TRAPATTONI VYHOZEN ZE STUTTGARTU

10.02.2006, 01:17, aktualizováno 10.02.2006, 13:39
Aktuality
Nevalné výsledky zlomily svaz slavnému kouči Giovannimu Trapattonimu. Vedení VfB Stuttgart nebylo spokojeno s průběžným sedmým místem v Bundeslize a slavného Itala po necelých osmi měsících propustilo. Dnes se stal jeho nástupcem Armin Veh.

Trapattoni (66) do Stuttgartu přišel v červnu 2005 po mistrovské sezóně s portugalskou Benfikou Lisabon. V Německu se mu však příliš nedařilo a jeho tým vyhrál pouze pět z devatenácti ligových zápasů. Na druhou stranu sice Stuttgart prohrál jen třikrát, ale veliký počet remíz způsobil, že vedoucí Bayern Mnichov má nyní v lize náskok hrozivých pětadvaceti bodů.

"Giovanni Trapattoni je velký gentleman a nejúspěšnější klubový trenér na světě. Přesto jeho práce u mužstva nebyla tak efektivní a úspěšná, jak jsme doufali," prohlásil klubový prezident Erwin Staudt. "Proto jsme společně došli k rozhodnutí, že i přes pokročilou fázi sezony můžeme s novým manažerem dosáhnut našeho cíle kvalifikovat se do Champions league," doplnil.

Spolu s Trapattonim klub ukončil spolupráci i s jeho asistentem Andreasem Brehmem. Hledání nového trenéra netrvalo dlouho, dnes v 10:30 byl mužstvu představen Armin Veh. "Mužstvo dostalo nový impulz a v nejbližších týdnech musí odpovídajícím způsobem zareagovat," prohlásil manažer Stuttgartu Horst Heldt. Veh (45), bývalý trenér Hansy Rostock, podepsal smlouvu do konce sezony, asistenty mu budou dělat Christian Kolodziej a Eberhard Trautner.

Autor: Radim Šantrůček

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

No, tak to už vidím, jak Perez spozornel. Veľké meno, veľké niekdajšie úspechy a Florentino pôjde po ňom. Moc by mi to nerezalo.

Reagovat
smazaný uživatel

Prosimtě, těch jmen po sezóně bude, třeba jeden z dvojice Ericson - Mancini... Sem zvědav, jestli necháte/vyměníte.

Reagovat
smazaný uživatel

Aj ja, ale keď meniť, tak sa budem modliť za Del Bosqueho.

Reagovat
smazaný uživatel

bylo by zajimave, jestli by to Bosque zvedl...? ale nejzajimavější by byl Mourinho

Reagovat
smazaný uživatel

Já bych byl pro Erikssona!

Reagovat
HOST*

dal bych tam del Bosqueho

Reagovat
HOST*

Nevím proč z toho Erikssona dělají supertrenéra.S Anglií nedokázal nic a to má k dispozici super hráče.Jeslepě přeplacený.Lepší je Guus Hiddink.at ho Real koupí a znovu začne vyhrávat (po případě Capella).

Reagovat
smazaný uživatel

jo jo hiddink je super..sedel by mi tam

Reagovat
smazaný uživatel

Jako klubovej trenér byl vynikající, ale holt se asi pro repre nehodí, obzvláště ne do konzervativní Anglie, když neni schopnej před žádnou udržet svůj topořivý orgán v klidu :)

Reagovat
HOST*Andy

Třeba dostanou nový impulz, podobně jako v Atléticu!

Reagovat
HOST*Andy

Nic moc impulz, když se prohraje...

Reagovat
HOST*Paulino

Dej si vodraz Giovanni. Zasloužíš si to.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele