Tisícovka pro Reinu. Odchod do důchodu neplánuje, věří v setrvání ve Villarrealu

25.05.2023, 21:20
Aktuality
Pepe Reina (© AFP)

Villarreal si středečním vítězstvím nad Cádizem ještě udržel v LaLize teoretickou naději na top čtyřku pro postup do Ligy mistrů, těšit se každopádně mohl ještě z jedné události. Svůj 1000. zápas své bohaté kariéry totiž zapsal brankář Pepe Reina, přičemž při svém jubileu si zapsal také čisté konto. A další zápasy může přidávat dál, do důchodu totiž odcházet nemíní.

Ač rodákem z Madridu, do profesionální sféry nakoukl aktuálně čtyřicetiletý Reina přes největšího konkurenta Realu. Svůj debut v dresu Barcelony si zapsal přesně 2. prosince roku 2000, tedy v době, kdy se někteří jeho nynější spoluhráči ani nenarodili. Od té doby stihl dosáhnout na čtyřnásobné číslo soutěžních utkání. Absolutním rekordmanem je podle dostupných statistik anglický gólman Peter Shilton, ten jich mezi lety 1965 až 1997 zapsal skoro 1500.

V historických tabulkách tak Reinovi v tomto ohledu aktuálně patří 44. místo. Sunout se pořadím nahoru ovšem stále může, věšet kopačky na hřebík se totiž nechystá. Smlouvu má ve Villarrealu platnou sice jen do konce sezóny, ale očekává, že mu bude nabídnuto prodloužení spolupráce. Byť zhruba dva týdny staré informace ze sportovního webu Relevo hovořily o tom, že zatím žádná jednání neprobíhají, a situace tedy ohledně Reinova nového kontraktu není příznivá.

K jeho historickému počinu mu mimochodem gratuloval například Liverpool, jeho bývalý zaměstnavatel, v jehož dresu působil mezi lety 2005 až 2014. Právě za The Reds totiž zapsal tu největší porci z tisícovky utkání, konkrétně zasáhl do 394 duelů. Nastupoval také za Neapol, Bayern, AC Milán, Aston Villu a Lazio. "Jsem šťastný a vděčný za to, že můžu dělat to, co mě baví,” uvedl v rozhovoru pro BBC World Service. "Mám jediné tajemství. Snažím se být obětavý a chovat se jako profesionál, jak nejlépe umím.”

Autor: Patrik Sandev / football-espana.net, liverpoolfc.com, thisisanfield.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
houdic

Na to jak jsem mu nevěřil tak podává fakt dobrý výkony. 1 na 1 je suprovej, střely z dálky mu dělají trochu problémy. Ale Rulli ani Asenjo vlastně tolik nechybí.

Reagovat
Phillipinho

Tyjo, tak to me teda prekvapuje tenhle pozitivni nazor. Z toho, co jsem tedy videl ja, mi prijde, ze to je downgrade oproti Rullimu. Oba maji sklony k tomu delat kiksy, ale Rulli toho alespon dost chytil navic.

Podle me chtit hrat Evropu s Reinou je docela vrazda. Mel by ale prijit Livakovic, tak uvidime.

Reagovat
houdic

Downgrade to stopro je, jen jsem prostě čekal větší průser . Určitě by to v létě chtělo někoho přivést, ale Pepe v nějakejch zápasech dokázal podržet (Real, Athletic, nebo i teď Cádiz) což mě překvapilo.

Reagovat
Kuba94

Držák! U těch brankářů to je jiné no, ještě určitě sezónu, dvě si může v klidu dát a pak v nižších soutěžích v pohodě

Reagovat
LFC & STEVEN 8

legenda

Reagovat
wyqinac

pico 1000 zapasu wtf to zni neuveritelne, zvlast u golmana

Reagovat
Freedo

U brankáře bych to tedy čekal ze všech postů nejvíc.

Reagovat
wyqinac

Jako z jedny strany vydrží nejdýl co se věku týče, ale tak když nemáš pevnou pozici jedničky, tak starty sbiras těžko, hráč v poli bude mít připsaný start, i když naskočí na 5 minut..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele