Tomáš Suslov neskrýva sebakritiku: Viem, kde mám rezervy

05.09.2023, 21:51
Aktuality
Tomáš Suslov (© AFP)

Slovenskú futbalovú reprezentáciu čaká dôležitý dvojzápas kvalifikácie EURO 2024. V domácom prostredí najprv 8. septembra vyzve favorizovaných Portugalčanov, o tri dni neskôr sa stretne s Lichtenštajnskom. Chýbať vo výbere nebude ani Tomáš Suslov (21), ktorý nedávno zmenil klubové pôsobisko a smeroval do talianskej Verony.

Nová posila Hellasu pred stretnutím s majstrami Európy z roku 2016 smerom k reprezentačným povinnostiam uviedla: "Sme v dobrej pozícii, ale nie je o ničom rozhodnuté a potrebujeme získať ešte dosť bodov. V každom zápase sa budeme snažiť bodovať."

Ofenzívny hráč má za sebou pomerne hektické chvíle, pred tromi dňami odišiel z holandského Groningenu na ročné hosťovanie k Ondrejovi Dudovi do Verony. Záujem o neho mal aj slovenský majster Slovan Bratislava.

"Mám za sebou ťažké obdobie, keďže som v klube hovoril, že potrebujem zmenu. Oni boli opačného názoru a chceli ma udržať, ale nakoniec sa to podarilo. Pre mňa bola priorita zostať v zahraničí. Slovan urobil všetko pre to, aby ma získal, ale som rád, že som sa dostal do Talianska," vravel Suslov.

Do nemilosti holandských médií sa dostal, keď ho Groningen dvakrát po sebe vyradil z kádra z disciplinárnych dôvodov. Kritika sa mu ušla aj od Calzonu. Kormidelník Slovenska uviedol, že mladý útočník neodvádza pre národný tím všetko.

"Viem, kde mám rezervy, som na seba kritický. Pevne verím, že pomôžem reprezentácii viac. Nie som hrdý na to, že ma dvakrát vyradili z kádra, ale bolo toho na mňa dosť. Chcel som dať najavo, že mám záujem prestúpiť. Veril som, že sa rozlúčime v dobrom, ale žiaľ. Klubu budem držať palce, aby hneď postúpil do najvyššej súťaže," reagoval mladý talent.

Duda so Suslovom tak po reprezentačnej pauze zamieria do rovnakého klubu, vo Verone sa ešte nemali čas stretnúť. "Pamätám si, ako som odchádzal z Košíc do Legie Varšava, bol tam vtedy Dušan Kuciak, v Herthe som mal zasa Peťa Pekaríka. Je dobre mať krajana tíme a niekoho, kto mu pomôže," vyjadril sa starší z dvojice.

Autor: Livesport.cz / TASR

Komentáře (22)

Přidat komentář
inferno08

Aniž bych to myslel nějak zle, jako že teda jo, ale taky na slovenských serverech vychází články v češtině o českých hráčích?

Reagovat
Pablos

slovenština mi nevadí ...stejnak články nečtu Ale o Slovácku, či nějákem hráči jeho, nebo z repre v Uherském Hradišti... chci vidět jedině článek ve stylu Slovácko sa nesúdí

Reagovat
inferno08

Reagovat
lampas

Reagovat
exot12

Bez toho aby som to myslel nejako zle, kde žiješ keď si si nevšimol, že svet sa globalizuje?

https://www.realmadrid.com

Stránka je v 9 jazykoch

Reagovat
ratusek

A je mezi nimi slovenština? Není, tak nedržkuj

Reagovat
Sosi

Reagovat
lampas

Reagovat
inferno08

Dát odkaz na ofiko stránky realu madrid, který má fanoušky po celém světě a srovnávat to s článkem na eurfotbalu.cz je trošičku mimo, nemyslíš?

Reagovat
O.Giroud

ani ne, eurofotbal má fanúšikov na Slovensku

Reagovat
nani92

článok v češtine som videl, ale asi nebol o CZ hráčovi

Reagovat
Cotton

Články stejně nikdo nečte, ale někdy je slovenština dokonce i v diskuzích

Reagovat
JackDaniels.

No dobre a teraz vážne, do akej miery rozumie priemerný mladý čech slovenčine?

Reagovat
inferno08

Já úplně normálně, ale je mi 34, tak nevím, jestli jsem průměrně mladý

Reagovat
fabec1222

Do velké

Reagovat
O.Giroud

uplne v pohode, je možno pár slovíčok kde nepoznajú význam ale nič strašné

Reagovat
lampas

Číst je pro mě horší jak poslech Naštěstí ovšem slovenčina nepoužívá azbuku, takže i tak se to dá...

Reagovat
inferno08

Zatím

Reagovat
Sosi

Ať s ním udělají podcast a nespamují to tu.

Reagovat
Vinci

Jako by nebylo dost přisírek na českých vysokých školách. Ještě sem budou srat slovenštinu jak v nějaké chráněné dílně pro zaostalce

Reagovat
maXam

Ak nejaky zaostaly slovak z chranenej dielne studoval na tej istej vysokej skole ako ty a prebral ti jedinu babu ktora mala o teba zaujem, potom chapem tvoju nasranost na slovakov. Ale ak to tak nie je, tak fakt nechapem tvoju potrebu takto sa na vsetkych slusnych slovakov, ktori sem chodia radi diskutovat. Lebo mate najlepsi sportovy web.

Reagovat
Lemond Laws

.CZ..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele