Tottenham má nového manažera, do funkce jmenoval Conteho

02.11.2021, 13:15
Aktuality
Antonio Conte se stal novým manažerem Tottenhamu. Italský lodivod ve funkci nahradil Nuna Espírita Santa a s londýnským klubem podepsal smlouvu na osmnáct měsíců...

Espírito Santo zamířil ke Spurs po úspěšném angažmá ve Wolverhamptonu Wanderers, po nadějném vstupu do sezony ale prohrál pět z posledních sedmi ligových zápasů, což se mu nakonec stalo osudným. Londýnský celek tak bude mít od dubna již čtvrtého manažera.

Tottenham po včerejším jednání našel společnou řeč s Antoniem Contem, jenž předchozí dvě sezony strávil v Interu Milán, s nímž loni vyhrál Serii A, následně se však, vzhledem k plánovaným úsporným opatřením, nepohodl s vedením a po vzájemné dohodě rozvázal smlouvu.

"Jsem šťastný, že se vracím k trénování, a to v klubu z Premier League, který má ty nejvyšší ambice," řekl Conte, jenž se Spurs jednal už během letní přestávky. "V létě k dohodě nedošlo, protože konec v Interu byl příliš čerstvý a cítil jsem, že ještě není ten správný čas," uvedl.

Conte nejde do neznámého prostředí, mezi lety 2016 až 2018 v Premier League vedl jiný londýnský klub Chelsea, se kterou v první sezoně slavil ligový titul a posléze triumf v poháru.

Největší úspěchy ale Conte sbíral na Apeninském poloostrově s Juventusem, jenž dovedl ke třem Scudettům a dvěma vítězstvím v Superpoháru. Před příchodem na lavičku "Staré dámy" vedl jiné italské kluby Sienu, Atalantu Bergamo a Bari, s nímž postoupil do nejvyšší soutěže.

Kromě klubové scény 52letý kouč působil také u italské reprezentace, kterou bez porážky dotáhl na mistrovství Evropy 2016, kde však ve čtvrtfinále po penaltách vypadl s Německem.

Autor: Jiří Vojík / twitter.com/spursofficial, skysports.com

Komentáře (511)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele