Tottenham má první posilu, vypůjčil si záložníka Fernandese

15.01.2020, 10:38
Aktuality
Benfica po půlnoci udolala Rio Ave, postoupila do čtvrtfinále Portugalského poháru a na trávníku u toho už nebyl Gedson Fernandes. Talentovaný záložník minulý týden oslavil jednadvacáté narozeniny a dodatečným dárkem mu je angažmá v anglické lize, na osmnáctiměsíční hostování ho získal Tottenham...

Fernandes osmifinalistu Ligy mistrů upřednostnil před nabídkou West Hamu, podrobil se zdravotní prohlídce a dnes dopoledne byl potvrzen jako první posila manažera Josého Mourinha.

"Přijal jsem obrovskou výzvu a musím se s ní popasovat. Chci dokázat velké věci, uvidíme. Musím se soustředit na svou práci a vydat ze sebe to nejlepší. Všichni mladí hráči chtějí pracovat pod Josém Mourinhem, protože je jedním z nejlepších trenérů. A my mladí se chceme pohybovat okolo těch nejlepších, je to fantastické, že s ním budu pracovat," prohlásil po podpisu smlouvy.

"Premier League je zcela jiná soutěž, chce v ní hrát každý fotbalista na světě. Pro mě se jedná o motivaci navíc, vždycky jsem o anglické lize snil a teď se mi tento sen splnil. Myslím si, že dokážeme fantastické věci, protože Tottenham je fantastickým klubem," dodal.

Fernandes za první tým Benfiky odehrál 53 zápasů a loni se spoluhráči vybojoval mistrovský titul. Tottenham si vedle delšího hostování zajistil i opci na trvalý přestup, ten případně vyjde na 56 milionů liber.

Autor: Tomáš Pavlík / bbc.com

Komentáře (338)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele