TOGO OZNÁMILO JMÉNO NOVÉHO TRENÉRA

10.06.2006, 10:23, aktualizováno 10.06.2006, 12:57
Aktuality
Fotbalisté Toga se několik dní před svou premiérou na světových šampionátech octli na chvíli bez trenéra. Němec Otto Pfister v pátek v noci kvůli nevyplaceným dluhům a neshodám v otázce bonusů za mistrovství opustil výpravu, stejný krok učinil i jeho asistent Pieter Hamberger. Togo již oznámilo jméno nového kouče...

"Otto Pfister opustil hotel se svým asistentem Pieterem Hambergerem ve 22 hodin 20 minut," prohlásil týmový lékař Joachim Schubert pro internatové stránky magazínu Kicker. "Je to velká škoda, protože všechno šlo dobře, ale situace už byla pro trenéra neúnosná," dodal Schubert.

Nespokojeni se současnými podmínkami jsou i samotní fotbalisté, jimž svaz údajně stále dluží peníze za kvalifikaci. Ti požadují 155 tisíc eur na hlavu za samotnou účast na šampionátu, 30 tisíc za případnou výhru a 15 tisíc za remízu.

Togo je jedním z největších outsiderů mistrovství a celá tato kauza jeho situaci ještě zhorší. Vedení reprezentace k celé situaci dokonce povolalo premiéra země Edema Kodja. Ani jeho přítomnost a možná i přemlouvání ale Pfistera k návratu již nepřimělo a vedení tak muselo rychle vybrat nového kouče. Tím se nakonec stal Kodjovi Mawuena, který tým prozatím povede v prvním utkání proti Jižní Koreji. "Potom uvidíme, co se stane," prozradil mluvčí Toga Messan Attolou.

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele