Tottenham se dohodl s Al-Duhailem na přestupu Alderweirelda

27.07.2021, 13:58
Aktuality
Toby Alderweireld po šesti letech odchází z Tottenhamu. Dvaatřicetiletý obránce, jenž měl se Spurs ještě dvouletou smlouvu, přestupuje za 13 milionů eur do katarského Al-Duhailu...

Belgický reprezentant měl "Kohoutům" sdělit touhu po změně působiště, zájem o jeho služby projevil i Royal Antverpy, na rozdíl od katarského klubu ale nesplnil mzdové požadavky.

Alderweireld je odchovancem proslulé akademie Ajaxu, odkud se přes Atlético Madrid a Southampton dostal do Tottenhamu, za který od roku 2015 odehrál 236 soutěžních zápasů. Spolu s krajanem Janem Vertonghenem vytvořili skvěle fungující stoperskou dvojici.

Spoluhráč z reprezentace opustil Spurs před rokem a nyní ho následuje Alderweireld, jenž za 13 milionů eur přestupuje do katarského Al-Duhailu SC, kde podepsal tříletou smlouvu.

"Šest let, dva stadiony, finále Ligy mistrů, tolik vzpomínek," napsal Alderweireld na sociální síti.

"Od svého prvního nástupu na White Hart Lane jsem byl součástí klubu. Děkuji fanouškům, spoluhráčům a všem členům Spurs," uvedl. "Tento klub navždy zůstane v mém srdci," rozloučil se rodák z Wilrijku, jenž za Belgii odehrál 113 mezistátních utkání s bilancí pěti gólů.

Autor: Jiří Vojík / transfermarkt.de, tottenhamhotspur.com

Komentáře (314)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele