TOTTI NAVRHUJE VEDENÍ AS ŘÍM NOVÉ POSILY

08.06.2003, 09:32
Aktuality
Pro AS Řím skončila tato sezona zklamáním a až osmé místo v italské lize je pro takový klub málo. Před novou sezonou se tady dají v hlavním městě Itálie očekávat velké změny a své do nich chce říci i kapitán mužstva Francesco Totti. Ten v tomto týdnu navrhl prezidentovi klubu Franco Sensimu čtyři jména, která by rád viděl v římském dresu.

Předloňský mistr a loňský vicemistr italské Serie A letos obsadil s třiadvacetibodovou ztrátou na vítězný Juventus až osmou příčku v ligové tabulce. Klub navíc nepostoupil ani z osmifinálové skupiny Ligy Mistrů, ve které nestačil na Valencii, Ajax a Arsenal, a skončil až na posledním, čtvrtém místě. Nechybělo mnoho a klub s velkou tradicí se dokonce nemusel v příštím roce podívat do pohárové Evropy. Od této potupy ho nakonec zachránila finálová účast ve finále Copa Italia, tedy italského poháru, v němž sice jasně prohrál s AC Milán, ale ten už tou dobou měl díky svému triumfu v Champions League a třetí příčce v lize jistou účast i v příštím ročníku nejprestižnější klubové soutěže.

"Přál bych si vidět po svém boku tři nebo čtyři nové hráče. Už jsem o tom mluvil s prezidentem Sensim a vypadá to, že dva přijdou určitě,"nechal se nedávno slyšet římský vůdce Francesco Totti. Podle něho potřebuje současné AS nového hráče do každé řady a okamžitě přidal i jejich konkrétní jména. "Hodil by se nám především Edgar Davids. Vím že je na prodej, zároveň jsem si však dobře vědom špatných vztahů mezi Juventusem a AS, ale Sensi to musí zkusit. Jako náhrada za Cafúa by mohl přijít Joaquin, několikrát jsem ho viděl a on je tím pravým. Do obrany se vedení pokouší koupit Nicolu Legrottaglieho z Chieva. I on je velice kvalitním fotbalistou, ale v boji o něho musíme porazit Juventus. Vynikajícím tahem by také mohl být nákup Cissého z Auxerre,"vyjádřil své stanovisko ohledně posilování kádru tvůrce hry italské reprezentace. Římský celek se kromě výše zmíněných zajímá také o švédskou hvězdu Ajaxu Amsterdam Zlatana Ibrahimoviče.

Hodně bude záležet především na finanční situaci klubu. Ta totiž není nijak růžová a AS se může dostat do podobné situace jako před rokem jeho městský rival Lazio, tedy hledání nového hlavního sponzora a v nejhorším případě bankrot. V souvislosti s tím se už začaly objevovat spekulace o možném Tottiho přestupu do jiného klubu a nejčastěji se skloňuje jméno AC Mílán. "Pokud si budu jistý, že klub vyhlásí bankrot, odejdu. Zájem AC Milán a Silvia Berlusconiho mě samozřejmě těší, je to pro mě jisté ocenění, ale chtěl bych zůstat v Římě. Už jednou se Berlusconi mohl stát mým prezidentem, ve čtrnácti letech jsem však dal přednost AS,"prohlásil Totti na adresu současného premiéra AC Milán a italské vlády. Do dané situace se vložil i sportovní ředitel římského klubu Franco Baldini, který si odchod své hvězdy ani bankrot týmu nepřipouští. "Berlusconi už v současnosti je institučním prezidentem Tottiho a my se postaráme o to, aby u toho zůstalo pouze v tomto smyslu."

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (14)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Joaquín do Říma určitě nepůjde, na to chybí Sensimu finance. A rozhodně je to úplně jiný typ než Cafú, byť hrají shodně na pravé straně. S Joaquínem by musel Capello definitivně předělat systém na čtyřobráncový. Totti by musel hrát v útoku, protože dva tak útočné záložníky si italský klub nemůže dovolit. Sensi by se spíše měl pokusit o získání Zé Marii z Perugie, to je ta pravá náhrada na post pravého záložníka. Zleva Candela, prostředek Dacourt def. a Emerson def. - of. Cissé raději půjde do Anglie, kde se francouzským ofenzivním hráčům velice daří. Davids je na prodej už 3 roky, ale vždy nakonec zůstal v Juve a stane se tak i letos. Takže nám zbývá Legrottaglie, který roste v jednoho z nejlepších stoperů v Itálii. AS má však na podobné nákupy v poslední době smůlu, za vše hovoří výkony dvojice Dellas - Cufré.

Reagovat
smazaný uživatel

Kurna ty nějak rozumíš i Římu! To je můj italský klub! Spousta problémů by se vyřešilo prosté nasazování Tottiho na of. záložníka v klubu i repre! Prodej bych Sensimu nedoporučoval- to by vzali osud Sensiho do vlastních rukou AS ROMA ULTRAS! A rozhodně posílit útok pokud se stávající utočná squadra nedá konečně do kupy! Před rokem a čtvrt byl Montella nejlepší utočník v Evropě!

Reagovat
smazaný uživatel

Totti of.záloha, to je jasné (viz. sezona 2000-01). Útočná dvojice je ale otázkou. Montella je vynikající a určitě by potřeboval od Capella více důvěry. Fabio se zřejmě v létě rozhodne, zda dá šanci "letadélku" nebo koupí Fernanda Morientese. Zleva by mohl hrát Cassano - ten když má chuť a den, tak ho nikdo nezastaví! A zbavil bych se Delvecchia, je sice pracovitý, ale kde jsou góly?

Reagovat
smazaný uživatel

Myslim že by byl tim pravym právě Davids, ale taky si myslim že do AS nepude. Myslim si že pude doa anglie, nebo španělska.

Reagovat
HOST*malescu

myslim si ze joaquin je hodne podobny hrac jako cafú, neboť oba jsou výborní technici, i když joaquin musí zapracovat na fyzické kondici, ale oproti tomu by mel mladicky spanel v halvnim meste italie co dokazovat, ale na druhou starnu je pravda rici ze joaquin si AS nevybere.

Reagovat
smazaný uživatel

Jenže Cafú je pravý záložník v 3-5-2 nebo pravý obránce v 4-4-2, i když Capello ho vinou akutního nedostatku křídelních hráčů stavěl i dopředu. Tam ale jeho místo nebylo a nikdy nebude, protože není líný typ fotbalisty jako Serginho, který to svojí defenzivní ležérností dotáhl z beka až na hrot. Joaquín je pravé ofenzivní křídlo ve 4-4-2, 4-2-3-1 nebo 4-3-3. Z toho důvodu post Brazilce rozhodně neobsadí.

Reagovat
HOST*

to neni pravda to co rikate

Reagovat
HOST*anonym

Myslím že AS měl prodat všechny brazilce,protože nepatří do itaských klubů.Uvítal bych do AS přišel Chivu který by posílil obranu AS nebo Mexes

Reagovat
smazaný uživatel

Aldair odchází, Lima na AS nemá, ale Emerson je staticky druhým nejdůležitějším hráčem Romy. Hned za Francescem.

Reagovat
HOST*Smaaller

Vite co se stane v as rime,,,,,,,,,,,,,vim to naprosto jiste,,,,spadne,,,pujde za fiorentinou a vsechno budeo muset rozprodat,,,a dobre jim tak....

Reagovat
HOST*

Jo.Až sestoupjej tak Totti pude do JUVENTUSU!!!!!!!!!!!!!!Aby hrál Ligu Mistru a jiné poháry.V JUVE by on vynikl.

Reagovat
HOST*Recoba

Myslím,že vedení AS udělalo chybu ,když nekoupilo pořádného střelce jako je např.Vieri.Dále nechápu proč AS kupoval Batistutu po třicítce ,vyhráli titul a od té doby nic.

Reagovat
smazaný uživatel

Batistuta po třicítce vystřílel Romě titul!

Reagovat
HOST*

co to s tim tottim porád máte, dyť je to úplný střevo!!!!!!!!!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele