Totti se dočkal 300. zásahu, kouč Garcia ale litoval ztráty

20.09.2015, 23:10
Aktuality
Legenda o Francescovi Tottim se může rozrůst o další kapitolu: ikona AS Řím dnes v utkání se Sassuolem zaznamenala svou 300. soutěžní branku a za Giallorossi se tak v Serii A trefila již ve 22. po sobě jdoucí sezoně. Přesto se dnešek mohl vyvrbit ještě lépe...

Tottiho dlouhověkost vpravdě bere dech: svůj první gól vstřelil v dávné sezoně 1994/95, přičemž debutoval ještě o dva roky dříve. Následně hranici 10 ligových branek pokořil hned ve 13 ročnících.

Nyní se mu něco takového těžko povede; v základní sestavě se dnes koneckonců představil teprve podruhé. Přesto je také 38letý Totti schopen branky střílet, což dnes dokázal konkrétně v 36. minutě.

Tehdy Tottimu k velkému jubileu notně dopomohla hrubice soupeřova brankáře, který zpackal rozehrávku. Hrající legenda potom z gólu ani neměla pořádnou radost.

"Totti? 300 je neskutečné číslo. Vyhlíželi jsme to, ale všichni bychom preferovali, kdyby se zároveň oslavovala i výhra," narážel na nedostačující remízový výsledek 2:2 trenér Rudi Garcia.

"Mohamed Salah vstřelil parádní gól, na styl Tottiho. Je to zkrátka jen smůla, že jejich góly nestačily ke třem bodům," litoval někdejší kouč Lille.

Giallorossi si takto sice udrželi ligovou neporazitelnost, už podruhé ale remizovali s podceňovaným sokem. "Udělali jsme dnes pár chyb. Občas jsme se nechali roztáhnout a dovolili jim příliš prostoru vepředu," uvědomuje si Garcia.

Autor: Tomáš Daníček / beinsports.com

Komentáře (81)

Přidat komentář
smazaný uživatel

AS ma posledni 3 sezony skvelej tym, vyborne poskladanej jinak Totti je pro me legenda vsech legend

Reagovat
smazaný uživatel

no právě maj dobře poskládanej i celkem velká jména a zatím hra nic moc

Reagovat
Emmett Brown

Kader je kvalitný, niektore posty sice niesu dokonale zdvojene, ale na druhu stranu je tam viacero univerzalov. Co je vsak horsie, AS nema dobry system, ako tu niektory z juventinov nedavno spravne poznamenal, nasa hra nie je variabilna, akonáhle to super zavrie, nezmozeme sa na nič, naopak sami rychle protiutoky nezvladame. Mohli/mali sme mat 12 bodov, ale prave kvoli tej neschopnosti hrat do plnych mame len 8, dnes mohlo Sassuolo v Rime aj vyhrat.

Reagovat
AnthonyR

300 pro Tottiho

Reagovat
smazaný uživatel

tak pojďme já dávám druhej

Reagovat
MySch017

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Francesco Totti AS

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

Gól ve 22 sezonách, to je prostě fantazie. Škoda, že mu to nevyšlo tak jako Giggsovi, aby skóroval hned ve svý první. Na druhou stranu Giggs si tu dokonalou šňůru pokazil na konci, to se Tottimu asi nestane...

Reagovat
smazaný uživatel

The King of Rome

Reagovat
Zark
Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Squinty

Reagovat
fabec1222

Totti > Caesar

Reagovat
smazaný uživatel

Totti > Del Piero

Reagovat
smazaný uživatel

Lafata > Totti HATERS

Reagovat
The Krupy

Reagovat
Francesco Totti AS

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Rarášek

Reagovat
raduinho

Reagovat
Melchior

tohle je věčný téma fanoušci Juventusu budou nesouhlasit, fanoušci AS zase ano.. v očích neutrálních fanoušků si myslím, že ve většině případů bude Del Piero jako fotbalový gentleman, který ani po sestupu do Serie A neodešel, brán jako větší ikona... navíc si nedokážu představit, že by Tottimu ve stoje tleskali domácí fanoušci na Old Trafford, nebo Santiago Bernabeu.. co je důležité, tak oba hráči se nyní respektují (Del Piero dokonce osobně na Roma TV gratuloval Tottimu ke 300. gólu) a oba jsou důležitým odkazem italského fotbalu, byť každý po svém...

Reagovat
Yzemi

Reagovat
smazaný uživatel

Del Piero jako fotbalový gentleman?

Reagovat
Melchior

"ve většině případů" ..

plus "Gentleman never leaves his Lady"

Reagovat
smazaný uživatel

Ale já souhlasím že to byl skvělý fotbalista a je sympatický jeho krok že neopustil Juve ani když šli do Serie B. Ale nevím proč přímo gentleman, možná to mám zkreslené tím že hrál za Juve, nevím (ale třeba v případě Buffona s tím nemám problém to v pohodě uznat).

Reagovat
Melchior

případně se nabízí nějaká prohlášení ostatních lidí z fotbalové branže o jeho osobě:

"He is a world-class player who needs no introductions."

Carlo Ancelotti

"He is an exceptional person and really doesn’t need to prove himself to anyone. Del Piero is a wonderful man and player."

Mauro Camoranesi

"In my view he’s the best person I’ve met in this sport."

Fabio Cannavaro

"I believe in champions and Alex is a champion". "Del Piero is a player of very high quality and deserves his record". Because of having many strikers in the squad: "Sometimes I feel embarrassed at putting him on the bench."

Fabio Capello

"Del Piero is a true genius"

Frankie Dettori

"I've met Ale at the Primavera. And he was already a phenomenon. He was so brave that we forced the coach to make him debut at the main team". "He has those abilities that only great stars have. And everyone, as soon as they saw him, said “This one will surely make it"

Angelo Di Livio

"Even though Del Piero may be well into his 30s now, he remains one of the great players."

Mark Hughes

"With his charm and charisma he has won us all, his creativity and magnificent talent have given us nothing more to ask for, and his free kicks, no comment!"

Pepe Kamel

"Del Piero is a champion with extraordinary technical ability and wonderful characteristics. When he is selected he never disappoints. He is an example to us all." "He has great skills and intuitions that few other players have". "He is a captain in the real sense of the word".

Marcello Lippi

Talking about the best 100 world footballers ever he says "Here he is, he is different from Zidane, he likes to play, he feels it in his soul; between him and the French (Zinedine Zidane), I stay with him."

Diego Maradona

"Alex is an example for all of us. He works hard in training without ever speaking out."

Adrian Mutu

"Del Piero is my idol. When I arrived at Juventus and I was introduced to Alex, it was like touching the heavens with my finger."

Ruben Olivera

"Del Piero is able to do certain things, that could seem extraordinary, but he does them like they were simple"

Fabrizio Ravanelli

"He (Del Piero) always comes to the training field with a smile for everyone, a comforting word for everyone. This is his greatness: humbleness... he’s a golden person."

Alessio Tacchinardi

"Let’s say he scored a goal a la Baggio, a la Maradona. He took the ball in midfield, dribbled 3-4 teammates of mine. He’s good, what can I say?"

Giuseppe Taglialatela (the former SSC Napoli keeper recalls a goal conceded from Del Piero)

"It’s still surprising to me that Alessandro Del Piero has gone through his career without winning this trophy" (the Ballon d'Or)."

Gianluca Zambrotta

Reagovat
Melchior

předem se omlouvám římanům, že jsem jim tu zaspamoval topic

Reagovat
smazaný uživatel

nic v zlom, ale toto sa riesi iba mimo talianska, v taliansku vsetci vedia, ze Totti je top, potom Baggio a potom s odstupom zvysok vrátane alexa. Takychto vyjadreni sa da najst na kazdeho lepsieho hraca za vagon.

Reagovat
Yzemi

Reagovat
10

to určitě

Reagovat
DelPiero137

Reagovat
smazaný uživatel

Alex sice zůstal jeden rok v Serii B, Totti ale zůstal věrný AS, které několik let nemělo šanci vyhrát titul. Alex byl v top týmu, Totti ne, v tomhle řadím výše Tottiho.

Francek sice měl nějaké excesy, v souvislosti Alexem se zase mluví o dopingu.

Já je mám rád oba, ale Tottiho mám radši

Reagovat
Znalec

Reagovat
Alberto Aquilani

dám to aj sem:

U nás sa spomína znova hlavne ten Iturbe, IMO vystriedať ho v 49. minúte bola hrozná blbosť, Garcia by mal byť lepší "psychológ". On tam prišiel Iago, ktorý bol ešte viac na nič. Iturbe nehral zle, ale ani dobre, veľa tam toho vybojoval, ale opakujem sa, čo má spraviť, keď "hrá" stredného útočníka Totti? Ten bol zas všade, len nie tam, kde mal byť. Navyše mu beka na kraji robil Torosidis, ktorý síce neodohral jeden zo svojich príšerných zápasov, ale nepridal nič smerom dopredu a Turbo sa nemal naozaj o koho oprieť smerom dopredu. On aj Salah hral dnes hrozne a zahodil veľkú vec v 1. polčase, no na rozdiel od Iturbeho mal na čiare Maicona (kt. IMO nehral tak zle a smerom dopredu spravil uričte viac ako Torosidis) a potom Florenziho.

Vyčíta sa Garciovi, že spravil veľa zmien, to by som mu ja osobne nevyčítal skôr ma ale trápi, aké zmeny spravil. Načo sme priviedli Emersona, keď na ľavo ide pravák Torosidis? Prečo to nevyskúšať v tomto zápase, keď Digne dostane voľno? Prečo nesundal Radju, ktorý bol v tomto zápase úplne na hovno??

Totti je bohužiaľ obrovský problém a bolo by fajn mať ako 2ku na hrot niekoho iného. Vôbec by to nemuselo byť kladivo typu Džeka, stačil by ten Doumbia

Manolas - Rudiger, aj keď chcem Castána tak musím povedať, že ten výber je OK, a to z toho hľadiska, že sme min. sezónu nadávali na to, ako vkuse točil stopérov. Teraz dal 3. zápas posebe dôveru týmto a asi to tak je dobre. Ale pre mňa je stále Leo > Rudiger

Okrem toho, že Politano nám dal 1+1 (BTW, predlžil snami do 2019 či 20), tak dal gól aj Leo Paredes, ktorý v Empoli nehráva trequartistu, ale toho stiahnutejšieho záložníka, čo je asi vzhľadom na Garciov futbal dobre. A hlavne TONY SANABRIA dal dnes 2 góly v Španielskej lige + mu ešte v 1. kole neuznali regulérny gól proti Realu Madrid. A tu sa opäť dostávam k obrovskej slabine Garciu, že nevie, či nechce začleniť a dať šancu novým mladým hráčom. Veď Sanabria šiel do AS s veľkým humbukom, stál asi 6 mega, v Barcleone z toho boli tiež zlý, že šiel k nám a nezostal u nich a Rudi ho úplne ignoruje. Detto Ucan, ako načo mu stopne hosťovačku, aby mu dal znova celých 80 minút v lige za sezónu? JEDVAJ je ďalší prípad. Jedna vec je, že chlapec bol už potom asi "zlý" a sral na tréningy, ale vžiť sa do jeho kože: V lete ho chcela pólka Európy, odmietne Angličanov a ide k nám, hráva v príprave a hrá dobre a čo dostane v sezóne? 4 minúty za celú sezóu + základ v poslednom kole keď už o nič nejde.

Si to tak čarbem s Vivianim či Sanabriom na lavici, ale viem, že to tak pod Garciom nebude ani o 3 roky...

Budúci zápas už musí hrať Džeko miesto Tottiho a kľudne Iturbe znova od začiatku...

Reagovat
smazaný uživatel

Počtení lepší než většina článků zde, za ten objektivní názor dávám (a taky za to že nehejtuješ iturbeho, a uznáváš že to nemá úplně lehké )

Reagovat
smazaný uživatel

co je na nazore objektivne? a v tomto pripade je to subjektivne duplom

Reagovat
Largo

Souhlas prakticky se vším. A ještě si troufám říct, že Szczesny místo Morgana by to čisté konto možná udržel.

Reagovat
spider_8

Ale ještě k těm hráčům na hostovačkách. Podle mě to není dobře, když hrají proti svým mateřským klubům (a neříkám to jen kvůli Politanovi). Je to střet zájmů, když hraješ proti klubu, který tě platí a kterýmu patříš. Nevím jak je to v Itálii ošéfovaný, ale já bych to klidně zakázal úplně, stejně jde jen o 2 zápasy v roce.

Reagovat
smazaný uživatel

A mimochodem Sanabria 2 góly teďko

Reagovat
Darren Fletcher

nečarbi na lavicu!

Reagovat
smazaný uživatel

ze teba este ziadny klub neangazoval

Reagovat
smazaný uživatel

Trochu OT, ale stejně se musím zeptat.

Římani, neměl by někdo z vás zájem o Totiho dres? Velikost XL.

Reagovat
kopajda

kdyb měl někdo zájem, tak za kolik?

Reagovat
smazaný uživatel

Za 8 stováků novej i s cedulkama.

Reagovat
smazaný uživatel

Grande Totti!!!! Sice mám rád Lazio, ale Totti je prostě bůh, ať toho Piolu udělá .

Reagovat
smazaný uživatel

To ses dobrej curak !!!

Reagovat
smazaný uživatel

To je mi fuk. Fandím Spartě, Lazio není nic víc než oblíbenej zahraniční klub. Jejich rivalita se mě netýká.

Reagovat
smazaný uživatel

zato zy si sa teraz prezentoval ako inteligent, rodicia su iste pysni

Reagovat
alcantara

Legenda

Reagovat
smazaný uživatel

Neni to tu premiéra vloženého tweetu?

Reagovat
fantomas

Ode mě určitě ne, já sem zdejší twitter guru mezi redaktory

Reagovat
wiggum

Haluz dobrá, ale i to se počítá...

Reagovat
smazaný uživatel

"Inter Milán bude muset úzřejmě hledat nového kapitána. Ten dosavadní Andrea Ranocchia je údajně na odchodu, nejvíce se přitom spekuluje o zájmu městského rivala AC Milán."

mal ostat Andreolli..

teraz este ked sa rozbehol Medel, tak asi bude fakt zbytocny

Reagovat
smazaný uživatel

On by zbytečný skoro vždycky

Reagovat
Nuno čomes

Navíc už kapitán ani snad není, vzhledem k tomu jak byl prezentován icardi na ofiko instagramu.

Reagovat
smazaný uživatel

tiez si myslim ze uz nie je kapitanom, ale ako minule niekto tu pisal, tak asi na oko ostane

Reagovat
Antijuve

Těch 20 minut co hrál tenhle rok zatím dobrý..

Reagovat
smazaný uživatel

Torres 218 gólu na klubové scéně plus 38 za repre...Tottiho by mohl do těch 38 dát

Reagovat
smazaný uživatel

Totti to dál za jeden tým ! Který navíc pravidelně nehrál poháry ... Nemůžeš srovnávat

Reagovat
smazaný uživatel

a hlavne Totti hra v ovela defenzivnejsej lige ako Torres

Reagovat
Koubinhor

Fotbalista vynikající, ale ty flustance si v kariéře mohl odpustit, tím se degradoval na nulu

Reagovat
Francesco Totti AS

sám si nula

Reagovat
M11

Reagovat
smazaný uživatel

pro AS by bylo dobře kdyby skončil nebo odešel do MLS.

Reagovat
Lech

Notak... nejsme přece Real

Reagovat
smazaný uživatel

Bohužel

Reagovat
smazaný uživatel

skor chvalabohu

Reagovat
smazaný uživatel

Totti moze ist hravat akurat tak uz len do Michaloviec,tam hladaju utocnika.......Ja som hrdy Riman ale nebudeme si klamat,Totti ked je v zaklade tak Rim nevyhrava,bohuzial uz na to nema a zbytovne to len brzdi,dufam ze toto je jeho posledna sezona.

Reagovat
Largo

To se da pozorovat tak posledni rok, dva... bohuzel.

Reagovat
bayern987

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
REPLIKATOR

Neradoval se, protože věděl, že ten gól padl z ofsajdu

Reagovat
wiggum

Nebo reakce na jeho vysedavani na lavicce?

Reagovat
smazaný uživatel

Mame Top hraca Dzeka a on da Tottiho,radsej by som skusil mladeho Ponceho

Reagovat
smazaný uživatel

a on da Tottiho, ktorý dal gol. naozaj neskutocna trenerska chyba najblizsie ked budes chciet napisat blbost aspon sa zamysli nasjkor

Reagovat
Recoba Inter

Reagovat
smazaný uživatel

LEGENDA

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele