Trenér Celty se opřel do Sista a Smolova kvůli útěku. Zachovali se špatně, řekl

17.04.2020, 17:11
Aktuality
Trenér Celty Vigo Oscar García zkritizoval jednání svých svěřenců Pione Sista a Fjodora Smolova. Oba hráči během karantény doslova utekli ze Španělska bez povolení klubových představitelů.

Dán Sisto podle deníku Marca odjel do vlasti autem a klubu se ohlásil až po 3 tisíce kilometrů dlouhé cestě. Smolov se vrátil domů navzdory tomu, že komerční linky mezi Španělskem a Ruskem už v té době nelétaly a klub mu několik žádostí o odlet ze země nepovolil. Smolov si však najal soukromé letadlo a zmizel.

"Je jasné, že se oba zachovali špatně," řekl kouč García. "Nejen, že nerespektovali nařízení klubu, ale nepodřídili se ani vládním nařízením," dodal.

García však připustil, že obě dvě situace byly přece jen rozdílné. "Smolov nám volal na klub každé dva dny, aby získal povolení. I když tady měl zůstat, tak všechny své kroky hlásil," popsal García.

"Sisto naopak neřekl nikomu nic. Navíc riskoval nejen svou bezpečnost, ale i bezpečnost svých blízkých a všech lidí, které po cestě potkal," doplnil trenér Celty.

"Kdybychom dali hráčům povolení odjet, udělili bychom ho všem. Máme tu zahraniční hráče, kteří tady zůstali. Řada z nich je tu samotných, stejně jako já jsem tu sám. Musíte se ale chovat jako profesionál a ti dva se zachovali špatně," uvedl García.

Autor: Jiří Fišara / football-espana.net

Komentáře (16)

Přidat komentář
Ranoth

okamzity vyhazov

Reagovat
Filipow

To je čurák. Zachovali se samozřejmě správně.

Reagovat
Uwe háže buly

zachovali se jak mrdky

Reagovat
Filipow

Byls někdy v takovéhle situaci, že si troufáš soudit?

Já vlastně jo, před měsícem. Zachoval jsem se tak já a všichni moji kámoši, to jsme taky mrdky?

Reagovat
Uwe háže buly

Přenašecký. V takovýhle situaci měli lidi, co žijí ve Španělsku/Itálii tam zůstat a ne se rozprchnout po celým světě a roznášet to.

Reagovat
Filipow

Kamarádka 15.3. letěla domů ze Španělska, já třeba 16.3. z Ruska. Oba jsme tam měli zůstat samozřejmě minimálně do začátku června.

Sisto se asi nezachoval úplně ok, ale za zlé mu to nemám. Jestli dojel domů, dal si karanténu, tak ok. V takovýchto časech chceš být prostě s rodinou a ne být odříznut v cizí zemi.

Smolov se očividně co chvíle snažil dovolat, doprosit, aby ho pustili domů a nebyla mu ta situace příjemná.. tak čekal tak dlouho, až ho tým pustí .. až to nešlo a pronajal si letadlo.

V životě jsou občas chvíle, kdy má zdraví a rodina přednost. Tohle je jedna z nich.

Reagovat
CHONG

Až na to, že tady právě zdraví přednost nemělo

Reagovat
Filipow

Když víš, že máš strávit 14 dní v karanténě, strávíš je raději doma anebo na druhé straně Evropy?

Reagovat
CHONG

Samozřejmě, že doma, ale pokud existuje minimální šance, že tou cestou domů ohrozím zdraví sebe, své rodiny nebo koneckonců i ostatních lidí, tak ji radši strávím na druhé straně Evropy, ostatně je to 14 dní, ne 14 let a je to Evropa, ne Somálsko.

Navíc, tvoji otázku úplně nechápu, já reagoval na to, že jsi napsal, že v životě jsou občas chvíle, kdy má zdraví a rodina přednost a tohle je jedna z nich, což je ovšem kravina, protože v těchto případech možná měla přednost rodina, ale určitě ne zdraví.

Reagovat
Nebelung

Je pravda, že přítelkyně slaví osmnáct jen jednou. To nemohl ve svém věku prošvihnout.

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
smazaný uživatel

co kdyby tento píčus radši zkritzoval své spoluobčany kteří mají na všechno maňána, nic neřeší a pak jim v zemi nic nefunguje a chcípaj tam po tisících na blbou chřipku

Reagovat
Vincent Vegan

a) be Španělsku to podělala vláda, když upřednostnila prachy z cestovního ruchu místo zdraví svých občanů. Prostě to hrozně podcenili a nezakázali v únoru a v březnu několik velkých festivalů, na které každý rok přijíždí skoro 3m turistů.

b) Není to jen blbá chřipka, což ale všichni, kteří se tím začali včas zabývat vědí nejpozději od začátku února.

Reagovat
Coniglio

všechno správně

Reagovat
soukup

v Rusku se to teprve rozjíždí, tak třeba zase brzy poletí zpět

Reagovat
santini

Jupí, konečne solídny článok o Celte

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele