Trenér Machín neuspěl ani v Alavésu, střídá ho Abelardo

12.01.2021, 15:48
Aktuality
Pablo Machín se opětovně netěšil důvěře ze strany vedení klubu, pro který pracoval a znovu byl propuštěn. S prací pětačtyřicetiletého kouče tentokráte nebylo spokojeno Deportivo Alavés, baskický celek tak podobně jako Huesca mění kormidelníka, uvolněnou židli zaujme Abelardo Fernández...

"Deportivo Alavés a Pablo Machín půjdou každý svojí cestou, dnešním dnem byla ukončena spolupráce, která započala loni v srpnu. Dnešní trénink povede kouč rezervního týmu Javier Cabello," stojí v prohlášení klubu.

Machín začal svou trenérskou kariéru v Numancii a velmi dobře se uvedl v Gironě. Před dvěma a půl roky mu bylo odměnou angažmá v Seville, to trvalo jenom osm a půl měsíce a pouhého dva a půl měsíce vydržel u kormidla Espanyolu.

Deportivo Alavés je aktuálně na šestnáctém místě tabulky španělské ligy, z osmnácti zápasů vytěžilo stejný počet bodů a na sestupové pozice má k dobru jenom dva body.

Abelardo se vrací do velmi známého prostředí, v Alavésu někdejší obránce Barcelony a Gijónu končil aktivní kariéru a rok a půl ho vedl jako trenér, naposledy pracoval pro Espanyol.

Autor: Tomáš Pavlík / football-espana.net

Komentáře (31)

Přidat komentář
zlatan-legend

Španělský Strama?

Reagovat
Bucky

V Gironě byl hodně úspěšný.

Reagovat
smazaný uživatel

jedna vlastovka jaro nedela ..

Reagovat
Bucky

V Numancii to byla první štace, nikam je neposunul, ale hrál s nimi stejné výsledky jako trenéři před ním a po něm, takže takový průměr.

V Gironě byl famózní, obrovsky je zvedl, zvládl je stabilizovat na vrcholu 2. ligy a uhrál s nimi nakonec i postup, na který dokázal navázat i v nejvyšší soutěži skvělým 10. místem.

V Seville to taky žádný průšvih nebyl, tým na sezónu připravil dobře a třeba ještě ve 13. kole vedla ligu a měla v lize jedno z nejlepších období za dlouhou dobu, pak je skolila série těžkých zápasů a špatných výsledků po novém roce zakončená vyřazením od Slavie v EL. Žádnou bídou na úrovni Stramacioniho bych to fakt nenazval.

Espanyol byl na dně když ho převzal, byl na dně i po něm, on s ním dokázal aspoň postoupit ze skupiny EL, ačkoliv jinak ten tým v lize byl jasně na padáka od začátku do konce. To taky není špatné na to, s čím pracoval.

A v Alavesu se v létě v podstatě nic zásadního nezměnilo (pár hostování skončilo, pár neúspěšných starších hráčů na hostování přišlo) a byl vyhozen na stejné pozici, na které loni Alaves skončil. Tam mi to taky nepřijde jako nic diletantského.

Nechci tvrdit, že je to nějaký super trenér, ale má hodně daleko do tragéda jako je Strama.

Reagovat
smazaný uživatel

V Girone mel neuveritelne financni prostredky (stejni majitele jako PSG, Man.City,NY city, ... ;) ) V Espanyolu byli taky prostredky i posili - nijak zvlast neoslnil a necekam ze by v tomhle desetileti zaznamenal nejaky vyrazny uspech (napr trofej) .. samo jako trener 2. radych celku v 1. ligach ma sanci alespon na angazma - uplne mimo neni

Reagovat
Jordi Alba

Plus to, co píše ten troll ohledně finančních prostředcích v Gironě je jen nějaká jeho mylná domněnka.

Reagovat
pejsek5

Jorge Salcedo

Reagovat
Ligter

Reagovat
garruklol

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
Stannis Baratheon

Salvatore Conte

Reagovat
8lampard8

Reagovat
Ranoth

uplne ale

Reagovat
Shevchenko

Ty vole to je už tu tak pod pátým článkem který se tu s ním objevil

Reagovat
jenage

Přesně.

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Ale teda první věc, co mě napadla, když jsem viděl ten článek, byla právě tahle podobnost.

Reagovat
Witcher

Za opakovaný vtip

Reagovat
smazaný uživatel

Mašina se poněkud zasekla.

Reagovat
Xavi

Ještě že tvůj ostrovtip jede poněkud na plné obrátky.

Reagovat
smazaný uživatel

Slavia ho zničila...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
RadekVonCZE

To jsem chtěl napsat

Reagovat
Figi

Mozna je nacase zkusit jine zamestnani.

Reagovat
smazaný uživatel

Ideálně na stavbu, konečně nějakou plnohodnotnou práci místo přemýšlení o taktice a podobný píčoviny..

Reagovat
smazaný uživatel

stavbyvedouci jako Krmencik

Reagovat
smazaný uživatel

Nene. Krmenčík pěkně jako přidavač u míchačky..

Reagovat
smazaný uživatel

Žádná zmínka o tom, že jeho Sevillu vyřadila Slavia

Reagovat
smazaný uživatel

*teclova slavia

Reagovat
Messiáš

Skoda, s Machinem to jde dost z kopce. Abelardo nahrada, stridani koucu jak v Espanyolu minulou sezonu, tak uvidime s jakym vysledkem. Alavesi bych setrvani na ukor Eibaru rozhodne pral, zvlast, kdyz Eibar uz pomalu rozebiraji a po sezone odejde Dmitrovic do Sevilly

Reagovat
smazaný uživatel

O uspechu a neuspechu rozhoduji shody priznivych nahod. Ty se mu sesly jen v Girone.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele