Thiago se stal oficiálně posilou Liverpoolu

18.09.2020, 17:44
Aktuality
Liverpool do úspěšného konce dotáhl přestup Thiaga Alcântary. Španělský reprezentant po sedmi letech opustil Bayern Mnichov za 30 milionů eur a se svým novým zaměstnavatelem podepsal smlouvu do roku 2024...

Thiago patří mezi odchovance proslulé barcelonské akademie, načež postupně s Blaugranas vyhrál čtyři mistrovské tituly a v sezóně 2010/11 i Ligu mistrů.

Natrvalo se však do sestavy neprosadil, a proto před sedmi lety kývl na nabídku Bayernu Mnichov, se kterým následně v každé sezóně opanoval ligový titul, čtyřikrát vyhrál DFB-Pokal a v minulém ročníku i Champions League. Další úspěchy už však nepřidá.

Liverpool za devětadvacetiletého záložníka pošle třicet milionů eur, přičemž mu výrazně pomohl fakt, že Thiagovi za rok končila smlouva. Na Anfield Road by měl Španěl s brazilským pasem vydržet čtyři roky.

"Je to úžasný pocit. Čekal jsem na tento okamžik dlouho a jsem velmi šťastný, že tady mohu být," řekl Thiago pro oficiální web Liverpoolu. "Odchod z Bayernu Mnichov pro mě byl nejtěžším rozhodnutím v kariéře a má čistě sportovní důvody - potřebuji novou výzvu. Bavorsko bude vždy mým domovem a na Bayern nikdy nezapomenu," prohlásil.

Autor: Jiří Vojík / transfermarkt.de, skysports.com

Komentáře (306)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele