Tottenham získal Janssena, mírně opožděnou bombu z Alkmaaru

12.07.2016, 12:53
Aktuality
Zaujalo nás
Vincent Janssen pokračuje v rapidním stoupání vzhůru ke hvězdám a ihned po své debutové sezoně v Eredivisie se stěhuje pod křídla třetího týmu anglické Premier League, který s ním podepsal čtyřletý kontrakt. Nyní zbývá rozluštit, zdali Janssen bude zápasit či naopak spolupracovat s nejlepším střelcem soutěže Harrym Kanem...

Vincent Janssen, učiněná kometa nizozemské kopané, za sebou má vpravdě snových pár měsíců. V listopadu 2014 si ještě coby hráč druholigového Almere odbyl premiéru za národní tým do 21 let, v srpnu příštího roku poprvé naskočil do zápasu Eredivisie, a letos v březnu debutoval i v seniorské reprezentaci.

Podle mínění Nicka Amese z Guardianu byl přitom tehdy stále ještě 21letý kanonýr nejlepším hráčem přátelského duelu s Anglií, a pokud na Britských ostrovech naváže na svých 31 soutěžních tref v dresu Alkmaaru, měl by coby útočník číslo 1 načínat také kvalifikační cyklus o účast na MS 2018.

Janssenův transfer na White Hart Lane dlouho oddalovaly licitace ohledně finančního odstupného. Obě strany se nakonec měly dohodnout na 22 milionech eur (ačkoliv BBC hovoří o 20), což by z opory AZ činilo šestý nejdražší export Eredivisie a ten vůbec nejdražší, pokud pomineme odliv z dvou největších klubů - Ajaxu a PSV.

Hodnota eura se samozřejmě v průběhu let měnila, nicméně čistě plošně vzato by se Janssen zařadil těsně za Luise Suáreze (2010/11 do Liverpoolu) a překonal by mimo jiné částky vynaložené za Arjena Robbena (2004/05 do Chelsea), Dirk Kuijta (2006/07 do Liverpoolu) nebo Daleyho Blinda (2014/15 do Manchesteru United). Celý seznam si můžete prohlédnout zde.

Příběh dříve zavrženého rváče

Ochota Tottenhamu připlatit si za tohoto 22letého střelce každopádně není příliš zarážející, jelikož jde o jednu z největších senzací Eredivisie za uplynulá léta. AZ Alkmaar ostatně ještě před rokem za Janssenovy služby platil pouhých 500 tisíc eur a nyní na něm proto vydělá zhruba 40krát.

Někdejší spoluhráč vrstevníků Vilheny, Boëtiuse, Rekika či Kongola v akademii Feyenoordu neprorazil, ve svých 19 letech byl rotterdamským klubem dokonce propuštěn, a žádná hvězdná budoucnost se mu tedy nepředpovídala - už vůbec ne takhle brzy po dvacítce.

Vincent Janssen je nicméně nenapravitelným optimistou a dle výpovědí členů jeho rodiny namísto utápění se v depresích zaujal zdánlivě flegmatický přístup "ono to bude v pořádku". Jako volný hráč odmítl několik prvoligových celků a raději se vydal o patro níž, do Almere City.

"Byl jsem odhodlaný začít od nuly. Ve Feyenoordu jsem se musel vypořádávat s tolika blbostmi, že jsem poté zkrátka chtěl do klubu, kde se můžu v klidu rozvíjet, kde ve mně lidé vzbudí sebedůvěru," přemítal později sám Janssen, který si prý okamžitě dal za cíl pohnout se opět výše přesně po dvou sezonách strávených zhruba ve středu druholigové tabulky. A přesně tak se rovněž stalo. Solidních 19 zářezů v druhém roce v Eerste Divisie mu vyneslo smlouvu v Alkmaaru.

Vincent Janssen se inspiroval mimo jiné v Klaas-Janu Huntelaarovi, který stejně tak v začátcích prokázal velkou pokoru a nebál se sestoupit o úroveň níže. 'Hunter' byl navíc mladšímu Janssenovi herním vzorem v otázce pohybu bez míče, Luuk de Jong potom zase coby fantastický hlavičkář. Učenlivý a nesmírně pilný Janssen nakonec oba borce de facto předčil, když se stal nejmladším hráčem Eredivisie od Ronalda (1994/95) s alespoň 25 ligovými brankami na kontě.

Janssenovy začátky pod křídly nizozemských šampionů z roku 2009 nebyly nijak růžové - na svůj první gól v elitní soutěži čekal dlouhých 367 minut. To si ovšem vynahradil na jaře, kdy se pro změnu stal prvním fotbalistou za 52 let, který v jarní části Eredivisie dosáhl na hranici neuvěřitelných 20 ligových branek. První Janssenův hattrick mezi nizozemskou smetánkou symbolicky nafasoval Feyenoord.

Za poslední měsíce Janssen výrazně zapracoval mimo jiné na hře oběma nohama. Dříve se prezentoval coby ostrostřelec, který má pravačku jen na podpírání (15 z devatenácti gólů za Almere loni vsítil levačkou), letos už ale i desetkrát neomylně úřadoval svou slabší končetinou. Janssen zároveň postupem sezony vypadal být pohotovější i obratnější, což nejlépe dokládá tato paráda z únorového duelu s Vitesse, která nastartovala šňůru sedmi ligových utkání s forvardovým jménem mezi střelci.

Svým herním stylem Janssen celkem věrně odráží Gonzala Higuaína či Ruuda van Nistelrooye, ale i Harryho Kanea, což zřejmě vylučuje variantu jejich častého soužití na hrotu útoku Tottenhamu. "Každý trenér má rád Janssenův typ útočníka," přibližuje svého dnes již bývalého svěřence trenér Alkmaaru John van de Brom, "do každého zápasu vkládá neuvěřitelná kvanta energie, je opravdu týmovým hráčem, obounohým střelcem. A možná ze všeho nejdůležitější je, že vždy zůstává oběma nohama na zemi."

V jednom ohledu se každopádně oba útočníci Spurs přeci jen odlišují - jde o jejich chuť pálit z dálky, třeba i z nepřipravených pozic. Janssen je spíše tradičním 'poacherem' - bystrou liškou do vápna, která skóruje skoro jen z těch nejvyloženějších pozic. To Kane se netají svou zálibou v pokoušení štěstí z větší vzdálenosti, ačkoliv mu stále chybí větší rozvážnost, či chcete-li vybíravost. Pokud by tedy Kane s Janssenem měli fungovat bok po boku, prvně jmenovaný by s největší pravděpodobností operoval níže, a potom už si každý fanoušek Tottenhamu spolu s manažerem Pochettinem musí sám zodpovědět otázku, zdali by zavedení takových pořádků vítal (já osobně třeba nikoliv)...

'Druhý Afonso Alves' se dá takřka s určitostí vyloučit

Závěrem ještě trochu té pokročilejší statistiky. Doslova při každém přestupu některého z elitních střelců Eredivisie do jedné z nejlepších evropských lig se zmiňuje stále to samé dokola: podívejte se na tu řadu odstrašujících případů později vyhořelých útočníků, kteří si z nizozemských obran víkend co víkend dělali legraci, a potom v kvalitnější společnosti tvrdě narazili.

Podívejte se třeba na Afonsa Alvese, jenž za Heerenveen v průměru střílel víc než jeden gól na zápas, a potom v Middlesbrough působil mnohdy zcela bezradně. Nebo se podívejte na předešlého držitele primátu nejdražšího přestupujícího hráče Alkmaaru - na to, jak si 10milionový a zjevně dřevěný Jozy Altidore vedl v Sunderlandu.

Ani tentokrát samozřejmě nelze opakování podobného scénáře kategoricky vyloučit - kór když Janssen přichází nejspíš primárně krýt záda Kaneovi a nebude tedy tou jasnou volbou na hrot útoku, kterou byl v Alkmaaru. Jenže zároveň existuje mnoho ukazatelů, které z takového tragického pokračování Janssenova snového příběhu dělají přinejmenším nepravděpodobnou variantu.

Zaprvé je to jeho výše nastíněná pracovitost a relativní všestrannost. Zadruhé potom fakt, že tahle jeho senzační sezona ve skutečnosti nebyla výsledkem střeleckého štěstí, které zpravidla stojí za veškerými zářnými příklady takzvaných 'one-season stars' (jednosezónních hvězdiček).

Redaktor VI.nl Pieter Zwart na základě modelu Opta Sports přišel se zjištěním, že na základě kvality vytvořených palebných pozic / zakončovaných šancí se v uplynulém ročníku dalo počítat s tím, že Vincent Janssen při nezahrnutí pokutových kopů zavěsí 23,3krát. On přitom v reálu pětkrát skóroval z penaltového puntíku, čili vlastně ani toho očekávaného přísunu gólů nedosáhl. A to je naprosto výjimečné. Jak totiž ve svém vynikajícím profilu vysvětluje Priya Ramesh, mnohdy se i ti naprosto světoví kanonýři čistě ze statistického hlediska spíše překonávají, zato teď není příliš důvodů se domnívat, že Janssen nebude schopný svou letošní formu replikovat.

O tom, zdali se tak skutečně stane, samozřejmě ve výsledku rozhodne celá řada vedlejších faktorů v čele s množstvím příležitostí, respektive počtem ligových minut. On koneckonců ani ten model 'expected goals/assists' (očekávaných gólů a asistencí) logicky není dokonalým měřítkem a konkrétně u Memphise vzhledem k jeho mizerné první sezoně na Old Trafford docela ukázkově mátl tělem.

Nicméně s Eriksenem, Allim či Lamelou v zádech by se v případě Janssenova přesunu za (výrazně) lepším klidně mohlo jednat o menší loupež. Nechme se tedy překvapit; na každý pád se ale těšme, protože takhle komplexně vzrušujících produktů Eredivisie do zbytku Evropy vyvážela jen pramálo. A většina z nich se uchytila...

Autor: Tomáš Daníček / tottenhamhotspur.com, benefoot.net

Komentáře (468)

Přidat komentář
Frank Lampard 8

Reagovat
Usty

Konečně náhrada za jednosezónnovou, teda teď už vlastně dvousezónnovou hvězdičku Kanea?

Reagovat
smazaný uživatel

jaka nahrada ty kokot,moc mu nevěřim ma jenom jednu sezonu dobrou,talent to je ale prichazi z ligy kde se nebrani, muze vyhoret nebo bude dobra nahrada za kanea na posledni minuty ale za ty prachy to jeste jde , druhyho utocnika jsme potrebovali

Reagovat
Usty

Uklidni se, ty kmínku...

Reagovat
smazaný uživatel

čukotka neunáší

Reagovat
mesyas

podle té první reakce spíše žide neunášíš

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
icemike

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
niflheim

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
frank

V pořádku, za pár let bude Kane "jednosezónní, teda vlastně už pětisezónní hvězda".

Reagovat
Usty

Reagovat
smazaný uživatel

Trolle !

Reagovat
trywii & TOTTENHAM

Jsem na něj zvědavej. Má ho někdo nasledovaného?

Reagovat
mesyas

lepší než Batshtuhay nebo jak se jmenuje

Reagovat
Godwinson

Reagovat
icemike

zajíci se počítají na konci honu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ale horší jak Soldado být nemůže

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Svatej

Tak hlavně že to umíš aspoň napsat, když to dokazes zhodnotit

Reagovat
PropanbutanovaBomba

Reagovat
Superme

Reagovat
Marv

Reagovat
Uwe háže buly

V čem?

Reagovat
smazaný uživatel

Ve vsem, ten belgickej karfiol je vyhypovanej az beda

Reagovat
vicinda07

popiste ho niekto pls kto ho pozna

Reagovat
Patys1989

Nasledovanýho ho nemám, ale z pár videí, co jsem viděl bych řekl "takovej šikovnější (myšleno technicky), pohyblivější, chytřejší Harry Kane". Když si to tak čtu, tak ti to ale asi moc neřekne

Reagovat
smazaný uživatel

Dyť to máš v článku..

Reagovat
Stiksxx

Autor článku ho docela vystihl. Je hrou opravdu podobný Hunterovi a Kaneovi. Je spíš do vápna. Výborná hra hlavou, silný na balonu. Myslím, že by mu PL mohla sedět. Když ho porovnám s Pellém, který šel také z Ered do PL a chytil se, tak Janssen má mnohem větší potenciál být lepší. A když řeknu, že je srovnatelný s de Jongem, který pořád podle mně, je nejlepší útočník současné Ered (je pravda, že ho mám nejvíc nakoukaného) a který si v PL vůbec neškrtl, je možné úplně všechno.

Každopádně posun do PL zcela na místě, jen nevím, jestli by nebyl lepší do týmu, kde by byl jasnou volbou č.1

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Neumis cist?

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mrvinho

Reagovat
Euphael

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Emqick

Reagovat
8lampard8

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
vicinda07

myslis ze kazdy ma cas citat clanok ty mizogín

Reagovat
smazaný uživatel

Ty asi nevíš kdo byl Misogyn...

Reagovat
Hokaido

No mám za to, že někdo, kdo si žádá o informace, by těch 6 minut mít mohl.

Reagovat
vicinda07

tak v tom prípade sa nechutne mýliš

Reagovat
fenixLFC

tak v tom pripade mas smolu

Reagovat
kiwwi

a to ti mame ako nahovorit do podcastu a pustis si to do sluchatok pred spanim?

Reagovat
vicinda07

jezis to by si bol velmi mily, ďakujem

Reagovat
kiwwi

tak v tom pripade sa nechutne mylis...mam ta v pici

Reagovat
vicinda07

tak ty si sa ponukol a teraz odmietnes...nevyznam sa v tebe...si zly clovek...ale odustam ti

Reagovat
Filipow

Reagovat
SunFells
Reagovat
Svatej

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
liquicitizen

Reagovat
TopinB

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
smazaný uživatel

Nadpis napovídá, že má nějaké mentální problémy (opožděnost), ale v textu už další zmínku nevidím. O co se konkrétně jedná?

Reagovat
fantomas

Napovědět by ti mohl hned první tučnej nadpis a text, co ho následuje.

Reagovat
SpecialOne

takový holandský Řezníček

Reagovat
Azazelo RD

Nebo Jiráček.

Reagovat
Rarášek

Šel do Tottenhamu?

Reagovat
FUnk

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
vodka

super, hned to má s těma statistikama úplně jinou výpovědní hodnotu

Reagovat
r.mrazik

opet pochvala Tome

Reagovat
fantomas

Dík.

Snad mi s komentářema typu "a hele, já ho neznám, tohle je tldr, nemá ho někdo nasledovanýho?" nedojde brzo šťáva.

Reagovat
r.mrazik

hah...tak to doufam,ze nedojde...

aspon se deti nauci cist,kdyz je to nenaucil Harry Potter...

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Přestupové novinky/spekulace v týmu Spurs můžeš sledovat i na facebooku: https://www.facebook.com/Tottenham-Hotspur-P%C5%99estupov%C3%A9-zpr%C3%A1vy-687672541362474/

Reagovat
smazaný uživatel

To nemůže fungovat

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
FUnk

jeste kvalitni kridlo a muze zacit liga

Reagovat
smazaný uživatel

ale koho?

Reagovat
trywii & TOTTENHAM

Konoplyanka.

Reagovat
FUnk

naladovy hrac....

Reagovat
trywii & TOTTENHAM

Tak napadl mě třeba Salah, což je asi nereálný, strašně se mi líbil už v Basileji, když nás školil v EL.

Reagovat
FUnk

wijnalduma bych bral ale bude drahy....

Reagovat
Euphael

nebude.. newcastle ho nemuze udrzet a nejsou v pozici aby si diktovali

Reagovat
smazaný uživatel

Newcastle je naopak naprosto v pozici, aby si diktovali. Wijnaldum má smlouvu na další 4 roky. Pokud klub nebude chtít, tak nikam nepůjde.

Reagovat
Euphael

takoveho hrace neudrzite v champu ani kdyby jste se na hlavu staveli pokud bude chtit proste odejit

Reagovat
smazaný uživatel

podepsal smlouvu, podepsal.... můžeme ho klidně nechat hnít na tribuně, pokud budeme chtít, peněz má klub dost

Reagovat
SunFells

Ta realita je vždy trochu jiná.

Reagovat
smazaný uživatel

To určitě, ale napsat u hráče, který má smlouvu do léta 2020, že klub není v pozici, aby si diktoval... to se pak ty smlouvy vůbec nemusí podepisovat.

Reagovat
SunFells

Kolikrát to tak vypadá Ale diktovat si v rámci možností budete, to je jasný.

Reagovat
smazaný uživatel

Ne že by zaschronování bylo úplně od věci, ale vy jste v Champu. Takže klub peníze spíš nemá, než má. Dělat ramena na hráče v pozici Newcastlu by byl o dost větší risk než u PL klubu.

Reagovat
smazaný uživatel

Prohlásit o 17. nejbohatším týmu v Evropě, že "peníze spíš nemá, než má", je docela síla.

Reagovat
smazaný uživatel

17. nejbohatší byl, když 60% jeho příjmů tvořily TV práva na Premier League.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

lol

Reagovat
Zaschrona

Maji docela velky zlaty padak, navic muzou prodat i haldu jinych hracu. Muzou si dovolit delat ramena a prijmout jen vyhodne nabidky.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, ale padák (pokud nepostoupí) se bude zmenšovat. A Wijnaldum na tribuně by se stával čím dál větší zátěží. Proč prodávat "haldu jiných hráčů", když někteří z nich by třeba i chtěli hrát za Newcastle a byli by v Champu prospěšní, než si držet právě jeho. A Sissoka, protože ten bude úplně to samý.

Reagovat
Zaschrona

Vsak se da docela dobre ocekavat, ze do roku je NU zpatky, takze je to predevsim o tom, jestli pujde dobre financne prezit nadchazejici sezona s tim, ze se zaroven slozi kvalitni kadr pro Champ.

Ale teda ja souhlasim s tim, ze prodat Wijnalduma je za nabidky 20+ milionu liber dobry napad, za to by mozna sel poridit treba mnohem levnejsi Praet, ktera by byla dost mozna i kvalitnejsi nahrada.

Reagovat
kissak

Reagovat
kissak

realita je prostě taková, že jej prodávat nemusíme

Reagovat
kissak

je vidět, že o Magpies toho moc nevíš jinak by si nemohl napsat, že klub peníze nemá

Reagovat
smazaný uživatel

Iacob12.07.2016 19:24#

Pro příští sezónu budete mít menší rozpočet než Bournemouth.

Reagovat
kissak

i kdyby tak to stále nevysvětluje Tvé tvrzení, že klub peníze nemá

Reagovat
Hokaido

Přesně tohohle se bojím-že takhle se budou chovat menší kluby v Anglii a PL nakonec na ty obrovský peníze dojede...

Reagovat
kiwwi

a si si isty, ze tam neni klauzula ze moze odist v pripade zostupu?

Reagovat
smazaný uživatel

To uz by byl pryc.

Reagovat
kiwwi

preco? sak este nemuseli prist ziadne zaujimave ponuky

Reagovat
smazaný uživatel

tak nebyl na euru, mel cas to resit.... ja si teda osobne myslim, ze odejde, ale nelibi se mi ten pristup - je to skvely hrac, tak newcastle nema pravo (ani sanci) ho drzet v champu, kdyz ho mame pod smlouvou na dalsi ctyri roky... jestli ma klauzuli netusim, vim jen, ze to odmitl komentovat s tim, ze mozna odejde, mozna ne, ze to neni vec medii ale jeho a klubu, narozdil od Sissoka se chova korektne a loajalne (cti - neni to zmrd)

Reagovat
kissak

Reagovat
kissak

když budeme chtít a nepřijde adekvátní nabídka hodná reálné ceně hráče na trhu, tak ho Rafáč prostě udrží, nemusíme jej za každou cenu prodávat

Reagovat
smazaný uživatel

Wijnaldum by byl super

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda ho na lavičce.

Reagovat
Counter

AZ Alkmaar bought Vincent Janssen for £340,000 from Almere City last July.

Slušné zhodnocení

Reagovat
smazaný uživatel

doprdele......... konečně se začnou číst články...

po tak 5ti letech...

Reagovat
Free_player

Vůbec jsem ho nikdy neviděl snad ani hrát, ale jeví se to jako fajn posila .... snad se s Kanem neporvou jako dva kohouti na smetišti ...

Reagovat
CHONG

Reagovat
dextroza_m

"mírně opožděnou bombu z Alkmaaru" ? Zní to, jako by byl mentál

Reagovat
smazaný uživatel

Daníček no

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
TaylorAFC

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Emmett Brown

Mental to len pisal

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Uwe háže buly

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Messier

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Stiksxx

Kvalitní článek s hlavou a patou.

Pro Kohouty výborná posila. Jen nevěřím tomu, že by mohli hrát s Kanem spolu na hrotu. Ale Kane by mohl být během zápasů pro něj ze začátku dobrým průvodcem. Doufejme, že nepůjde ke dnu.

Reagovat
Kuchta

OT:

Arsenal prý nabídl Neapoli 50m £ + Girouda za Higuaína

Prosím, řekněte mi někdo, že to není pravda. Takhle debilní/senilní přece Wenger ještě nemůže bejt

Reagovat
fff

Tak ... ziskal by konecne kvalitneho utocnika .

Reagovat
Kuchta

Higuaín je top, ale bude mu 29. Dávat za něj víc než za nejdražší přestup v klubové historii Özila + útočníka, který se po 4 letech v Arsenalu konečně vykopal, mi přijde prostě ustřelený

Reagovat
fff

Ako jasne, ja som len tak podpichoval .

Ale skratka potrebujete poriadneho utocnika, co by cisto kvalitativne Higuain splnal.

Reagovat
smazaný uživatel

jenom te opravim, ne vykopal ale zakopal

Reagovat
Kuchta

Jasně, a proto byl jedním z nejlepších útočníků na EURU

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Ragnar Lothbrok

Ty radši nic nepiš

Reagovat
Manik...

Reagovat
afc

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
TaylorAFC

3+2. Ronaldo měl "jen" 3+3

Reagovat
TaylorAFC

ronaldo dokonce taky 3+2 Kane 0

Reagovat
Uwe háže buly

3+1, tu střelu, jak omylem trefil Naniho taky nemužou počítat

Reagovat
smazaný uživatel

celu sezonu bol uplne hovno

Reagovat
Kuchta

Jasně, za podzim dal v klubu jen 17 gólů

Přesně jak řikáš, naprostý hovno

Reagovat
smazaný uživatel

ked ho Arsenal potreboval aby zaziaril a dotiahol ich ku titulu tak si na 18 zapasov dal pauzu a nedal ani gol. To je vpohode gooners su tak jebnuti ze sa ho budu zastavat este 5 sezon ajked je najslabsi clanok v teame

Reagovat
Harakan

To nic nemění na tom že napsal pravdu. V minulé sezoně prostě Giroud předčil útočníky United. Já ten neustálý výsměch na jeho adresu fakt nechápu. Hypuje se tu Lukaku a hatuje Giroud. WTF tak kde to jsme. Trochu objektivity poprosím.

Reagovat
smazaný uživatel

noaco? Ajtak to bol fail. Cela sezona pre United bol giganticky prepadak to je akoze uspech ked Giroud prekonal zraneneho Rooneyho Martial mal 20 rokov, bola to jeho prva sezona a hral viac na kridle a Rashford odohral len zopar zapasov a ma 18 rokov. Giroud ma 29, je v AFC 4. sezonu a zase vyhorel nechapem co na nom vidis pozitivne. Keby Wenger kupil Lacazetta, hral na dvoch utocnikov a skusil vytvorit spolupracu ako mal s Griezmannom tak by mohol byt super, ale na to uz je Wenger prilis stary a zoschnuty aby po dekade skusil inovovat

Reagovat
afc

Wenger ho nikdy nekupi,kedze on nema o neho ani zaujem. Naco by mal kupovat utocnika,ktory nie je lepsi ako Giroud za 40m?

Reagovat
smazaný uživatel

bobe vyhovorky do nekonecna. Lacazetta je uplne iny ako Giroud, je ovela rychlejsi a golov dava kopec a ako som pisap mohla by to byt spolupraca ako Giroud+Griez na Eure

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Counter

Reagovat
afc

hlavne,ze dal viac golov ako ten vas slavny Rooney ci Martial.

Reagovat
Ragnar Lothbrok

Reagovat
smazaný uživatel

dufam ze zase bude vas utocnik c.1 na dalsiu sezonu a backup mu bude robit Walcott. Ta dvojka sa uz overila v 4 sezonach ako tragedi ale vy sa ich budete zastavat do nekonecna

Reagovat
afc

Ty si zase mimo. Tak Giroud je traged podla teba a hlavna vec,ze nam pchas do utoku Lacazatteho. Si normalny?

Reagovat
smazaný uživatel

tak ty chces len Suareza, Aguera alebo Lewandowskeho inac je podla teba vsetko horsie nez ten chuj a neexistuje ziadna sanca ze by mohol uspiet napr. Lacazetta, Lukaku, Icardi co su hraci s obrovitanskym potencialom pretoze ty si myslis ze hraci sa vobec nevyvyjaju a ked Lacazette nieje teraz lepsi nez Giroud tak uz nikdy nemoze byt ani nebude co je kokotizmus ale sak hlavne je nc nekupovat a neskusat to je taktika Arsenalu ale ptm sa nediv ked odjebete dalsiu sezonu ked nic nove neskusite. Retardi uz sa na vas tesim bude dalsi fail

Reagovat
afc

Taketo pokusy za 60m si moze dovolit United a nie Arsenal.

Reagovat
smazaný uživatel

ty si jak bot co sa riadi jednym algoritmom a vkuse opakuje to iste tie iste vyhovorky ajked to ani nieje pravda. Podla AFTV stoji 45m€ a to je na dnesnu dobu ked Batshuayi stoji 35 vyborna cena. Arsenal je velky klub ale na trhu sa sprava priposranejsie nez Crystal palace alebo West ham.

Reagovat
afc

Ty zijes asi v inej galaxii. Vies vobec,kolko penazi je 45m ecok? Za taku palku to musi byt prvotriedny hrac ako Ozil a Sanchez a nie hrot,ktory nie je lepsi ako Giroud. Taketo hokusy pokusy si moze skusat Mourinho.

Reagovat
smazaný uživatel

ty zijes v inej galaxii ak si si nevsimol co sa stalo s cenami a kolko teraz stoji taky hrac a ake maju prijmy kluby. Mourinho to aj bude skusat a vyhra s tym ligu to u arsenalu nehrozi a po minulej sezone som presvedceny ze pod Wengerom ju nevyhrate uz nikdy

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

neapol by byla blba tak 60m £ + to hovno co netrefi branu by byl dobrej deal

Reagovat
Whitemedia

hovno, co netrefí bránu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Ragnar Lothbrok

Hovno seš ty

Reagovat
smazaný uživatel

tak s tym ich neapol posle do faka. 50m libier je dobra cena, ale ak im chcu k tomu pribalit aj to drevo tak by mali dat tak 100 mega minimalne

Reagovat
Kuchta

Panebože, proč je fanoušek Tottenhamu taková diagnóza?

Reagovat
madlucas

ty sa bez fakt liecit uz .. vacsieho idiota som uz dlho nevidel na webe .. jak hralo to tvoje hovno na euro?

Reagovat
Kuchta

Reagovat
afc

Najvacsi skrachovanec na Euro.

Reagovat
smazaný uživatel

bol wheelchair

Reagovat
smazaný uživatel

celkom dobre, akurat mu tam prekazali drevaci ako wheelchair ci sterling

Reagovat
afc

To asi tazko,kedze Jackie je technicky hrac,kym Kane casto posobi ako taky drevak.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kuchta

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
tunkic

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Ragnar Lothbrok

Reagovat
tunkic

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Hokaido

Blbost... I těch 50 mega bez Olivy je strašně moc.

Reagovat
Kuchta

Reagovat
Manik...

Bez Girouda to vypadá dobře, ale s ním?

Reagovat
Ragnar Lothbrok

Reagovat
Harakan

Zbytečný. Horší než Olie.

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
Harakan

Co kdyby jsi radši šel prodávat průměr za 60 mega....místo tupého výsměchu bez vysvětlení.

Reagovat
Zaschrona

Za posledni 3 sezony:

Higuain 146 zapasu, 91 golu

Giroud 141 zapasu, 65 golu

Horsi

Reagovat
Harakan

Viděl jsem oba tuhle sezónu určitě ve 20ti zápasech a horší rozhodně není. Zato jsem viděl Lukaka na euru..... smutný co....

Reagovat
fff

Tvoje nesuvisiace premostenie po Zaschovom ciselnom dokaze, ze si napisal hlupost, je naozaj kuzelne.

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Zaschrona

Reagovat
kiwwi

Reagovat
SunFells

Není to pravda. Nemáš zač.

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně to nee Higuaín už měl přijit před 3 lety, teď už vůbeec. Na co čekají v Arsenalu s tou nabídkou za Lacazetteho Všude čtu, že už se podala nabídka a pak najednou se prezident Lyonu potkal s Wengerem a o Sašovi nebyla ani zmínka. Jsem zvědav noo..

Ale snad se koupí i ten stoper, to je si myslím ještě důležitější pro náš kádr momentálně než útočník.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kardous

OT: Baroš do Liberce?

Reagovat
smazaný uživatel

Uz podla nadpisu bol autor jasny .

Reagovat
PropanbutanovaBomba

Skvělej článek

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
TopinB

Reagovat
vitasrp

Info hlavně pro fandy Arsenalu

Stejně jako loni bych chtěl i letos na podzim uspořádat výlet na domácí zápas Arsenalu. Osobně jsem vybral dvě utkání a podle zájmu by se rozhodlo, na jaké by se skutečně jelo (pokud by byl zájem velký, je klidně možné uspořádat výlet na obě střetnutí).

V úvahu připadá duel Arsenalu s Chelsea, který se hraje 24. září, nebo duel Arsenalu s Tottenhamem, který je v plánu předběžně na sobotu 5. listopadu.

Harmonogram by byl vždy stejný - do Londýna by se odlétalo den před zápasem (buď z Brna, či Prahy), zatímco návrat by pak byl den po utkání. Na místě by krom návštěvy utkání samozřejmě proběhla i nějaká ta prohlídka centra města atp.

Co se ceny týká, ta by vycházela na 8800 Kč. Zahrnovala by letenku do Londýna a zpět, ubytování na dvě noci v hotelu, dopravu z letiště do centra a zpět a samozřejmě vstupenku na utkání.

V případě zájmu či pro více informací mě prosím kontaktujte buď zde do zpráv nebo na emailu vitasrp@centrum.cz

Reagovat
fantomas

Reagovat
FUnk

Reagovat
TaylorAFC

Reagovat
Godwinson

Reagovat
icemike

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

ten nadpis

Reagovat
formic81

posledni posila pro Spurs letos? ten team jinak vypada docela vyrovnane.. mozna jeste nejaky kridlo?

Reagovat
Stiksxx

OT: Oranje U19 paráda. 3:1 = 4 kanadský bodíky pro hráče PSV. Sam Lammers 1+1 a Steven Bergwijn 2+0. Ze Steven má obrovský potenciál stát se druhým Memphisem. (jo piště, že Memphis vyhořel v MU jak svíčka. Pravda to je, ale jeho kariéra zdaleka není u konce. )

Reagovat
fantomas

A Nouriho nezmíníš, PSVáku? Jeho asistence uplně jak z jiný planety https://twitter.com/Priya8Ramesh/status/752814641965768704

Reagovat
Stiksxx

Jojo. To bylo tak rychlý a nepřehledný co jsem viděl ja, ze jsem se domníval ze to byl nahodak odrazenej. Ale dal ji tam dobre.

Reagovat
pepinho2

To bylo neskutečný

Reagovat
r.mrazik

pekny

Reagovat
frank

Paráda, navíc se přestup podařilo dotáhnout relativně rychle.

Zápasů bude v sezóně hodně a konečně máme přijatelnou náhradu za Kanea. Navíc hráče, který měl opravdu zájem do klubu přijít. Může případně naskakovat i jako posílení ofenzivy na posledních cca 30 minut na hrot při variantě, že se Harry trochu zatáhne. Za mě určitě velká spokojenost.

Reagovat
smazaný uživatel

Sága to stejně byla dost otravná, táhlo se to tak 3 týdny. Ale jo, paráda, tuším, že teď je druhý týden přípravy.

Reagovat
frank

Docela mě zajímá, jak se ještě vyvine Gotze. Tam si správností přestupu nejsem vůbec jistej.

Reagovat
fff

Som zvedavy aky plat by ste mu realne mohli, chceli ponuknut.

Reagovat
frank

Tak podle posledních zpráv už jsme v souboji o něj jen my a BVB, takže to by nějaká komplikace být neměla. Ale pořád bych jeho podpis považoval docela za risk. Navíc by to možná znamenalo konec Sona, tomu bych alespoň sezónu ještě dal.

Reagovat
Superme

Nechápu, proč jsme se o něj nepokusily my Skvělá posila pro Spurs

Reagovat
Godwinson

To by pro Chelsea nebylo nic moc

Reagovat
Kopac

myslel liberec

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
icemike

Chelsea nakupuje krapet jiným způsobem

Reagovat
Superme

Jono, my raději koupíme toho dřeváka z Marseille

Reagovat
icemike

dřevák vypadá jinak

Reagovat
Godwinson

Ten dřevák je podstatně lepší než tahle tvoje skvělá posila

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

?

Reagovat
fantomas

Kde Godwin (a potažmo i ty) bere tu drzost/porovnání nazývat Batshuaye "podstatně lepšim" útočníkem než Janssen?

Reagovat
Superme

Protože prostě neví. V sezoně však zjistí..

Reagovat
Superme

No to si děláš prdel

Reagovat
H.N.T.

To jako ze je mentál?

Reagovat
smazaný uživatel

článek

Tak nakonec shánění backup útočníka nedopadlo špatně. Po Batshuayiovi do Chelsea jsem začínal mít strach, ale hrubý odhad bude, že za 1 Batshuayie (cena + plat) máme Janssena s Wanyamou.

Teď to chce už konečně prodloužit s Eriksenem, trochu pročistit kádr a možná ještě přijde nějaké AM nebo stoper (4., vyloženě backup).

Reagovat
fantomas

Vyloženě jedete na titul opět, dá se ta práce na trhu zatim jen chválit, když pominu ty průtahy (který šéf AZ popsal jako "zajímavej proces", hehe... Levyovka). Jediný co, tak bych se fakt obával toho, že Janssen hůř ponese 1. zvýšenej tlak (na což si tak nějak stěžoval v tom Feyenoordu, ale zas ted vypadá být psychicky jinde), 2. fakt, že nebude jednička a nepude to všechno na něho (toho bych se bál spíš).

Reagovat
frank

Kéž by, ale vidím tam i dost otazníků. Delle Alli bude pod zvýšeným tlakem, nějací hráči z kádru by mohli být nespokojeni s herním vytížením (Chadli, Son). Navíc Dembélé má na začátek sezóny stopku + možné repete slabšího rozjezdu (jako loni po U21) Harry Kanea. Navíc pro většinu hráčů z kádru nová zkušenost s LM, to už nepůjde tolik točit jako při loňské Evropské lize. Otazníků tam vidím spoustu, čekám spíš boj o LM a strach mám z EL. Tahle sezóna bude hodně vyrovnaná.

Reagovat
smazaný uživatel

Na titul bych to teda zas neviděl, top4 bude opět úspěch Ale uvidíme letošní předpověď EF, ta bude určující

On sám od sebe celkem tlačil na přestup právě k nám, tak snad ví, co tady může čekat. Mohl jít třeba do Wolfsburgu kde by měl ten boj o místo v sestavě jednodušší.

“Harry Kane? People can say what they want but I’m not afraid of anybody. He is a great striker but we will see how it goes. We can complement each other, I think I can learn a lot from him.”

Ta vůle učit se se mi na něm hodně zamlouvá - třeba jak píšeš v článku, že začal v poslední sezóně používat taky pravačku. Neskromně a optimisticky bych si tipnul, že důvod, proč je u nás, je, že chce hrát pod Pochettinem a dál se učit jako fotbalista (když odmítneš PSG...). Já bych největší riziko viděl klasicky v té adaptaci na ligu, dotěrnější obrany atd. Ale ono když ten hráč vyhoří, tak se stejně málokdy dozvíš nějaký důvod, pokud si vyloženě neotevře hubu.

Reagovat
fantomas

Vzhledem k tomu, jak si zvládá krýt míč a obecně jak kvalitní vypadala bejt jeho hold-up play (viz i třeba https://twitter.com/stighefootball/status/752787372354441216 ), nečekám, že ho zrovna ty dotěrnější obrany nějak jó zaskočí. Připravenej je víc než dobře. A samozřejmě nepoměrně líp než Alves, Altidore a podobní...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak nejen Sandro!

Reagovat
Nikikrew

Na titul? Ked bude zasa City top favorit spolu s Chelsea a United? Pochybujem, budu radi za top4

Reagovat
fantomas

Já tam už prostě žádný větší rozdíly nevidim. Ta špička je samozřejmě vyrovnaná, zároveň ale snad "nejvíc bez favorita" za poslední dobu. Vyhrát to může uplně kdokoliv a počítám, že Tottenham do toho minimálně promluví.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Miguel19

Reagovat
r.mrazik

spolecne s LM tak nahore uz nejspis nebudou...

Reagovat
fantomas

Na to tipuju akorát Leicester. Tottenham je přece jen na poháry aspon nějak zvyklej a kádr rozšiřuje zatim příkladně.

Reagovat
r.mrazik

je to mozne...ale vzhledem ke konkurenci,o ktere pises taky,tak je tak nahore netipuju...ale vzhledem k posledni sezone tady budeme vsichni strilet tipy jak slepy

kazdopadne verim,ze nad city a arsenalem nebudou

Reagovat
fantomas

Já bych se fakt vůbec nedivil, kdyby to tentokrát Wenger opravdu zazdil tak, že skončí 5. a pod nima

Reagovat
r.mrazik

tak ty jsi jeho "fanousek" takze se tomu ani nedivim

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Hokaido

Btw. co bude s Berahinem? Údajně opět odmítl prodloužit a chce odejít.

Reagovat
smazaný uživatel

já bych ho bral klidně k nám. Když by byl tak za 12-15 mega. Buď se prosadí nebo za sezónu prodá možná i se ziskem při současném trendu.

Reagovat
tomasinho

Reagovat
Superme

Reagovat
Kowe

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

Super, jeho herní styl se mi líbí, hraje podobně jako Kane, jen je podle mě víc rychlostně založený s o něco horší technikou. Svoje si určitě odehraje, Kane minulou sezonu odehrál 100% zápasů PL, což bylo prostě moc. Navíc nás čeká ještě LM, kterou už nepůjde odbýt slabými sestavami.

Autora článku nepochválím za zbytečně pejorativní nadpis.

Reagovat
smazaný uživatel

Super, jeho herní styl se mi líbí, hraje podobně jako Kane, jen je podle mě víc rychlostně založený s o něco horší technikou. Svoje si určitě odehraje, Kane minulou sezonu odehrál 100% zápasů PL, což bylo prostě moc. Navíc nás čeká ještě LM, kterou už nepůjde odbýt slabými sestavami.

Autora článku nepochválím za zbytečně pejorativní nadpis.

Reagovat
fantomas

Pejorativní

Reagovat
Hokaido

Co je na něm pejorativního?

Reagovat
Harakan

Prej pejorativní

Reagovat
smazaný uživatel

naucil si sa nove slovo, ale moc si nevychytal tu chvilu sa tym pochvalit

Reagovat
smazaný uživatel

*expresivny alebo aj sugestivny

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Trolliver

Reagovat
Mrvinho

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

trápny a rasistický

Reagovat
Hokaido

Andy Myers has left the backroom staff at Chelsea to join Dutch club Vitesse Arnhem where he becomes a member of their first XI coaching team.

And Myers told Chelsea's website: "I'm looking forward to joining the coaching staff of Vitesse.

To už je jak z nějaký povedený parodie.

Reagovat
niflheim

Roční hostování?

Reagovat
smazaný uživatel

Southampton FC is delighted to announce that Ryan Bertrand has signed a new five-year contract.

Reagovat
icemike

Reagovat
smazaný uživatel

Supr. S těmi novými kontrakty pro klíčový hráče odvádí vedení fakt skvělou práci.

Reagovat
niflheim

V Chelsea ho nechtěli?

Reagovat
smazaný uživatel

Fantomas opět s nadhledem. Nevím jestli bych dokázal takhle zapět ódu např. na Xakhu.

Reagovat
smazaný uživatel

Najlepsi klub sveta

Reagovat
smazaný uživatel

tak este ten Gotze a mozme ist na titul

Reagovat
Godwinson

Reagovat
smazaný uživatel

Sandro klasicky přeháňka, ale že by to byla až taková blbost? POKUD by fakt přišel Goetze a POKUD by ještě přišel Wanyama, tak jako černého koně by nás, podle mě, bylo klidně možné označit.

Reagovat
Miguel19

Wanyama už přišel ne?

Reagovat
smazaný uživatel

No jo! Asi moc toluenu nebo co...

Reagovat
Le Gunner

Jak by vypadala záloha Gotzem?

Reagovat
smazaný uživatel

No já už to tu psal, že bych ho nedal před nikoho z té trojky Eriksen-Alli-Lamela, takže popravdě nevím, co se tím zamýšlí. Už teď nám sedí Son a Chadli. Asi by se nabízelo dát ho na kraj a Eriksena točit s Allim, ale to by mi teda přišla škoda. Asi by se prostě nějak točili podle formy zdraví atd.

Reagovat
smazaný uživatel

To ti asi nikdo neřekne, to by bylo vaření z vody. Eriksen má poslední dva roky na smlouvě, tak Gotze by mohl být v hledáčku možná i jako náhrada za něj. Pokud Eriksen zůstane, tak by měl mít místo z té podhrotové trojky (Eriksen - Alli - Lamela) nejjistější.

Reagovat
smazaný uživatel

je to blbost, zbytečné spekulovat.

Reagovat
fff

Mario Götze do Liverpoolu již dále není variantou, alespoň si to myslí liverpoolské Echo. Jürgen Klopp je prý se svými ofenzivními možnosti spokojen a o podpis fotbalisty Bayernu proto zřejmě svedou bitvu Tottenham a Borussia Dortmund. (liverpoolecho.co.uk)

Aj tak sme ho uz teraz nechceli . Skoda, ze to nevyslo no. Snad nam ten Mane sadne.

Reagovat
Hokaido

https://www.skybet.com/football/specials/transfer-specials

Celkem zajímavý. Nejhezčí kurz je asi na Matu, že zůstane v United minimálně do zimy - 6. Mourek snad není takový hovado.

Reagovat
Zaschrona

Everton are to rename two of Goodison Park's stands in honour of club icons Howard Kendall and Sir Philip Carter. The Gwladys Street End will be renamed the Howard Kendall Gwladys Street End and the Park Stand will be renamed the Sir Philip Carter Park Stand.

Moshiri

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

mali by to uz radsej cele zburat

Reagovat
Miguel19

Koulibaly prý za 50 mega liber

Reagovat
Whitemedia

Dementní Everton, se do toho museli začít srát.. že já si je zase odeberu z oblíbených týmů...

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
icemike

Reagovat
Zaschrona

Hmm, takovi blazni jsou asi jedine v Cine, ze by tohle chteli platit.

Reagovat
Whitemedia

My to zaplatíme..

Reagovat
Zaschrona

Jestli to ma byt 50 mega, tak to snad jo, v tom nechci, aby Everton prsty mel.

Reagovat
Whitemedia

Stopera potřebujeme snad nejvíc a moc možností není no, na prachy kašlat

Reagovat
Zaschrona

Hmm, nejsem na tohle uvazovani jeste moc zvykly... ale asi tech nasich udajnych 40 mega euro + 5 mega bonusy uz jde timhle smerem.

Reagovat
Hokaido

Btw. co Stones, půjde? Dneska už jsem to sem dával: https://www.skybet.com/football/specials/transfer-specials

a na setrvání Stones po letním přestupáku je krásnejch 11/2 (žiju teda v domění, že u nás je to @5,50 )

Reagovat
Zaschrona

11/2 = v nasem systemu kurz 6,5: funguje to tak, ze normalne vydelis ten "zlomek" a pak k tomu jeste prictes jednicku

A asi to sedi, neni mozne k nam dostat hrace typu Mata, Witsel, atp. s jejich velkymi smlouvami bez toho, aniz bychom nekoho neprodali za opravdu velky zisk do ucetnictvi kvuli pravidlum PL kolem FFP kolem maximalniho zvysovani vydaju na platy za rok. A Stones dava nejvetsi smysl - zisk z neho bude do ucetnictvi jeste o hodne vetsi nez z Lukaka a on rozhodne bude chtit jit hrat pod Pepa, ktery pro nej je na papire asi nejidealnejsi trener na svete.

Reagovat
Hokaido

Dokonce. Zdálo se mi teda divný, že na Kantého k nám je 1/1.

S Pepem to chápu, ale jakto, že byste získali do účetnictví víc peněz, než za Lukaka? Lukaku bude dražší a bere víc...

Reagovat
Zaschrona

Protoze nakupy hracu se v ucetnictvi amortizuji po dobu behu smlouvy toho hrace u klubu, ne najednou v dobe prichodu nebo plateb.

Stones prisel v zime 2013 za 3 miliony, podepsal do leta 2018 a pak jeste o rok prodlouzil. Jinak receno, jeho naklad pro klub se ocekava dle aktualni delky smlouvy na 6,5 roku, z cehoz je uz 3,5 roku pryc. Prisel za 3 mega. Jeho aktualni naklad v ucetnictvi tedy je cca 1,6 milionu liber. Pokud bychom ho prodali za 50 milionu liber, 15% z toho pujde do Barnsley. V pripade prodeje se zbytek ucetnich nakladu za hrace odecte najednou a naopak se najednou pricte obdrzena castka za prestup. Matematika u Stonese by tedy byla: -1,6 + 50 - 7,5 = ucetni zisk 40,9 milionu liber.

V pripade Lukaka: pokud bychom ho prodali za 50 milionu liber, tak je to matematika typu: -16,8 + 50 = 33,2 milionu liber. Platy nedelaj skoro zadny rozdil, jen nejaka 2 mega liber mezi nima rozdil za sezonu, navic jdou vedle tohohle a nejsou pro nas moc zasadni v situaci, kdy naopak chceme masivne vydaje na platy navysovat. Samozrejme je mozne, ze by se prodal Lukaku za vic, jak pises, ale samo o sobe je vyhodnejsi za ty stejne penize prodat Johna nez Romela.

A teda - pro nas je z hlediska FFP zasadni omezeni o zvysovani platu - v podstate platovy strop, pro ktery je zasadni zvyseni prijmu klubu z jineho zdroje nez z TV prav. A realne je v kratkodobem horizontu jedina cesta na obejiti toho stropu nejaky drahy prodej, abychom pak nasledne mohli za hodne nakupovat.

Reagovat
minoLFC

taký Tottenhamský Forest?

Reagovat
smazaný uživatel

Super prestup a to ešte mesiac pred začiatkom ligy. Ja by som osobne už nikoho ďalšie nekupoval. Jedine ak Wijnaldum, ak by nestál viac ako 15 miliónov libier. Inak výborný článok.

Reagovat
fff

Hm no vraj sme dali ponuku za Hectora, co je fajn, ale vraj sa onho zaujimaju aj Spurs a Barca. Cize byt to cele pravda, mame vaznu konkurenciu.

Dahoud zatial stale nic nove, zrejme ostava.

Zielinski ... Udinese sa mali dohodnut s AC Milanom na 16m libier, my sme ponukali ovela menej pokial viem, takze ktovie, ci z toho daco bude.

Chilwell ... nic nove.

Ibe sa vraj este nerozhodol, ci chce ist.

Benteke vraj, vraj chce ostat.

Nuz, su aj horsie dni .

Reagovat
smazaný uživatel

Benteke

Reagovat
tomasinho

Hector A Benteke to vysvětlíme ještě, žádné "Boriniovské praktiky" nestrpíme

Reagovat
smazaný uživatel

Barcelona si berie Digneho a spurs maju LB slusne obsadene, mame sancu teraz.

Reagovat
fff

O tom Dignem som prave cital.

A pri Spurs ma napadlo to iste. Akoze naozaj, keby nam pri Roseovi a Daviesovi zobrali Hectora s tym, ze nam ostane Moreno ... to by bolo vyslovene nefer a skratka a jednoducho nepekne

Reagovat
smazaný uživatel

Máš nějaký link na náš "zájem" o Hectora? Vážně mi to přijde jako mimózní věc.

Reagovat
fff

Oprava pri Ibeovi, dnes si u nas balil veci a do konca tyzdna asi podpise.

Reagovat
smazaný uživatel

Já jsem docela postupem času za toho Chilwella rád. Vypadá to na velkýho talenta.

Reagovat
tomasinho

Jo, jenže to tam nějakou dobu bude šaškovat Moreno furt. A to na radování se fakt není.

Reagovat
smazaný uživatel

Taky bych nejradši dvojku Hector a Chilwell, ale zase věřím i Morenovi, že se zlepší.

Reagovat
tomasinho

Já mu už nevěřím.

Reagovat
fenixLFC

hector prosííím, dahoud nic nove, u zielinskeho chvalabohu ze nepojde k nam, chilwell nezajem ibe a benteke nech idu do prdele

Reagovat
Melda

Krom toho Zielinskeho samé zlé zprávy

Reagovat
Kaspar

OT: o tom Benesovi tu nic nebude? jsem na ef v komentech o nem uz cetl tolik ze uz me docela zajima kdo to vubec je takova columbova zena

Reagovat
Kluivert9

Uzavřel bych dekret, že už se nikdo na Beneše ptát nebude...

Reagovat
smazaný uživatel

What Giroud s agent said today:

“At the moment, Giroud is an Arsenal player.

“If he was asked to leave, then we would evaluate our options.

“There is no fear in Olivier possibly going to Napoli, it is a magnificent city. In Campania, my client could lead a wonderful life, not to mention that the type of game orchestrated by Napoli coach [Maurizio] Sarri could enhance the quality of a centre-forward like him.”

pod miiiii

Reagovat
smazaný uživatel

Sledoval jsi vůbec Euro?

Reagovat
smazaný uživatel

Hehe, on je na zaklade eura fakt nejlepsi hrot na zemekouli, mam pocit Snad ho Arsene podrzi jeste...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak minimálně jako dvojku bych ho udržel. Gonzalo by byla dobrá jednička, ale co by to bylo platné kdyby mu dvojku dělal Sanogo

Reagovat
smazaný uživatel

Jo takhle, to zas asi jo. Ale to fakt hodlate dat za Higuaina 50m+? To mi na 29 leteho hrota prijde jako celkem petelice...

Reagovat
smazaný uživatel

29 mu teprve bude, tzn., že minimálně 3 top sezóny před sebou má a podle statistik to nevypadá, že by mu docházel dech. A co je dnes 50 nebo 70 bez Girouda...

Reagovat
Higi

kéž by!! Higuain je můj sen, sice bych radši Oliho podržel a koupil někoho k němu, ale pokud je možnost získat Higiho výměnou za Girouda a doplatek, tak bych neváhal... dvojku může dělat až se uzdraví Welbeck a mezitím Walcott a třeba Akpom... srát na to, kdyby přišel Higuain....

Reagovat
Mastný Chobot

to veľmi pochybujem, že by sa stalo... aj tak potrebujeme niekoho k Giroudovi, nie niekoho namiesto Girouda, to by nič neriešilo

Reagovat
smazaný uživatel

Vážně ale, co by pro vás řešil swap deal za Girouda? Spíš potřebujete (ať už o trochu lepšího, nebo horšího) hlavně nějkého druhého útočníka, aby se na vás zase nepodepsal nějaký výpadek, jaký měl teď Giroud v poslední sezóně.

Reagovat
Mastný Chobot

Ja som chcel ideálne nejakého mladého, dravého útočníka, čo by za rok-dva alebo hneď vytlačil Girouda. Niečo také, ako máte vy v Janssenovi.

Reagovat
smazaný uživatel

Je fakt, že ta letošní várka mladých útočníků začíná docházet Batshuayi, Dembélé (2x), Janssen, Werner... ne všechno úplně materiál pro Arsenal, ale Evropa už je docela probraná. Napadá mě pro vás Ben Yedder, Lacazette nebo ukrutně drahý Morata. Nebo jestli Wenger vytáhne z klobouku někoho z Jižní Ameriky...

Reagovat
Hokaido

Však Pato by byl pořád strašnej bargain. To to nikdo nevidí?

Reagovat
jacobT

Len ešte vydrž, Counter ti to skôr či neskôr opalcuje.

Reagovat
kiwwi

tak on by bol najradsej keby im v utoku hral Pato a trenoval ich Benitez...

Reagovat
smazaný uživatel

to by sme boli radi vsetci

Reagovat
teenz

Reagovat
smazaný uživatel

Sanogo alebo dať opäť šancu Čamakovi

Reagovat
Whitemedia

Bendtner

Reagovat
Whitemedia

Willian podepsal s Chelsea novou čtyřletou smlouvu!

Reagovat
M0rb1D4S

Guardian k článku přihodil i krásnou fotku https://twitter.com/guardian_sport/status/752895476467458048

Reagovat
Godwinson

Reagovat
kvasha16

Reagovat
Miguel19

Reagovat
Hokaido

Už se na něj jako na RWB začínám těšit.

Reagovat
smazaný uživatel

Nechcel ho aj Arsenal?

Reagovat
Godwinson

Kdyby chtěl, tak nepřestupuje do Tottenhamu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
SunFells

Nechtěl, možná i škoda.

Reagovat
Mastný Chobot

nechcel, ale mal chcieť

Reagovat
fantomas

Reagovat
Heisenberg

Máme v píči, Sanogo je zpět.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
FUnk

Reagovat
TaylorAFC

Reagovat
Manik...

Reagovat
smazaný uživatel

Girwood im stačí odpadom

Reagovat
Manik...

OT:

16:49 Kantému se do Číny nechce

N'Golo Kanté by mohl do kasy Leicesteru přinést větší peníze, než kolik předpokládá klauzule v jeho smlouvě. Ta sice činí 23 milionů eur, nabídka Šanghaje SIPG přesahující 40 milionů však jeho cenu výrazně zvyšuje. Francouzský reprezentant si ovšem nadále hodlá prosadit setrvání v Premier League a Chelsea by tak nemusela čínské aspiranty přeplácet. (telegraph.co.uk)

Proč by někdo platil víc než je výkupka????

Ti Čínani jsou fakt cáklí

Reagovat
blade115

Nejsou, pokud více klubů aktivuje výkupní klauzuli, je Leicester oprávněn akceptovat pouze nejvyšší nabídku.

Reagovat
Manik...

Pokud bude klauzule aktivovaná od více týmů, tak přeci můžou vyjednávat s hráčem všichni ne?

Reagovat
Whitemedia

Spíš pak bude záležet na rozhodnutí hráče ne?..

Reagovat
smazaný uživatel

To se mi zdá jako blbost. Potom by týmy mohly po wengerovsku zvyšovat nabídku o třeba jednu libru a tím si zajišťovat, že ten hráč bude jednat pouze s nima a nikým jiným.

Reagovat
blade115

Shodou okolností je ta informace také z Telegraphu.

"Despite the fact £20m triggers the clause, the terms of the agreement are believed to state that Leicester are only required to accept the highest bid over that figure."

http://www.telegraph.co.uk/football/2016/07/01/chelsea-transfer-news-leicester-ngolo-kante-set-to-snub-arsenal/

Reagovat
TopinB

Required podle mě značí, že na ty ostatní nemusí brát ohled, ale můžou. Že jakmile se to překročí, tak to akceptovat budou muset, ale kterou chcou....

Reagovat
Mastný Chobot

prečo by akceptovali nejakú menšiu, než tú najvyššiu?

Reagovat
TopinB

Protože k té nejvyšší nechce hráč třeba, proč jednat s Shangwangdongpičovinou když klub ví, že ať se děje co se děje tak by tam Kante nešel

Reagovat
blade115

Na žádost hráče, třeba. Dokonce už to podle Le Parisienu udělali a přijali nabídku Chelsea na 35 milionů eur.

Reagovat
smazaný uživatel

Ne

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

takovou žirafu, nic proti

Reagovat
Taiger

Titi: "I would like to thank Andries Jonker for offering me the chance to coach the U18's @ Arsenal, which I was honoured to accept. However, I respect Arsène Wenger's decision and I want to wish their manager Kwame Ampadu, the boys and everyone at the club all the best for the forthcoming season."

Škoda, snad nebude punditovat příliš dlouho noo.

Reagovat
Mastný Chobot

Henry je cicina, ak uprednostní punditovanie pred koučovaním, ale tak jeho voľba. Sranda ale, že doteraz Wengerovi nevadilo, že koučuje a popritom pundituje a zrazu áno. Či to nemá niečo spoločné s tým, že kritizoval hráčov Arsenalu a tým aj Wengera, a to Wenger nemohol zniesť.

Reagovat
smazaný uživatel

Wenger někde komentuje během sezóny?

Reagovat
Mastný Chobot

Reagovat
SunFells

Tos chtěl reagovat na Pierce Morgana, ne?

Reagovat
SunFells

Henry má rád pozornost veřejnosti, mě vůbec nepřekvapil.

Ono je celkem divné veřejně kritizovat klub, pro který pracuješ ...a stejně tak by byl o hovně pundit, kdyby byl k jednomu klubu měkký.

Reagovat
smazaný uživatel

je schopnej dát 60 gólů za sezónu? pokud jo, tak už teďka tipuju kohouty na titul

Reagovat
stas87

Schalke zavahalo, skvela nahrada za Huntelaara.

Reagovat
fantomas

Tak oni hlavně Huntera nikam nepouští nakonec.

Reagovat
stas87

Rok vedla neho by mu dal vela. Je tam ale este Franco, tak ten by sa mohol dvihnut.

Reagovat
smazaný uživatel

Snad Hunter sám se rozhodl zůstat, ne?

Reagovat
fantomas

No a Milik taky. Spojený nádoby. Tak jako tak, náhrada ještě nebyla třeba no. A sám bych šel radši dělat dvojku Kaneovi / spolupracovat s nim.

Reagovat
Mastný Chobot
Reagovat
smazaný uživatel

2013

Reagovat
Kowe

Reagovat
Mada

Reagovat
kvasha16

Reagovat
smazaný uživatel

Oxford nehraje zaklad ani za devatenactky?

Reagovat
smazaný uživatel

Filip Lesniak - Slovák, DM ze Spurs U21 - na hostovačku do Liberce.

http://www.tottenhamhotspur.com/news/slovan-liberec-loan-for-filip-lesniak-120716/

Reagovat
FUnk

Reagovat
smazaný uživatel

Preto, že je biely msí byť "opoždený".... To už je komédia, tejto "opoždenej" multi-kulti redakcie

Reagovat
smazaný uživatel

Už se občas ztrácím v tom, které příspěvky na ef mají být vtipné, a které jsou prostě výplodem dementní hlavy. A vlastně nevím proč bych to luštil, tak budu předpokládat, že jsi opravdu dement.

Reagovat
smazaný uživatel

Pozri sa pod Umtitiho, je to "Európan" a len kôoli tomu zmenili názov článku, pôvodne tam bolo niečo v zmysle: Umtitiho prestup je už oficiálne upečený.... čo bolo asi rasistické

Reagovat
alcantara

Ty si sandrove horsie dvojca?

Reagovat
smazaný uživatel

Znáš dvojici Jekyll a Hyde? Tak tohle je dvojitej Hyde s trojitou lobotomií.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

to je bud mastny chobot alebo masopust

Reagovat
smazaný uživatel

pls

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mada

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ty to fakt myslíš vážně!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Lincoln Rodgers

Reagovat
Coutinho10

neskutecnej match Celtic sice tyc a brevno, ale zacali hrat az poslednich 15 minut...do ty doby lazo, plazo...nic se nemuze stat

Reagovat
smazaný uživatel

přesně Vůbec si po celý nepřipouštěli, že tam můžou rupnout... dobře jim tak, amatéři z Lincolnu do toho dali všechno Jinak ten brankář Lopez měl někdy takový štěstí, by mě zajímalo co dělá za profesi

Reagovat
smazaný uživatel

jinak už se dá s jistotou tvrdit, že jsou pomalu úspěšnější jak Lincoln City... tým po kterým se kdysi pojmenovali

Reagovat
Coutinho10

jj zacali nadejne

Reagovat
Coutinho10

jojo maj to dobry...vecer zapas LM se Celticen pak sprcha a rychle spat a zejtra do prace

Reagovat
vrabejka

Naprosto zbytečná posila pro Spurs

Bude dělat trojku

Reagovat
FUnk

druhy utocnik v tymu a bude delat trojku....

Reagovat
vrabejka

Kane, Son, Njie/Janssen

Reagovat
FUnk

son a njie jsou hrotaci ?

Reagovat
vrabejka

Umi tam zahrát, věř mi já je znám, mám je nasledovane

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Cobra

Reagovat
Nikikrew

Skrtel oficialne vo Fenerbachce

Reagovat
cristiano.K.

ty si umíš říct chytře o palce

Reagovat
Nikikrew

? preco by som to robil, mam to uplne na haku. Iba som napisal tym ktory to nevedia a svoj postoj k tomu

Reagovat
lofin9

Asano > Janssen

Reagovat
cristiano.K.

Se člověk vrátí po pěti dnech do reality a nestačí se divit. Prodlužování smlouvy Kloppovi je zajímavé. Novou smlouvu si nezaslouží. Klidně se mohla podepsat v průběhu ročníku. Nevadí mi to, ale že bych ten krok chválil, to se taky říci nedá.

Sakho - tak buď to je zakázaná látka a má dostat distanc nebo není a v tom případě bych na jeho místě podal žalobu. Přišel tím o vrchol sezony.

Ibe - už je to oficiální? Za 15 mega je to bargain jako prase pro Bournemouth za jednoho z nejtalentovanějších hráčů v Anglii. Klidně nám ho pak mohou střelit zpět třeba za trojnásobek, to by bylo takové liverpoolské...

Reagovat
vrabejka

U Ibeho bude daný zpětný odkup.

Reagovat
fantomas

Jeden z nejtalentovanejsich hracu? Ale no. Vsak je to strelenej janek.

Reagovat
Maresma

Ibe za 15 bargain

Jeden z nejtalentovanějších hráčů v Anglii

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
tomasinho

Neuzná a neuzná, šašek fakt.

Reagovat
fantomas

Jo aha, tak vetsina LFC zakladny neni tak deluded. Fajn

Reagovat
cristiano.K.

dál si stůj za svým skvělým Sterlingem a šašku si říkej v zrcadle

Reagovat
tomasinho

Ano, stojím si. Sterling je pořád talentem i myšlením jinde než Ibe. A že se mu nepovedla jedna sezona, no bože.

Reagovat
cristiano.K.

myšlením a talentem je jinde, konečně jsme se na něčem shodli

Reagovat
smazaný uživatel

vsak tam si nevyberes, obaja su katastrofalny

Reagovat
Kowe

Se člověk vrátí po pěti dnech do reality a nestačí se divit.

Reagovat
cristiano.K.

pěti denní festival

Reagovat
smazaný uživatel

"za jednoho z nejtalentovanějších hráčů v Anglii"

Reagovat
vladis271

Reagovat
cristiano.K.

tak mi tu schválně vypište ty talentovanější ofenzivní hráče Anglie do 21 let, at se pobavím taky

Reagovat
smazaný uživatel

Anglie má opravdových talentů minimum, ale to neznamená, že má tento běžec cenu 15m. Na nic víc než průměr PL nemá a mít nebude.

Reagovat
cristiano.K.

tohle není žádný běžec, neplést si se Sterlingem

Reagovat
smazaný uživatel

trapas.

Reagovat
smazaný uživatel

rashford, solanke, alli, atd...

Reagovat
cristiano.K.

Solanke toho předvedl ještě méně než Ibe, ostatní dva dejme tomu.

Reagovat
smazaný uživatel

Alli dejme tomu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Když už tu padla řeč o jednom z nejtalentovanějších hráčů v Anglii..

Nevíte, jak se daří anglickému Messimu v MCFC? Patrick Roberts myslím?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
vrabejka

Sakho is expected to be sidelined for another month after being told by medical staff he needs to rest. (James Pearce) #LFC

Je nám naprosto k ničemu aspoň že díky tomu lepší stoper Lovren bude hrát zaklad

Reagovat
smazaný uživatel

To znamená Nije na hostování, nebo zůstane?

Reagovat
smazaný uživatel

NJie stejne nastupoval vic z kraje, nez na hrotu.

Reagovat
smazaný uživatel

Hugo (Červ)

Walker(Tripier), Toby(...),Verts(Rimmer), Rose(Davis)

Dier(Wanyama), Dembelé(Bentaleb,Carroll)

Lamela(Son, Pritchard), Alli(Mason), Eriksen(Chadli, Njie, Onomah)

Harry(Janssen)

Hodně slušné zdvojení každého postu. Ještě by to možná chtělo nějakého mladého pravonohého stopera, i když i při Tobyho absenci, by za něj spíš nastoupil Dier a na DM Victor. Každopádně to nevypadá zle.

Reagovat
smazaný uživatel

Clintona alebo Onomaha by som poslal na hosťovanie.

Reagovat
Rudnevs

... a ten flegmatický prístup

Reagovat
smazaný uživatel

ja skor ocakvam prestup kanea aj ked moze odist aj buducu sezonu ak bude vydarena

Reagovat
smazaný uživatel

Kane neodíde. Buduci kapitán.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele