TIPY EXTRA: POHÁR UEFA

13.03.2007, 23:48
Tipy a analýzy
Opět zdravím všechny fotbalové nadšence. Pohár UEFA před sebou má osmifinálové odvety a to je ten pravý čas pro další tipování. Prvním zápasům jsem se moc nevěnoval, protože měla přednost Liga Mistrů, tak to napravím teď. Vzhledem k výsledkům prvních zápasů asi nebude o podívanou nouze...

Leverkusen - Lens 1
Šance na postup jsou pro Lever poměrně vysoké, protože výsledek 2:1 z Francie je velmi nadějný. Jejich forma v Bundeslize dosahuje v posledních zápasech vysoké úrovně. Výhra na Schalke i doma se Stuttgartem. V neděli cenná remíza v Hamburku. Hráči Lens o víkendu neporazili poslední Sedan a to není dobrá vizitka. Lever doma potvrdí kvalitní výkon z prvního zápasu a podle mě uhraje postupový výsledek.
Šance na postup: 50 - 50

Brémy - Celta Vigo 1
Vigo si pohřbilo postup v prvním zápase, kdy inkasovali až v závěru. V domácí lize standartně nepředvádí nic světoborného. Z posledních patnácti zápasů jedna výhra. Brémy jdou nahoru, rozehrává se hlavní dirigent Diego a i když pravděpodobně nebude hrát Miroslav Klose, postup zůstane na Weserstadionu.
Šance na postup: 75 - 25

Osasuna - Rangers -2,5 branky
První zápas 1:1. Výkony Pamplony v Primera Dvision, bych nijak vysoko nehodnotil. Měla období, kdy vyhrávala, ale to už je zase pryč. Rangers ukázali sílu v glasgovském derby, které na Celticu dokonce vyhráli 1:0. Pokud dají branku, není nic ztraceno a jelikož jsou venku zpravidla lepší, tak věřím, že se jim to podaří. Za Pamplonu nehrál ve Skotsku útočník Soldado, ale ten už se objeví. Vyrovnaný zápas, minimum gólů, možný postup Rangers.
Šance na postup: 60 - 40

Tottenham - Braga 1
Kohouti pořádně zadělali na postup už v Portugalsku, kde vyhráli divoce, ale v poslední době tradičně, 3:2. Dovolte výpis několika posledních zápasů Spurs: 4:1 doma Bolton, 4:3 na WHU, 3:2 v Braze a 3:3 na Chelsea. Produktivní útok, děravá obrana. Braga v portugalské lize nehraje venku nijak oslnivě, nevyhrává. Proto myslím, že už Tottenham neohrozí.
Šance na postup: 85 - 15

Šachtar Doněck - Fc Sevilla 10
Ať si říká kdo chce, co chce, podle mě Sevilla už nepostoupí. Šachtar podal ve Španělsku koncentrovaný výkon s vysokou efektivitou, co měl, to dal. Jeho síla na domácím hřišti určitě ještě vroste. Sevilla mě v prvním zápase zklamala. Čekal jsem něco jiného. Nedělní porážka v Tarragoně na pohodě nepřidala a Sevilla bude muset hodně makat, aby se protlačila dál. Já, ale favorizuji Doněck. A ještě něco: Nenastoupí Keržakov, o důvod víc.
Šance na postup: 65 - 35

Alkmaar - Newcastle - postup Newcastlu
První zápas 4:2, po skvělém koncertu domácích v prvním poločase (3:0 ve 23. minutě). V nizozemské lize Alkmaar v poslední době viditelně ukazuje, že venku se mu hraje daleko líp. Na silné soupeře doma neumí. S Ajaxem 1:1, s Feyenoordem 0:0 a nedávno i postupová, byť utrápená remíza 2:2 s Fenerbachce. V domácích zápasech má sedmé místo v lize, ve venkovních zápasech je jasně nejlepší. Newcastle moc nezáří, ale postup by měl uhrát.
Šance na postup: 35 - 65

Espanyol - Maccabi Haifa 1
Vyznat se v Espanyolu, to je docela umění. V posledních pěti zápasech, je to ale stabilní. Tři výhry, dvě remízy + 0:0 na hřišti Maccabi. Troufnu si říct, že co Maccabi neuhrálo doma, ve Španělsku už nedohoní. Výsledek 0:0 je přesně to, pro co si Espanyol do Izraele přijel. Bál sem se toho, že Maccabi vyřadilo CSKA Moskva. Ukázalo se, že to spíš bylo důsledkem minikrize CSKA, než skvělou formou Izraelců. Jednička bez obav.
Šance na postup: 70 - 30

Benfica - Paris SG 1
Pařížané prohráli v lize tři zápase v řadě a jestli to taklhle půjde dál, čeká je v příští sezóně působení o soutěž níž. Pohoda v týmu je zase všelijaká a i priority se budou možná přehodnocovat. O víkendu hrají důležitý zápas v Rennes, kde by to chtělo bodovat. První zápas 2:1 a reálná šance pro Benficu na postup. Benfica hraje špičku portugalské ligy, která ale postrádá kvalitu. A tak chce válčit v evropě co nejdýl a přes PSG přejde.
Šance na postup: 55 - 45

Autor: Michal Teřl

Komentáře (14)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Podľa tej štatistiky, čo tam spomenul autor, musí byť radosť chodiť ako divák na ich zápasy.

Reagovat
HOST*Milan

Dúfam,že dnes budeš mať pravdu,lebo tvoje víkendové prognózy veľmi nevyšli. No mám pocit,že by to dnes mohlo tak výsť ako predpovedáš. Uvidíme...

Reagovat
HOST*

sevilla v taragone prohrala..

Reagovat
HOST*nofan

Pěkná fotka k UEFĚ. Uvidíme jestli i tipy byly tak k věci.

Reagovat
PJ

Tak fotka je u všech článků Tipy.. stejná, tak nevim co se ti na ní nelíbí

Reagovat
HOST*nofan

Jo to je znělka, tak to sorry.

Reagovat
PJ

Znělka, dá se to tak říct

Reagovat
HOST*-Kopy-

Reagovat
HOST*rb

...verím Newcastlu, že v Alkmaare vyhrá...

Reagovat
smazaný uživatel

věřim Leverkusenu, a tipuju Osasuna-Rangers 0:0.

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

dal jsem na Donetsk 10.. myslím, že tip je správný..

Reagovat
HOST*Sestinozen

dávám stejně

Reagovat
smazaný uživatel

ja risknem čistú 1

Reagovat
HOST*inzaghi

za včerejšek 1ku

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele