Německo na domácím Euru povede nový kouč, Flick byl odvolán

10.09.2023, 16:38
Aktuality

Ačkoliv po poslední blamáži s Japonskem (4:1) trval na tom, že je tím "správným mužem" pro křeslo trenéra národního týmu, Hansi Flick byl po dnešním dopoledním tréninku z funkce odvolán. Do úterního přátelského duelu s Francií povede Nationalelf veterán trenérského řemesla Rudi Völler, favoritem médií na uvolněný post je poté Julian Nagelsmann...

Spolu s Flickem se od kormidla národního týmu poroučí také jeho asistenti Marcus Sorg a Danny Rohl. Völlerovi tak budou v úterý po ruce Sandro Wagner a Hannes Wolf. Flick se svým týmem končí po jedné z nejostudnějších domácích proher v moderní historii Nationalelf, když jeho tým inkasoval potupných 11 gólů v posledních pěti kláních.

Osmapadesátiletý Flick se do čela německé reprezentace postavil v září 2021 s vizitkou bývalého úspěšného asistenta Joachima Löwa a kvalitního hlavního trenéra, který dovedl Bayern Mnichov k jedinečnému "sextuplu” - kolekci šesti národních a mezinárodních trofejí v průběhu jednoho roku.

Také na lavičce Německa začal slušně a stal se teprve třetím koučem v dějinách Nationalelf, který zůstal neporažen ve svých prvních 10 zápasech. Ještě v rámci Ligy národů, kde v průběhu roku 2022 Německo vyzrálo jen jednou na Itálii, se však cosi začalo lámat. Na mistrovství světa pak byli Němci okamžitě zaskočeni Japonskem a z blamáže se už nevzpamatovali. Z posledních 16 utkání Flick oslavil všehovšudy čtyři výhry.

Ačkoliv tedy Flick v březnu vyhlásil plánovanou změnu herního stylu a na zářijový sraz vyrážel s novým kapitánem Ilkayem Gündoganem i bez řady opomenutých opor, v této revoluci mu již nebude umožněno pokračovat. Domácí mistrovství Evropy, které se koná za devět měsíců, by mohl odkoučovat Julian Nagelsmann, který je bez práce od letošního března.

Autor: Tomáš Daníček / dfb.de

Komentáře (242)

Přidat komentář
Rothbard

Dlouho si k postu trenéra repre nečuchnul.

Reagovat
Mass

Že by se vrátil Joachim Löw?

Reagovat
veikko

Škoda, tohle Německo mě bavilo nejvíc, co pamatuju.

Reagovat
St. Pauli

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
$dolar$

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Hasan Šáš

Rudi se vrací! Snad neskončí poflusán jako v Itálii 1990.

Reagovat
St. Pauli

Jeste by tam po tehle Rudiho epizode mohli znovu nainstalovat Löwa. Navrat krale.

Reagovat
Hasan Šáš

Jogi se určitě vrátí, ale až za pár let. Neboj, sahání do rozkroků a lízání prstů si ještě užijeme.

Reagovat
St. Pauli

Reagovat
EaP

Len dúfam , že Nagel sa nezabije na lavičke NationalElf…… jeho vy bola škoda na tomto poste

Reagovat
Modroočko

Nemecko je absolútne kuriózny prípad. Nie že by im chýbala kvalita, aj keď oproti top mančaftom trochu zaostávajú. Ale tie výsledky za posledných päť rokov sú pre mňa nevysvetliteľné.

Reagovat
fabec1222

Potřebujou komplet vyměnit vedení. Možná, že sami někteří hráči vidí, že je ve vedení něco shnilého, a jsou v repre spíš otrávení.

Reagovat
St. Pauli

Boharovni, demotivovani, arogantni.

Reagovat
Modroočko

Stále to podľa mňa nie je dôvod, aby päť rokov nezvládali zápasy. MS 2018 by sa dali ešte pochopiť ako jednorazové zlyhanie, ale posledné Euro a MS boli regulérne trapasy. Tomu tímu chýba líder a jasnejší herný systém, plus bez urážky, ale od hráčov ako Sané a Gnabry by som čakal oveľa viac.

Reagovat
Rothbard

Víc prvotřídních repre mělo v poslední době horší až vyloženě špatné období. Teď to zažívají Němci.

Reagovat
St. Pauli

To neni ted. To je volny pad od WM14.

Reagovat
vladino10

Na ME16 boli dobrí, dosť dobrí. Do nejakého zlého obdobia by som tento turnaj rozhodne neťahal.

Reagovat
St. Pauli

Italii se stestim na penalty, a co jinak zazracnyho tam proti komu predvedli? Tehdy meli Nemci ohromny stesti na los a za cely turnaj potkali prave dva silne soupere - zminovanou Italii, a pak Francii, proti ktere uz ovsem nemeli sanci. Za me to byl takovy nijaky turnaj. Na stranu druhou si jako vcera pamatuju ten Schweinsteigeruv gol v nastaveni uvodniho duelu. Hezka zimomriavkova zapominka.

Reagovat
vladino10

pak Francii, proti ktere uz ovsem nemeli sanci

Radšej si pozri zostrih.

Reagovat
St. Pauli

Dobre, ozivil jsem si to sestrihem a vybavil jsem si presne, co a kde a s kym jsem dany moment delal. Diky za to. Zaroven me to ale nepresvedcilo, ze bych mel svuj predchozi vyrok jakkoliv korigovat. Byla to Griezmannshow, nebyt jeho (a Llorise), mohlo to byt jinak, to ano, ale to je kdybyrealita. Nerikam, ze Nemci byli ten turnaj tragicti, to prrr, ale nepresvedcili me tehdy, a neucinili tak ani zpetne dnes. Ale je to nazor proti nazoru a nehraje to vlastne zadnou roli. Co by dnes za semifinale a deleny bronz dali.

Reagovat
St. Pauli

Jeste se mi vybavil Gosensuv koncert pri EM20/21 proti Portugalsku (4:2). To byl snad nejpovedenejsi vykon jednoho (nemeckeho) hrace za posledni petiletku, mozna vic. Tehdy jsem na mzik okamziku zase uveril, ze se neco velkeho muze do budoucna jeste stat. Chacha, naivko.

Reagovat
Maximm9

Celkove mi prijde, ze nemeckemu fotbalu dosel dech a posledni roky zaspali. Myslim to i na klubove urovni, kde i ten Bayern sel neskutecne dole. Jasne, porad vyhravaji trofeje, ale jak se tam vymenila ta generace, ktera tvorila 80% i reprezentace, tak ten nemecky fotbal sel hodne dole.

Reagovat
kattos

Wau, vážně? To by nikdo neřekl

Reagovat
romeo351

Přitom pořád jeden z nej favoritů v LM

Reagovat
Rudnevs

Dobrá voľba. Nečakal som, že ho tak skoro odvolajú. Fajn, že letí aj Sorg. Už tam bol dlho. Pocitovo to celé šlo dole, odkedy sa on stal asistent, nejak moc netuším, čo ho k tomu kvalifikovalo.

Reagovat
ACSeRw!n

kdo jde misto nej ?

Reagovat
Rudnevs

Nagelsmann/Glasner zrejme

Reagovat
Man__United

Má smůlu že německý svaz nevede Fousek to by byl v klidu

Reagovat
SunFells

Nagelsmann do Eura teda

Reagovat
St. Pauli

Ten by nahodou koncepcni praci zastal asi i dobre. Otazkou zustava, zda se mu podari pretransformovat nejen kadr, ale i tu negativni auru kolem Die Mannschaft, uvnitr i navenek.

Reagovat
Benfica

Co se tam deje?

Reagovat
St. Pauli

Nejsem toho ucasten, ovsem media se pomerne vzacne shoduji, ze tam jsou vnitromocensky putky, a ze nejen reprezentacnimu useku acka, ale vubec celemu svazu schazi koncepcni mysleni a rozhodovani.

Reagovat
Benfica

diky

Reagovat
St. Pauli

Jinak co se deje v kabine si lze domyslet podle 'motivace' jednotlivych akteru na hristi, behem uplynulych zapasu. Vzdyt to bud odchodili nebo rovnou odstali. Nepusobi to navenek vubec zdrave.

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
Benfica

Reagovat
Kucka

Jakože ani Havertz neukázal nějaký zápal do hry?

Reagovat
Rudnevs

Ten este snad najmenej

Reagovat
Rudnevs

Tá otázka by tu bola pri každom, ale Nagelsmann je ešte asi najviac safe riešenie.

Reagovat
Salfovic

Chudák Tuchel si bude muset vzít vedlejšák.

Reagovat
Jason_

hokej striebro

basketbal zlato

futbal hovno

Reagovat
St. Pauli

Veru, v Nemecku je to co do obliby asi nasledovne:

Fotbal > F1 (+DTM aj.) > zimni sporty (boby, biatlon, skoky...) > basketbal > atletika > kulicky a cokoliv te napadne > hokej

Reagovat
Maximm9

pozemni hokej > ledni hokej

Reagovat
Rudnevs

F1 už nie. Žiadna domáca veľká cena, skoro žiaden jazdec ak nepočítam skoro dôchodcu Hülkenberga. Už i Merc sa identifikuje ako britský tím. Pre Nemcov to neni ekologické. Preto sa aj čudujem, že vstupuje Audi, lebo kurz sa momentálne v Nemecku skôr odkláňa od závodenia a skoro všetkého, čo súvisí s neelektrickými autami.

Týždeň dozadu som bol v Nemecku. Všetci majú bicykle, na vstup do skoro každého veľkého mesta si buď musíš zakúpiť eko plaketu alebo ťa tam nepustia vôbec, za benzín sú tam šialené ceny,… mám pocit, že tam sa robí všetko, aby klasické autá časom úplne vytesnili.

DTM už tiež kleslo riadne, odkedy odišli vlastne všetky továrenské tímy. Kedysi som to miloval, teraz ma to už neláka si ani pozrieť. Je to na úrovni ako ADAC GT Masters. Bývalí F1 jazdci tam už ani nechodia… veľmi by pomohlo spraviť DTM elektrické.

Reagovat
St. Pauli

Mily Rudnevsi, ja Te pro Tvoje nadseni pro nemectvi dlouhodobe cenim, ne ze ne. Sam cely zivot stridave ziju v Nemecku/Cesku, takze si troufam tvrdit, ze do dusi Nemek a Nemcu mam nejaky vhled, a F1 bych vubec nepodcenoval a neodepisoval; stale vychazi nekoliko tistenych specialu ke kazde nove sezone (at uz od SportBildu nebo specializovanych motoredakci), i kdyz je to uz spis fetis, uznavam. Ve spolecnosti sice navenek neni takovy zajem, jako v dobach RTL studii, ale dneska je jina doba, lidi to sleduji pres internety, ve mestech po hospodach pri zavodech ale stejne porad plno. Sledovanost motosportu je, jen se tristi napric a uz neni tak jednotna jako v letech minulych.

S DTM souhlasim, ze slo za posledni dekadu hodne do kytek. Mozna i pod ne.

Kazdopadne vedle fotbalu tam porad vidim F1 a zimni sporty na tom piedestalu nemeckeho zajmu. Nebo bys tam vmistil neco jineho?

Reagovat
Rudnevs

Povedal by som, že hádzaná. Asi i atletika. Nevravím, že ten záujem o f1 padol úplne. To sa asi ani nedá v dobe, keď to chodí na Netflixe a stala sa z toho strašne trendy záležitosť, teraz to sledujú vo veľkom už i baby a Amíci a všetci, no zrovna Nemci určite vo svete F1 stratili svoj vplyv a podľa mňa aj F1 v Nemecku ako v zrovna v jednej z mála krajín atraktivitu skôr stratila než získala. Ako vravím, nechodí to už na RTL, Nemci nemajú okruh v kalendári, nemajú tím, nemajú jazdcov (okrem Nica). A až na vstup Audi nevidím nič, čo by to mohlo zmeniť. Pokiaľ sa nespamätá Mick, Nemecko nemá mladých potenciálnych jazdcov. Nevravím, že záujem opadol úplne, ale tendenciu žiť zeleno tam jasne vidno. Oproti rokom Schumachera či Vettela je to veľký ústup zo slávy. Z môjho pohľadu veľká škoda, lebo som vždy Nemcom v F1 fandil a DTM som považoval za druhú najlepšiu sériu, obzvlášť po 2012, keď sa pridalo BMW, to začínalo mať ozaj poriadne grády. Potom to však všetko tak nejak skončilo. Tímy odišli s tým, že sa chcú venovať Formuli E, no už i odtiaľ všetky tri značky odišli.

Reagovat
Martin9719

F1 už je globálně jedná velká ekosračka takže to bych na Němce tolik nevztahoval. Samozřejmě veteránů na 1 člověka je nejvíc v Evropě v ČR akorát tady těch akcí které by za něco stály jak pořadatelsky tak kvalitou je málo. Co se týče Německa a elektromobility tak nevím kde se ty elektromobily schovávají, protože při mojí letos 4 násobný návštěvě jsem jich teda moc nepotkal, paradoxně možná nejvíc v Praze. Ať už přijedeš na jakýkoli větší autmobilový veletrh tak můžeš kopec klasických aut vidět už na parkovištích. Na Nürburgringu jsou akce ať už větší nebo menší prakticky každý týden a co se týče jejich značek - nejvíc Mercedes, Porsche, BMW tak jich mají samozřejmě jak naseto. Co se týče ekoplaket, taky ji nemám, na BMW už ji ani nedám, protože rok 1991, ale stojí to asi 600 a pořád do města můžeš, což je ve výsledku možná lepší než naše ekodaně při přepisu. Navíc v Lipsku jsem viděl v centru auta která tam neměli co dělat a nikdo to neřešil. Takový najdeš i v Berlíně i když samozřejmě spíš na okraji mimo zónu. S těmi koly to taky není tak horký, záleží teda asi kde, co se týče pohonných hmot tak můžeš najít benzinky v okruhu 10km kde je rozdíl i 7 Kč/litr, ale přes 40 Kč/litr se dostaneš vždy, což ale i na Slovensku počítám že určitě. Aral nafta v obci 43 cca, o 10 km dál u dálnice Total energies už ale 50 Kč/litr.

Reagovat
St. Pauli

Ona taky neni nafta jako nafta.

Reagovat
Uwe háže buly

nejlepší je překoupená nafta z tiráku z ona, s příměsí že špinavé nádrže. Kdyby někdo chtěl tak dávám za 27/L

Reagovat
Rudnevs

Ono s tými plaketami je to tak, že tuším sa vzťahujú len na nejaku Umweltzone, ktorá je v centre mesta a ináč do mesta do okrajových častí môžeš vstúpiť aj bez nej. Domáci to väčšinou všetci majú, ja som bol v Mníchove na dva dni, takže sa mi fakt nechcelo ísť do Dekry si to vybavovať, čiže aspoň dúfam, že sa to nevzťahuje na celé mesto, pretože pokuta je celkom mastná. Nerád by som, aby mi zrazu prišiel poštou nejaky pozdrav Som rád, ak to je tak ako píšeš. Ono tým jak bola Nemecko automobilová krajina, tak to ešte najmä u tých starších generácii pretrváva, ale mám pocit že mladí woke ľudia už zmýšľajú trošku ináč a časom to bude ešte horšie a horšie. Kurz je teraz už iný a veľké koncerny tiež asi budú tlačiť, aby sa predávali ich elektrické autíčka. Ale až tak sa s domácimi nepoznám, čiže ťažko povedať, či to neni len propaganda, ktorú sa nám snažia nanútiť do učebníc etc. a nemám k tomu nejake veľmi objektívne štastistiky, ale aspoň taký z toho mám pocit.

PS za BMW z 1991 chválim. Sám mám veľmi rád tieto vintage autá a vždy som si chcel niečo takéto kúpiť, ale finančne by to pre mňa ako mladého človeka asi nebolo najrozumnejšie.

Reagovat
Martin9719

Díky. BMW se jinak co se týče údržby není zase tak proč bát i vůči jiným levnějším značkám jak u novějších tak u starých. Např. obyč. e46 opravdu vůči koncernu drahá není. Výběr je ale horší. Co tě sežere nebo může sežrat tak určitě Audi. Ne, dokud tě bez plakety nechytí je to v klidu. Jinak za to úplně vězení nehrozí, měl bys to akorát za 80 Euro, což nasere ale nemusí položit. Do Německa pokud řídím já tak cestuji raritkou Toledem 1998 2.0 16V. Já když jel na jaře na Herthu s Brémami tak bratrovi v tunelu na kraji Berlína chcípla navigace takže jsem bez plakety najel do emisní zóny Berlína (měl jsem připravenou trasu kde pojedu krajem mimo zónu). Takže jsem byl chvíli posranej, po 20 minutách motání semafory jsme se dostali na hlavní Kaiserdamm kde jsem z ní už vyjel, ale zase jsme na hodinu a půl uvízli kvůli zácpě od pochodu fans Brém. Pak můžu na Herthu doporučit nenápadný malý parking u vjezdu u parku Teufelsee. Je to bezplatné, nikdo tam neparkuje a chůzí necelá půlhodinka hezkou západní čtvrtí. Horší je Lipsko. To už jsem chtěl těch asi 600 obětovat, protože je málo částí kam můžeš bez plakety najet a zároveň tam zaparkovat. Nakonec jsem parkoval podélně u silnice v průmyslovce na severu a z Lipsko - Thekly vlakem do města, ale vyznat se v tom automatu na lístky bych bez kolemjdoucího fajn týpka nedal. Zpátky po zápase jsme šly pěšky 7 km abychom se podívali, to jsem měl pocit že v Lipsku se snad musí žrát jen kebab.

Reagovat
St. Pauli

Leipzig des bes. Ale na takovy Karl Marx Stadt to nema. V Sasku je to vubec hodne dobrodruzny, anebo spis zlodruzny.

Reagovat
Rudnevs

Pred pár rokmi som bol v Sasku v Drážďanoch. Na to, že som od východného Nemecka pôvodne nič moc neočakával, mi to prišlo ako krásne mesto a aj všetky staré stavby, pamiatky etc. po bombardovaní veľmi pekne zrekonštruovali. Zážitok zo štadiónu tiež pekný, Fortuna Düsseldorf vtedy oslavovala postup do BL.

Reagovat
Martin9719

Jaká je šance prodrat se na Dynamo vlastně?

Reagovat
St. Pauli

Tak ja tam byl v hostujicim sektoru nekolikrat, ba dokonce jednou i jeste na starem stadionu. Co jsem tak odposlouchal/odkoukal/odcetl, s predstihem zkraje predprodeje se k tem domacim listkum na SGD da dostat relativne bezne, horsi je to prave obcas s temi pro hostujici vlajkonose.

Reagovat
Martin9719

To znamená, že řekněme týden, 2 před zápasem můžu se štěstím něco najít klasicky něco i přes registraci na stránkách? Zajímala by mě asi spíš domácí tribuna pro sedící obecenstvo.

Reagovat
St. Pauli

Primou zkusenost s domacimi sektory mam, kdyz dalsi nasi hostujici fans, kteri se uz nevesli do kapacity pridelenych listku do sektoru, jeli normalne cca dva tydny pred zapasem na vylet do Drazdan, a tam si na nejake klubove benzinove pumpe SGD koupili ve volnem predprodeji normalne listky (tehdy snad sto nebo kolik) na domaci tribunu mezi sedici. A to byla jeste 2.BL. Jak je to s predprodejem pres net zel nepomuzu.

Reagovat
Martin9719

Teď jsem koukal že volný prodej začíná 14. září na příští zápas, což když tam o něm vůbec píšou tak je šance že něco zbyde.

Já slyšel o lidech kteří na ty největší zápasy dávají týpkům u stadionu vlastní telefony s permicí s tím že jím je po zápase vrátí. Ale jak se k tomu dostat na to jsem zatím nepřišel. A prý se toho nebojí, že to jsou normálně třeba iphony atd.

Reagovat
Rudnevs

Normálne som si kúpil lístky na internete. Südtribüne, sektor domácich na sedenie. Teraz navyše hrajú tretiu ligu, čiže to by už vôbec nemal byť problém.

Reagovat
Martin9719

Budu to sledovat. 1. kategorie 45 euro což je solidní cena když to beru tak že už se tam vypravím. Těch by zároveň mohlo zbýt nejvíce, protože u 3. ligy to bude i pro Němce možná trochu drahý.

Reagovat
St. Pauli

Urcite si vyber neco vyhecovanejsiho, nejake derbicko, at to tam v tom jejich vcelim ule poradne bzuci. Ac je zrovna neoblibuju, je to fakt zazitek.

Reagovat
Martin9719

No já jakožto fanoušek Herthy pač to byl můj první tým který jsem viděl v Bundeslize naživo taky ne. Ještě k tomu že až zase jednou pojedou na Olympstadion tak to bude pro domácí ostuda až zase obsadí další 2 velký sektory.

Reagovat
St. Pauli

Dzizs, ja se tedy vykecavam s fanouskem Herthy, a jeste k tomu je mi sympaticky? To si budu muset pred spanim hodnekrat prerikat Otcenas.

Reagovat
Martin9719

Ne stačí když si pustíš ejčpího

https://www.youtube.com/watch?v=d9Q6nmZ4Hro

Reagovat
St. Pauli

Hajzle! A ja na fakt kliknul.

Prebijim, odchazim, vitezim.

https://m.youtube.com/watch?v=M-RTO_Omcpw

Reagovat
St. Pauli

Sice je Delay velkym fanouskem Werderu, ale HH zna velmi dobre. A zpiva/rapuje o nem naramne.

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
St. Pauli

Reagovat
Rudnevs

Fans Herthy maju na eurofotbale dlhorocnu tradiciu Obaja ste sympaticki chlapici, kludne prispievajte pravidelnejsie

Reagovat
St. Pauli

Dekuju, Rudnevsi. Ja uz si te pamatuju, jak jsi tu onehda zlobil s 1.FC Kölnem, ctu to tady od pradavna... Je treba ocenit jednak tve znalosti a prehled, jednak i mily styl, kterym sve prispevky pises. Hezky se to cte. Diky za to.

Reagovat
Rudnevs

Fiha.. 1. FC Köln, to už je dobre dávno Za chvilku by mu už asi vypršal i ban, ale zrejme už si zmazal účet.

Reagovat
Freedo

Potvrzuju, že nákup lístků na Dynamo přes net je úplně v poho. Byl jsem už dvakrát.

Reagovat
St. Pauli

Ale to ja vubec nerozporuju, ze drazdansky Altstadt je uzasnou prochazkovou destinaci, kulisy jsou fenomenalni, ovsem faktor pomerne pocetne mnoziny divnolidi mi ten dojem z Drazdan, potazmo ze Saska ponekud kali.

Reagovat
Rudnevs

To chápem. Aj samotní fans Dynama majú v Nemecku neslávnu povesť. Viď 11 vykopaných hrobov na trávniku ich štadióna po prehranom zápase.

Reagovat
St. Pauli

Urcite. Ale ja v tom svem vnitrnim obrazku o Drazdanech, respektive Sasku nemam vylozene chulose nebo ultras, ale tam si radikalizujou i lidi ze stredni vrstvy. Slyseji cestinu nebo ukrajinstinu v obchodacich a umyslne do tebe najizdi kosikama a castuji te casto dost nepeknymi sluvky. Ostatne hnuti Pegida a ty jejich poklidne dychanky, koncici nezridka vypalovanim kebabaren, to vsechno ma souvislost prave se saskou stredni vrstvou. A tohle mi na tom vsem vzdycky prislo dost krypy. A jeste samozrejme stale plati ono okridlene rceni, ze Sasici po padu zdi jen presedlali z Wartburgu a Trabantu do Audin a Bavoraku, ale myslenim zustali porad stejni.

Reagovat
Martin9719

No tak Shiny flakes a How to sell drugs on internet už Leipzig proslavilo dost. Ne, jako to centrum je celkem hezký, ale na hlavním Bahnhofu se ke mě u nejfrekventovanějšího přechodu hodně blízko zkoušel přiblížit týpek který přitáhl z jiného světadílu. Můj pohled jakože "strč si ty jedy do prdele" mu stačil aby zase zacouval.

Reagovat
St. Pauli

Tak to je jeste dobry. Treba v takovem Mannheimu (ha, na zapade!) ti dokonce vnucuji drogy zpusobem, ze te obestoupi, narvou ti je do kapes a reknou ti, kolik po tobe chteji. A vubec je nezajima, ze ty nic nechces.

Reagovat
St. Pauli

Industrialni mesta (Leipzig nevyjimaje) jsou touhle narkopavucinou doslova prorostla. To asi nutne nesouvisi ani s tim, ze je to ehemalige DDR, protoze podobne pribehy si odneses treba i z NRW tDuisburg, Essen ad.)

Reagovat
Martin9719

No tak je to o tom, že Antverpy potažmo Brusel jsou hlavní překladiště Evropy a americký přesycený trh nestíhá konzumovat, zvlášt když koks vyšel z módy kvůli fentanylu, tudíž je třeba oslovit střední Evropu kde byl doteď klid relativně. Mám celkem strach co to se střední Evropou udělá. Samozřejmě čistá nebyla nikdy ale zároveň to aspoň nebylo vidět.

Reagovat
St. Pauli

Tak mi tu mame lokalni pikofenomen. Zas tolik bych se o nas nestrachoval. Ohledne toho koksu je blby, ze se k nemu dostanou i mlady holky a kluci, pak jim to ma tendenci kurvit charakter, ale co uz. Pro tu nastupujici generaci je "dat si caru" neco uplne odlisneho nez pro tu odchazejici. Takova je tahle trendydoba. A bud to chces videt, anebo pred tim zavres vicka.

Reagovat
St. Pauli

Brrrr... my s mekym I. Facku zleva zprava jsem si dal.

Reagovat
St. Pauli

#5samYc

Reagovat
Martin9719

Reagovat
romeo351

Jakoby bylo piko méně problémový

Ale brutální souhlas s tím, jak se tato problematika posunula nebo spíše uvolnila mezi mladejma

Reagovat
St. Pauli

Tak k tomu piku, jak je demonizovany, se ti porad povetsinou dostane jina mnozina lidi, ac to zni skarede a zle, tak pro spolecnost mene hodnotna, nez ke koxu. K nemu casto pricichnou fakt hodny holky a kluci, jenom proto, ze je to soucasti hry, socialni bubliny, spolecenskeho statutu atp. Ono staci pohybovat se v mediich, marketingu, kulture, umeni a dalsich sferach, aby sis tu caru proste jednou na hajzlech dal/a. A pak uz je to na kazdym z nich, na kazdym z nas. A casto jsou to fakt jeste myslenim deti a jsou pak ruzne zdeformovavany. Ale to je na hlubsi studii.

Samozrejme piko devastuje zivoty, protoze je tak magicky silny a my ho/sami sebe neumime zkrotit, ale na ten kox a jeho dopady (minimalne v Praze a studentskych mestech) se ponekud pozapomina a bere se to jako standard, ktery k nasi dobe patri. A pritom by stacilo o tom jen nemlcet.

Reagovat
romeo351

Nejhorší je v tomto Portugalsko

Reagovat
St. Pauli

Prima zkusenost?

Reagovat
romeo351

V tomto jsem fakt hodně free (teda chápu, že každý se musí a nějak živí), ale dokud neodjedeš fakt někam na venkov (a i tam bych se někde v uvolněné náladě v hospodě nedivil), nikde mě to více neiritovalo

Reagovat
TopinB

20 minutová cesta po Lisabonu, 5x mi byly nabízeny drogy Ale tak havajská košile, batoh, očividný turista a asi tam ten drogový turismus nějaký bude

Reagovat
Benfica

V Portugalsku su totiz drogy dekriminalizovane a travu v Lisabone si ozaj neni problem zohnat.. vlastne ako pises, najde si ta sama

Reagovat
TopinB

Já vím, mě ani nezaskočilo, že mi nabízeli, mě zaskočilo kolik jich bylo A teda nenabízeli trávu, ale "ten nejlepší španělský kokeš" což jsem opravdu nechtěl zkoušet.

Místo toho jsem tam závislačil na pastel de nata

Reagovat
Benfica

Reagovat
Martin9719

Ty jo slušný. Tam je třeba asi být vždycky ve dvou aspoň no a já mám docela čuch na potenciální nebezpečí už několik desítek metrů dopředu dokážu navnímat že ten chodník bude asi lepší přejít na druhou stranu. Podobně jsem fungoval i v Neapoli i když tam jsme teda vlezli asi v 11 večer do uličky dlouhý asi 500 metrů a jen schody nahoru bez jakýhokoliv osvětlení. Naštěstí tam nikdo nečekal.

Reagovat
St. Pauli

Reagovat
St. Pauli

Jo, tohle cteni hry je zaklad, zvlaste, pokud pestujes zazitkovou turistiku.

Reagovat
Martin9719

Reagovat
Kucka

Reagovat
Rudnevs

To už je riadna mafia Mne sa toto nedávno stalo vo Viedni, kde ma na Wien Praterstern zastavila skupinka tínedžerov v Nike súpravách že či nechcem trávu. No nič som povedal, že som Slovák a že im nerozumiem.

Reagovat
St. Pauli

Reagovat
Martin9719

Reagovat
andrew96

To zažiješ i ve Štatlu.

Reagovat
Kucka

Reagovat
Rudnevs

S tou navigaciou to úplne poznám, taktiež som z tej ich zóny bol dosratý zakaždým, čo som zle odbočil. Pokiaľ ťa musia osobne chytiť, tak to je pohoda. Ja som sa bál, že to je ako trebárs s rýchlosťami v Rakúsku, kde majú skoro na každom mostíku nad cestami kameru a už za 5 km/h navyše ti príde milý pozdrav. Myslel som si, že Nemci budú natoľko veľkí blázni, aby to kontrolovali kamerami. Tip s parkovaním sa zíde, nikdy by som nepovedal, aké ťažké môže byť dostať sa k štadiónu. Minulý víkend som bol na 1860 v Mníchove a kupovať si lístok na metro bola, ako vravíš, celkom fuška.

Mimochodom, keď sme už pri tých autách, bol som i v múzeu BMW, kde mali práve dosť aj tých vintage modelov, napr.aj všetky modely BMW 3er podľa periodizácie, legendárnu Isettu alebo už aj spomínané vozy DTM alebo F1 z čias BMW Sauber. Krásny zážitok za 10€.

Reagovat
Martin9719

Nene, za to v Německu využívají tohle s parkováním např. u Kaufu. Jsem si naivně myslel jak to postavím ke Kaufu jako v ČR a nikomu to vadit nebude. Kaufland Leipzig Thekla mimo emisní zónu a on je hlídaný agenturou která potom co uběhnou 2 hodiny může přijet odtahovka 24/7 a zdar. U tohohle plánování mám vždycky min. A, B někdy i C, popravdě i pár hodin lezení po street view to zabere.

Do Mnichova se chystám, zrovna zkoumám jak se dostat ke vstupenkám na Bayern takže bych to zároveň rád spojil. Mám to v merku už dlouho. V prosinci nejspíš navštívím i Retro classic Bavaria v Norimberku. Stuttgart posunuli z února 2024 až na duben a VFB to vypadá zase hraje venku jako letos v únoru takže smůla. Mimochodem kdo by věděl jak se dostat třeba příští jaro na BVB za míň jak 4500 za lístek na osobu budu rád.

Reagovat
Rudnevs

Ten Stuttgart ma tiež láka. Neni to až tak ďaleko a navyše tam skrz Porsche a Mercedes sú dve veľmi zaujímavé značky. V múzeu BMW som už bol, v Ingolstadte v Audi už taktiež, takto by som to mal už pochodené skoro všetko.

Bol som ináč v Mníchove hneď vedľa základne a továrne BMW na starom Olympiastadione v Olympiaparku na festivale. A musím povedať, že ten štadión sa fakt stále nemusí schovávať za tými všetkými novými arénami. Krásna architektúra, originálna strecha. Škoda, že sa tam už nehráva.

Reagovat
Martin9719

Ta Stuttgartská Messe je krásná, všechno krásně připravený. Parking přímo u dálnice, resp. nad dálnicí (taky krásná budova na to že je to parking). Cena za parkování asi 20cka na 7 hodin už přesně nevím. Vstupenka levnější než na nějaký posraný komerční Legendy v Praze který zásadně bojkotuju.

Do Stuttgartu navíc člověk dojede celkem rychle i když se to nezdá. Když jsme jeli na Nordschleife tak to trvalo o mnoho dýl, ale taky zácpy a zúžený dálnice s omezenou rychlostí směr Frankfurt. Navíc na Stuttgart máš na hodně úsecích neomezeno.

Reagovat
St. Pauli

Olympiastadion je super. Doporucuju jednak tu prohlidku utrob, je tam strasne moc zajimavosti, pocinaje pohadkou o servirce z keteryngu, jez se stala vevodkyni, anebo pribeh o pastelovych odstinech barev pro OH nebo prvni oficialni maskot - jezevcik. Navic ti na konci prohlidky dovoli i si zakopat na branku a probehnout se po ovalu. Parada.

Zminenihodny je pak i adrenalinovy zazitek, a to je Dachtour, kdy muzes pripoutany vylezt na strechu stadionu a projit si to touhle nevzvyklou cestou.

Samotna vyhlidkova vez v Olympiaparku nic moc, na ni je nejzajimavejsi VR, kdy ti naprojektuji do bryli budoucnost a ty stojis na rimse, sledujes renovaci Olympiaparku, potis se a bojis se, a kolem tebe zbesile utika cas a vjem za vjemem se k tobe dostava predpokladany vyvoj plny hologramu a dalsich technologickych vymozenosti, co nas cekaji.

Kazdopadne si tam urcite najdete cestu. Je to hodne intenzivni a pusobive.

Reagovat
St. Pauli

A urcite neprehlednete ten kopec naproti stadionu. Je vytvoren z navezenych sutin a ruin puvodniho vybombardovaneho Mnichova.

Reagovat
fenixLFC

odtial je rksny zapad slnka a obecne vyhlad nielen na olympijsky stadion, ale na celu tu oblast okolo. spominas sice stadion, ale mna teda ocaril nielen ten, ale cela ta oblast. olympijska dedina prerobena na ubytovanie pre studentov, sportoviska vyuzivane, priestor obsadeni deckami co si tam citaju, behaju alebo len uzivaju den. hrozne prijemne prostredie. jasne, uvedomis si (aj vdaka pamatniku) ze si v mieste tragedie, ale obecne to tam vyzera prekrasne

Reagovat
St. Pauli

Reagovat
Rudnevs

Úplne krásne prostredie. Aj celý ten olympijsky park, ktorý bol strašne taký prázdny a pokojný. Plus príjemné jazierko pri samotnom štadióne. Kam sa hrabe Allianz Arena…

Reagovat
romeo351

Reagovat
romeo351

Piča

*

Reagovat
Breze

Reagovat
Rudnevs

Ja som tam bol na festivale Superbloom (vystupovala tam napr. Ava Max či Zara Larsson) a viem, že dosť ľudí si vyliezlo na ten kopec, aby tie koncerty sledovali odtiaľ. Možno si tým pádom nemuseli platiť za lístky

Díki za zaujímavé info ohľadom prehliadky som netušil, že to tam robia takto zaujímavé. Ešte viac ma to prekvapuje na to, že sa tam už nehráva. Dachtour radšej oželiem, z takýchto vecí sa môj žalúdok necíti najlepšie

Reagovat
Rudnevs

Inak taká otázka.. ako fanúšik St. Pauli, navštívil si Millerntor?

Reagovat
St. Pauli

Navstivil jsem tam fanshop, to nestaci? Reeperbahn a St.Pauli jsem prosel krizemkrazem a zazil tam fakt inferno veci. Ovsem jsem na tom stejne jako Ori, ktery v jedne pisni rapuje, ze v Hamburku chodi na St.Pauli, gute Fussbal, to ho bavi. A pritom na stadionu nikdy nebyl. Ani ja. Byl jsem se St.Pauli na x vyjezdech, hlavne po vychodnim Nemecku, ovsem domaci zapasy mi zatim unikaji. Studoval jsem v Düsseldorfu a stridave ziju v Berline a ve Vrsovicich, takze HH mam toho casu ponekud z ruky. Ale mam to porad nekde vzadu v hlave, ze bych si chtel tu domaci atmosferu nekdy prece jen osahat.

Jako jednou jsem tomu byl fakt blizko, to uz je teda nejakych ctrnact let zpatky, protoze jsem se tam zrovna vyskytnul ve spravny cas na spravnem miste mezi spravnymi lidmi, nakonec jsem ale dal prednost nejake aftraftr s jakousi mistni cuzickou na private, takovy ja jsem fanousek...

Reagovat
Rudnevs

Dobra prihoda Akoze ano, Hamburg je dost od ruky a tiez som tam este nebol, niekedy mozno neskor by som ho chcel navstivit, ale zatial je datum nastaveny na cas neurcity Hoc fandim primarne HSV, nemam nic proti Pauli a zrovna Millerntor ako stadion sa mi vždy páčil (architektura, atmosféra, plus všetky možné vychytvky a detaily viď včely, škôlka, vláčik čo roznáša pivo a párky.. kto iný má takéto veci na štadióne).

Reagovat
Freedo

V těhle věcech je St.Pauli skutečně na první pohled sympatické, ale jejich politický smýšlení to celkem kazí. Antifa je hnus.

Reagovat
Rudnevs

To rozhodne, ten klub je zaujímavý a zábavný, ale určite má svoje muchy.. taktiež dosť z tých fans vyzerá jak taká stoka, proste ľudia, ktorým sa tak nejak vyhneš, ak sa dá. Ale to sa celkovo dá povedať o viacerých ultras, futbal mi nepríde moc “classy” šport na to, aké prachy sa tam točia. Zas na druhú stranu, sú to práve títo ľudia, čo robia tú atmosféru.

Reagovat
Kucka

Tak jestli to za to ve výsledku stálo, pak dobrá volba

Reagovat
romeo351

Reagovat
andrew96

Reagovat
Breze

S tou plaketou sa urcite nemusis bat. Len pri prechode, pokial ta nahodou nestopne policia (este sa mi to nikdy nestalo), ti nic nehrozi. Nie je to kontrolovane kamerami. S rychlostou ale pozor, lebo po Mnichove je tych kamier dost, najma v tuneloch a na ringu, pripadne existuju aj semaforove kamery, ktore ta cvaknu, ak prejdes na cervenu. Pri tych rychlostnych mas toleranciu asi 3-5 km/h. Ak to prekrocis, tak ta to cvakne a pride ti pokuta (vsetky su inak na Waze). Co sa tyka parkovania, tak napr. v sirsom centre na moje prekvapenie to nie je nejako extra kontrolovane (takze pochybujem, ze plakety budu o moc horlivejsie kontrolovane). Uz sa mi stalo viackrat, ze som nemal pri sebe mince na automat alebo dostatok na celu dobu a aj po par hodinach, ked som sa vratil, absolutne ziadna pokuta. Naopak ale pozor na parkovanie v mensich mestach, tam dostanes pokutu uz kludne aj po minute (realna skusenost). Na metro si vies kupit listok aj cez appku, je to pohodlnejsie a rychlejsie ako sa hrat s automatmi, ale musis sa dopredu zaregistrovat (to ale vies spravit uz doma).

Reagovat
Rudnevs

Ten Waze mám taktiež, je to v tomto ohľade úplne super

Reagovat
Breze

Este pridam, ze v Mnichove mas aktualne Umweltzone, kde je zakaz vjazdu dieslakom s Euro 4 a menej. Od jesene sa uvazovalo aj o rozsireni zakazu na Euro 5 diesel, ale kedze sa ovzdusie zlepsilo, tak sa k tomu nateraz nepristupilo.

Reagovat
Breze

Neviem kde sa teda po Nemecku pohybujes, ale minimalne v Bavorsku a najma v Mnichove je tych elektro na cestach kopec.

Reagovat
Martin9719

Tam jsem ještě nebyl to je fakt.

Reagovat
andrew96

Sport, který dává životnímu prostředí záhul jako málokterý jiný, je ekosračka?

Reagovat
bayern987

To je smutný, doufám, že ještě není pozdě a dostanou tam rozum.

Reagovat
romeo351

A dělaj dobře

Reagovat
Nadržený šimpanz

Po fotbale je suverénně druhý nejpopulárnější basket, potom je třetí určitě házená....Motosport a zimní sporty populární určitě jsou taky, ale je to spíš podle toho, jak se daří domácím

Reagovat
Benfica

A čo handball?

Reagovat
St. Pauli

Urcite. Na te ose hned za basketem.

Reagovat
Benfica

Obcas ked je cas, tak si pozriem budesligu a ludi je tam stale kopec, preto som sa pytal

Reagovat
St. Pauli

Tak hlavne v zapadnim Nemecku (obzvlaste na severu) je hazena nesmirne popularni, to mas pravdu, tu jsem opomenul.

Reagovat
Rudnevs

Flensburg, Kiel - to sú hádzanárske mestá

Reagovat
Benfica

Reagovat
Benfica

Reagovat
stas87

Melsungen, Goppingen, Gummersbach, Erlangen su cisto hadzanarske mesta, tu ligu sledujem pomerne dost vdaka stavkovaniu. Vlastne v hadzanej prevazuju mensie mesta, je ich viac ako velkych. Tie velke zastupuje Füchse, Stuttgart, Leipzig, Magdeburg a Hamburg. RN Löwen su myslim z Mannheimu, tak aj oni su z väcsieho mesta.

Reagovat
fabec1222

Házená?

Reagovat
St. Pauli

Reagovat
zasranej malíř

Poď k nám místo Franca

Reagovat
smetos

Tak snad ho Jarda bude nasledovat

Reagovat
Kocour Klapuška

Tuchel out, Flick in pls

Reagovat
Rich

Reagovat
Nickname 9

Tohle bylo nevyhnutelný...

Reagovat
St. Pauli

Vyhnutelnynevyhnutelny, tam se hlavne musi zmenit mysleni.

Reagovat
Martin9719

Není totiž problém jen u seniorského týmu.

Reagovat
Nickname 9

Reagovat
Sigma Olomouc

Škoda

Reagovat
M.Vaza

Tam chybí už jen Mourinho..

Reagovat
St. Pauli

Porad jsme slychali, jak uspechy korunovane titulem pred deviti lety vznikly na zaklade stavebniho kamene, jenz byl polozen po EM04. Ted u kormidla mame opet Rudiho. Tak polozme novy kameny a hura vstric budoucim vitezstvim!

Muzeme si tady zahajlovat?

Reagovat
Rudnevs

Funfact: zrovna v roku 2004 fans íránskej reprezentácie hajlovali v zápase proti Nemecku. Ťažko povedať prečo. Niekde som čítal; že to spravili z úcty k súperovi

Reagovat
St. Pauli

Reagovat
PtákOhnívák

Přesně jsem si to ráno při sledování sestřihu říkal, že do Eura nevydrží a je to tady....

Alespon má tým z BL, který první odvolá trenéra připravenou náhradu.

Reagovat
noustres

Obyčejná prohra. Neumí prohrávat?

Reagovat
spider_8

Praveze v posledni dobe je to to jedine co umi

Reagovat
St. Pauli

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
noustres

Čest poraženým. To je jim málo?

Reagovat
Edgar Davids

to je dobry

Reagovat
andrew96

Reagovat
OTASi

Reagovat
Kucka

Reagovat
Neon

Reagovat
Kaspar

Mel si domluvit pratelak s nama a vydrzel by

Reagovat
Gazdo

Sup do Barcy nech Xaviho cosi nauci

Reagovat
celeb

posledny nemecky trener barcy bol Udo Lattek (1981-83) este v predCruyffovskej ere. To by sa muselo zmenit myslenie ludi vo vedeni aj u vplyvnych socios.

Ale ja by som bol zvedavy ako by sme hrali pod nim

Reagovat
Eichel

tak predtým, než šiel k nároďáku, tak moreno a ešte niekto informoval, že ho skúšal Laporta a spol kontaktovať s návrhom na angažmá.. to si jasne pamätám...

ale určite nepríde, proste sa predĺži Xavi do 25 a ak to bude sezóna nahovno aj tak sa mu dá čas

Reagovat
Gazdo

A cas sa mu bude davat dovtedy kym nebude niekto dalsi s Barca DNA

Reagovat
Eichel

Tak neverím tomu, že vyhodí Xaviho, ktorý je miláčikom fanúšikov. Musí myslieť aj na ďalšie voľby. Jedine ak by to bol fakt prúser, ale podľa mňa túto sezónu skrátka dokončí, aj keby nepostúpil zo skupiny LM. Kým to nebude vyslovene prúser, tak si myslím, že má pozíciu istú. A stou Barca DNA to je proste dlhodobo problém. Kedy Barca vlastne mala top trénera? Takého o ktorého by mali v dobe angažovania záujem aj iné veľkokluby ako Bayern, City, Pool a pod? Ja si za celú dobu svojho fandenia nepamatám jediného top top trénera.. Pep prichádzal bez skúseností, Lucho po výbuchu v AS Rím a dobrej sezóne v Celte, Tito lebo bol asistent Pepa, Ernesto bol nadpriemerný kouč la ligy ale to, že to nie je žiadne žiadané meno ukazuje aj to, že nik veľký po ňom po jeho odchode nesiahol.. skrátka sa treba zmieriť, že budú dokola chodiť bývalý hráči alebo tréneri z ligy, ktorí sa prezentujú držaním lopty, čo je automaticky pre vedenie atraktívne poňatie futbalu a barcelonská DNA.. nečakám žiadneho Kloppa, Tuchela, Flicka, Nagelsmanna.. preto mi v pamäti utkvel ten rumour, že Laporta chcel Flicka.. vôbec mi to na neho nesedelo

Reagovat
Gazdo

Nepostup z tejto skupiny by pruserom naozaj bol kriza nekriza a ano Laporta chcel a myslim ze stale niekde v kutiku duse je Hansiho fanusikom

Reagovat
Xavi

Van Gaal a Bobby Robson asi.

Reagovat
Eichel

Van Gaala beriem, ale tiež prichádzal len po jednom angažmá v Ajaxe a ktovie, či tam znovu nehralo prioritnú úlohu prepojenie s Ajaxom. Bobbyho Robsona som nezaregistroval lebo to som boll ledva na svete, takže neviem... ale pripúšťam, že títo dvaja boli vo svojej dobe už top trénermi v čase príchodu. Len.. sakra je to strašne málo na to akým veľkým klubom Barcelona je.

Reagovat
Rudnevs

Bobby Robson- objaviteľ Andrého VB

Reagovat
Eichel

*romero, nie moreno

Reagovat
Rudnevs

Udo Lattek Veľká legenda, veľký pán. Hviezdil ešte i v Doppelpasse. Nech mu je zem ľahká.

Reagovat
Rudnevs

To by bol v sucasnej situácii trošku downgrade nie?

Reagovat
Gazdo

Neviem. Ja si stale myslim ze Flick je neuveritelne schopny trener, len proste si vybral trenovat Nemecko v case ked je Nemecko v neuveritelnom upadku, kde defacto zmizla nejaka koncepcia a narodna identita a nemecky vyber sa uz v podstate nicom nelisi od inych vacsich krajin europy akurat v tom ze tam jednoducho na rozdiel od napr Francuzov nema kvalitu. Ale Flick je oproti Xavimu podla mna velky upgrade. Xavi je totiz stale este ocividne neskuseny trener. Ano aj Hansi ma chyby napr ze v podstate serie na nejaku obranu ale jeho zapasy ma velmi bavili

Reagovat
Rudnevs

Chápem ako to myslíš, ale za mňa sa toto angažmá v reprezentácii nedá úplne ignorovať, hoc to nemal jednoduché. Xavi nie je najskúsenejší, ale aspoň ako laik to vidím tak, že s Barcou robí dobrú prácu.

Reagovat
Eichel

Odvádza fajn prácu, ale otázkou je, či to bude stačiť na klub ako Barcelona a či by sme k nemu neboli prísnejší, keby sa nevolal Xavi.. toť otázka. Ja by som mu čas dal a prvý polrok po príchode ma ten futbal veľmi bavil, ale koniec sezóny a začiatok tejto sezóny mi príde dosť o ničom a príde mi, že akonáhle to niekto proti nemu zavrie a dokáže solídne systémovo brániť, tak tápa.. plus teda odkedy má po ruke Gunda a silou mocou v tej zostave musí byť, tak ma ten futbal príliš nebaví a podľa mňa na to teraz trpí aj taký Lewa, ktorý tam typologicky nesedí. Takto z úvodu sa mi páči v tom jeho novom systéme len Frankie a Yamal.

Reagovat
Gazdo

Tak odvadza jemne nadpriemernu pracu ale vylozene dobrou pracou by som to zatial nenazval. Ludi to beru tak ze vyhral ligu ale to sme naozaj uhaluzili vdaka neuveritelnej obrane a Stegimu inak by ani ten titul zrejme nebol

Reagovat
celeb

Xavi ako trener fakt teda nic moc, pri vsetkej ucte k nemu ako hracskej legende. On nie je zrovna najostrejsia tuzka, skusenosti ma minimalne, navyse vobec nie je vidiet nejaky progress. S tou kvalitou co ma k dispozicii su biedne vysledky a aj hra. Ano, ligu dal, ale to bol Real uz v prestavbe a neziarili ani v LM a Atleti, ktori mali kader na titul hrali totalne hovno. Takisto jeho tvrdohlavost a nekoncepcne rozhodnutia ako drzanie upadajuceho Busqa za kazdu cenu, Roberto, nezmyselne ignorovanie Fatiho (isty cas aj Frankie) - neviem. Z velkych zapasov mu obcas vujde akurat EC, ktore su ale specificke zapasy, inak LM/EL tragedia.

On skratka nie je typ trenera, ktory by dokazal pripravit tim specialne na silneho supera, zanalyzovat ho, najst slabiny, pripravit sa dopredu na rozne situacie ...

Akurat striedania sa zlepsili oproti minulemu roku (nech mu nekrivdim). Inak bracha ako hlavny asistent tiez nebudi zrovna doveru.

Reagovat
esmuellert

Hansi, pojď domů!

Reagovat
db18

Reagovat
Beči

On ten úpadek Němců byl dost znát už poslední dva roky pod Löwem, teď v podstatě jen vygradoval. Troufne si někdo obšírně vypsat hlavní důvody tohoto úpadku? Očividně to zdaleka není jen o trenérovi. Já z pohledu laika na německý fotbal vidím akorát to, že jim dlouhodobě schází nějaká čistá devítka.

Reagovat
Beči

Německy fakt neumím.

Reagovat
Moshe Dajan

Přeložím ti aspoń nadpis: Veliký problém německého národního týmu

Reagovat
Rudnevs

Aké problémy má nemecký národný tím

Reagovat
Beči

Nadpis jsem i pochopil, ale ten je mi celkem k ničemu

Reagovat
Rudnevs

Chyby v mládeži, na niektoré pozície sa nepodarilo vyvinúť kvalitných hráčov, strata záujmu fans a mám pocit že už i hráčov, vo vedení zväzu sa ľudia držia buď príliš dlho alebo sa tam menia medzi sebou, neatraktívny futbal, snaha hrať to “guardiolovsky”, stále sa rotujúci hráči v podivných zostavách…

Nie všetko z toho je chyba Flicka. Ale tie herné komponenty idú na jeho triko. Občas som mal pocit, akoby Jogi ani neodišiel. Hansi hral tú istú hru a robil tie isté chyby.

Reagovat
andrew96

Ta ztráta zájmu fans je nějak kvantifikovaná? Mně teda přijde, že ty současné neúspěchy a ozývání "Flick raus" bylo dost ve středu zájmu.

Reagovat
Rudnevs

Veľa ľudí tie zápasy už ani nepozerá, častokrát čítam názory ľudí, že im je tá repre vyslovene nesympatická a nevedia sa s ňou stotožniť a že ani pre Nemcov ten nároďák už neprináša taký ten Wir-Gefühl. Ono za toto môže aj ten zlý marketing, jak Bierhoff trebárs zmenil prezývku z Nationalelf na Die Mannschaft, asi aby sa práve vypustilo to slovíčko “národný”, to sa vôbec neujalo. Tých politických akcii bolo tiež asi až priveľa. Ľuďom to príde dosť také umelé a nasilu, nevedia sa s tým nejak stotožniť.

Kai Havertz sa nedávno sťažoval na nedostatočnú podporu od fans…

Reagovat
andrew96

Jo, pravda, nezamyslel jsem se nad TV sledovaností, tam je pokles o cca polovinu. Alespoň na stadionu jsou teď dost hlasití.

Reagovat
Rudnevs

Kombinácia Nagelsmann a co-trainer Sandro Wagner by bola super

Reagovat
vladino10

Tam ale bude problém oveľa hlbšie ako v trénerovi - a takýto problém by som takto sympatickej dvojici asi nezelal

Reagovat
Greny

V čem ?

Nová generace Němců?

Reagovat
St. Pauli

Ted to bude znit (zvlaste komicky od levoty jako jsem ja), ze cituji z letacku AfD, ale pri prochazce ulicemi nekolika nemeckych mest, nabyl jsem v poslednich letech dojmu, ze neexistuje nic jako nova generace Nemek a Nemcu, ale ze vsude jsou jenom nasrani cmoudi, majici v sobe strasne moc negativni energie a jejich nejmirovejsim mentalnim nastavenim je pasivni agrese. Ale to uz jsem odbocil jinam.

Zpet k fotbalu, kazdopadne Nove generace Nemcu (U21 a niz) mi prijdou, ze tvori takovou pasovou vyrobu nicim nevycnivajicich, ba ni navzajem neodlisujicich se Jedincu, kteri zcela ztratili jakoukoliv pridanou hodnotu. Onen genialni gen pestitelstvi nemectvi jako kdyby vymrel.

Reagovat
Greny

Však já to tak nějak chtěl napsat, že se tam dostávají teď ti hráči co tam mají natahany a zda to nemůže být problém už nejsou tak ctižádostivý, zodpovědní, mentálně odolni atd ..

Reagovat
St. Pauli

Nevim. Nedokazu to vubec objektivne vyhodnotit. Ale zjevne nas nase tandemove domnenky nezavisle na sobe privedly na stejnou stopu.

Reagovat
St. Pauli

Rozhodne to ale neni jediny problem soucasneho nemeckeho fotbalu. Spis jen stripek do mozaiky.

Reagovat
St. Pauli

Ale samozrejme o tomhle pri soudobem politickem diskursu a vseobjimajici korektnosti nevznikaji zadne studie. Ostatne, kdybychom si o tomhle psali verejne na nejakem nemeckem webu, dostali bychom davno banana, snad jeste drive, nez bychom zaverecnou tecku tohoto prispevku vubec odeslali.

Reagovat
Rudnevs

Na Twitteri by si skúsil raz…

Reagovat
Rudnevs

Ono podľa mňa na reprezentáciu má ten tréner väčší impact než v klubovom futbale, kde to funguje tak, že nefunguje vedenie = nie su prachy = nie je kvalitný káder. V reprezentácii máš ten výber hráčov rovnaký bez ohľadu na prácu vedenia. Aj mne je ťažko uveriť, že Flick po tejto neskutočnej sezóne s Bayernom dopadol s reprezentáciou takto, ale mám pocit, že sa nedá tak celkom stále vyhovárať len na ostatných.

Mám pocit, že jeden z neduhov DFB je to, že si tam už roky premielajú stále tých istých ľudí a stále prichádzajú s ďalšími a ďalšími internými riešeniami a aj keď sa nedarí, akoby hladali čo najmenšiu možnú zmenu, tak aby nikto neprišiel o prácu a všetci si tam hriali teplé miestečká, čím sa stali celkom nesympatickí v očiach verejnosti a zrejme aj v očiach vlastných hráčov (niektorých). Tým pádom sa dá povedať, že Flick ako Löwova škola vlastne nebol oproti Löwovi veľká zmena (alebo minimálne nepriniesol veľké zmeny) a človek mal pocit, akoby bol na lavičke stále Jogi. Možno to chce niekoho, kto v DFB ešte nepracoval a príde s naozaj novým impulzom.

Reagovat
stas87

Zmenila sa doba velmi, v casoch eura04 a vybuchu si DFB vypracovala tusim desatrocny plan s vrcholom VM14. Investovali do ifnrastruktury a vzdelavania trenerov celkom 800 mega euro. A ono to vyslo, vlastne viac ako len vyslo. Aj na klubovej urovni to islo dobre, sak cisto nemecke finale CL bolo dost zvlastne. Taky väcsi naznak toho ze to ide dobrym smerom bolo finale eura U21 kde nemci neskutocne povodili anglicanov ako slepych konov, nandali im 4-0. A prave Anglicko bolo v tom roku 04 na tom celkom podobne. Tiez tam hladali cestu po ktorej sa vydat, premyslali ci investovat ako nemci do mladeze a infrastruktury alebo dvihnut PL a dotiahnut viac peniazi do futbalu. Oni si vybrali peniaze, cize repre nadalej bola marna ale z nepochopitelneho dovodu ich svet stale vnimal ako nejakych favoritov ale oni stale dostavali po drzke, vrcholom asi to, ako vypadli s Islandom. Myslim ale ze este pred Islandom sa zacali venovat mladezi, dnes su v mladezi dominantna sila, budu z toho tazit v buducnu v acku.

Nemci svoj vrchol mali 9 rokov spät. Ale priali im velmi okolnosti, pretoze Francuzsko malo potencial ale ti hraci este neboli pripraveni na to vyhrat, spanieli sa hladali a upadali, brazilci favorit v novinach a tak jediny mancaft co mohol zobrat zlato bola Argentina. A bolo to dost tazke finale, ten turnaj proste nemcom vysiel z viacero hladisk. No a po tom zlate to ide konstantne dole vodou, zaspalo sa a teraz sa v tom motaju a moc nevedia ako dalej. Trva to a trva, nikto s nicim neprisiel, aj ten Bayern berie radsej zoldakov ako keby mal dat sancu domacim hracom.

Casom sa objavili aj ine sporty a hviezdy. Draisaitl len rozbiehal karieru, ale dneska maju Seidera, Peterku, Reichela, Stützleho..keby bol hokej viac financne zaujimavy, maju uspechy v nom ako vo futbale. Dnes vyhrali zlato v baskete, maju v NBA niekolko hracov, ak by ALBA ci Bayern viac nasypali do posil, mozu kludne utocit na vyhru v eurolige. Ale oni ju len hraju, nepostupi do playoff ani ale zucastnia sa. 9 rokov spät mali vobec niekoho v NBA? Napada ma len Nowitzki, dneska maju Wagnerovcov v Orlande, Schrödera, Theisa...je to viac popularny sport. Hadzana mi naopak na repre urovni nepride moc dobra, liga kvalitna je ale kvalitu dodavaju skandinavci, nie nemci. Cize dnes mas viacero nemeckych hviezd v roznych sportoch, uz neplati ze futbal je jasne cislo jedna, celkovo to dianie okolo futbalu je toxicke, odlakalo to ludi, vysledky nie su a asi to bude coraz viac sportom pristahovalcov a nie etnickych nemcov.

Reagovat
Talker

Mně přijde, že německý fotbal se tehdy kolem 2016 zasekl v tom, že měl obrovské úspěchy a "přestal pracovat". Ještě pár let to jelo, ale pak se to rozbilo a zaseklo a zbytek světa jim ujel. Tam mi přijde, že je obrovský problém v intenzitě, že ti hráči nejsou připravení hrát na malém prostoru, okamžitě se rozhodovat a mít techniku, která tohle podpoří. Jako by ten systém byl stále nastavený v době 2004-2014 a nikdo ho neupravil na změněné potřeby moderního fotbalu.

Ve výsledku ti hráči mají problémy se adaptovat na jiné ligy a jiný systém fotbalu a strašně dlouho jim trvá se adaptovat, pokud se jim to vůbec povede.

S Anglií to máš časově posunutý, ta ten systém orientovaný na finance vytvořila už v devadesátkách a právě po přelomu tisíciletí a pádu Italů začala sklízet ovoce v tom, že byla finančně nejsilnější.

Co se týče akademií, tak to se začalo řešit podle mého centrálně později, Anglie vyhořela 2008/2010, kdy přišly ty velké změny a byla to ideální doba, protože se tehdy finalizovaly ty špičkové akademie. Třeba CFC ji dokončila cca 2007-2008 takže ta první generace, která v ní kompletně vyrostla byla cca 2018.

Reagovat
Dan Gubić

S kaluže do blata. Naggelsman je tragéd.

Jediná šanca pre nemcov je že United rozbijú Liverpool 7:0, zahanbený Klopp zloží funkciu a utečie do repre.

Reagovat
smazaný uživatel

V Německu aspoň reagují a názor veřejnosti jim není u prdele. U nás by se čekalo, až se ztrapníme na domácím euru…

Reagovat
Rudnevs

Nemci práveže moc reaktívny v tomto nie su, veď za vyše 100 rokov histórie mali tuším len 11 trénerov. Löw sa tiež držal kým sa dalo.

Reagovat
smazaný uživatel

No tak ale řekl bych, že Löw zas měl nějaké postavení díky tomu, co u repre dokázal. U něj bych ještě pochopil, že mu dávali šanci, i když se nedařilo.

Reagovat
St. Pauli

Reagovat
Talker

Tak není u nás problém spíš v kvalitě hráčů/kádru?

K tomu týmu bys mohl dát Guardiolu a jako asistenty Tuchela s Contem a stejně by to podle mého byl průser, protože ti hráči jsou prostě průměrní.

Reagovat
smazaný uživatel

Nemyslím si, že máme kvalitu tak špatnou, abychom se pořádně neprosadili proti Moldavcům nebo Albáncům… Když pak trenér staví hráče tak, že jim ty posty nesedí, není schopen nic změnit, stahuje ty, kteří podají dobrý výkon a ty, kteří kazí a dělají chyby nechá hrát celý zápas atd. atd., tak nevidím chybu v hráčích, ale na lavičce. A to ani nemluvím o tom, že po remízovém zápase v rozhovoru mluví o zklamání z prohry…

Reagovat
Raffaello

Umíš si představit Guardiolu, Tuchela a Conteho v jedné místnosti, jak řeší, jak se bude hrát? Vždyť by se pobili.

Reagovat
Rich

Flicka je mi líto, v Bayernu měl vše, odešel, no možná byl vyštván kvůli Kahnovi a Brazzovi... Šel do reprezentace, protože prostě výzva a je to srdcař, ten poslední zápas, kdy seděl na lavičce a měl ruce v klíně, tak věděl, co nastane... Na druhou stranu, co s tím asi udělá Nagelsmann nebo kdokoliv jiný? Obrana je tragická, to bylo vidět, Sule je tragéd... Rudiger dělá zbytečné chyby... Schloterback je jediný z těch obránců, který za něco stojí... Největší abscence je hroťák, Němci nemají klasickou devítku a jsou v háji... Protože žádná reálná německá devítka není, kromě Fulkruga, který ale nemá kvality...

Každopádně, pokud Tuchelovi to nepůjdu v Bayernu, tak alespoň jedno pozitivum, Flick jako náhrada bude super!

Reagovat
dominios

ano, velmi rad by som videl Hansiho spat u nas v Bayerne, alebo kludne aj Nagellsa, nech teda ide Tuchel do repre...

Akurat, ze komu by to realne pomohlo? A na ako dlho? Akakolvek takato zmena by Bayernu dost uskodila, pretoze ani 1 z tych 2 neodchadzal nakoniec za dobre. Sice hlavny zdroj problemov (Hasan+Oliver) su uz teda prec, ono treba kusok viac casu, aby sa to utriaslo. Aj hraci by boli zmateni. A naopak: Tuchel a repre? Akosi neverim, ze keby bol teda "odideny" z Bayernu, tak ze by zrazu on bol ten, kto si to vynahradi v repre. Tuchel zvykne mat dobre druhe sezony, Euro je tu ovela skor a pozerat sa ako Die Manschaft hra jeho neatraktivnu betonarsku sracku, to radsej nie...

Problem je, ze Nemci po vyhre na MS zaspali a mysleli si, ze to pojde samo. Ale nie. Navyse, od nemeckeho finale LM sa s vynimkou Bayernu opat zacali ostatni presadzovat menej a menej v europe. A teraz uz aj Bayern je postaveny kvalitativne dost na importoch (nie je nahoda, ze v caste sextuple bol Bayern snad z polovice majstrovska Francuzska repre). Navyse, ako sa u nas v Bayerne seru veci, zial, stale je to najhlavnejsia kostra aj pre repre a ak sa nedari Bayernu, repre to reflektuje. A Bayernu sa nedari aj ked este nestratil ani bod, pretoze hraju na pohlad zle a prehrali superpohar. To su kraaaaasne vyhliadky na dalsie mesiace/Euro.

Suma sumarum: kym sa Bayern nestabilizuje, kym tam do DFL nepride nova krv a idealne aspon docasne na vysoke miesta niekto mimo sucasne struktury a mimo Bayern (ale zaroven ziaden neustale ukrivdeny placko napr. z BvB) a kym nemci nenajdu noveho poriadneho hrotaka (btw opat nieco co nedokazal ani Bayern uz veeeeeeelmi dlho), tak proste s nemcami treba ratat max do skupiny, obcas mozno nieco viac, ak budu mat dobry den. Mozno aj nieco vyhrat, ale uprimne, to by bola fakt zrejme haluz.

Reagovat
Rich

Někteří fanoušci Bayernu mě nemají rádi za to, co jsem několikrát napsal a vyjádřil svůj názor, ale já prostě nebyl nikdy nadšený, že po Flickovi Bayern převzal Nagelsmann, nejsem jeho fanoušek a nelíbí se mi jeho styl hry, proto si moc nepřeji, aby převzal nároďák... Flick převzal Bayern vlastně v rozkladu, Kovač nevedl ligu, jen tak tak postoupil dál do poháru a jenom LM se mu dařilo... Ale ve výsledku, když Flick převzal Bayern, nikdo nečekal trebl sezónu... A za tak krátkou dobu dokázal vyhrát neskutečné množství titulů... Bohužel Brazzo a Kahn ho za mě vyštvali a koho přivedli? Nagelsmanna, který je lepší Kovač... Sorry, ale je to tak, první půlku sezóny hrál styl Flicky, i on sám přiznal, že tak hrál a fungovalo to... Pak přešel na vlastní styl a co z toho bylo? Ostudná porážka s Villarealem... A pak druhá sezóna, nestabilní výkony a výkyvy...

Já osobně doufám v Kloppa jako budoucího trenéra... Nagelsmann na to ještě nemá...

Reagovat
Breze

Ja by som rad este videl Nagelsmanna v Bayerne teraz, ked tam ma Kanea. Myslim, ze by to mohlo dobre fungovat, ale navrat Flicka by bol super. Keby sa vymenili s Tuchelom, tak by som sa vobec nenahneval. Ale to za podmienky, ze by sa Flick vratil k tomu, co hral v tej treble sezone.

Reagovat
andrew96

Tvl

Reagovat
Rudnevs

Ten disrespect k Nagelsmannovi je obrovský…

Reagovat
vladino10

K nagelsmannovi a k ďalšej tone hráčov, trénerov...

Reagovat
Rich

A oprávněný, já nechápu, že by ho někdo chtěl do Bayernu zpátky... Ano někteří by podotkli, že minulou sezonu si namazal PSG, ale upřímně vždyť to byl nekoukatelný fotbal, takový fotbal, co Bayern nikdy nehraje... Zápas proti Barce, ten první byl o štěstí, ne o tom, že by byl Bayern lepší... A to jsou další věci... Nemohoucnost vyhrávat proti slabším týmům v Bundeslize atd...

Reagovat
Rudnevs

Tak to tiez neni vsetko jeho vina. Bayern ma svoje muchy a postupom casu slabne, tu generacnu obmenu tam trochu vidno. Na bundesligu to ako tak staci a vzdy aj bude, ale zazraky sa cakat nedaju.

Reagovat
vladino10

Touto hovno logikou ktorú tu dávaš sa dá zhejtovat úplne všetko - a môžem napísať napríklad sračky typu, že flickovmu bayernu nefungovala obrana a LM vyhrali náhodou - lebo PSG bolo vo finále objektívne lepšie a malo viac šancí. To PSG, ktoré ich o rok na to vyradilo hattrickom mbappeho, ktorý si z otvorenej a vysunutej obrany bayernu robil srandu a flick na to nedokázal celý zápas reagovať.

Julian to PSG úplne s prehľadom vykopol. A Barcelonu porazil 4x. Inter 2x. To je pomaly viac vyhratých veľkých zápasov ako mal Bayern dovtedy v súčte od odchodu heynckesa.

Reagovat
vladino10

Presne tak, to, že su sule a rudiger tragédi a najlepší strelec bundesligy, fullkrug nemá kvalitu, znamená, že nemci musia prehrať s japonskom 1:4, remizovat s ukrajinou, prehrať s peru a neviem s kým, ktorí majú káder niekoľkonásobne lacnejší ako nemci.

Určite to tak bude, s fullkrugom v základe by proste žiadny tréner Ukrajinu neporazil. Ani Macedónsko.

Reagovat
Rich

Nevím, jestli to myslíš ironicky nebo vážně... Ale faktem je, že ta obrana složená Rudiger a Sule je hrozná... Hlavně, proč je Sule v reprezentaci? Vždyť Japonci si ho tam mazali na chleba, tak pomalý obránce Němců nepamatuji...

Reagovat
vladino10

Myslím to ironicky, ale vidím, že ti to treba vysvetliť. Tak zjednodušene - aj so sulem obrane a fullkrugom (NAJLEPŠÍM STRELCOM BUNDESLIGY MINULEJ SEZONY) by si mal tímy typu Macedónsko PORAZIŤ, lebo ten neschopný Fullkrug bez kvality (ten najlepší strelec BL), bude stále kvalitnejší, ako hrotak macedónska

Reagovat
Rich

Fulkruga uznám, dobře s tím máš pravdu, ale za Sulem si stojím, že v reprezentaci nemá, co dělat...

Reagovat
vladino10

"tak pomaly obrance nemcu nepamatuju"

"Antonio Rudiger is statistically the fastest player in the Premier League this season with Chelsea star’s top speed quicker than likes of Mohamed Salah and Adama Traore"

Ups

Reagovat
db18

Wagner a zabíječ fotbalistů Wolf

Reagovat
Rudnevs

Zabijec fotbalistů? Aj tak je to len na jeden zápas…

Reagovat
db18

Přijde mi prostě, že je to trenér staré české fotbalové školy...

Reagovat
Rudnevs

Nesledoval som ho nejak moc podrobne na to, aby som to vedel posúdiť, ale napriek prepadáku v HSV mi príde, že ako tréner mládeže je celkom v pohode

Reagovat
St. Pauli

No a pak na scenu prijde bajny Felix Magath. Nedivil bych se uz nicemu.

Reagovat
db18

Ale Flick má aspoň volnou cestu do Bayernu.

Reagovat
772jozef

Nagelsman už má robotu ? s ním by mohli byť opäť raz na vysluni

Reagovat
772jozef

Aha posledná veta článku ,keho by to napadlo čítať dokonca vole

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele