TIPY A ANALÝZY NA VÍKEND (1)

19.01.2007, 23:23
Tipy a analýzy
Dnes vám přináším první díl rad a tipů na víkendové zápasy prestižních evropských lig. Každý týden se zde dočtete informace o vybraných zápasech, bude se jednat zejména o německou, anglickou, španělskou, italskou nebo francouzskou ligu.

Články budou zaměřené věcně a budou zakládány hlavně na absencích hráčů, formě týmů a situaci v tabulce. Ale teď už k nadcházejícímu víkendu, máme tu několik velmi hezkých zápasů.

Nejdřív pojďme do Itálie, kde se tamní Serie A převalí do své druhé poloviny. Na plánu je 20. kolo a nejpřitažlivějším zápasem pro mě je střetnutí římského Lazia s AC Milán. Lazio je na čtvrtém místě tabulky, což překvapuje možná i samotné fanoušky a funkcionáře. Doma i venku sbírá body poměrně pravidelně, i když je to hodně nevyzpytatelný tým. Nedělní zápas se Sienou nebyl z jejich strany moc povedený, hlavně co se týká ofenzivy. A když už se konečně prosadil v 62. minutě Tommaso Rocchi, nechali si hráči Lazia dát zbytečnou branku tři minuty před koncem. Marodka Lazia je téměř prázdná, takže z jeho strany je všechno ideální. Snad až na jednu věc. Pravý obránce Massimo Oddo chystá stěhování, i když klubu se to pranic nelíbí. A kam že to míří? Správně, do AC Milán. To jen přilévá olej do ohně už tak vyhecovaného zápasu. AC Milán si v neděli hravě poradil s Regginou 3:1. Z různých důvodů nehráli Kaká, Gattuso ani Dida. Až na Didu by měli být všichni fit. Situaci s gólmany vyřešil příchod Storariho z Messiny. Milánští se zápas od zápasu lepší. Momentálně jedou sérii tří výher v řadě. Útočníci začali dávat góly a obrana pracuje spolehlivě. První vzájemný zápas v této sezoně vyhrálo AC 2:1. Suma sumárum, zdá se mi, že forma Lazia jde pomalu pryč, ze zápasu se Sienou bolely oči, AC má formu, dává góly, obraně se daří a tím pádem šlape celý tým a podle mě si odveze z Říma tři body. Tip: 2

V Anglii mě, kromě šlágrů mezi Arsenalem a Manchesterem a Liverpoolu proti Chelsea, zaujal zápas mezi nováčky. Střetne se Reading a severoanglický Sheffield United. Aktuálně osmý Reading vychází ze srovnání nováčků jasně nejlíp. Poslední domácí zápas proti West Hamu byla pastva pro oči a skóre zůstalo na stavu 6:0 pro domácí. V neděli se Reading představil v Goodison Parku proti Evertonu a o výhru přišel až devět minut před koncem. Problémy s marodkou nejsou nijak velké. Potíže má senegalský obránce Ibrahima Sonko a také Graeme Murty, ale na víkend by měli být fit. Sheffield v posledním zápase s Portsmouthem přišel o tři body také devět minut před koncem, a tak bude chtít vše napravit. Jeho problém na hřištích soupeře je v tom, že nedává góly. Z 11 zápasů skóroval pětkrát a pokaždé maximálně jednou za zápas. Venku tedy zpravidla moc nekouše, protože jeho hra se rozhodně nezakládá na ofenzivě. Co se týká absencí, tak chybí Paddy Kenny - brankářská jednička, obránce Morgan, který zápas asi stihne, a další obránce Leigterwood, který by hrát neměl. Jediné, co se mi na tom zápasu nelíbí, je to, že Reading bude postrádat nejlepšího střelce Kevina Doyla, který má na pažbě už 10 zářezů. Ale věřím, že Reading, který požene dopředu 25 000 fanoušků, zvládne porazit už tak slabý Sheffield, ještě oslabený o další obránce. Tip: 1

Podíváme se také na Primera Division, kde v poslední době silná Osasuna jede loupit body do Madridu na hřiště Atlétika. Osasuna získala z posledních sedmi zápasů plných 18 bodů a má průměr tři vstřelené branky na zápas! Má prostě nejlepší formu z celé ligy. V posledním kole to odnesl Betis Sevilla, který prohrál na jejím hřišti 1:5. Ze začátku sezony se Osasuně moc nedařilo, nedávala góly, to vše si teď bohatě vynahrazuje. Prozatím to stačí na osmé místo. Atletico Madrid je spíš mužstvo pro venkovní zápasy. V tom je z celé ligy nejlepší, ale doma žádná sláva, v součtu - páté místo. Střelecky ho táhne hlavně Fernando Torres, který dal ve víkendovém zápase ve Vigu, kde hosté vyhráli 3:1, dva góly. Oba soupeři se utkali v týdnu v Copa del Rey (španělský pohár) a Osasuna vyhrála na domácím hřišti 2:0. Přesto všechno si myslím, že Atletico se dostává do pohody a doma vyhraje. Tip: 1

Další tipy:
Aston Villa - Watford 1
Catania - Cagliari 1
Zaragoza - Huelva 1
Liverpool - Chelsea 0


Tutovka víkendu: Barcelona - Tarragona 1


Autor: Michal Teřl

Komentáře (14)

Přidat komentář
Shevchenko

Lazio - Milán 2

Villareal - Sevilla 2

Arsenal - Man Utd 1

Liver - Chelsea 2

Reagovat
smazaný uživatel

A můžeš trhat...

Reagovat
smazaný uživatel

akurát

Reagovat
smazaný uživatel

nejlepsi strelec readingu se na evertonu zranil a vsechny zajima jak si s tim domaci poradi

Reagovat
smazaný uživatel

Atlético nevyhraje.

Reagovat
HOST*Thorres

Ale vyhraje 2:0 (agüero , torres)

Reagovat
HOST*To je jedno

Barca vyhraje o dva góly .............................. Asenal- Man Utd 2 Liverpol-chelsea 2

Reagovat
HOST*

amatere

Reagovat
smazaný uživatel

Koukám, že tady nikdo nevěří Live já jim věřim minimum remíza ale vyhrát by taky mohli

Reagovat
smazaný uživatel

liverpool mieri k jasnému víťazstvu..

Reagovat
smazaný uživatel

Manchester vyhraje!je to muj nejoblinejesi klub,a zitra rozmete Arsenal!!!o tomto vikendu vyhori nejslavnejsi londynske kluby!Man Utd.!!!!

Reagovat
HOST*maty5

to je jasna zpráva..manchester udělá tři trofreje letos.. a v tom mu rozodně arsenal překážet nebude..

Reagovat
HOST*

v lige majstrov asi tazko

Reagovat
AndR

♥️

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele