, je nezruinoval.

Zacházení s útočníkama je dlouhodobej problém a psal jsem to sem už několikrát. Odstřelení Fily, Musy, Alijagiče je naprostý diletantství, ale já jsem spíš rozporoval to, že si Bakary stěžoval na nevhodný posilování. Podle mě posilování je s přimhouřením oka relativně v pořádku, ale začíná se jim rozpadat ta trenérská práce s hráčema, kdy už z nich prostě nedokážou během pů roku udělat materiál pro Evropu, spíš právě naopak.

Reagovat
Bakary3

Ale to je dobře, že nesouhlasis, proto sem chodíme

Myslim si, že může do 2 m Eur v pohodě investovat, než koupit 3 Valenty na náhodu, nevidím problém místo nich koupit jednoho kvalitního hrace.

Santos jak jsem psal výše, dobrý, a nevím, proč ho odstřelili, ale to se opakuje u vícero hráčů... Ale měl přijít někdo další. Když budu konkrétní, jemelku chci už 2 roky, nevím, co se jim na něm jako nezdálo. A když nic nevyšlo, neměli pryč posílat talovjerova. Jenže toho rok kurvili v záloze, i tak by byl lepší než kacaraba, když nic, bylo by aspoň trošku na výběr.

Holeš - no já si myslím, že to museli tušit všichni... Vždyť kolikrát říkali, že moc netrenuje at je na zápas. Z tiehiho zas tak odvarenej nejsem a řeknu to blbe - chce to tam taky trošku osobnost, on je jen další z cizáků, ten tu hru úplně řídit nebude.

Mně doudera přišel jako totálně výstřel naslepo a zatím se to potvrzuje, v lize to i jakžtakž stačí, proti silnějšímu soupeřům dozadu zatím moc jistej není.

Za půl roku to bude třeba jinak, to si umím představit, ale teď to pro mě bylo naivní.

Do útoku přivedli hráčů mraky, pustili Musu... Jenže to jsme u toho, oni mají tolik hráčů, že neznají jejich reálnou kvalitu a zonglujou s nima, pouštějí na hostování, hrajou za béčko... Nikdo nemá pořádnou pozici a když dostane šanci, je pod hrozným tlakem, že když to zrovna nechytí za pačesy, příště bude hrát zas někdo jinej... Do toho motání s postama, momentálně v sestavě Slavie najdeš málo pevnejch bodů - a co je paradox, stálice jsou ousou, kacaraba a Tecl. To prostě nevymyslis... Ostatní se neustále točí, a ti, co se točí, ještě vždy na různých postech.

Vlastně... Co kdo čeká, že se s tím bude hrát.

Reagovat
mistr129

Reagovat
letitfly

Jenže Hien nestál do 2 mil, ale téměř 4 miliony. A to samý bude stát asi každej prověřenější hráč z ciziny, u kterýho by to nebyl vyloženě risk.

Kdybych si měl v létě vybrat mezi Jemelkou a Santosem, taky beru Santose. Mě prostě připadá, že není ani tak problém v příchozích hráčích, ale spíš v jejich zapracování. Mám pocit, že kdyby došel do Slavie Jemelka s Vlkanovou, zapadli by do průměru i oni.

Přeci jen Santos, Ewerton, Tiéhi, Jurečka, to nebyly vůbec špatný posily. Ale zapracování těch hráčů je tristní, točí se na různých pozicích, jeden zápas odehrajou v základu, aby pak další dva seděli na tribuně.

Vlastně se shodujem v tom, že ta práce čistě trenérská je aktuálně fakt zmatená, divná a nedává smysl

Reagovat
Bakary3

Tak jestli měl stát 4 a vědí, že prostě tolik neinvestují, no tak jdu dál, nic se neděje.

A to si úplně nemyslím, bah byl taky za 1,5, jen hledat

Já si tedy myslím, že Jemelka lepší je, ale to není tak důležitý.

Jinak asi máš pravdu, jmenovitě kvalitu ty hráči nejsou špatný, ale to míchání je nejšílenější, co ve Slavii bylo.

Ale teda ještě k ty kvalitě - úpadek tam je, čekal jsem, že budou i přes ty data, kdy našli ngadeua, cilit na podobný hráče.

Místo toho se spíš spoléhají na průměr z ligy a čím víc, tím lip...

A ono to už v naší přebrany lize moc nefunguje.

Reagovat
Bakary3

A ve finále pak je lepší Plzeň, která posbírá, co zbyde, a utvoří z toho kompaktní tým, kde každej zná svoji roli a vědí, co mají hrát.

Reagovat
smazaný uživatel

Smekám klobouk . Po dlouhé době vlákno který má hlavu a patu .nikdo se v něm neuráží a lidi s rozdílným pohledem na věc dokáží v klidu a krásně diskutovat už jsem myslel že se tady toho nedožiju

Reagovat
Bakary3

Teda, tak děkujeme - občas mám taky světlý chvilky

Reagovat
letitfly

Nebetyčně mě serou ty vlákna, kde 70 procent diskuze jsou nadávky a měření pér. Bohužel jsem fanoušek Barcelony a pod nasima clankama je to beznej kolorit

Reagovat
letitfly

Mně to prave komplexně přestalo u Slavie dávat smysl. Přijde mi, ze kazdej slavistickej dílčí úspěch v sestavě je vlastně kontraproduktivní.

Trpisovi se povedlo par rošád v důležitých zápasech, kdy stavěl hráče mimo pozice. To vyvolalo pocit, ze je třeba takhle chaoticky točit sestavu neustále.

Povedlo se udělat z vysokyho kolohnáta Suka hráče evropskyho kalibru. To vyvolalo pocit, že se to povede i u Talovierova a úplně ho zkur….

Povedlo se udělat z ničeho Simu a zpenezit ho. To vyvolalo pocit, ze je potřeba tahat sem samy africany a vydělat na nich.

Podařilo se udělat z Koláře gólmana, kterej jednu sezónu udivoval Evropu formou a hrou nohama. Privedeme Mandouse, kterej nám (stejně jako Kolář) svoji bohorovnosti nohama pokazí Evropu

Reagovat
Pablos

Tak něják to občas působí no

Reagovat
Bakary3

Hm, něco na tom bude.

Svým způsobem je to i logicky tak nejak, každej má nějakej pohled a styl a hledá to, co už mu fungovalo nebo o čem je přesvědčenej...

Kdyby to bylo tak, že prostě postupují rozumne podle osvědčených věci, ale oni už delaj šílenosti.

A naopak... Stejný chyby pořád opakujou

Reagovat
Melda

Jen tak do pléna, není třeba od věci vzít i někoho kvalitního na hostování dovnitř.Teda z ciziny do Slavie.

Reagovat
ACSeRw!n

hlavne se odstranil Berbr, to je vas nejvetsi problem

Reagovat
Bakary3

laciny

Reagovat
Heisenberg

Co třeba začít víc běhat?

Reagovat
Firkraag

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Když jste ve složité situaci, tak se ukáže, kdo tomu týmu může pomoct a kdo dává góly třeba za rozhodnutého stavu.

Reagovat
ratusek

taky jsem si toho všiml. Ale určitě to není mířeno na Staníka

Reagovat
Kucka

Reagovat
Rimmer77

A to ti ještě Jindro ti tvoji podržtaškové neřekli , že jste už jednou nohou vyřazený i když by jste nějakým omylem teď dvakrát vyhráli. Siva vyhraje nad Kluží, Kluž nad Balkani a jste venku. Z takové skupiny nepostoupit to je umění a solidní ostuda.

Reagovat
Pablos

Výhra nad Balkani a výhra nad Siva... je min. druhé místo, trošku si to ještě projdi

Reagovat
Hasan Šáš

by měly tři týmy stejně, ne? takže minitalube, kde má jasně nejvíc bodů Kluž a nejmíň.... nechce se mi to počítat, ale tipuju že Slávie

Reagovat
Pablos

já myslel, že záleží na vzájemném ...že by bylo Siva 10b, Slavia 10b... ale remíza a výhra pro Slavii.

Reagovat
Hasan Šáš

nojó, jenže i Cluj by měla těch 10

Reagovat
Pablos

jo no to je fakt vlastně tak to pápá Slavia

Reagovat
Greny

Tak postup už nemají ve svých rukách .. to je docela husty

Reagovat
Fakt

Když 2x vyhrají tak postoupí ne?

Reagovat
Greny

No četl jsem na Twitteru že pokud Sivasspor porazi doma Kluž a Kluž porazí doma Balkani tak jsou v prdeli i když dvakrát vyhraji

Reagovat
Fakt

asi jo, rozhodovala by minitabulka 3 týmu, kde by Slavia měla nejméně bodů. A bohužel to i vypadá na dost pravděpodobnou variantu.

Reagovat
Csaplárova past

Jenže oni 2x nevyhrají, takže nemá smysl řešit matiku ...

Reagovat
ladyboy arsenal

to je šílený přitom skupina jak z intertoto cupu

Reagovat
Csaplárova past

Chtěli by Ligu Mistrů, ale nezvládají ani Konferenční ligu.

Reagovat
Mönchengladbach

Nejlehčí skupina dějin pohárů a oni jsou prakticky vyřazeni po čtyřech zápasech, to je neuvěřitelné.

Reagovat
Pablos

Reagovat
Blasphemer

Ostudné.

Reagovat
Bakary3

Tak určitě, ona skupina basileje, djurgaardenu nebo alkmaaru, to je pecka

Tyhle prehanky

Reagovat
Pablos

já jsem třeba palcoval, protože jsem to bral jako nejlehčí skupiny co kdy Slavia měla... a vlastně nejlehčí skupinu celkově co kdy český tým asi měl.... takže sice trošku zapřeháněl, ale nic strašného... je to fakt ostuda docela.

Reagovat
Pablos

teda za předpokladu, že fakt vypadnou

Reagovat
Bakary3

Jo, ale tak jako nejlehčí skupina dějin poháru

Ostuda... Nebudu dělat žádný alibi, ale zas ty týmy nějakou kvalitu mají a Slavia je bohužel jalová... To se stává... Zase si priznejme, co má Slavia teď za kvalitu...

Reagovat
Pablos

No ono, když koukneš někam do skupiny kde je předem jasný favorit a nakonec nepostoupí (Pořád to píšu za předpokladu toho nepostupu), tak to prostě ostuda je ...né dramatická, chvilková, za půl roku už to nemá žádnou váhu... a kvalita momentálně Slavia není právě omluvou, ale naopak přítěží co vyvolá ten efekt ostudy.

Reagovat
Bohemak12

Poslední týdny fanoušků Slavie na twitteru. 4 dny v týdnu se smějí Plzni za výsledky v LM a zbylé 3 dny dělají rozbory proč to nejde Slavii v poháru C....

Reagovat
mistr129

Tady už si člověk připadá jak na Okamurově facebooku, ale "smějí se Plzni za výsledky v LM" jsem nikde ve větším množství neviděl

Reagovat
Bohemak12

Nelži, už by jsi měl blok

Reagovat
Martin9719

Ono to není tak ani třeba tady jako na celým internetu kde ti lidé lezou na fb FCVP, na seznamu atd. A to jsou buď přímo slávisti nebo podporovatelé Slavie a hateři našeho fotbalu.

Reagovat
ACSeRw!n

to bych netvrdil, skupina je to nevyzpitatelna a nepostup Slavie neni zas takovy prekvapeni

Reagovat
OTASi

Reagovat
Pablos

Možná, že to je i ta zlomová sezóna... co si budeme povídat s tím přístupem, že půlka ligy je u nich pod smlouvou jsou vyloženě závislý na prodejích ...jednou je to dohnat musí a fakt nevím koho tam chtějí letos někam udat s takovými výkony v pohárech.

Reagovat
smazaný uživatel

Mohl bys zkusit třeba posadit Tecla. Mě se zdá, že Trpišovského kšiltovka JT už vstřebala celý jeho mozek a převzala vládu, protože taková umíněná tupost se jenom tak nevidí.

Reagovat
Pablos

Ach ta proklatá kšiltovka... JT ...Já Tecl.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kostomlat

podle mě je to jednoduché: šla ohromně dolů kvalita kádru a maskuje se to kvantitou. Slavia bude muset v zimě na nákupy, a to fest. Minimálně pořádného stopera, lídra týmu, a zamyslet se nad tím, jestli nenastal čas na změnu rozestavení na plastičtější 3-5-2.

Přijde mi, že Slavia je teď hrozně čitelná.

Navíc mají evidentní problém s útočnou fází, což je dost paradoxní, když mají nej útok ligy .

Reagovat
h8_sfatto

nej útok ligy je Kliment a v porovnání s Evropou je to tak 4.sled , to co má Slavie je tak 6.divize a tomu odpovídá i předvedená hra, sólisti se snaží prodat alá Stanciu, jeden zmrd sobeckej vedle druhýho, kterej se chce jen ukázat před evropskejma kamerama a vypadnout z díry pryč, kde je ten tým, který o sobě věděl a pracoval jeden na druhého...

Reagovat
Pablos

na tom je taky kus pravdy...

Reagovat
OTASi

Nevadí, Standa tu smůlu jednou prolomí! Hlavně že kabina je skvělá!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele