TONIMU VE FIORENTINĚ MOTIVACE NECHYBÍ

06.01.2007, 16:46
Aktuality
Luca Toni toho v loňské sezóně vyhrál opravdu hodně. Stal se nejlepším střelcem Serie A, získal Zlatou kopačku pro nejlepšího kanonýra Evropy a vydařenou sezónu na klubové úrovni korunoval v létě, kdy se s reprezentačním týmem Itálie stal mistrem světa...

Ani přes tyto úspěchy mu však nechybí motivace do dalších let. 29letý útočník se cítí velmi dobře a na nejvyšší úrovni chce působit ještě nějakých devět sezón. A není vyloučeno, že je všechny stráví v jednom klubu.

"Chci hrát do svých 37, možná 38 let. Chci si to užít a ve Fiorentině? Proč ne? S rodinou Della Valleů (vlastníci Fiorentiny) z toho mám dobrý pocit. V létě jsme spolu mluvili a rozhodli se pokračovat v tomto dobrodružství," vzpomíná Toni na dobu, kdy po něm toužily nejmocnější kluby v Itálii v čele s Interem Milán.

Na začátku loňské sezóny koupila Fiorentina Toniho z Palerma za deset milionů eur a tento obchod se nakonec pro klub z renesančního města ukázal být více než výnosným. Urostlý útočník totiž částku do něj vynaloženou splatil hned několikrát a dokonce ukončil 47 let dlouhé čekání na útočníka, který v nejvyšší italské soutěži pokoří hranici třiceti branek za sezónu.

"Určitě jsem nemohl chtít víc. Vyhrál jsem mistrovství světa, Zlatou kopačku a skvělých dvanáct měsíců to bylo i v mém osobním životě," pochvaluje se ročník 2005/2006 autor 31ti přesných ligových zásahů, jemuž radost z pokažené sezóny řádně zkomplikoval verdikt soudu, který Fiorentinu přeřadil do Serie B. Poté ji sice vzal zpět, jenomže italský klub přišel o 15 bodů a možnost zahrát si Ligu mistrů.

Autor: Tomáš Pavlík / skysports.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
HOST*Vincent Blanquinegro

LUCA is GOD!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

Reagovat
smazaný uživatel

kdo je nejlepší střelec fiorentiny? toni nebo mutu?

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

ten, který nosí na dresu číslo 10!

Reagovat
smazaný uživatel

Mutu ( 10 ) , Toni ( 9 ) .V zátvorkách su góly, samozrejme.

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

je třetí nejlepší střelec po Tottim a Spinesim... (10)... už víš ?

Reagovat
HOST*merengues

Mutu ho letos strčí do kapsy...

Reagovat
smazaný uživatel

já mám mutua hrozně rád, menší kluby mu svědčí. doufám, že se chlapům podaří oboum stejně dobře. co dobře, skvěle

Reagovat
HOST*

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele