Traoré ze Slavie do Plzně, kde se hlásil na startu letní přípravy

19.06.2023, 19:39
Aktuality

Do letní přípravy Plzně se zapojil i slávistický záložník Ibrahim Traoré. Svěřenci staronového trenéra Miroslava Koubka dnes odstartovali tradičními fyzickými a funkčními testy, první společný trénink před novou sezonou absolvují v úterý. Třetí celek minulého ligového ročníku o tom informoval na svém webu.

Čtyřiatřicetiletý Traoré přišel do Slavie na podzim 2018 ze Zlína. Původně na hostování, poté na přestup. Středopolař z Pobřeží slonoviny má v pražském klubu smlouvu do konce příští sezony. V české nejvyšší soutěži Traoré dohromady odehrál 159 zápasů, vstřelil 12 gólů a přidal 13 asistencí.

"Ibrahim Traoré má v tuto chvíli svolení zapojit se do přípravy Viktorie Plzeň. Forma jeho působení v našem týmu se bude řešit v nejbližších dnech," uvedl generální ředitel plzeňského klubu Adolf Šádek.

Mezi 29 hráči jsou i navrátilci z hostování - brankáři Martin Jedlička (Bohemians 1905) s Dominikem Sváčkem (Liptovský Mikuláš), obránce Filip Čihák (Hradec Králové), záložník Cadu (Ostrava) a útočník Adam Kronus (Táborsko). Z B-týmu přišli obránce Jan Paluska, záložník Pavel Gaszczyk a útočník Pavel Hašek.

V kádru Viktorie pro letní přípravu figurují i zkušení obránci Luděk Pernica s Radimem Řezníkem, kterým vyprší smlouvy na konci června. Stoper Pernica se zotavuje po dubnové operaci kolena. Další navrátilci z hostování záložník Pavel Šulc (Jablonec) s obráncem Robinem Hranáčem (Pardubice) se připojí k mužstvu po mistrovství Evropy do 21 let a slovenský křídelník Erik Jirka po reprezentačním srazu.

Plzeň naopak několik hráčů po skončení kontraktů opustilo. Záložník Aleš Čermák a obránce Filip Kaša odešli do Dunajské Stredy, kde po hostování zůstal i středopolař Miroslav Káčer. Krajní záložník Václav Pilař posílil Hradec Králové a obránce Matěj Hybš zamířil do Bohemians 1905. Skončil také záložník Šimon Falta a po hostování se do Táborska vrátil gólman Adam Zadražil.

První přípravný zápas sehrají Západočeši ve středu na hřišti Slavoje Koloveč v rámci projektu Kopeme za fotbal. Poté se utkají s druholigovými soupeři Duklou Praha, Táborskem a Chrudimí. Od 4. do 15. července absolvují soustředění v rakouském Westendorfu, kde vyzvou i druholigové německé Karlsruhe nebo FC Kodaň. Na konci července Viktoria zahájí 2. předkolo Evropské konferenční ligy.

Autor: ČTK

Komentáře (61)

Přidat komentář
Pablos

Tohle je za mě zatím největší překvápko ligy (jasný víme to už asi od včera, ale i tak prostě by to nikdy nikdo nečekal)

Reagovat
Coutinho10

ale asi ta touha zase víc hrát + nahoře a poháry, tak je lákává, nicméně trochu si tim dost kazí reputaci u nás

Reagovat
Salfovic

Absolutně nechápu, co tím Plzeň sleduje.

Reagovat
Imos

Reagovat
bartes

Evidentně došly prachy, nepovedl se nový majitel a jede se na údržbu pozic. Proto přišel na sezónu Koubek a Traore a doufá se, že se letos Plzeň prodá.

Reagovat
Salfovic

Tak zrovna hráč ze Slavie asi moc nízkej plat mít nebude.

Reagovat
bartes

Tohle je přesně hráč na udržení pozic. Podle mě tím Plzeň sleduje to, aby byla pořád atraktivní pro nového kupce, hrála o poháry a nový kupec viděl, že je rentabilní. Proto Traore a proto Koubek a proto ani moc neprodávají. Mluví se jen o Buchovi. Podle toho čekám délku smlouvy na 1-2 roky max. u obou. Kdyby na to měli, tak se vydali cestou omlazení kádru, vyberou perspektivního trenéra typu Svědík a mladší hráče nebo alespoň mladší hráče, ale hrozí ztráta pozice. Už na jaře dost ztráceli a byli rádi, jak to dopadlo.

V mých očích jede Šádek podobný vabank jako loni s tou půjčkou, zbytek peněz dá do platů starších hráčů, aby udrželi 1-2 sezóny na špici a doufá, že do té doby prodej vyjde.

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Blasphemer

Jo, mohli jsme mít pořešený střed Hlavatým a Janoškem. Jeden skončí ve Spartě, druhý taky v těch Pardubicích nevydrží dlouho a my budeme mít pětatřicetiletého hráče před koncem kariéry. To je fakt super. Naprostý amatérismus.

Reagovat
Sosi

otazka co je rozhodnuti vedeni a co tehdejsiho trenera... i kdyz pokud by Adolf citil potencial, nezbavi se jich...

Reagovat
Blasphemer

Mně přišlo, že Bílek nechtěl ani jednoho. Hlavatý dostal pod ním snad 40 minut a šel, Janošek zase zahrál několik skvělých zápasů za zraněného Kalvacha, a pak šel taky. Ale ať to bylo jakkoliv, za kokoty budeme tutově.

Reagovat
Sosi

takže hlavně chyba trenéra...

Reagovat
db18

Reagovat
KingMaster13

Hele on Janošek nemusí být úplně výhra. Do moderního fotbalu se moc nehodí a v těch Pardubicích ho musí Kováč hodně nutit aby makal a non stop s ním komunikovat, povahově je dost komplikovanej. Spíš si myslím že jste měli lépe pracovat s Šulcem. Šulc je za mě obrovský talent. Odepsat ho po tom jak tenkrát na Spartě nedal asi 3 tutovky je za mě chyba. Je to furt mladý hráč a prostě občas něco zkazí. Tenkrát chápu, že ho třeba Bílek mohl na 2 zápasy uzemnit ale pak si myslím že dostat šanci v základu opět měl.

Reagovat
Kucka

Reagovat
Freedo

Za mě může být Traoré pořád v Plzni platnej. Nijak naštvanej na něj ale nejsem, přeju mu to. Když přicházel ze Zlína, tak jsem fakt nečekal, jak se chytí. Navíc ten legendární gól proti Seville.

Reagovat
mrtvej ofsajd

Reagovat
KingMaster13

Jako souhlasím s tím, že u nás udělal mnohem větší kariéru než kdo čekal a dal řadu fakt důležitý golů. Třeba ten proti Seville bude navždy v našich srdcích. Averzi za tohle vůči němu fakt nemám ale je to škoda. Pro slávistickou veřejnost prostě si ten obraz lehce poničil. Jinak taky mu přeju

Reagovat
Martin9719

O jeho fotbalovosti bych tolik nepochyboval, ale ze mě tyhle přestupy nemáme dělat za 1) vzhledem k věku, 2) Mordor.

Reagovat
$dolar$

Jako jeho mam rad, ale ze Slavie bych nechtel ani odpadkovej kos.

Reagovat
Coutinho10

Bucha ti ale nevadil

Reagovat
$dolar$

Ten neodesel v dobrym.

Reagovat
Bot690

Jako ve slavce by si asi nezahral už. Zajímalo by mě jestli se prosadí

Reagovat
Bot690

Jako ve slavce by si asi nezahral už. Zajímalo by mě jestli se prosadí

Reagovat
Sigma Olomouc

Ne

Reagovat
John Obi Mikel

Vy všichni, jak jste tady, tomu rozumíte? Já teda ne.

Reagovat
Coutinho10

no, nechce končit ještě kariéru a když si mohl vybrat, jestli hrát v týmu, co hraje o záchranu (Jablonec) a nebo týmu, který o titul + evropský poháry (Plzeň), tak tato možnost převážila....je to cizinec a ikdyž tu je dlouho, tak prostě hrát fotbal je víc než jenom někde si to dohrát tu kariéru, což asi chápu z jeho pohledu, ikdyž je to divný no

Reagovat
KnoxXx

je o nieco vacsia sanca, ze tie prachy, ktore ma v zmluve, dostane v Plzni nez v Jablonci ... + pohare (aj ked asi len predkola); z pohladu Plzne sa to moc chapat neda (leda sposobom, ze tu karu chcu stale nejako tlacit a toto uz je jediny sposob, ako to potencialne ucinit (a bez titulu a predkol CL/skoro zaruky poharov sa tie moznosti obmedzuju presne na tento typ hracov)

Reagovat
Remt

Neměl jít do Jablonce? Nebo jsem blbej ?

Reagovat
Coutinho10

měl, ale jsou tam nějaký neshody, každá strana tvrdí něco jinýho no

Reagovat
Mass

To si zase Spart vycucal z prstu nějaký drama?

Reagovat
Coutinho10

toto není isport, ale i tak těžko říct....nejdřív jsem si myslel, že Traoremu Jablonec něco slíbil a to nedodržel, ale jestli to je v tom, že ty prachy od nich chceme hned, že nám něco dluží, tak bych se s nima vůbec nebavil a pokud nedoplatěj, co mají, tak bych jim tam nikoho ani na hostování nedával

Reagovat
ondrasch77

Jenže to jsou vzájemné službičky mezi Peltou a Tvrdíkem, nejenom v rámci fotbalového prostředí, ale i politického (alespoň v minulosti). Stejně to má Pelta s Křetínským. Zkrátka ty vazby jsou mnohem hlubší než klasický model obchodování klubů... Stará dobrá bafuňarina

Reagovat
KingMaster13

Kdo ví co v tom je, to ví jen oni 2 mezi sebou

Reagovat
Pablos

přesně tak

Reagovat
Coutinho10

asi jo no

Reagovat
mrtvej ofsajd

Navíc od přestupu Cvancary do Spa jsou mezi Sks a Jab špatný vztahy.

Reagovat
Coutinho10

j, toto by to potvrzovalo

Reagovat
verv

ty jsi fakt nemocnej

Reagovat
Slavia10

Kolik za něj od Plzně vůbec tak dostaneme? 2 milióny symbolický?

Reagovat
Coutinho10

to jsem taky zvědavej, ale asi moc to nebude no, sice má ještě myslím na rok u nás smlouvu, ale pustit ho chceme, respektivě nebudeme mu bránit

Reagovat
Salfovic

Četl jsem, že ho pustíte zadara To je ze všech stran totální WTF.

Reagovat
Mass

Třeba je tam dohoda, že Plzeň s Ibrou vezmou nějaký body Spartě

Reagovat
smazaný uživatel

To by pak ale ještě do té dohody musel Šádek zasvětit i kompletní sestavu rozhodčích.

Reagovat
Mass

To bude problém, VAR už si koupil Křetínský.

Reagovat
smazaný uživatel

Nemusel nic kupovat, stačilo slušně požádat.

Reagovat
Mass

No uvidíme o kolik penalt požádal tentokrát.

Reagovat
$dolar$

Nic.

Reagovat
Sigma Olomouc

neměl ve Slavii se starat o nějakou jejich akademii v Senegalu? Nebo jsem debil a vymyslel jsem si to?

Reagovat
Mass

Příští rok měl zkončit jako hráč a začít jako asistent ve Slavii.

Reagovat
Mass

*skončit

Reagovat
Blasphemer

du se vibourat

Reagovat
Mass

Tak pro mě dost překvapení, myslel sem si, že ten jeden rok ještě vydrží v Edenu na lavičce.

Ale dost možná si chce ještě zahrát a Koubek mu slíbil fleka, tak proč ne. Radší bych ale, kdyby šel někam jinam.

Reagovat
KingMaster13

Ty vade furt na tu informaci tak nějak od včera koukám a furt se mi tomu nějak nechce věřit Jako je hrozná škoda, že rovnou nepřešel k nám do managmentu a udělá si takovouhle kaňku na závěr kariéry (mě to třeba nevadí že bude rok možná dva v Plzni ale je spousta fanoušků kterým to vadit bude a zbytečně tam u toho jména bude mít puntík). Pro něho ok, že jde do pohárového týmu ale přesto si myslím že moc nebude hrát ani tam. Plzeň získala zkušeného borce v pozdním věku ale upřímně Plzeň není zase o tolik slabší než Slavia a u nás už bylo vidět, že na to fakt nestačil, takže je to vůbec posila? Navíc platově levnej asi moc nebude. Největší přínos tam vidím spíš hlavně asi v té mentální pomoci do kabiny ale zrovna s tímhle Plzeň problémy nikdy neměla. Větší smysl dával ten Jablonec ale prý to nakonec Tvrdík stopl, protože Pelta mu dluží No bude to zajímavý

Reagovat
romeo351

Do manežmentu : ve Zbrojovce časem Řezňa, ve Slávce Kovář, Bořil s Traorém. Tady se na nějaký vzdělání nebo předpoklady fakt rezignuje…

Reagovat
KingMaster13

Myšleno v rámci té africké akademie, ne že by úřadoval s číslama proboha On má být spojka co se bude starat o to, aby k nám proudili hráči z Afriky

Reagovat
romeo351

Napiš tuhle teorii někam do diskuze na novinkách

Reagovat
KingMaster13

Si najdi nějaký články s Tvrdíkem, však to není teorie ale už se to pomalu implementuje Nicméně to bych ti musel dát ban. Články se zásadně nečtou

Reagovat
inferno08

Tak on spíš naráží na to, že diskutéři na novinkách by se posrali, kdyby četli o spojce, která má do ČR tahat Afričany

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele