TIPY NA VÍKEND (8)

10.03.2007, 01:01
Tipy a analýzy
Zdravím všechny fanoušky fotbalu. Tento víkend bude jedním z nejatraktivnějších za poslední dobu. Řada soutěží nabízí střetnutí nejkvalitnějších týmů své země. Německo, Španělsko, Skotsko, Belgie a další. Není lehké tyto zápasy tipovat a proto se všem věnovat nebudu.




Belgie

Genk - Anderlecht 0
O důležitosti tohoto zápasu v boji o titul netřeba mluvit. Oba týmy se nedávno střetly v belgickém poháru a hosté si odvezli výhru 1:0, takže domácí jsou řádně nažhavení. Genk je ve všech směrech nejlepším týmem ligy a doma neprohrává. Tady bych to ale viděl, i díky velkým zkušenostem Anderlechtu z podobných zápasů, na remízu.


Dánsko

Esbjerg - FC Kodaň 2
V Dánsku začína jarní část a Kodaň bere jedině titul. Hráči Kodaně v zimní soutěži Royal League, nebo-li mistrovství Skandinávie, si vedli skvěle. Takže počítám se slušnou formou i rozehraností, což asi Esbjergu bude scházet. Nerad sázím hned na první kola po dlouhé pauze, ale tady udělám vyjímku. Kodaň by měla vyhrát.


Francie

Země zrozená na tip -2,5 branky...dal bych tyto zápasy:
Nantes - Nancy
Troyes - Valenciennes

Lyon - Marseille 0

Nálada ve městě na řece Rhoně je po vyřazení z Ligy Mistrů špatná. Zvlášť, když se počítalo s postupem po povedeném zápase v Římě. V tomto zápase by měl dostat šanci i Milan Baroš, protože proti AS byly útočníci, v čele s Fredem, neškodní. Marseille je totálně z formy, nevyhrálo už šest zápasů. Ba co víc, dalo v nich jen jednu branku. To je krize, kterou tu nepamatují. Proč by trápení neskončilo zrovna na Lyonu? Kvalitu na to Marseille má, chybí jen góly..


Itálie

Chievo - Messina 1
Důležitý souboj v dolních patrech tabulky. Chievo se snad konečně trochu chytlo. Porazilo doma AC Turín 3:0, potom bod s AS Řím a naposled porážka na AC, i když se slušným výkonem. Messina sbírá body výhradně doma. Posledních sedm výletů na hřiště soupeře body nepřineslo. Pokud se chce Chievo zachránit, tak takové zápasy musí vyhrávat.


Nizozemsko

Excelsior - PSV 2
Naposledy, když jsem tu avizoval, jak je Excelsior slabý, tak uhrál bod s Ajaxem. To doufám opakovat nebude. PSV je po postupu přes Arsenal nahoře a nějaké menší absence je v tomto zápase neohrozí. Ajax by mohl ztratit body na hřišti Twente a PSV toho využijí. Kurs není nijak zázračný, ale riziko není velké.


Německo

Bayern - Brémy 1
Setkají se v posledních letech dva nejkvalitnější týmy. Brémy měli menší herní útlum, ale vše je už v pořádku, což potvrdila pohárová výhra ve Vigu. Bayern zaslouženě vyřadil Real Madrid a daří se mu střelecky. Bavorský tým se potřebuje dotáhnout na špičku a teď má k tomu ideální příležitost. Na Brémy se mu doma daří.


Česko

Viktoria Plzeň - Mladá Boleslav 1
Marek Kulič byl hlavním článkem boleslavského úspěchu a tak bych možná i čekal, že Boleslav trochu vyklidí pozice. Spartě, Liberci ani Slavii, podle mě, stačit nebude. Plzeň přes zimu kvalitně posílila a tradiční fotbalové prostředí, v tomto městě, ji požene k pohárům. Pokud Plzeň bude vozit víc bodů z venku, není to nic nereálného. S Boleslaví si poradí za 3 body. Kurs je atraktivní, přes 2,5.

Kladno - Příbram 02
Příbram přizpůsobila nakupování tomu, aby i příští rok působila v nejvyšší soutěži. Přišel zkušený stoper Hunal, což je hlavně jedna velká zkušenost a další kvalitní hráči. Zůstal Otepka. Kladno nehrálo na podzim špatně, hlavně doma. Ale hned po Slovácku je asi hlavním kandidátem na sestup. Neříkám, že se to projeví hned v tomto zápase, ale fotbalová kvalita je na straně hostů. Příbram na podzim nevyhrála a určitě to chce změnit už na Kladně.


Španělsko

Barcelona - Real Madrid 1
Souboj velikánů aneb nejsledovanější zápas ve španělské La Lize. Oba týmy se, trochu nečekaně, rozloučily s Ligou Mistrů už v osmifinále. Real byl od začátku utkání v Mnichově vzdálen postupu na míle daleko. Zatímco Barca předvedla v Liverpoolu dobrý výkon a i když vyhrála 1:0, postup se nezrodil. Real má velkou marodku a pohoda v týmu se blíží k nule. Trenéra Capella škrtí nepovedené výkonuy a málo získaných bodů a po tomto zápase sevření nepovolí. Barca je doma extrémně silná a Real porazí bez větších problémů.


Autor: Michal Teřl

Komentáře (25)

Přidat komentář
HOST*smisek

to si delas srandu ze davas na plzen mam uplne jiny nazor.jestli si videl pripravny zapasy bolky tak by si to asi zmenil na 02. dal bych neprohru boleslavi a tipnul bych si 2 na polocas protoze jestli nevyhraji 1 polocas bude to pro ne tezke a boleslav musi vyhrat jestli chce pomyslet na pohary.jinak jsou tam dobry tipy

Reagovat
smazaný uživatel

Tady to nevidím na překvapení. Nenechte se zmást, nevěřím tomu, že Marseille vstane jako bájný fénix z popela právě proti Lyonu, vždyť OM se perou hlavně sami se sebou. Když k tomu připočtu, že Lyon se už se už může soustředit jen na domácí soutěž a v posledních zápasech naladil na vítěznou vlnu, Marseille by jim v cestě za dalšími třemi body neměli být obstojnou překážou.

Taková pěkná jednička s přijatelným kurzem, no nedejte to na tiket.

Reagovat
HOST*rb

...tiež to vidím na domácu záležitosť...body zostanú doma...

Reagovat
smazaný uživatel

Podle mě Lyon vyhraje, naopak Bayern ani Plzeň ne. Tu Příbram bych taky nedával, kurz tam není zas tak velký, aby to stálo za riskování, Kladno je doma silné.

Reagovat
smazaný uživatel

Podle mě Lyon vyhraje, naopak Bayern ani Plzeň ne. Tu Příbram bych taky nedával, kurz tam není zas tak velký, aby to stálo za riskování, Kladno je doma silné.

Reagovat
HOST*hanzuss

jetsli bude hrat plzen jako prasata neciste a rozhodci to bude prehlizet tak tam je 0. jako to bylo v boleslavi hrali jak prasata plzenaci co zakrok to hnus cilem bylo zneskodnit matejdu a ten nemohl hrat co umi a byla z toho remiza a jeste kulda nedal pentli

Reagovat
HOST*pinkys

Podle mě to tu máš dobre tipy .... je to složíté takové zápasy kdy sou oba týmy velice vyrovnané .... tak at ti to vychází ..

Reagovat
HOST*Ronisek

Hoši nechápu co si tu stěžujete jsou to jeho tipy a vy se tím můžete nebo nemusíte řídit jsou to jen tipy :)

Reagovat
HOST*koloděj

Přesně tak..ten týpek sem píše tipy a na nás je jestli se nám něco líbí, tak si můžem vybrat..a já mylim, že na výběr je..párkrát už potvrdil, že má kvalitu

Reagovat
smazaný uživatel

V diskusi vyjádřuji nesouhlas, na tom není nic špatného. Od toho jsou diskuse.

Reagovat
HOST*kolodej

A s cim nesouhlasíš ?

Reagovat
HOST*hanzuss

souhlasim se spanhelem od toho jsou diskuze o vymene nazoru popripade pridani dalsich za jimavych tipu od toho to je

Reagovat
smazaný uživatel

šak je to diskuze, od toho to tu je. Autor dá své tipy a čtenáři je trochu prodiskutují...

Reagovat
HOST*profik

moje tipy su -2,5 Nice-Rennes,Empoli-Livorno,Hannover-Schalke X2,Vac-Debrecen 2 a Excelsior-PSV 2

Reagovat
HOST*R9

Tarragona-Sevilla 1 : kurs 5...bo dát 10 s kursem 2.05...

Reagovat
HOST*R9

Jinak Bayern-Werder je dobrej tip...taky si myslím že vyhrají, jsou teď na koni, i když ten fotbal není bůhvíjakej...

Reagovat
Shevchenko

Podle mě Barcelona nevyhraje, dal bych 0

Reagovat
HOST*koloděj

Všechno nasvědčuje tomu, že se nejspíš mýlíš...každopádně si v menšině..všichni věří Barce a maj pádný důvody

Reagovat
smazaný uživatel

koloděj nejsi náhodou samotný autor toho článku?

Reagovat
smazaný uživatel

koloděj nejsi náhodou samotný autor toho článku?

Reagovat
smazaný uživatel

To byla reakce na kolodeje. Sorry.

Reagovat
HOST*Milan SVK

Musím fakt uznať,že si dobrý,minule som dal na tvoje rady a oplatilo sa. Pamätám si tvoju radu,že Hamburg vyhrá v Brémach a vyšlo to! Máš moje uznanie!

Reagovat
HOST*Michal Teřl

díky

Reagovat
smazaný uživatel

Jj to se mu povedlo.

Reagovat
HOST*

Ahoj kámo. Nechceš dát do placu pár zápasů na vylepšení mého smutného konta. Myslím, že takových jako já je víc. Vůbec se nedaří. Dík.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele