TRENÉR BANÍKU JARABINSKÝ ODVOLÁN!

29.08.2005, 16:25
Aktuality
V Gambrinus lize padla první trenérská hlava - neúspěšný vstup Baníku Ostrava do sezóny má za následek odvolání Jozefa Jarabinského. To přišlo po čtyřech odehraných kolech, poslední kapkou byla ostudná domácí prohra s Mladou Boleslaví. Novým trenérem se stal Pavel Hapal.

Odvolaný 61letý kouč trénoval Baník jenom necelou sezónu, když loni v říjnu nahradil trenéra Františka Komňackého. Staly se mu osudné výsledky v lize, kde jeho tým v úvodním kole prohrál s Olomoucí, poté si napravil reputaci a vyhrál nad Zlínem, ale pak přišly porážky v Mostě a s Mladou Boleslaví, po kterých ostravský tým klesl na patnáctou příčku v tabulce. Spolu s ním skončili i jeho asistenti Erich Cviertna a Dušan Vrťo.

"Rozhodlo naše utkání s Boleslaví, ale špatný už byl i zápas v Mostě," řekl po odvolání kouč, k jehož největším úspěchům patří vítězství v Poháru ČMFS, které Ostravě zajistilo účast v 1. kole Poháru UEFA, ve kterém se tým ve čtvrtek 15. září utká s Heerenveenem.

Jozef Jarabinský v ostravském klubu působil také v sezóně 2001/2002 a poté odešel do Sparty, kde trénoval jenom půl roku a po neúspěších v evropských pohárech byl odvolán.

Tým účastníka Poháru UEFA převzal bývalý opavský a zlínský kouč Pavel Hapal. Šestatřicetiletý trenér i jeho nový asistent Libor Pala uzavřeli v Ostravě kontrakt do konce sezony. Realizační tým navíc rozšířil Svatopluk Schäfer, který bude mít v ligovém týmu na starost brankáře.

Autor: Tomáš Václavek

Komentáře (38)

Přidat komentář
Mr.Jindros

Jarabinského jsem nikdy neměl příliš v lásce, nesedí mi. Jsem rád, že byl odvolán.

Reagovat
smazaný uživatel

to já ho měl vždycky rád. Hráči ho odstřelili, baník se určitě zvedne, ale lepší na jak na střed tabulky to nebude. Bohužel léta nezastavíš....

Reagovat
Shevchenko

to já jsem měl nejradši Komňackěho

Reagovat
smazaný uživatel

A já zase Straku

Reagovat
smazaný uživatel

já Beránka

Reagovat
HOST*Maniac

já Uličnýho, ale ten trénuje lepší tým než ten váš Bahník Otrava

Reagovat
HOST*

No to je teda tým,když vypadne z druholigovým mančaftem v domácím pháru.

Reagovat
smazaný uživatel

Já jsem spíš toho názoru, že ho neodstřelili hráči, ale prostě vždycky se nemůže dařit všem mladým hráčům a on jich dával do sestavy až moc.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak mi řekni, kolik zkušených mu jich zbylo. Vždyť z mistrovské sestavy tam má sotva tři hráče Je mi ho skoro líto a to ho nemám moc rád

Reagovat
smazaný uživatel

Tady by se spíš měl říct, kolik si jich nechal. Odešly opory a mohl si nechat náhradníky (Zavadil, Dvorník) + stáhnout z hostování (Varadi, Velkoborský, Zúbek, Besta, Hoffmann, Krpec, o Ličkovi je škoda mluvit...). Posily mu vedení přivedlo podle představ. Takže si poskládal tým podle svého a pak za něho nese plnou odpovědnost. Kdyby požadoval ještě nějaký příchod, tak by další hráč přišel. To usuzuju z jeho výroku po porážce s Boleslaví, kdy řekl, že přijde asi další hráč. Zranili se mu někteří hráči a že už neměl na lavičce adekvátní náhradu může jenom on. Ti hráči, co jsem napsal, i když se loni neprosadili, by určitě nezahráli tak, jak třeba Cigánek, který má v 1. lize nasbíraných jen pár minut. Prostě nechtěl hráče, kteří měli aspoň zkušenosti z ligy a chtěl stavět na mladých. A to se mu nevyplatilo...

Reagovat
smazaný uživatel

kdyby mu vyhověli v hráčích už by dávno byli v baníku nějací lepší. Už jenom jak dlouho mu trvalo než si vyřval Klimpla

Reagovat
smazaný uživatel

Hodně stál o Lesáka s Rajtoralem, k tomu chtěl Zehera a ty dostal. Nevím, jestli chtěl ještě někoho jiného, kdo nepřišel, ale vyjádřil svou spokojenost s posilami... Vždycky dával hodně prostoru mladým, ale to pro tebe určitě není nic nového. Není to typ trenéra, který by přivedl půlku základu novou. Tímto se proslavil, ale teď mu to nevyšlo. Neříkám, že je špatný trenér, ale teď měl smůlu na zranění a pokles formy (třeba Tomašák s Metelkou mají do loňské formy daleko a takových je víc).

Nevím, jak dlouho musel řvát, aby dostal Klimpla, ale měl ho hned na začátek zimní přípravy...

Reagovat
smazaný uživatel

bůhví jak vůbec ten proces s posilami probíhal, každopádně ve srovnání s odchody jsou to posily naprd a o to jde

Reagovat
smazaný uživatel

No právě. Zeher přece nemůže nahradit Heinze nebo Velkoborský/Klimpl Bolfa. To přece nejde. Ten kádr nemá na víc než na osmé místo.

Reagovat
smazaný uživatel

To je ale v našich podmínkách normální, že když prodáš hráče do zahraničí, navíc reprezentanta, tak už na trhu není adekvátní náhrada. Musíš koupit, co je k mání a musí ti to stačit nebo pak koupit mladého a čekat jak se bude zlepšovat. A Baník tuto sezónu vsadil na tu druhou variantu... Teď to nevychází a Jarabinský na to doplatil, ale myslím, že tak za 2 roky zase budou všichni říkat, jaký postavil tým. Někdo hráčů jako Metelka, Tomašák, Staněk, Rajtoral, Zeher se zase prosadí mezi hvězdy ligy...

Reagovat
smazaný uživatel

Chybička se vloudí, takže Baník prohrál doma s Mladou Boleslaví a ne venku

Reagovat
smazaný uživatel

Z

Reagovat
smazaný uživatel

zas tak špatný kádr baník nemá, aby hrál takhle. A pana straku snad radši ani nebudu komentovat a napíšu jen "Probuď se"!!!

Reagovat
Shevchenko

ZZZZZZZZZ

Reagovat
smazaný uživatel

Co myslíš tím ZZZZZ ?

Reagovat
smazaný uživatel

Já Straku taky nebudu komentovat a napíšu jen "Stojím si za tím". Vlastně proč bych ho jako nemohl mít rád?

Reagovat
smazaný uživatel

od jeho asi 8 let se nevídá se svým synem, to jako zdiskreditování bohatě stačí

Reagovat
smazaný uživatel

a hra stála taky zaprd, na náhodu

Reagovat
smazaný uživatel

Mně se to teď nechce rozebírat, já jsem si jistý svým názorem. Ale jestli máš zájem se bavit na toto téma a znát můj názor, tak až budu mít čas, tak to tu napíšu podrobněji. Jeslti ne, tak to považuju za uzavřené

Reagovat
smazaný uživatel

klidně se pohádám

Reagovat
smazaný uživatel

Čekám na chatu

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ti asi ta online zpráva nedošla a já jsem čekal zbytečně. Tak teď zas počkej ty, teď už nemám čas. Ale dočkáš se

Reagovat
smazaný uživatel

Nechci se hádat, je to můj názor a máš šanci mě přesvědčit o své pravdě, ale nechci se tu dohadovat.

Straka byl zase po letech trenér, který v hráčích i fanoušcích probudil to sparťanské srdce. Zase to byla ta mocná Sparta, která si věřila, hráči se zase bili i za klub a ne jen za sebe. Hra týmu byla všelijaká, ale hráči ryli hubou trávu a makali. Když to porovnáš teď s Hřebíkem, tak je to úplný opak. Hráči se na hřišti flákají, fanoušci nadávají a nic dobrého z toho vzejít nemůže. Uznávám, že má Straka v trénování rezervy, ale nedostatky dokáže nahradit bojovností. Hřebík má teď lepší hráče, ale nedokáže to z nich dostat. Prostě jsme na lavičce měli pravého Sparťana, který pro Spartu žil a to je mnohem důležitější, než mít trenéra s propracovanou taktikou, kterému hráči nevěří. A myslím, že jeho soukromý život je jen jeho věc. S tím synem mě to trochu zklamalo, ale nemám právo ho za to odsuzovat, když k tomu nevím podrobnosti. Já ho můžu hodnotit jen jako trenéra, za těch pár měsíců ve Spartě udělal pro klub a fanoušky mnohem víc, než někteří jeho předchůdci. A jeho kvalitu dokazuje i zájem Kaiserslauternu.

Reagovat
smazaný uživatel

a co chceš vědět za podrobnosti??? situace je docela jasná a straka se k ní nijak nevyjádřil. Po lidské stránce se u mě nula. Jako trenér dokázal motivovat, ale to je málo, stejně se na to nedalo koukat, hřebíka vůbec neřeším.

Reagovat
smazaný uživatel

neříkám že byl nejhorší trenér sparty za posledních 10 let, ale ani on není ten co by měl vydržet na lavičce déle a spartě by to prospělo

Reagovat
smazaný uživatel

A víš, že o tom nechci vědět radši nic? Já nemám důvod hrabat se v cizich životech a hodnotit je. Já hodnotím Straku jako trenéra, jeho život může rozebírat bulvár, ale mě to nezajímá. Jak jsem napsal, trochu mě tím zklamal a tím to pro mě končí.

Dokázal motivovat, ale herní projev byl špatný. To je pravda, ale vyhrávalo se. Možná by to bylo jiné, kdyby mu vedení neprodalo Kováče, kdyby mu přivedlo Kučeru apod. Ale to je jen možná, já to hodnotím podle toho, jaké měl hráče a co s nimi dokázal. Jen těžko by s tím kádrem, co měl on, hrál jiný trenér nějak líp. A narážím hlavně na obranu, od té se odvíjela hra a výsledky celého týmu. Věřím tomu, že se současným kádrem by byl někde jinde, než Hřebík. A jestli by vydržel ve Spartě dlouho nebo ne, nemůžeš vědět ani ty, ani já. Máš takový názor, já mám zase svůj, tak mi to nevnucuj. Napíšeš, že Straka není ten, co by měl vydržet na lavičce déle a čekáš, že já hned budu mít stejný názor jak ty? Já ti to neberu, jen jsi mě tím nepřesvědčil.

Reagovat
smazaný uživatel

žádný názory ti nevnucuju, prostě jsem ti popsal co nejpřesněji svoje postoje. Jako trenér je zatím jen sotva průměr, jako člověk podle mě nestojí za nic, kauzu s kokainem snad ani radši nebudu vytahovat, i když i na ni mám názor, stejně to nikam nepovede. Motivovat tým je jen část toho co musí umět trenér, to z něj velkého trenéra nedělá. Hřebíka jsem schválně do diskuze vůbec nezapojoval, to pak můžeme každej napsat stoh info, který se Straky téměř netýkaj

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to ukončíme a každý si necháme svůj názor

Reagovat
smazaný uživatel

hm

Reagovat
smazaný uživatel

Asi jsem to prapodivně napsal, ale já jsem napsal s Mladou Boleslaví a ne v Mladé Boleslavi.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
HOST*BANIČEK

JARABINSKY KAZIL VĚKOVY PRUMĚR BANIKU TAK MUSEL ODEJIT. A VŠUDE JINDE MU TO TAKY NEŠLO. CHCE TO UŽ DUCHOD!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Dobře udělali

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele