Trenér Tuchel má navzdory debaklu s Leverkusenem důvěru vedení Bayernu

11.02., 10:13
Aktuality
Thomas Tuchel (© AFP)

Navzdory sobotní porážce 0:3 v Leverkusenu v přímém souboji o čelo bundesligy má trenér Bayernu Mnichov Thomas Tuchel nadále důvěru vedení klubu. V rozhovoru pro Bild to řekl výkonný ředitel bavorského giganta Jan-Christian Dreesen. Podle sportovního ředitele Christopha Freunda už nemají Mnichované kvůli pětibodové ztrátě na vedoucí Bayer boj o titul ve svých rukou.

"Nic se nemění. Už před zápasem jsme věděli, že to bude těžké. Rádi bychom dosáhli jiného výsledku, soustředíme se na další utkání. Nerad se opakuju (o Tuchelově budoucnosti), zůstává to tak, jak jsem řekl," prohlásil Dreesen.

Uznal, že Leverkusen byl lepší. "Zasloužili jsme si prohrát, musíme to přijmout. Naštěstí zbývá 13 kol, musíme doufat, že Leverkusen udělá jednu dvě chyby. I když to proti němu bylo těžké, nevzdáme se. Musíme se dát do kupy. Ve středu proti Laziu (v osmifinále Ligy mistrů) máme možnost sobotní utkání napravit," uvedl šestapadesátiletý Němec.

Bayer uštědřil Mnichovanům, kteří ovládli bundesligu jedenáctkrát za sebou, třetí porážku v ligové sezoně a odskočil jim na rozdíl pěti bodů. "Prakticky jsme si nevytvořili žádné šance a zaslouženě prohráli. Samozřejmě je to hořké v takovém utkání, těžko se to vysvětluje. Dopustili jsme se příliš mnoha chyb a dovolili jsme Leverkusenu dominovat. Až moc snadno jsme inkasovali. Pro náš tým to není typické, velká utkání jsme vždycky uměli hrát. Teď musíme vyhrát všechny zápasy. Nemáme to už ve svých rukou, to je fakt," citoval klubový web Freunda.

Rozčarování z výsledku neskrývali ani hráči Bayernu. "Byl to jeden z našich nejhorších výkonů v jednom z nejdůležitějších zápasů. Chtěli jsme bránit agresivně a vysoko, nečekali jsme, že Leverkusen nastoupí s takovou sestavou. Každý z nás se musí zamyslet nad svým výkonem," řekl gólman a kapitán Manuel Neuer.

Šlágr 21. kola rozhodli Josip Stanišič, Alejandro Grimaldo a Jeremie Frimpong. Adam Hložek nastoupil v 90. minutě, další čeští hráči vítězného celku Patrik Schick a Matěj Kovář zůstali mezi náhradníky. Svěřenci kouče Xabiho Alonsa v této soutěžní sezoně nenašli přemožitele v žádném z dosavadních 31 zápasů a atakují německý rekord Bayernu, jenž v letech 2019 až 2020 vydržel bez porážky 32 utkání.

Autor: ČTK

Komentáře (71)

Přidat komentář
Heresy

tuchla tu drzet je jako lestit hovno .. skoda ze tu neni fakac ve smajlicich

Reagovat
Bayern +

Ale nech si to vyžerie do konca sezóny. Teraz už žiadne iné meno nemá význam ku nám ťahať a henten buď vyhrá CHL a bude nám piť krv aj v ďalšej sezóne, alebo v lete vypadne.

Reagovat
Heresy

nestras .. nesmi nic vyhrat

Reagovat
Bandita_Harry

Reagovat
Rich

Uvidíme jakou bude mít důvěru až Bayern prohraje s Římě 4-0... Doufám, že poletí tohle nemehlo...

Reagovat
Kucka

To se bohužel s aktuální formou Lazia nestane

Reagovat
Rich

Počkej, jak to nemehlo tam dá stejnou sestavu jako proti Leverkusenu... Bude stejný debakl a stejně bude do konce sezóny... Je neskutečně frustrující, že takový tým jako je Bayern, tak vede horší trenér než byl Kovač...

Reagovat
mesyas

Brazilska sexbomba ho znicila. Zacali fetovat spolu.

Reagovat
Talker

9 titulů v řadě, kdy to je prakticky neustále o 10 bodů.

Přivedeš Tuchela a na konci sezony se o ten titul klepeš a vyhraješ ho o skore.

Přivedeš mu jednoho z nejlepších útočníků historie, který má hned po příchodu 45 minut na gol/asistenci a láme rekordy.

A stejně máš ztrátu 5 bodů po 21 kolech na tým, který titul v historii ještě nevyhrál.

Reagovat
Kovi81

Hlavně včera hrál přesně tu samou sračku, co u nás.

Reagovat
db18

a stejně se pak najde další velký klub, který ho angažuje...

Větší záhada než Mourinho...

Reagovat
Talker

Hele za mě Conte, Tuchel a Mourinho jsou velmi podobní v tomhle. A všichni půjdou stejným směrem - tj byli v TOP klubech, vyhrávali tam, ale skončí v nějakém AS, protože TOP kluby po nich už nepůjdou znova.

Reagovat
Kovi81

Jemu podle mě dost pomáhá ta vyhraná LM. Každopádně včera se přesně projevil, nasere tam 6 obránců, útočníci úplně odříznutí a vzadu stejně průchoďák. V Chelsea tohle byl schopný hrát i proti poslednímu týmu tabulky a pak se divil jak dement akorát.

Reagovat
Neutron

A to som sa tu niekde docital aky je Tuchel takticky schopny, velky strateg a zradza ho iba konfliktna povaha a vlastne jeho vyhadzov bol iba o konfliktoch s vedenim. Teraz neviem co si mysliet

Reagovat
Kovi81

To je strašná picovina

Reagovat
Neutron

Myslel som si

Reagovat
db18

Na včerejšku bylo kouzelné, že se v létě pustil Stanišič hostovat do klubu, kde má větší konkurenci než v Bayernu. V Bayernu se pak hledá hráč, který by zalepil (především) pravý kraj obrany. Ten hráč pak musí poprvé nastoupí nalevo, i když na to nemá návyky - a hraje na něj zrovna Stanišič, který je vyhlášen hráčem zápasu.

Reagovat
Kovi81

Reagovat
icka

Reagovat
Muffi

On umi perfektne tym pripravit, kdyz protivnik chce hrat fotbal, nebo neni uplny favorit.

Ale v momente, kdy ma jeho tym dominovat, je to vetsinou katastrofa.

Reagovat
Seydou Doumbia

Škoda že ani tu LM nemůžeme vyhrát, protože nám chybí kvalitní němečtí reprezentanti jako je Havertz a Werna. Lazio nás ještě asi podcení, ale ostatní soupeří asi ne.

Reagovat
Bayern +

Tak keď do najťažšieho zápasu sezónu nasadíš zostavu podľa náhodného generátora mien, tak sa to celkom dá vysvetliť, no

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
Bayern +

Už prestaň obhajovať toho neschopáka

Reagovat
Hachim Mastour

Ja akceptujem, že zlyhal, ale zlyhanie bolo nevyhnutné, nedá sa vyhrať 20 titulov po sebe. Bayern má jednoducho slabú zálohu a rozbitú obranu

Reagovat
vladino10

Otázka ale potom je prečo odišiel stanisic, ktorý bayernu nebol dosť dobrý, ale pre leverkusen dobrý je. Takisto je otázka prečo prišiel za tuchela Dier, ktorý vyzerá ze hra základ pred de ligtom. Takisto za tychela prišiel Kim. Tak neviem. Prečo je teda obrana rozbitá?

Reagovat
Hachim Mastour

A kto v poslednej chvíli zastavil prestup Palhinhu?

Reagovat
Bayern +

Fulham.

Reagovat
Bayern +

Nehovorím, že nemáš pravdu, ale Tuchel šiel tomu viac než naproti.

Reagovat
Manik...

Neskutečné

Reagovat
Hachim Mastour

Čakal by som od teba rozumnejšie zhodnotenie. Neuvedomuješ si, že Bayern už niekoľko sezón mohol a mal prehrať titul. Napriklad Favre mal vyhrať s Borussiou

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
kattos

Počkat ale když přicházel tak už Bayern nebyl první ne?

Reagovat
Bayern +

Reagovat
Maximm9

Tuchel on Stanišić scoring against Bayern while he’s on loan to Leverkusen.

“In England there's a nice rule where when you loan a player out, they can't play against you. For me that makes more sense”.

“The rule unfortunately doesn't exist in Germany”.

To je šašek

Reagovat
db18

Reagovat
Y.Cabaye

To by se mu líbilo u nás v lize.

Reagovat
Hachim Mastour

Má pravdu

Reagovat
Martin9719

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
John Obi Mikel

Rip

Reagovat
db18

Yes, polibek smrti!

Reagovat
Edgar Davids

Současná situace Bayernu mu není lhostejná. Thomas Müller (34) sice naskočil do šlágru Bundesligy, který Bavořané prohráli na půdě Leverkusenu 0:3, pouze na 31 minut, po zápase však byl slyšet nejvíce. "Chybí nám odvaha a individuální řešení," rozohnil se zkušený střelec. Müller, který s Bayernem získal už 12 bundesligových titulů, byl po zápase během rozhovoru s novináři viditelně naštvaný. "Co si myslím, že nám chybělo? V tréninku ukazujeme, že to umíme mnohem lépe, protože jsme odvážní, protože hrajeme fotbal bez zábran," ulevil si Němec. "Chybí nám odvaha a určitá svoboda ve hře. Leverkusen riskoval, hledal řešení a hrál fotbal. My hrajeme z bodu A do bodu B, z bodu B do bodu C a nikdo nehraje svobodně a neriskuje," dodal zkušený útočník.

Citim tam to takovy: Tuchel je zalud a nevi absolutne co dela...

Reagovat
Kovi81

Tohle je přesně Tuchelův fotbal. Milion přihrávek mezi obráncema a tam to začíná i končí. Jsem zvědavý, kde skončí po Bayernu

Reagovat
db18

Reagovat
Gerd 13

Výsledek je hrozný, ale ještě horší je to, jak k němu došlo. Základní sestava se moc pochopit nedá. Přehráli nás rozdílem třídy.

Reagovat
Giovanni

Celkom s tebou s tebou súhlasím, priateľ môj...Postaviť namiesto Mullera Pavloviča, namiesto De Ligtha dá tam Upamecana, namiesto Guerreira postaviť Boeya a to ešte na post a opačnu stranu po tom čo je v FCB týždeň aj s cestou, a prečo chýbal v základe Kimmich? Ano treba brať do úvahy aj to,že nám chýbali kridelnici Coman a Gnabry a samozrejme expresne rýchli a ofenzívny Davis ale aj tak si myslím, že FCB potrebuje iného trenéra ako je Tuchel, lenže otázka dňa znie: ale koho?

Reagovat
Gerd 13

Koho? Těžká otázka....

Reagovat
Ferragamo7

Úplne ľahká a pre mňa jednoznačná otázka-Klopp končí po sezóne v Liverpoole,už ho mali začať lanáriť.To je podľa mňa tréner,ktorého filozofia môže u nás fungovať.Otázne je,či on sám by mal záujem...

Reagovat
Gerd 13

Souhlas, Klopp by byl super, ale bral jsem na vědomí, že si chce dát pauzu.

Reagovat
Neutron

Klopp vyhlasi, ze rok trenovat nebude, ale uz ho lanaria z Barcy, z Bayernu…

Reagovat
srandamač

Ok, tak koho místo něj, až ve čtvrtek dostane padej padej?

Reagovat
Hachim Mastour

Tuchela si nechajú pre schopnosti v LM

Reagovat
esmuellert

Pevně doufám, že se Lazio vyšvihne k podobnému výkonu, aby se už TT pakoval do Španělska…

Reagovat
Kluivert9

Ve Španělsku po něm neštěkne ani pes.

Reagovat
Hachim Mastour

Je nehoráznosť, že sa z Tuchela robí tragéd

Reagovat
Heresy

je nehoraznost , ze sa z Tuchela robi trener

Reagovat
Bastaron

Reagovat
snuff24

Nádhera Xabi zlo musí být poražení konečně

Reagovat
Bandita_Harry

Zlo ?

Reagovat
db18

Tuchel

Reagovat
godwood

Reagovat
vladino10

Inak cital som ze ma bayern záujem o rabiota

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
Kocour Klapuška

Reagovat
esmuellert

Reagovat
Euphael

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Jardman

Co byste řekli na to, kdyby to po sezóně přebral Sebastian Hoeneß? Ve Stuttgartu odvádí opravdu dobrou práci a tenhle projekt, kterej nevyšel za Nagelsmanna, tedy mladý kouč na dloihá léta, by mohl klapnout u něj. Určitě k Bayernu má velice blízko.

Reagovat
esmuellert

Za mě bych to poskládal takhle Xabi, Hansi, Bastian... líbila se mi jeho práce u béčka, kdy po postupu do 3. ligy ji hned vyhrál, takže si myslím, že pro Bayern jistě zajímavé jméno do budoucna, ale raději bych mu ještě rok ve Stuttgartu dal, aby si prošel evropskými poháry a tam případně ukázal, jestli už uzrál pro Bayern, nebo ne.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele