TIPY EXTRA: KVALIFIKACE ME 2008

28.03.2007, 11:11
Tipy a analýzy
Naši pozornost poutá druhá část kvalifikačních zápasů, které jsou v březnu na programu. Zklamání z výkonu reprezentantů naší země netřeba připomínat. O překvapení v sobotu nebyla nouze. Norové, Nizozemci i Srbové rozdávaly body na počkání. Podíváme se, jak by všechno mohlo dopadnout ve středu.

Srbsko - Portugalsko 2 (02)
Zatímco Portugalci rozehráli ve druhém poločase s Belgií naprostou exibici (4:0), Srbové nechali všechny tři body v dalekém Kazachstánu. V aktuální formě a rozpoložení je asi velký rozdíl. Hosty táhnou hlavně Cristiano Ronaldo a famózní Ricardo Quaresma. Srbsko sice doma často neprohrává, ale tentokrát se bude muset sklonit. Kurs na výhru hostů je okolo hranice 2,3.

Česko - Kypr hcp 1, +2,5 branky
V utkání s Německem nám selhala celá defenzivní činnost. Počínaje někde u Galáska a u ledabyle hrajícího stopera Rozehnala konče. Potěšily mě snad jen světlé okamžiky Baroše a výkon Poláka v záloze a samozřejmě Petr Čech. Nicméně stoperskou dvojici Jiránek - Rozehnal bych zcela nenahrazoval. Co předvedli někteří borci při oslavě "Ujfiho" narozenin, včetně oslavence, je sice mediální bomba, ale až tak bych to neřešil a nenafukoval. Kypr v zápase se Slovenskem rozhodně nepřekvapil. Své pověsti na domácí půdě, z posledních zápasů, zůstal dost dlužen. Přišel o vyloučeného brankáře, takže u nás nastoupí dvojka. Naopak vrací se pilíř týmu, záložník Okkas. Od začátku budeme diktovat tempo zápasu a branky přijdou. Lze doporučit hned několik sázek, vítězství ČR o více branek nebo +2,5 branky.

Severní Irsko - Švédsko 0 v 1.poločase
Souboj prvních dvou týmů skupiny F, kde hrají mimo jiné i Španělsko nebo Dánsko. Severní Irové se pomalu vyčleňují ze společnosti trpaslíků typu Malty. Na podzim doma porazili Španěly, teď v klidu přehrály Lichtenštejnsko, dokonce u nich, 4:1 díky hattricku Healyho. Forma Švédska je otázkou, protože v sobotu se neukázali, ale kvalita tam je. Věřím, že Švédové nakonec vyhrají, ale jednoduché to zřejmě nebude. Uvidíme, jak se přizpůsobí tvrdé hře domácího výběru.

Irsko - Slovensko 02
Hra Irů neodpovídá kvalitě týmu. Doma těžko vyhravají se slabšími soupeři, se silnými jsou rádi za bod a venku to za moc nestojí. V utkání proti Walesu si tři body asi zasloužili, ale hrou nijak neoslnili. Jména jako Duff, Ireland nebo kanonýři Doyle z Readingu nebo Keane z Tottenhamu, mají rozhodně navíc. Slováci dokázali, že na hřištích soupeře jim to sedí víc, než doma. Kypr jasně přehráli a i ve Walesu jasně dominovali. Irsko nemá žádnou extra formu a Slovensko může remízu klidně uhrát.

Slovinsko - Nizozemsko 2 nebo -2,5 branky
Oba týmy předvedli v sobotu dost bezzubý výkon. Slovinci brali utrápený bod v Albánii, i když hrací plocha měla s trávou pramálo společného. Od Nizozemců jsem čekal ofenzivní koncert, ale to bych čekal dlouho. Za celý zápas neměli jedinou větší šanci. A to obrana Rumunů neměla nijak silné složení, zvlášť když chyběl dirigent Chivu. Na druhou stranu Rumuny k ničemu nepustili. Předpokládám, že kdo dá gól ten vyhraje.

Turecko - Norsko 02
Ačkoliv jsem si jist, že 95% z Vás se mnou nebude souhlasit, tento tip zveřejním. Turci sice vyhráli v Řecku 4:1, ale Nikopolidis snad pustil do branky každou druhou střelu. Tohle vítězství bych nepřeceňoval. Norové přenechali doma všechny body Bosně. Smolné utkání, kterému by víc slušel výsledek v poměru 4:2 nebo 5:2. Norové prostě byli lepší, ale nikoliv efektivnější. A proč by tedy nemohli uhrát body v Turecku. Věřím hostům.

Malta - Řecko 2
Jsem zvědav, jestli nastoupí zmiňovaný brankář Nikopolidis, protože doma musí být za "národního hrdinu". Nechci celou prohru s Turky svalovat na něj, ale podíl na ní má. Řecko má však stále dobrou výchozí pozici na postup ze skupiny a na Maltu jede vyhrát. Ta sice málem vyhrála v Moldávii, ale Řecko je přeci jen jiná výkonostní skupina. Pro mě jasná 2.

Autor: Michal Teřl

Komentáře (28)

Přidat komentář
HOST*Headhunter

Poláci přece doma Portugalsko porazili!!!!!!! nebo ne?

Reagovat
HOST*Alan

Ano Polsko-Portugalsko 2:1 A Portugalsko v tak skvělé formě není, Belgie byla hodně slabá a odevzdaná.

Reagovat
HOST*Headhunter

Á už je to opraveno. Je pravda že Belgie je hodně ubohá, myslím že v Srbsku to budou mít o dost těžší, žádná jasná 2ka

Reagovat
HOST*redo

a kdo mluví o jasnej dvojce ????

Reagovat
HOST*Headhunter

A dal bych na Turky, Norsko je uplně mimo.

Reagovat
HOST*Alan

To Turecko-Norsko se hraje na neutrálním hřišti v Německu a nevím zde Norsko prohraje 2x po sobě. Já myslím, že Holandsko bude mít problémy ve Slovinsku dam poločas 1,0.

Reagovat
Xavi

Co se týče divácké podpory, tak Turci budou v Německu jako doma.

Reagovat
Xavi

Aha, tak vidím, že už to tady psal Merengues.

Reagovat
HOST*aaa

Jak byste viděli zapasy:

Srbsko-Portugalsko

Izrael-Estonsko

Polsko-Arménie

Slovinsko-Holandsko

Severní Irsko-Švédsko

Reagovat
HOST*Alan

Pokud mohu reagovat tak:

Srbsko-Portugalsko 0

Izrael-Estonsko 1

Polsko-Arménie 1

Slovinsko-Holandsko 1,0 (poločas)

Sev.Irsko-Švédsko 0,2

Reagovat
HOST*Shevchenko

0

1

1

0?

2

Reagovat
HOST*

myslíte si že sev. irsko doma nevyhraje?

Reagovat
HOST*

Turecko-Norsko..jak to vidite?

Reagovat
HOST*Alan

0,2 ?

Reagovat
smazaný uživatel

nezapomeň, že Turci jsou v Německu jako doma...

Reagovat
HOST*xm3

nezapomeň že se hraje za zavřenými dveřmi...

Reagovat
smazaný uživatel

aha , nicméne i tak...

Reagovat
HOST*

x

Reagovat
HOST*

Ja si myslim že turci vyhrajou,přece budou mět větší diváckou podporu!

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
smazaný uživatel

čemu se divíš, v Německu jich je opravdu hodně.

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

.. přesně takový mám lístek .. teda až na ty Turky.. čistá jedna!!! a řeky nemám..

Reagovat
smazaný uživatel

Autor má talent, to Norsko je parádní tip.

Reagovat
HOST*R9

Bohužel Nevěděl jsem podrobnosti o tomto zápase, příště alespoň budu číst tento článek...

Reagovat
HOST*redo

Ty Norové fakt good, chtěl jsem taky reagovat tím, že to bude jednička, ale radši jsem držel zobák..Protože většinou každý článek TIPY obsahuje něco s čim totálně nesouhlasím viz Genk někdy minule ktery prohral 5:0 a ten mistr to tu řikal..docela to trefuje

Reagovat
HOST*ital

Ovšem kromě Norů nic...

Reagovat
HOST*redo

To ne jenom Nizozemce uplne presne, Portugalce, Řeky a Švédy..ale jak řikáš JINAK NIC

Reagovat
HOST*inzaghi

JÁ SEM DÁVAL: Itálie 1

Ukrajina 1

Izrael 1

Francie 1

Nizozemsko 2

a hokej Karpat Oulu 1

takže, je to doma, ale u těch holanďanů sem se třepal jak pes, navíc ten gól co dali pár minut u konce, no, pěkná haluz

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele