Troussier rezignoval na post kouče Japonska

19.06.2002, 20:55
Aktuality
Francouz Philippe Troussier odstoupil z místa kouče japonské reprezentace po neštastné porážce 0:1 od Turecka v osmifinále. Novinářům prozradil, že to vše je jen začátek japonského fotbalu. Jeho tým dokázal vyhrát skupinu H mistrovství se sedmi body.

"Japonský fotbal udělal velký pokrok vpřed a postupem jsme zajistili pevnou půdu pro příští úspěchy," řekl. "Ale cesta vzhůru je stále obtížnější a tým čeká ještě spousta práce, aby dokázal za 4 roky úspěch zopakovat."

"Možná řeknete, že jsme proti Turecku narazili na zeď. Cítili jsme, že jsme dosáhli našeho maxima. Ale Japonsko může vymazat rozdíl s největšími evropskými týmy jen více zkušenostmi ve velkých zápasech na velkých turnajích."

Sám trenér potvrdil, že se podle jeho názoru dopustil několika taktických chyb v zápase s Tureckem. Tam nenasadil od začátku Atsushiho Yanagisawu a Takayukiho Suzukiho a ještě více nečekaně střídal v poločase nejlepšího hráče Japonců Alexe.

"Doufal jsem, že změna přinese překvapení. Pokud bychom neprohrávali tak brzo, je možné, že by si teď ohledně složení týmu nikdo nestěžoval." Troussier také odmítl kritiku, že Japonci málo riskovali v závěru utkání v porovnání s Korejci. "Pokud bychom měli to samé štěstí jako Korea, možná bychom teď slavili postup do čtvrtfinále," dodal. "Nemyslím, že jsme byli horší než Turci, hráči se nemají zač stydět a chci jim za výkon poděkovat."

Autor: Pavel Kuchta

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele