TIPY NA VÍKEND (9)

17.03.2007, 00:46
Tipy a analýzy
Tak jako každý víkend jsou pro Vás i teď připraveny analýzy. Po dobrých tipech na pohár UEFA jsou tu ligové soutěže. Před reprezentační přestávkou budou chtít všichni naplno bodovat, aby si udrželi své pozice.


Anglie
Tottenham - Watford 1

Forma kohoutů je docela slušná, hlavně co se týká útočné potence. V posledních zápasech vstřelili hráči Spurs 14 gólů, inkasovali 8. Prosazují se hlavně útočníci Berbatov a Keane. Z marodky se vrací brankář Robinson. Watford vyhrál v Premier League jen tři z devětadvaceti zápasů a to ho bude stát vstupenku pro příští rok do nejvyšší anglické soutěže. Domácí by měli potvrdit roli jednoznačného favorita.

Chelsea - Sheffield Utd. 1
Netřeba nějakého rozsáhlého rozepisování. Rozdíl hráčské kvality a formy je propastný. Kurs tomu odpovídá, ale tady se nic překvapivého nestane.

Charlton - Newcastle 1
Charltonu se v poslední době moc nedařilo. Před dvěma zápasy se vrátil do sestavy Darren Bent a vše se obrátilo. Tři body proti West Hamu a důležitá remíza ve Watfordu, skóre 6:2. Newcastle z posledních pěti zápasů vyhrál jediný a dal tři góly. Zvláště čtvrteční představení na Alkmaaru, nebylo ke koukání. Angličané ukončili svou pouť pohárem UEFA dost brzo, což se hlavně po povedeném zápase doma (4:2), nečekalo. Jedním slovem zklamání. Charlton hraje o život a remíza pro něj nic neřeší. Bude hrát s chutí a myslím, že vyhraje.


Belgie
Mons - Genk 1 (10)

Prostě bych to zkusil. Vím, že Genk lize dominuje, i když nedávné ligové i pohárové srovnání s Anderlechtem (0:1, 1:1, 0:6) ukázalo, že to dlouho trvat nebude. Mons není žádná extratřída. Provinční klub, který je vděčný za každou další sezónu v první lize. Doma má však solidní bilanci 6-3-3 a poslední tří zápasy tu vyhrál. Dokonce i když přijely Fc Bruggy. Žádná tutovka to není, ale kdo chce, ať to zkusí. Kurs se pohybuje mezi čísly 4 a 5.

Anderlecht - Waregem 1
Nabuzený tým z hlavního města Belgie jde do zápasu jako jasný favorit. Ve zmiňovaných zápasech proti Genku ukázal, na jakou adresu by letos měl putovat titul. Teď jde o to, jak to potvrdí v dalších zápasech. Venku sice často remizuje, ale doma vyhrál už osmkrát za sebou. Waregem se pohybuje v půlce tabulky a o nějakých evropských ambicích nemůže být ani řeči.


Chorvatsko
Dinamo Záhřeb - Rijeka 1

Hlavní kandidát na titul ze Záhřebu, vstoupil do jarní části sezóny impozantně. Zaznamenal čtyři výhry. Domácí bilance 11-0-0 asi hovoří za hodně. Rijeka patří do širšího průměru chorvatské ligy, sílu má hlavně doma a venku hrává většinou dost otevřeně, buď výhra nebo nic. Oba týmy se setkali už 17. února a Dinamo vyhrálo na Rijece 3:2. Sázkovky nabízí kurs okolo 1.4, což trochu nechápu, ale proč toho nevyužít.


Francie
Marseille - Nice 1

Série bez výhry skončila pro Marseille po šesti zápasech, minulé kolo na Lyonu. Což jste se v Tipech na víkend mohly dočíst s předstihem. To by mohlo opět přinést lepší zítřky pro tento tým. Na domácím hřišti patří do špičky ligy, i když v "normální" tabulce teď obklopují osmé místo. Nice je dva body od sestupu, což deset kol před koncem není nic lichotivého. Věřím v prolomení psychcikého bloku domácích hráčů. Fanoušci jim pomohou ke třem bodům.

Lille - Le Mans 1
V nedávných zápasech Ligy Mistrů jsme mohli vidět, že Lille formu má. Na Manchesteru mohli klidně skórovat a převážit postupové váhy na svou stranu. Síla Lille je jasně hlavně doma. Motivace sesadit Lens ze druhého místa je určitě velká, ztráta je šest bodů. Remízový král francouzské ligy Le Mans je na devátém místě. Z posledních sedmi zápasů, čtyři body. Výhra domácích.

Auxerre - Lens 1
Z posledních zápasů Lens usuzuji, že forma jde nenávratně pryč. Remíza doma se Sedanem, "komedie" v Leverkusenu s výsledkem 0:3 a vypadnutí z poháru UEFA. Auxerre není co bývalo za dob Djibrilla Cissého, teď to stačí na desáté místo. Ale forma je solidní. Výhra s Rennes i na Paris SG, pokaždé shodně 1:0. Tříbodový úspěch domácích je celkem reálný.


Itálie
Ascoli - Inter Milán 2

Těžko předpokládat, že by italský suverén nevyhrál u jednoho z nejslabších týmů Serie A. Nejhorší tým na domácím hřišti hostí nejlepší tým venku. Inter se soustředí jen na domácí ligu a na pokoření mety 100 bodů. Moc tedy ztrácet nemůže. Ascoli se mu do cesty sice postaví, ale Inter nenabourá.

AC Milán - Bergamo 1
Milánské AC je letos trochu ve stínu Interu. Sezónu začínalo s bodovým odpočtem a chtějí se alespoň kvalifikovat do Ligy Mistrů, na čtvrté místo ztrácejí šest bodů. Z posledních jedenácti zápasů osm výher. Bergamo už sedm zápasů nevyhrálo a nedočká se ani na San Siru. AC si půjde pro tři body od začátku a v klidu vyhraje.

Fiorentina - AS Řím 0
Víkendový šlágr kola. Rozehraný AS jede loupit do Fiorentiny, která naposledy doma prohrála v prvním kole! Domácí bilance 10-1-2, pět výher z posledních sedmi zápasů, skvělá forma Toniho a Mutua. Hráči AS Řím venku bodují pravidelně a podle momentální formy to vidím na remízu.


Nizozemsko
PSV Eindhoven - Ajax + 2,5 branky

Nechci ani tak předpovídat kdo tento zápas vyhraje, jako to, že budou padat góly. Ajax nemůže hrát moc odzadu, protože remíza pro něj moc neřeší a jedině výhra mu dává reálnou šanci na titul. PSV ve formě a v psychické pohodě po vyřazení Arsenalu a hlavně odpočatý. Do Ajaxu se pustí jak hladový psi. Bude to ofenzivní podívaná, jak je v Eredivisie zvykem.


Německo
Hannover - Hamburk 1

Zdá se mi, že kouzlo Hamburku je zase na chvíly pryč. Myslím si, že letos se do evropských pohárů nepodívá a bude rád za záchranu. Domácí jsou na sedmém místě a na UEFU ztrácejí tři body. Doma předvádí líbivý útočný fotbal, což potvrdí i proti Hamburku a tak kurs okolo 2.5, mi přijde velmi atraktivní.


Česko
Teplice - Plzeň 1

V prvním jarním kole remizovaly Teplice na hřišti posledního Slovácka 2:2, což odpovídalo průběhu hry. Doma budou chtít rozhodně vyhrát a odrazit se tak k lepším příčkám, než je ta současná sedmá. Plzeň uhrála utrápenou remízu 1:1 s Boleslaví a jelikož jsem byl divákem na tomto utkání, mohu s klidem říct, že na víc neměla. Plzni bude chybět vykartovaný Fillo, klíčový hráč ofenzivy. Plzeň venku nikdy moc atraktivní fotbal nepředváděla a na Teplice neumí, prohrála tam posledních pět zápasů, při skóre 5:14. Domácí zaberou naplno.


Španělsko
Valencia - Santander 1

Netopýři musí doma vyhrávat. Budou bojovat na dvou frontách. Za sebe v La Lize a za celé Španělsko v Lize Mistrů. Kompletní rozhodně nebudou, ale kádr je kvalitní. Santander je přesně v půlce tabulky a zůstává za očekáváním. Venku spíše remizuje a předvádí dost pasivní hru. Valencia je doma hodně silná a Santander se neubrání.

Huelva - Barcelona 2
Vycházím z toho, že Barca se soustředí jen na domácí ligu. Proti Realu se ukázaly silné i slabé stránky tohoto velkoklubu. Z posledních sedmi zápasů venku tři prohrála a čtyři zremizovala. Je na čase zabrat. Huelva je, možná trochu nečekaně, na sedmém místě. Předvádí kvalitní fotbal, ale v porovnání s Barcou přeci jen kulhá. Hosté z katalánska vyhrají.

Autor: Michal Teřl

Komentáře (32)

Přidat komentář
HOST*

...PSV-Ajax 1...

Reagovat
Xavi

Jj. se stačí podívat na jejich vzájemnou bilanci.

Reagovat
HOST*

Hanover-Hamburk spis 02

Reagovat
HOST*R9

Naopak myslím že autorův tip je velice vyzrálá úvaha a tuším že domácí vyhrají...

Reagovat
HOST*stade

Na mé stránce máte taky rozbor se koukněte a nebudete litovat www.stade-de-zatec.tym.cz

Reagovat
HOST*

Reagovat
HOST*Manu

No vsadit na favority to už tak bývá,ale Madrid se píše s d na konci

Reagovat
Shevchenko

Hmm na ten Genk jsem zvědavej

Reagovat
smazaný uživatel

Do risku určitě nechodte u toho Genku, ten neprohraje ani omylem. I vzájemné zápasy hovoří za vše. Nebál bych se jít do rizika - 2.

Reagovat
HOST*nofan

Tuhle větu. Kdo se mnou půjde do toho rizika ( za 2 ) už jsem tu nedavno četl. A skončilo to krásnou jedničkou.

Reagovat
smazaný uživatel

No stačí mi fakt, že Genk s Monsem neprohrává.

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
HOST*krocan

Tak s tým Genkom sa ukázalo, kto z dvojice AUTOR alebo MY je tady amatér a kto profík hej toto už je třídá..supr tip

Reagovat
smazaný uživatel

Já jsem ještě neřekl poslední slovo.

Reagovat
smazaný uživatel

Aston Villa - Liverpool 2.5 branky - Aston Ville se doma nedaří, figuruje ve spodních patrech tabulky a vsítila na domácí půdě pohých patnáct branek! To Liverpool je na tom obdobně, venku není tak suverénní jako doma a když k tomu připočtu, že venku nemá moc velkou střeleckou potenci, výjde mi, že v tomto utkání nepadnou více jak dvě branky. Mimochodem poslední tři vzájemné duely ve Villa Parku - 0:0, 1:1, 0:2...

Everton - Arsenal 0 popřípadě 10 - Tady mi to na nulu prostě vychází. Everton nemá s Arsenalem špatnou domácí bilanci. Doma sice není tuto sezonu tak dobrý jako venku, nicméně osobně nevěřím, že gunners Everton okradou o tři body, zvláště když Arsenalu dlouhodobě chybí klíčoví hráči. Naposledy Everton doma podlehl Tottenhamu, dvakrát za sebou neprohraje.

Blackburn - West Ham 1. Kladiváři mají poslední šanci vykřesat světýlko naděje, to se jim bohužel nepovede. Blackburn je na vzestupu a doma se týmu proti West Hamu tradičně daří.

Deportivo La Coruna - Getafe 1 - Getafe je venku opravdu slabé. S La Corunou to sice není bůhvíjaké, ale tentokrát tři body vybojují. Musím dodat, že Getafe dostalo většinu svých branek venku.

Espanyol - Levante 1 - Nevěřím, že Espanyol klopýtne proti Levante. Domácí se rapidně zlepšují a Levante, které se mi proti Villarrealu vůbec nelíbilo, pro ně nebude větší překážkou.

Reagovat
HOST*nofan

A.Villa 2, Everton HT 1, Blackburn HT 2, La Coruna 2, Espanyol 0:0.

Reagovat
HOST*R9

Espanyol-Levante 1, Lazio-Empoli 1, Tottenham-Watford 1, Frankfurt-Bayern 2, Valencia-Santander 1...jinak s Deportivem souhlasím ale nedal jsem to, stejně jako Hannover-Hamburk 1

Reagovat
smazaný uživatel

Tottenham : Watford 1

Blackburn : West Ham 1

Huelva : FC Barcelona 2

Bilbao : Osasuna 1

Zas mi to nevíde.

Reagovat
smazaný uživatel

Bilbao je odvážné. Barca nevyzpytatelná. Uvidíme.

Reagovat
smazaný uživatel

Tottenham : Watford 1

Blackburn : West Ham 1

Huelva : FC Barcelona 2

Bilbao : Osasuna 1

Reagovat
HOST*hanzuss

vloudila se ti mala chyba plzen -boleslav hrali 0:0 a jestli si byl na tom osobne jak pises tak si tam asi spal.neber si to osobne

Reagovat
HOST*Sickboy

"chvíly"???

Jinak tahle rubrika je fakt nesmysl. Chápu, že to slouží k diskuzi a beru to, ale i tak se neubráním, že takovéhle naivnosti by se do regulérního článku dávat neměly.

Reagovat
HOST*krasnas

co to meleš za píčoviny ty blbe ?

Reagovat
HOST*droman

chyba se vloudí v tak dlouhym článku hned, sám se neumíš ani podepsat mrdko

Reagovat
HOST*Sickboy

Reagovat
HOST*Sickboy

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

mám na tiketu 9 zápasů!! a perličku v podobě neprohry Násticu na Santiago Bernabeau!! 30 Kč v prdeli, ale aspoň je prdel!!!!

Reagovat
HOST*inzaghi

tahle diskuze je fajn, komuse to nelíbí a´t si políbí...já jsem dnes dával:

Barca 2

Fenerbrahce 2

Karpet Oulu 2 ::win

Rangers 1

Lyon 2

Bayern 2

Porto 1

Reagovat
smazaný uživatel

Autor mě tím tipem s Monsem totálně dostal. Velká pochvala a samozřejmě omluva.

Reagovat
smazaný uživatel

Aston Villa - Liverpool -2.5 branky

Lazio - Empoli 1

Everton - Arsenal (přesný výsledek 1:1) 0

La Coruna - Getafe 1

Espanyol - Levante 1

Fiorentina - AS Řím 0

A jdem si spolu pro krásnou nedělní výhru...

Reagovat
HOST*jack sparow

Solidní úspěšnost..pochvala

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele