To byl skoro kanár. Bayern ukázal sílu

04.09.2012, 10:51
Názory a komentáře
"To byl skoro kanár," blahopřála Bayernu na dálku tenistka Julia Görgesová. Takovou pohodu Bayern dlouho nezažil. S lehkostí vyřídil vše, co mu zatím stálo v cestě. Zkrátka idylka. Zatím jen po dvou kolech. Během nich ale bavorský gigant protivníkům nasázel devět gólů, z toho půltucet v neděli Stuttgartu.

"Výsledek jako z tenisu," vysekla po na dálku přes sociální síť poklonu Heynckesově družině i fanynka bavorského velkoklubu Görgesová, přední německá tenistka. Poměr 6:1, jakým Heynckesův tým mezi 32. a 51. minutou zbortil stuttgartskou obranu do podoby bezcenných rozvalin, patří spíše do jejího sportu - na kurty.

I Görgesová shodou okolností z čerstvé zkušenosti ví, jaké to je padnout tímto výsledkem, skoro kanára a padáka jí uštědřila hned v prvním kole US Open Kristýna Plíšková. Ale ve fotbale je to přece jen výjimečnější stav. "Musíme se omluvit našim fanouškům," těžko hledal slova kapitán zdeptaných hostů Serdar Tasci. Bayern takhle luxusní bundesligový rozjezd s plným ziskem po dvou kolech zaznamenal naposledy v sezoně 2007/08, aby se na jejím konci radoval z titulu. Od té doby bral mnichovský klub jeden jediný.

Jsou tu nové časy, mohli si libovat fandové. V neděli nestačili žasnout. I nová posila se přišla ukázat na pár minut. Javier Martinez, klenot z Bilbaa koupený za v Německu rekordních 40 milionů eur, si odbyl debut v dresu Bayernu. Zahrál si necelou čtvrthodinku krátce po svém příchodu do Bavorska, když nahradil Bastiana Schweinsteigera. Také o něm se v posledních dnech v Německu hodně mluví. Jeho herní návrat do Alllianz arény poprvé od truchlivých chvil po porážce s Chelsea byl brán jako vydařený. "Dobrý pocit, tělo je po dlouhé době opravdu fit," prohodil spokojeně záložník. V nominaci trenéra Joachima Löwa na nejbližší reprezentační dvojzápas ale chybí, na rozdíl od jiných šesti hráčů Bayernu. Němce čekají Faerské ostrovy v Hannoveru a Rakušané ve Vídní. "Pro další týdny s ním ale počítám," ujistil Löw s tím, že Schweinsteiger dozajista "dožene tréninkové manko a dostane se i do správného rytmu."

A bavorský válec tak ještě může nabrat na síle. To se tedy příští soupeř - Mohuč - asi má nač těšit.

Autor: Václav Procházka / redakce české verze Eurosportu

Komentáře (15)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Já bych s toho nic nedělal, přijdou zápasy s Dortmundem a M´gladbach a bude to zase při starem

Reagovat
Ronaldo.com

přesně tak bude při starém, tedy tak jak to má být Bayern je přejede a v klidu si dojde pro titul

Reagovat
alcantara

Julia Gorges

Reagovat
smazaný uživatel

Ze začátku se Bayern rozjížděl, na konci první a na začátku druhé půle to ale byl útok za útokem, že až člověka překvapilo, co to ten Stuttgart provádí. Po šestém gólu žel intenzita opadla a zápas se víceméně dohrával.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern je nejlepší na světě. Velká slova, ale to k velkýmu klubu patří .

Reagovat
Rišan

Ty domácí úspěchy Dortmundu mi nějak nejdou do hlavy. Vždycky jsem totiž pokládal za ukázku skutečné síly klubu jeho vystoupení v evropských pohárech (to platí zejména pro menší země se slabšími ligami jako jsme např. my) a tam Borussia na rozdíl od Bayernu, ale i třeba Hannoveru a Schalke, až nečekaně pohořela. Jinak přiznávám, že Bayern je mi bližší nejen herně, ale i jaksi zeměpisně a mentálně. Z německých "kmenů" mi jsou Bavoři vždy nejbližší.

Reagovat
Ronaldo.com

tak jasně že pohořela, dostala se tam po x letech navíc se strašně mladým a nezkušeným týmem pro mě nebylo překvapení že se to stalo, ovšem letos to asi bude jiná písnička.Ale jinak v německu vládne Bayern

Reagovat
smazaný uživatel

Nádhera :)

Reagovat
fantomas

Görgesová u mě teda klesla, přát Bayernu..

Reagovat
Pospovič

Škoda, že to potom tak upadlo. Ale stejně se zatím jen rozjíždíme

Reagovat
Filip12

Dortmund rozcupujeme na kousíčky

Reagovat
smazaný uživatel

Zalez už

Reagovat
smazaný uživatel

Pro mě má Bayern k dispozici druhý nejsilnější tým v novém tisíciletí. Oslavíme to trebblem.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele