Trápící se Athletic mění trenéra, Berizza nahradí Gaizka Garitano

04.12.2018, 14:40
Aktuality
V krizi se v tuto chvíli nachází Athletic Club. Baskický klub od prvního kola nové sezony nevyhrál ani jedno utkání španělské nejvyšší soutěže a po včerejší porážce 0:3 na půdě Levante u týmu skončil Eduardo Berizzo, jeho nástupcem se stane Gaizka Garitano...

Berizzo dříve vedl Celtu Vigo nebo Sevillu a kormidla Athleticu se ujal letos v létě. Nové angažmá začal výhrou nad Leganésem, z dalších třinácti ligových zápasů ovšem jeho svěřenci brali bod jen za osm remíz a po pondělní dohrávce 14. kola zůstávají na sestupové osmnáctí příčce tabulky.

"Athletic Club se s okamžitou platností rozhodl ukončit kontrakt se svým trenérem Eduardem Berizzem. Athletic Club by jemu i jeho týmu rád poděkoval za úsilí a odhodlání a popřál jim vše nejlepší do další profesionální budoucnosti," stojí v prohlášení baskického celku.

"Od zítřejšího dne, středy pátého prosince, bude za vedení prvního týmu odpovědný Gaizka Garitano," informoval dále klub z Bilbaa.

Garitano prostředí klubu dobře zná, v jeho mládežnické akademii totiž dozrával a udělal první krůčky do světa velkého fotbalu. S trenérským řemeslem začal v roce 2009 a postupně působil v Eibaru, Valladolidu a Deportivu La Coruňa, od loňského července pak vedl rezervu Athleticu.

Autor: Tomáš Pavlík / skysports.com

Komentáře (23)

Přidat komentář
Frantszek

Ala Real Madrid.

Ikdyž u Athleticu to dává o trochu větší smysl. Přeju hodně štěstí.

Hra nebyla špatná, ale chyběla tomu šťávička ve vápně soupeře.

Reagovat
Phillipinho

Hra nebyla spatna?

Reagovat
Frantszek

Tak nejsem asi uplně objektivní Nenapsal jsem, že byla skvělá. Asi jsem se sám uklidňoval, že nebyla špatná

Reagovat
smazaný uživatel

škoda, krásně se proti nim sázelo

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
Hristo Stoichkov

Snad jeho vyhazov nepřišel pozdě, už delší dobu bylo vidět, že to nedokáže nakopnout. Garitano to musí dát rychle dohromady a Athletic zachránit.

Reagovat
Frantszek

La Liga bez AB nebude La Ligou.

Ikona fotbalu a jeho podstaty.

Reagovat
Messiáš

Reagovat
Hristo Stoichkov

Reagovat
Hristo Stoichkov

Aleňa oficiálně stabilním členem áčka místo Rafinhy

Reagovat
technecium

Imho to tak mělo být už od začátku sezóny. Chlapec potenciál má.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Potenciál i okamžitou kvalitu určitě, ale tohle se podle mě vymyslelo velmi dobře. Kdyby byl od začátku sezóny oficiálním členem áčka, nemohl by se po těžkým zranění rozehrát v béčku, což mu rozhodně pomohlo. Pak by dostal od konzervativního Ernesta šanci, nerozehraný po několika měsících s ní bůhvíjak naložil a seděl až do jara...

Reagovat
Gazdo

Reagovat
ADM

Podľa mňa je celkom naivné si myslieť, že to je/bol nejaký plán. Skôr núdzové riešenie za Rafinhu. Prvými možnosťami do zálohy mimo základu budú imho stále Vidal a Roberto a Aleňa dostane minimum priestoru.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Plánem bylo myšleno zařazení do béčka po delším zranění za účelem rozehrání. Valverde už na konci loňský sezóny prohlásil, že od letní přípravy bude Aleňa oficiálním členem áčka, bohužel se pár týdnů poté celkem vážně zranil. Myslím, že to má i ošetřeno ve smlouvě, kterou docela nedávno prodlužoval. Podobně to podle spekulací mají mít i například Miranda či Oriol pro příští sezónu.

Reagovat
smazaný uživatel

"Trápící se Athletic mění trenéra, Berizza nahradí Gaizka Garitano"

Kdo, co ... Berizzo ne ??

Reagovat
smazaný uživatel

teď jsem si to přečetl znovu a zřejmě bude myšleno 4.p. koho co

Reagovat
smazaný uživatel

..Ale děkuji...Mám rád, když každý slovíčkuje, každý čeká na článek aby tam našel chybičku a pak se sám sekne

Reagovat
smazaný uživatel

já na nic nečekám, čtu a přišlo mi to v první moment divný...

Reagovat
remeslnik

Protože tu nediskutují lingvističtí profíci, ale obyčejní kluci, ikdyž někteří hodně študovaní, tak se kolkrát stane, že někdo napíše z neznalosti ( nebo i díky dyslexii) fakt blbost (hlavně i-y), kterou některý čtenář neřeší, jinému rve oči. K tomu si přidej naše slovenské kolegy, kteří to mají s těma íčkama na konci slov často jinak, k tomu ještě používají slova, která někteří z vás ani nikdy nemohli slyšet a tak je často konverzace ztočena úplně jinam. Ale o nic nejde, hlavně že je tu prča !!!

Reagovat
Jordi Alba

Taky dobrej exemplář.

Reagovat
remeslnik

Těší mne, že ses představil !!

Reagovat
Jordi Alba

!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele