Thiago Silva míří do PSG, jednání již probíhají

13.06.2012, 14:56
Aktuality
Představitelé AC Milán sice v uplynulých týdnech a měsících několikrát prohlásili, že Thiago Silva v italském klubu zůstane, realita ale zřejmě bude jiná. O brazilského obránce má eminentní zájem bohaté Paris Saint-Germain, které již o přestupu jedná s Adrianem Gallianim...

V souvislosti se sedmadvacetiletým stoperem se mluvilo také o zájmu Barcelony a jiných movitých klubů, vše ovšem naznačuje tomu, že se Silva nakonec bude stěhovat do francouzské metropole. Místní PSG dotované katarským mecenášem má velké ambice a již dříve získalo zvučné posily ze Serie A.

Nyní je dost možné, že za Javierem Pastorem či Ezequielem Lavezzim zamíří i Thiago Silva, výkonný ředitel Milána Galliani totiž již odcestoval do Paříže k jednáním. "S PSG to bude dlouhý vyjednávací proces," prohlásil pro Gazzettu dello Sport.

V italských i francouzských médiích se předpokládá, že by přestupní částka mohla vystřelit až k padesáti milionům eur, a není tajemstvím, že Rossoneri by podobnou injekci potřebovali. "Naše finanční situace je špatná. Neexistuje nic, co bych mohl udělat, abych Thiaga udržel. Nabízejí mi 46 milionů eur," připustil prezident klubu Silvio Berlucconi.

Brazilský reprezentant přišel na San Siro v roce 2009 z Fluminense za deset milionů eur a v minulé sezóně dopomohl Milánu k ligovému titulu. V uplynulém ročníku nastoupil k šestatřiceti soutěžním zápasům, v klubu má smlouvu ještě na čtyři roky.

Autor: Petr Vaněček / goal.com, teamtalk.com

Komentáře (566)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele