Trenér De Mil nařídil bojkot nastavení, odměnou mu je propuštění

19.03., 14:23
Aktuality
Rik De Mil (© AFP)

Belgická nejvyšší soutěž měla minulý týden na programu poslední kolo základní části a ve frašku se proměnil závěr duelu Westerlo - Genk. Hlavní roli sehrál domácí trenér Rik De Mil, když svým hráčům nařídil nenapadat a závěrečné minuty nastavení odstát na místě.

Duel skončil remízou 1:1 a výsledek stačil oběma týmům. Westerlo nespadlo do skupiny o udržení, Genk si naopak v nadcházejících týdnech zahraje proti elitě ve skupině o titul. De Mil nehodlal riskovat a vsadil na bojkot, v oslabení hrající hosté na tuto "hru" přistoupili a v některých případech nevěřícně sledovali, jak si domácí s úsměvy na tvářích začínají podávat ruce a slavit záchranu.

"Jako trenér bych to, co se stalo ve Westerlu, nikdy nedopustil. Máte výhodu jednoho muže a jen stojíte... Tohle je ostuda i vůči vlastním fanouškům. Kdyby Westerlu hrozilo, že spadne, tak bych to i pochopil, ale tohle? Nikdy bych si ani nepomyslel, že něco takového v Belgii uvidím," zlobil se Hein Vanhaezebrouck, trenér Gentu, který i na tento závěr doplatil a nakonec skončil těsně za Genkem na sedmém místě.

"Hráči si začali povídat a přišel závěrečný hvizd. Možná to nebyl ideální konec utkání, ale pojďme na ty poslední minuty zkrátka zapomenout," bránil se De Mil po skončení nedělního zápasu.

Slova na jeho obranu každopádně nepadla na úrodnou půdu a právě De Mil je nakonec tím, kdo na události rozhodně nezapomene. Vedení mu dnes vypovědělo smlouvu, přestože ho najalo teprve v prosinci a počítalo s ním dlouhodobě.

"Litujeme, že jsme k podobnému závěru museli dospět, ale je pro nás nepřijatelné, abychom akceptovali podobné hodnoty a jednání," oznámilo dnes Westerlo.

Autor: Tomáš Pavlík / vi.nl

Komentáře (5)

Přidat komentář
Kucka

Reagovat
Kryptos_

V Belgii jsou samí průkopníci

Reagovat
Jason_

eehm...

Reagovat
Salfovic

,,Tohle je ostuda i vůči vlastním fanouškům´´

Ti evidentně slavili záchranu

Reagovat
Kaspar

Jako u nas pamatny zapas Jablonec-Pribram

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele