TRAPATTONI POVEDE STUTTGART

18.06.2005, 11:51
Aktuality
Slavný italský kouč ukončil angažmá v Benfice Lisabon a zdálo se, že zamíří zpět do rodné Itálie. V pátek však podepsal kontrakt s německým Vfb Stuttgart, kde nahradí odvolaného Matthiase Sammera.

Giovanni Trapattoni patří k nejúspěšnějším trenérům, ve své kariéře už získal mnoho trofejí. Naposledy své umění dokázal v Portugalsku. Slavnou Benfiku Lisabon dovedl k prvnímu mistrovskému titulu po jedenácti letech hned ve své premiérové sezóně.

Italský trenér ale krátce po zisku titulu oznámil, že v Lisabonu končí. Chtěl se vrátit do Itálie, aby mohl být více se svou rodinou, proto se podepsání smlouvy ve Stuttgartu jeví jako překvapení. Je pravda, že Stuttgart, ležící na jihu Německa, je Itálii blíž než Lisabon, přesto prý Trapattoni musel k přesunu dlouho přemlouvat svoji manželku. Nakonec se mu to povedlo a v novém působišti podepsal dvouletou smlouvu.

Pro 66letého kouče nebude německá Bundesliga žádnou neznámou. Dvakrát totiž vedl Bayern Mnichov a získal s ním německý titul. Ve Stuttgartu se nejspíš zaměří na pevnou obranu, na což už jsou místní zvyklí z působení trenérů Sammera a Magatha.

Trapattoni vyhrál během své kariéry už jedenáctkrát ligový titul, z toho šestkrát italský s Juventusem. S turínským klubem také vyhrál v roce 1985 Ligu Mistrů. Do jeho úctyhodné sbírky také patří tři triumfy v Poháru UEFA a jedna trofej pro vítěze Poháru vítězů pohárů.

Autor: Radim Šantrůček

Komentáře (15)

Přidat komentář
smazaný uživatel

No stuttgart...hm nieje to ako zle muzstvo ale cakal som od trapattoniho ze povedie taliansku repre.Je to podla mna prenho slaby klub

Reagovat
HOST*Jarek252

Proč jste si myslel, že povedené Italskou reprezentaci? Vždyť Lippi je dobrý trenér a Trapattoni skončil po nevydařeném EURU 2004 a bylo asi nemyslitelné, že je bude zase trénovat. Pod Lippim má Itálie dobře rozjetou kvalifikaci(vedou o 4 body před Norskem a Slovinskem) a nevidím žadný důvod měnit ho. Nemyslím si, že Stuttgart je pro něho slabý klub. Velmi dobře zná německý fotbal ze svého působení v Bayernu Mnichov.

Reagovat
smazaný uživatel

nejde o to ako ho pozna ale ake muzstvo trenuje

Reagovat
smazaný uživatel

Asi ví co dělá...Podle mě bude v příští sezóně Stuttgart bojovat o nejvyšší příčky.

Reagovat
smazaný uživatel

stuttgart vzdy bojuje o najvissie priecky ale vzdy ho predbehnu Bayern/Bayer/atd...

Reagovat
smazaný uživatel

Tím o nejvyšší jsem myslel o titul...

Reagovat
smazaný uživatel

Trapattoni to je pan trener.Anozaj super treneraj ked v poslednom case sa mu tak nedarilo,ale je to trieda...A dobry trenery nemusia chodit vzdy len do tych najlepsich tymov-to nieje nikde napisane.Nahodou je lepsie ked pride do priemerneho klubu a dosiahne s nim velky uspech.A myslim,ze so Stuttgartom by mohol nieco dosiahnut....

Reagovat
smazaný uživatel

Akoze ja nehovorim ze trapattoni je zly trener...Je to podla mna PAN TRENER naozaj velka trieda mudzi trenermi ale si myslim ze mohol si vybrat nieco ine(lepsie)akurat ze mu dali lukrativnu zmluvu

Reagovat
smazaný uživatel

Ved jasne

Reagovat
smazaný uživatel

FIGO?Pocuj skadial si?Akoze s mesta

Reagovat
smazaný uživatel

Som zvedavý,či sa už konečne naučí aj nemecky

Reagovat
HOST*azulgrano

Pan Trenér by neměl vodit lidi za nos a nevymlouvat se na rodinu když odchází z klubu měl říct na rovinu že prostě chce z Benficy pryč a hotovo

Reagovat
smazaný uživatel

Ten clovek venoval cely zivot futbalu a chcel byt trosku z rodinou a to ze ho zlakal dajaky klub by sme my ako"fanusikovia futbalu" mohli byt radi

Reagovat
smazaný uživatel

o tom jsem nepsal protiřečil si když řekl že chce domů, blíž rodině (to bych pochopil) a najednou podepíše Stutgartu(to nechápu), s Benficou by hrál LM, zná ten tým, atd.

Reagovat
smazaný uživatel

Aspon vidis ze kazdy ma dajaku cenu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele