Trenér Nagelsmann podepsal u německé reprezentace smlouvu do ME 2024

22.09.2023, 12:08
Aktuality

Julian Nagelsmann se stal oficiálně trenérem německé reprezentace. Někdejší kouč Bayernu Mnichov dnes podepsal smlouvu do mistrovství Evropy, které bude v příštím roce hostit právě Německo. Angažmá šestatřicetiletého trenéra potvrdil německý svaz.

Nagelsmann nahradil odvolaného Hansiho Flicka, který u týmu skončil 10. září den po debaklu 1:4 s Japonskem v domácím přípravném utkání, a stal se nejmladším trenérem německé reprezentace v poválečné historii. O jeho příchodu informovala média už od pondělí. Podle listu Bild by měl jeho měsíční plat činit zhruba 400.000 eur (asi 9,8 milionu korun).

Nagelsmann naposledy trénoval Bayern Mnichov, kde shodou okolností rovněž vystřídal Flicka. Bavorský velkoklub ho propustil v březnu po necelých dvou letech. Předtím vedl Lipsko a Hoffenheim.

Jako asistenti budou u národního týmu Nagelsmannovi k dispozici o rok mladší bývalý reprezentant Sandro Wagner a sedmatřicetiletý Benjamin Glück, jenž s ním prošel i všechna předchozí trenérská angažmá.

Debut na lavičce německé reprezentace Nagelsmanna čeká na americkém přípravném turné. Mužstvo se 14. října utká v Hartfordu s týmem USA, o čtyři dny později ve Filadelfii bude hrát s Mexikem.

Autor: ČTK

Komentáře (42)

Přidat komentář
Rudnevs

Ľudia to sčasti kritizujú, ale za mňa je to najlepšia možná varianta. Bol to môj naj kandidát. Viem, že nemôžem čakať zázraky, pretože ten tím nie je na úrovni Francúzov či Angličanov, ale možno aj preto, že tie očakávania nie su tak vysoké, stačil by solídny turnaj bez nejakej veľkej hanby a budem spokojný.

Reagovat
Martin9719

Reagovat
DidusIneptus

Proč Němci dávají za reprezentačního trenéra někoho, kdo naposled selhal a byl propuštěn (viz Bayern)?

Reagovat
Rudnevs

Keby sa najímali len tréneri, ktorí nikdy prepustení neboli, zrejme by väčšina súčasných trénerov nemala prácu.

Reagovat
Kucka

Reagovat
janinho

len zo zvedavosti... ak nagelsmann v bayerne podla teba zlyhal, ako by si opisal doterajsie posobenie tuchela?

Reagovat
Kucka

Reagovat
esmuellert

Jsi vedle, jak ta jedle...

Reagovat
exot12

Myslíš ako Flick?

Reagovat
exot12

Navyše Nagelsmann bol pod zmluvou

Reagovat
kissak

Sam Worthington bude dobrej.

Reagovat
Mass

Ten má stále stejnej výraz ať už hraje kyborga, modrýho mimozemšťana nebo antickýho hrdinu.

Reagovat
Rich

Neměl jsem ho rád jako trenéra Bayernu, ale přeju mu hodně štěstí a úspěchů v repre... Byla by škoda, kdyby Němci nevyhráli doma Euro.

Reagovat
Agent z Melmacu

piču hrajú, takže nebola by to žiadna škoda

Reagovat
Rudnevs

Tak takto to brať vôbec nejde. S tým kádrom je výhra nereálna

Reagovat
vladino10

Ale prichysta si pôdu na to, aby po vypadnutí v semifinále čo by bol skvelý úspech, mohol písať ako vždy vravel, že julian je neschopak

Reagovat
Rich

Máš nějaký problém s mými komentáři? Nebo chceš jenom rýt? Co kdyby ses zapojil do diskuze, ale přijde mi, že toho nejsi schopen a jenom plácáš nesmysly... Přeji mu úspěch a to je celý...

Reagovat
vladino10

Reagovat
Modi6

Proč by to měla být škoda? Proč by měli doma vyhrávat právě domácí? Divná logika.

Já jsem Nagelsmannovi přál když trénoval Lipsko. Bohatému Bayernu fandit nedokážu.

Reagovat
Rudnevs

Ešte že Lipsko je len chudobný ostklub…

Reagovat
Modi6

V té době tam hrával Patrik Schick. Tak jasně, Lipsko příchodem RB zbohatlo a aspoň čeří vodu ligy, kterou až na malé výjimky, vyhrává stále Bayern. Tudíž téměř jistě o dost bohatší než Lipsko bude.

Reagovat
Nickname 9

V době kdy tam byl Schick ještě Lipsko nebylo pod RB?

Reagovat
Modi6

To někde píšu?

Reagovat
Acquanni

Nevzniklo Lipsko rovnou jako redbull náhodou? Teda, RasenBallsport, ale nikdo není tak blbej, aby nebylo jasný, proč zrovna RB..

Reagovat
andrew96

Reagovat
Agent z Melmacu

nemal rešpekt v Bayerne a dajú ho do repre

Reagovat
esmuellert

Pleteš třešeň s višní...

Reagovat
Rudnevs

Tak ja neviem koho si tam všetci predstavujete? Je tak strašne veľa nemeckých voľných top trénerov, keď sa už aj Nagelsmann ľuďom nepáči? Aj kebyže príde Klopp, tak budú ľudia písať “ale on predsa nie je repre tréner, veď doteraz trénoval len kluby ”. To mali Nemci ísť na ME s Flickom a vypadnúť v skupine? Alebo ste všetci čakali, že presvedčia niekoho ako je Zidane (prečo by to robil?), ktorý síce o Nemecku a nemeckom futbale moc nevie ale je to veľké meno?

Reagovat
dantetomas

Otto Rehaggel, Berti Vogts, cisar Franz ci Jupp Heynkes by mozno respekt mali

Reagovat
Rudnevs

Pri všetkej úcte k Juppovi, som si istý, že Nagelsmann ako jeden z najlepších moderných trénerov na svete bude mať oveľa väčší rešpekt ako títo starí dedkovia.

Reagovat
okokolo

Divím se, že nezvolili nějakou dynamickou, dobře vypadající ženu.

Reagovat
Mass

Aspoň by se mohl přiznat k homosexualitě.

Reagovat
Modi6

Výborná volba pro Němce

Reagovat
Nadržený šimpanz

Dobrej trenér, ale ten jeho prasečí ksicht mne hrozně sere

Reagovat
Rudnevs

Stále bol viackrát zvolený do top 3 najkrajších BL trénerov

Reagovat
Mass

Není divu, když v Německu považují za krasavce i Schweinsteigera.

Reagovat
Rudnevs

Niekde som čítal že je to so šedinami nemecký George Clooney

Reagovat
fabec1222

Tak to je takovej klasickej Árijský Hitlerjugend. V té dnešní mladé generaci už jich moc není. Stejně tak už tam neni moc ani takovejch těch festovních Gertrud, který by tě v klidu prohodili zdí. Už se to moc promýchalo.

Reagovat
Rudnevs

Gertrůdy boli nahradené Dilarami

Reagovat
Heresy

ukaz se ..

Reagovat
eder

Ale jo, uniforma a distinkce "Ochranné Čety" alias "Schutzstaffel" by mu asi slušely. Otázkou je spíš, zda bude mít dostatek talentů a kádrů z řad menšin Tureckých, Polských, Balkánských atd. pro "Nationalelf"...

Reagovat
Rudnevs

Balkánci v tíme nie su a Poliaci tiež nie, to skončilo s Klosem a Podolskim, Turci tiež už len Can a Gündogan. Teraz sú tam najmä všeljaki Afričania.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele