To nej z Gambrinus ligy - 6. kolo

16.09.2008, 09:28
Názory a komentáře
Reprezentační přestávka dala vydechnout týmům z české nejvyšší ligy a na hráčích byla znát znovuobjevená síla. Padaly branky, plály vášně a zahanbit se nenechal ani trenér Škorpil.

Tým kola: Sparta Praha. Svěřenci kouče Vítězslava Lavičky dosáhli důležitého vítězství 2:0 na hřišti ambiciózního Brna. Tímto triumfem si tak upevnili své vedoucí postavení a před nejblížšími pronásledovateli Slavií a Libercem mají tříbodový náskok.

Hráč kola: Jan Blažek. Šťastnou ruku měl kouč Ladislav Škorpil, když už v průběhu první půle poslal na hřiště náhradníka Blažka. Ten totiž zařídil svými dvěma góly výhru Liberce 2:1 nad Zlínem.

Smolař kola: Václav Kalina. Záložník Mladé Boleslavi vlastním gólem připravil svůj celek o výhru v Českých Budějovicích.

Mizera kola: Václav Svěrkoš. Ostravský kanonýr po skončení utkání svého týmu v Teplicích napadl domácího Antonína Rosu, když ho chytil pod krkem a poté se teplický obránce skácel k zemi. Českého reprezentanta čeká disciplinárka za tento zákrok.

Gól kola: Krásných branek padalo po reprezentační pauze mnoho a první místo tak ani nemůže připadnout jedinému střelci. V neděli dopoledne otevřel skóre žižkovský Petr Švancara, když převzal výkop na polovině hřiště, zbavil se postupně čtyř hráčů a poté dloubákem dopravil o tyčku míč do branky.

Ten samý den večer pak v Brně vstřelil první a do značné míry rozhodující branku Karol Kisel. Miroslav Matušovič našel zpětným centrem nabíhajícího sparťanského záložníka, který ze sedmnácti metrů nemohl volej trefit lépe.

Překvapení kola: Žádné výrazné překvapení v tomto kole na fanoušky nečekalo. Za zmínku tak stojí alespoň výhry Kladna nad propadající se Olomoucí a Teplic, které se snad po výhře nad Baníkem odrazí k lepším výkonům.

Minus kola: Jakoby nestačily posměšky po minulém kole, kdy nechal Pavel Královec hrát Spartu se Žižkovem v matoucích dresech, na které si po pěti minutách stěžovali hráči z obou týmů. Sudí, který je proklínán fanoušky různých týmů už pravidelně, tentokrát vlastními špatnými rozhodnutími vyprovokoval nervózní konec zápasu mezi Teplicemi a Ostravou, který mnoho hráčů odneslo karetním trestem.

Zajímavost kola: Pražané se v tomto kole oproti svým soupeřům z Moravy opravdu předvedli. Jako jediná ze čtveřice odešla poražená Bohemka z derby, celkově se pražští hráči trefili desetkrát. Naopak čtyřka s domácím stadionem mimo Čechy vstřelila jediný gól a neodnesla si ani bod.

Moment kola: Každého diváka určitě potěšil počet gólů v tomto kole. Padlo jich dvaadvacet, když domácí jich z toho zařídili čtrnáct. Nejvíce branek padlo v pražském derby mezi Žižkovem a Bohemians, kde diváci viděli šest gólů. Naopak jen jediný rozhodl zápas na Stínadlech.

Diváci kola: Největší návštěva byla k vidění v Brně, kde se přišlo podívat 8 550 fotbalových příznivců na trápení domácího týmu, který podlehl lídrovi tabulky Spartě 0:2.

Prázdné sedačky: První letošní vítězství Kladna neviděly ani dva tisíce diváků. Do tohoto počtu scházelo na Stadioně Františka Kloze šedesát fanoušků.

Výrok kola: Za autora výroku šestého kola jsme opět vybrali libereckého kouče Ladislava Škorpila, jenž po zápase vtipně okomentoval špatný výkon svého mužstva proti Zlínu: "Byly to objektivní důvody, protože hráčům svítilo slunce do očí. Podívali se do slunce a neviděli bránu, spoluhráče. Nevěděli, kam mají běžet, protože byli oslnění."

Autor: Josef Gvoždiak, David Křížka

Komentáře (41)

Přidat komentář
One-Real

Škorpil nezklamal .

Reagovat
smazaný uživatel

za to by mel dostat cenu pro manazera mesice zari

Reagovat
BajPet

nojono, v Liberci trenujou po tmě

Reagovat
smazaný uživatel

já hrával fotbal a dobře vim, jaký je slunce svině

Reagovat
smazaný uživatel

Edgar Davids to mel celkem dobre poreseny

Reagovat
smazaný uživatel

Pavel Kralovec je ostuda rozhodcich. Videl sem jak piskal mezistatni utkani Makedonie x skotsko a hodne pomohl domacim hloupymi vyroky, ktere podtrhnul neodpiskanou evidentni penaltou, kdy pan Kralovec videl hrat mic, tudiz zakrok byl podle nej cisty. Rozhodne nechapu jak rozhdoci, ktery podava spatne vykony v nasi lize muze vubec piskat na mezinarodni urovni. Proc ho tam ty jelita ze svazu tlaci? Asi nekdy pomohl jejich oblibenemu tymu v lize, tak to ma za odmenu.

Reagovat
smazaný uživatel

kazdy delame chyby

Reagovat
smazaný uživatel

Jenze kdyz je delas vetsinu sve kariery tak neco neni v poradku. Bud ses sam takovy dement. To te pak omlouva. Anebo se proste nechas ovlivnit nekym z vyssiho postu.

Reagovat
smazaný uživatel

myslim to z legrace. chapu te. taky kdybych v praci pokazde neco udelal blbe tak bych tady uz zrejme nedelal

Reagovat
smazaný uživatel

Jj ae tohle zrovna neni moc tema u kteryho by se dalo pousmat.Je to spis smutne a zarazejici.

Reagovat
smazaný uživatel

az bude piskat CR a bude piskat blbe pak ho zkritizuju takhle mi to je trosku jedno...ale je fakt ze dela krasne jmeno nasemu fotbalu musi v tom byt neco vic nez jenom piskani, jinak by byl uz davno pryc

Reagovat
Tomanatura

Tým Sparta Nevím tak čím.

Reagovat
smazaný uživatel

že by výhrou na hřišti v té době druhého týmu tabulky?

Reagovat
Tomanatura

Ale moc toho nepředvedla. Nelíbilo se mi to ani trochu, ikdyž možná to bude tím, že jsem zarytý Slávista

Reagovat
smazaný uživatel

myslim že to bude určitě tim že jsi slávista, protože sparta podala takticky skvělej výkon..do brna nemůžeš jezdit hrát hurá fotbal

Reagovat
smazaný uživatel

V podstatě je to tak. Dopředu toho Sparta moc neukázala, ale po minulém výprasku není divu, že zvolili hru na jistotu a takticky precizní defenziva nedovolila Brnu vlastně nic.

Reagovat
Tomanatura

Já sem byl na stadioně, takže asi vím co mluvím.

Reagovat
smazaný uživatel

hurá fotbal..to jsi asi neviděl zápas brno-bolka

Reagovat
Tomanatura

To byl hurá fotbal. Sice jsem byl jenom u televize, ale i tak jsem to viděl.

Reagovat
smazaný uživatel

Zaveďte kategorii simulant kola, Rosa je kandidát číslo jedna. Jestli to nefilmoval, tak Svěrkoš asi utekl z Hvězdných válek. Nejlepší ty kecy, jak ho strašně bolí krk a nemůže polikat, ale do kamery mlel docela dlouho a úplně v pohodě. Svěrkoš je blbec, že ho pod krkem chytil, ale simulant Rosa je ještě horší.

Reagovat
smazaný uživatel

Podle toho co bylo vidět, nelze z našeho pohledu tuto situaci zhodnotit. Klidně může mít pravdu kterýkoliv z nich.

Reagovat
smazaný uživatel

Jako sorry, ale za tu sekundu, co ho držel, mu nemohl ublížit, rozhodně ne tak, aby tam takhle ležel. Kdyby mu zmáčkl hrtan, tak začne kašlat. A co je hlavní - pokud ti někdo opravdu ublíží, tak máš vrozenou reakci se bránit, minimálně se po něm ohnat rukou, ne lehnout a brečet ( čti simulovat ).

Reagovat
-Kopy-

Souhlas.

Reagovat
Radin

Rosa je magor,protože ten rozhovor byl uplně trapnej,jak ve školce,no on mě chytil a bolelo to ,opravdu

Reagovat
smazaný uživatel

viz. loni Besta na Letný po Řepkově "megaráně" balonem.To se nikdo skoro nedivil ty simulaci

Reagovat
smazaný uživatel

Ale divil, vždyť se o tom psalo ještě týden potom. Já ale nikoho nehájim, Svěrkoš si trest zaslouží ( a pořádně tvrdej ), stejně tak má být potrestán i Rosa. Tihle simulanti kurví fotbal ze všeho nejvíc. Možná bychom mohli zkusit model z NHL - nechat hráče, ať se poperou a pak jim dát oboum nějakej flastr.

Reagovat
smazaný uživatel

jj já jen že teď každej Svěrkoša brání jak může,ale udělat tohle Řepa-no škoda mluvit(tim nesrovnávám Řepky se Svěrkošem)

Reagovat
Radin

Tak o Baníkovcích je známo že jsou labilní,nad tím se nikdo nepozastavuje,viz slavení titulu atd ,Nic proti matce,ale koukala snad poprvé na fotbal a myslím že Bystroň nebo kdo tam řval a ona ježíš co to je za vymatlaného skinheada xDDD.Ne teď vážně Baníkovci jsou labilní:-))

Reagovat
smazaný uživatel

ajaj teď tady budeš ukamenovanej

Reagovat
Shevchenko

No ty si pořádné pako.

Reagovat
Radin

Ok ne každej Baníkovec samozřejmě,ale od mala je tam učí vyhrávat a hrát tvrdě..Když se kouknu na přehnané reakce,vidím hlavně hráče Baníku,nebo jejich bejvalé hráče-Matušovič,Besta,Bystroň,Lukeš,Otepka,Svěrkoš ti všichni mají při nejmenším podivné chování :-))

Reagovat
smazaný uživatel

...Řepka? Já veděl, že za to může Baník

Reagovat
smazaný uživatel

Možná že to co říkáš je pravděpodobnější. Ale soudit někoho podle toho skoro nerozeznatelnýho záznamu je zbytečné a neobjektivní. Kdo ví co bys dělal ty kdyby ti někdo silou zmáčkl hrtan. A ten de zmáčknout i během vteřiny, tomu věř :-)

Chlapci případně dostanou trest, víc nemá cenu to řešit.

Reagovat
smazaný uživatel

Jde videt ze Sparta a Slavia jsou nejlepsi kluby v nasi lize doufam ze letos na konci bude stastnejsi opet slavia gooo

Reagovat
smazaný uživatel

Sparta opravdu zahralka solidní výko ACS

Reagovat
smazaný uživatel

Gól kola: Šmahaj?

Reagovat
smazaný uživatel

Kalina?

Reagovat
smazaný uživatel

jasnej Kisel

Reagovat
smazaný uživatel

Hráč kola: Šmicer

Reagovat
smazaný uživatel

as na tu návštěvnost to mně štve

Reagovat
smazaný uživatel

skorpil je nejvetsi osobost nasi ligy a rozhodne nejzabavnejsi

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele