Trenčín opouští další kanonýr, Bero si plácl s Trabzonsporem

22.07.2016, 08:18
Aktuality
Slovenská Fortuna liga přichází po Lászlóvi Bénesovi (Mönchengladbach) o další velkou naději do budoucna, a po Ginovi van Kesselovi také o dalšího produktivního borce. Teprve 20letý Matúš Bero coby druhý nejlepší střelec minulého ročníku odchází do tureckého Trabzonsporu, detaily transferu však prozatím nejsou známy...

O odchodu Matúše Bera informovala agentura Stars&Friends, která v uplynulém měsíci úspěšně dojednala také přesuny jiných svých klientů - zmíněného Bénese, ale i výrazně starších obránců Hubočana a Škrtela.

Posledně jmenovaný stoper se z Liverpoolu rovněž stěhoval do Turecka, odkud dle Berova agenta zájem přicházel delší dobu. "Je to klub, který neustále míří vpřed a podporuje rozvoj mladých hráčů. Jednání s ním byla velmi rychlá a přímočará," sdělil Karol Csontó slovenské tiskové agentuře TASR.

Nabídka Trabzonsporu prý byla finančně atraktivnější než ty ostatní z německé Bundesligy či Belgie. A spokojený nakonec není jen mistrovský Trenčín, ale i sám Matúš Bero, který dokonce naposledy 12. celek turecké Süper Lig v bezprostřední reakci označuje za "velkoklub".

Na základě vyjádření generálního manažera Trenčína Róberta Rybníčka to nicméně vypadá, že se reprezentant do 21 let pod křídla Trabzonsporu prozatím nepřesune.

Matúš Bero, který slovenským šampionům předevčírem jedním gólem do sítě Olimpije Lublaň pomáhal k postupu do dalšího předkola Ligy mistrů, prý má být trenérům k dispozici také pro zápasy s Legií Varšava.

"Zájem Trabzonsporu byl opravdu velký. Pro jejich trenéra šlo o prioritu přestupního období a stejně to vnímal i Matúš. To může být při prvních krocích v novém angažmá dobrá výchozí pozice. Věříme, že mu to pomůže i k posunu do reprezentace," prohlásil dále Rybníček.

Dvacetiletý Bero si po výtečné uplynulé sezoně, kdy se ve 37 soutěžních zápasech dohromady podílel na 28 brankách Trenčína, našel místo rovněž v širší nominaci na nedávné Euro, do 23členného výběru Jána Kozáka se však nakonec nevešel.

Autor: Tomáš Daníček / sport.aktuality.sk, fanatik.com.tr

Komentáře (330)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele