Tottenham odvolal manažera Pochettina

19.11.2019, 21:09
Aktuality
Ve fotbale se věci mění hodně rychle a důkazem toho je několik minut staré rozhodnutí vedení Tottenhamu. Ten před několika měsíci dokráčel až do finále Ligy mistrů, letošní sezona se mu ovšem nedaří podle představ a dnes večer byl překvapivě odvolán strůjce úspěšného týmu, manažer Mauricio Pochettino...

"Neskutečně moc jsme se zdráhali učinit toho rozhodnutí," řekl předseda Spurs Daniel Levy.

"K tomuto rozhodnutí vedení nedospělo snadno, stejně tak se nejedná o ukvapené řešení. Bohužel výsledky na domácí scéně ze závěru minulé sezony a v úvodu nového ligového ročníku znamenají obrovské zklamání," dodal.

47letý Pochettino byl manažerem Tottenhamu jmenován v květnu roku 2014 a v sezoně 2015/2016 s ním téměř až do konce Premier League bojoval o zisk mistrovského titulu. Po velké trofeji Kohouti sahali rovněž před půlrokem, tehdy dokráčeli do finále Ligy mistrů, v němž nestačili na Liverpool.

Letos už se Tottenhamu nedaří, v lize nevyhrál v posledních pěti zápasech a propadl se až na čtrnácté místo tabulky. V Lize mistrů sice sahá po postupu do vyřazovací fáze, v paměti spousty fanoušků ovšem bude úvod října a domácí debakl 2:7 od Bayernu Mnichov. Další nezdar představuje Ligový pohár a vyřazení od Colchesteru.

Pochettinovo jméno bylo v průběhu uplynulých měsíců často spojováno se zájmem jiných klubů a o jeho angažování uvažovaly například Manchester United nebo Real Madrid.

Autor: Tomáš Pavlík / bbc.com

Komentáře (538)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele