TOTTI: PROČ JSEM MUSEL OPUSTIT AZZURRI

28.02.2007, 11:47
Aktuality
Francesco Totti vysvětlil, proč se otočil zády k italské reprezentaci. Za všechno může věrnost k mateřskému klubu a především pak poraněný kotník, který si kapitán římského AS zlomil před rokem a kvůli němuž málem zmeškal zlatý světový šampionát...

"Když hrajete každé tři dny, potřebujete také nějaký odpočinek a musíte si dopřát něco mimo plán. Já jsem si vybral odejít od Azzurri, ačkoli oblékat reprezentační dres považuji za velmi důležité," řekl na začátek své obhajoby italským fanouškům Totti.

30letý útočník se naposledy v národním týmu objevil na mistrovství světa v Německu, v jehož finále přispěl k výhře nad Francií. Poté odešel, což mu dodnes vyčítá řada osobností a především fanoušků. "Mé svědomí je čisté. Nesnažím se distancovat nebo si nemyslím, že když jsem vyhrál mistrovství světa, tak jsem lepší než ostatní. Vždycky jsem o celé věco mluvil s trenérem a dalšími zaměstnanci. Vysvětlil jsem jim, že není snadné hrát, když máte v kotníku kovovou destičku a jedenáct šroubů," určil Totti hlavní důvod svého rozhodnutí.

Toto vysvětlení zní přece jenom o něco lépe, než Tottiho nedávné "Mám teď lepší věci na práci, než reprezentovat." Návat do národního týmu ale ani nyní není vyloučen, kapitán AS Řím tak ale učiní nejdříve v příští sezóně, kdy mu ona kovová destička bude vyjmuta.

"Národní dres je pro mě velmi důležitý. V tuhle chvíli se ale nemohu otočit zády k Římu, takže budu pokračovat tímto směrem. V každém případě mojí první volbou bude vždycky AS," říká dále Totti.

Francesco Totti je symbolem AS Řím a miláčkem fanoušků. Ty si získal už jenom proto, že stále odmítá možnost přestupu do jiného klubu. Již ve třiceti letech je se 455 starty rekordmanem v počtu odehraných zápasů. Na svém kontě má rovněž 139 ligových branek a chce víc. "Do konce kariéry chci dát 200 branek. Před sebou mám ještě tak pět let, snad vydržím na této úrovni. Nechci říkat, že dám 20-25 gólů za sezónu, ale něco málo tu a tam," plánuje si Totti.

V letošní sezóně je se čtrnácti zásahy nejlepším střelcem Serie A. Mohlo jich však být daleko více, o víkendu proti Reggině totiž Totti zahodil letos již šestou penaltou. "Bude i nadále naším penaltovým exekutorem. Pokud nebude chtít, tak ho přinutím," má v této otázce jasno trenér Luciano Spalletti.

Autor: Tomáš Pavlík / channel4.com

Komentáře (14)

Přidat komentář
HOST*Expert

Mě vždycky přišel jako namachrovanej, omezenej, a nesportvní frajer, i když talent bezpochyby měl. To snad neni možný zahodit tolik penalt za půl sezóny, to jsem ještě neslyšel...

Reagovat
smazaný uživatel

Nic natom nemění, že je to jeden z nejlepších fotbalistů na světě.

Reagovat
smazaný uživatel

ty experte

Reagovat
smazaný uživatel

FORZA TOTTI!!!!! ses borec francesco

Reagovat
smazaný uživatel

už má letos na kontě 16 branek (dneska dvě )

Reagovat
sansiro

kdyby dal ty 4 pencle, tak už vede s náskokem zlatou kopačku...

Reagovat
smazaný uživatel

penalt mohl dat 6

Reagovat
smazaný uživatel

škoda no, ale i tak dobrý!

Reagovat
smazaný uživatel

toti je borec

Reagovat
smazaný uživatel

totti je MEGA BOREC

Reagovat
smazaný uživatel

jj

Reagovat
HOST*Expert

Jeden z nejlepších na světě? To platilo snad před 5 lety, dnes jistě ne. Vždyť ta jeho kariéra zase tak famózní nebyla - když na nějakou akci přijel tak ho velmi brzo vyloučili, aby nestihnul nic předvést - letos na MS byl s Del Pierem, tak trochu za zásluhy a nic tam nepředvedl, pravdou je, že ho brzdilo zranění. Myslím, že to byl jeden z nejtalentovanějších hráčů světa, ale nejlepší určitě nikdy nebyl.

Reagovat
HOST*Márty

tak za zásluhy..hmm,to teda newim...je to borec ,stejně jako Alex oba dali důležitý goly na MS,i díky nim Itálie vyhrála titul

Reagovat
smazaný uživatel

tak tak... Totti hral po tezkem zraneni a nehral nijak famozne, ale to se dalo cekat.....pro Italii byl strasne dulezity!!! uz jen ze byl na hristi!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele