Thiago chce zkusit něco nového, potvrdil Rummenigge

31.07.2020, 10:42
Aktuality
Bayern Mnichov čeká závěrečná fáze letošního ročníku Ligy mistrů a jednat se přitom bude o poslední zápasy, které v dresu německého mistra sehraje Thiago Alcântara. Španělský záložník má zaječí úmysly a chce si vyzkoušet jiné prostředí, potvrdil to předseda Karl-Heinz Rummenigge...

Devětadvacetiletý fotbalista je odchovancem Barcelony a Bayern ho koupil před sedmi lety za 25 milionů eur. Thiago i přes pravidelná zranění stihl nastřádat 231 soutěžních startů, sedmkrát se radoval ze zisku německého titulu a čtyřikrát se spoluhráči opanoval DFB-Pokal.

Thiago Alcântara má kontrakt ještě na jeden rok a vedení hodně usilovalo o prodloužení. Podle tisku má velký zájem Liverpool, stěhování z Bavorska pak nedávno nahrála informace, podle níž španělský reprezentant prodává svůj dům v Mnichově. A vše nyní potvrdil i Rummenigge.

"Jednání mezi hráčem a (sportovním ředitelem) Hasanem (Salihamidžićem) byla vždycky velmi produktivní a v některých momentech to doopravdy vypadalo, že se dohodneme. Ale pak Thiago informoval Hasana, že by chtěl zkusit něco nového, taková je situace," sdělil Rummenigge.

"Budeme to muset akceptovat. Stále je zde smlouva platná ještě na jeden rok a pokud se s někým dohodne, bude nám ten klub muset zaplatit určitou sumu peněz. Nechci se nějak veřejně vyjadřovat na téma částky, kterou požadujeme, to by se nám mohlo vymstít, každopádně jak jsem řekl už dříve, nebudeme blokovat letní přestup," dodal.

Autor: Tomáš Pavlík / sportskeeda.com

Komentáře (52)

Přidat komentář
DieryVonry

Aspoň 50 mil. by měli požadovat, Tiago není žádnej hráč slev a výprodejů. Pro někoho to může být věčně zraněný genius, který v konečném důsledku není tak direktivní jako na jaře velmi dobře hrající Goretzka, ale za mě je to jeden z nejlepších CMF, který jsem kdy viděl hrát. Takže než příjmout prodej za 35 mil., tak si jej raději nechat do konce smlouvy.

Reagovat
smazaný uživatel

Jako 50 mega by bylo fajn, jenže kdo je teď vysolí na stůl, když si může rok počkat a mít ho zadarmo? Raději prodat se ztrátou, než aby odešel zdarma. Někde se mluvilo o částce 30 milionů.

Reagovat
DieryVonry

Nevim jakou formou se bude hrát příští CL, ale ponechat si ho znamená, že může pomoci ve dvou ročnících CL a letos jsou zřejmě favorité. Ten poslední rok do konce angažmá v současné době znamená dvě možnosti vyhrát a právě pro vyřazovací část je Tiago naprosto stěžejní ve středu pole dokáže na sebe upoutat tři hráče a tou nejmíň pravděpodobnou skulinou vyšle pobídku za obranu. Toho tvůrce Bayern ještě potřebuje do takhle těžkých zápasů mít. To bych klidně těch 30 mega obětoval.

Reagovat
smazaný uživatel

V první řadě je potřeba si uvědomit, že jeden hráč tým nedělá, nemyslím si, že je to až tak rozdílový hráč. V bundeslize je famózní a ty jeho pasy jsou neskutečné, ale minulé roky v závěrečných fázích ligy mistrů byl prakticky neviditelný. Samozřejmě je to můj názor s kterým se mnoho lidí asi neztotožní.

Pro mě by byla ohromná ztráta, kdyby odešel Alaba, který mimochodem na pozici šestky hraje v rakouské reprezentaci a fe finále, kde je psáno, že tenhle obojživelník nebude nastupovat ve střední záloze? Při posledním prohlášení KHR řekl, že co se týče setrvání Alaby, je velmi optimistický a dokonce věří tomu, že Alaba v Bayernu ukončí kariéru.

Reagovat
DieryVonry

Tak Alabu si musí udržet stůj co stůj.. Když se vrátí Süle a nadále bude Davies pokračovat v tom co letos, tak se Alaba může dostat na 6tku, ale pak počítáš, že budou spolu hrát s Kimmichem vedle sebe a nad nimi Gore? Nebo by si poslal Kimmicha výš do pole?

Jasně, že tým není o jednom hráči a co za ty roky Tiago promarodil.. ale pustit ho za 30 by bylo selhání Managementu a asi primárně Hasana. Možná to Tiago mohl říci až teď, že chce změnu, ale podívej za jaký randály korona nekorona jde Pijanic. Bayern by měl začít ty smlouvy u hráčů řešit dřív, než rok před koncem platnosti, pro zobchodovatelnost je stěžejní mít u důležitých hráčů neustále dva roky do konce smlouvy, od toho se ta likvidita odvíjí. A Bayern není klub co by se bál dávat delší smlouvy i starším hráčům, kteří se prosadili a v klubu něco strávili, což je sympatické, ale ty prohlášení Hasana nebo KHR, uprostřed sezony, že teď není na čase to řešit jsou pak úsměvná. Měsíc před novou sezonou pak neví, zda-li jejich dvě dlouholeté opory budou k dispozici pro další sezónu.

Reagovat
stas87

Pjanic ide preto, lebo Barcelona potrebovala predat hraca kvoli FFP. Inak by siel sotva za polku.

Alaba chce vyrazne zvysenie platu, niekde blizko k urovni Lewandowskiho a to sa KHR nechce platit. Alaba s manazerom budu trvat na svojich podmienkach a tu si myslim ze vedenie podlahne a daju mu to. Ale cas hra proti nim, ked bude Barcelona rychlejsi, tak pojde tam.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja si myslím, že to Alaba bude naťahovať a nakoniec pôjde zadarmo preč. Bayern mu zase až takú raketu nedá a keď pôjde ako voľný hráč, tak sa o neho pobijú prakticky všetky veľkokluby, zinkasuje obrovský podpisový bonus aj mega plat, niečo podobné, ako keď išiel Ramsey z Arsenalu... Ale samozrejme by som bol najradšej, keby podpísal v Bayerne no...

Reagovat
smazaný uživatel

Dřív se mluvilo o tom, že Alaba chce hrát v záloze a že v Bayernu se na tuhle pozici nedostane, proto se spekulovalo o tom, že půjde do Barcelony, či Realu, ačkoliv si myslím, že tyto dva zmíněné kluby by ho nekupovali jako posilu do zálohy, nýbrž do obrany.

Já bych řekl, že Kimmich je skělej hráč kdekoliv nastoupí. Pamatuju si první jeho debut v základní sestavě, kde na hřišti BVB nastoupil na pozici stopera, hrál tam neskutečně a Pep ho právem vychválil až do nebes. Momentálně si myslím, že v záloze je Kimmich číslo jedna a kolem něj se to bude všechno stavět. Je to takový srdce Bayernu, takové to DNA FC Bayern.

Leon v pauze nabral neskutečné množství svalové hmoty a na jeho výkonech po restartu Bundesligy to bylo znát. Müller je pro hru Bayernu taky neskutečně důležitý. Ono skládat v Bayernu zálohu asi není lehké (v dobrém slova smyslu)

Nesmí se taky zapomenout, že další hráč, co má kontrakt do roku 2021 je Boateng. Pokud se bude s Alabou i nadále počítat do obrany, tak není moc pravděpodobné, že by posadil Daviese na lavičku a hrál znovu na kraji. Süle měl formu jako hrom a pokud se vrátí ke stejné výkonosti, kterou měl, tak toho Alaba taky asi na lavičku nepošle.

Myslím si, že se hodně ukáže teď v lize mistrů, jak se bude obrana formovat. Pavard je zraněný a je možné, že se tam posune Davies, jelikož Odriozola moc nepřesvědčil, že na to má. Nebo se tam přesune Lucas a konečně ukáže, že tu cenovku 80 milionů opravdu má nebo je ještě varianta v podobě Richerdse, ale to už by byl ještě větší risk, než s Odriozolou.

Reagovat
smazaný uživatel

Jako 50 mega by bylo fajn, jenže kdo je teď vysolí na stůl, když si může rok počkat a mít ho zadarmo?

Ehmm, Sané např?

Reagovat
smazaný uživatel

Sané měl ale úplně jinou cenovku, na to se nesmí zapomínat

Reagovat
smazaný uživatel

Je tam drobný rozdiel. Sané má väčšinu kariéry pred sebou, Thiago za sebou.

Reagovat
smazaný uživatel

jj, v 29 letech bude končit

Reagovat
masly008

s jeho zdravotní kartou možná už za rok

Reagovat
Heresy

s odchodem thiaga jsem smireny .. ale alaba musi zustat ..

Reagovat
smazaný uživatel

Pořád nechápu ,když ví že odejde Thiago proč se nepokusí o toho Havertze. Byl by parádní náhrada......

Reagovat
Heresy

bayern za neho neche dat 100 mega .. neco sem cetl ze by ho koupili pristi rok ale neumim si moc predstavit ze by bayern takhle vyhazoval penize ... je to trosku skoda fakt je to dobry fotbalista ..

Reagovat
DieryVonry

Bayer Bayernu nedá nic zalevno, Müllerovi nedáš po takové sezóně takovou konkurenci a Tiago je přeci jen úplně jiný hráč, nebylo by to post za post. Kai říkal, že do Bayernu nechce... No jsem zvědavej na Corentina Tolissa a jeho "festes Knie in der kommenden Bundesliga-Saison"

Reagovat
Kolarik12

To radsi dat sanci Cuisancovy, nez Tolisso, kterej je stejne sklenenej jak Thiago. Tolissa bych prodal, dokud se za nej daji ziskat jeste trosku slusny prachy, ale uz tak to bude prodel v porovnani s cenou, za jakou ho Bayern kupoval.

Reagovat
Giginek

Kdyby prodali i Tolissa tak může v záloze hrát spolu Kimmich s Alabou a budou ten defenzivní štít jako byl schweiny s javim

Reagovat
HalaMadrid_Flx

OT:

Sportovní ředitel Tomáš Rosický vysvětluje, za jakých okolností proběhl odchod gabonského záložníka Guélora Kangy:

„Po nástupu do funkce sportovního ředitele jsem se zmiňoval o věcech, které pro mě při skládání mužstva budou naprosto podstatné a které tvoří základ mé představy o fungování skutečného týmu. Jednou z těchto věcí bylo, aby se Sparta opět prezentovala jako skutečný tým, a ne jako soubor individualit. Zároveň jsem hovořil i o tom, že budeme ve Spartě pracovat s hráči, kteří mají touhu v klubu být, identifikují se s klubem a jeho hodnotami a mají týmové smýšlení.

Za dva a půl roku, co Kanga v našem klubu působil, splňoval vše, jak bychom si představovali, ať už na hřišti i mimo něj, jen poslední tři měsíce před vypršením smlouvy. Respektoval týmová pravidla, dodržoval pokyny trenéra. Pak je to hráč, kterého tu chceme. S ohledem na tento fakt a po zkušenostech s ním jsme vyhodnotili, že naší společnou cestou může být jen kontrakt, který bude hráče od samého začátku motivovat k tomu, aby nadále splňoval tato kritéria. Proto jsme navrhli model: hraješ, plníš úkoly trenéra, jsi disciplinovaný, máš dvouletý kontrakt. Takovou délku nové smluvní spolupráce si sám Kanga představoval. Tento model byl ale zároveň nastavený takto: nejsi disciplinovaný, nerespektuješ spoluhráče a kouče, pak nehraješ a budeš tu s námi jen rok.

Náš mančaft stavíme na hodnotách, které každý respektuje a dodržuje. Naše strategie je nadále budovat zdravý, hladový TÝM, ve kterém si budou hráči pomáhat, bojovat jeden za druhého. Tým, který bude společně růst. Budou v něm dostávat šanci mladí hráči, naši odchovanci a budeme ho doplňovat o zkušené fotbalisty, kteří mladším pomohou v rozvoji jejich kariéry.

K naplnění cílů potřebujeme hráče, kteří v rudém dresu za prvé skutečně chtějí hrát a za druhé budou mít zájem pracovat ve prospěch mužstva.“

Reagovat
Remt

To je vše hezké. Přesto si myslím že je to velká chyba. Kanga at byl jakejkoliv, tak tahal Spartu ze sracek.

Reagovat
Fairplay

Reagovat
uff

No sem tam ju tam aj dostal. Na to mnohí akosi zabúdate. V tabuľke sa jeho kvality nijak neprejavili.

Reagovat
Remt

Takže když byl na trávníku (pokud to trochu prezenu) on a deset dalších vemen přičemž on byl o parník lepší než všichni jeho spoluhráči, on dal gól a vyhrálo se 1:0, tak ji netahal že sraček? Co jsem viděl pár zápasů tak bylo dosti vidět jak je na tom on psychicky jinak než jeho spoluhráči. Jeho spoluhráči když dostali gola, tak byly zralí na ručník. On se kousnul, makal a předváděl ještě lepší výkon než za vyrovnaného stavu. Někdo s takovýhle mentálním rozpoložením a mentalitou vítěze jim bude scházet. Nehledě na to že takhle šikovného hráče u nás nenajdeš. A to říkám jako fanda soupeřů. Kanga byl ve Spartě oproti ostatním opravdu výjimečný a vyčníval.

Reagovat
uff

Budúcnosť odpovie. Uvidíme ako bude Sparte chýbať.

Reagovat
Heresy

dneska pratelak bayern vs marseille ... v 16:00 na sport 2

Reagovat
smazaný uživatel

Diki

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
Seydou Doumbia

OM bude roztrháno

Reagovat
eleven11

Ked´ich nabije aj DAC!

Reagovat
Seydou Doumbia

právě proto

Reagovat
Heresy

Mackame je jak citron..

Reagovat
smazaný uživatel

.Jako trenér bych o takového hráče mega stál. Jeho přehled a klid na míči s božskou technikou.. Jednoduše skvělý hráč.

Reagovat
Teoretik

Na druhou stranu jeho přístup a zranění jsou značné mínusy, proč bych o něj nestál. Snad se nechce vrátit.

Reagovat
smazaný uživatel

U Vás by byl top.

Reagovat
YNWA__MSN

Barcelona je naopak blbá, že ho nechce za 35 mega zpátky.... Respektive už jeho prodej byla velká chyba.. Ale ty asi radši přestupy jako 75 za Pjanice

Reagovat
celeb

aj ked teda Pjanic nie je nic ine, len financny odrb a neda sa hodnotit samostatne, len ako doplatok 10m za Arthura Mela.

Kazdopadne aj tak je to obrovska (a zial dalsia) strata pre Barcu, kedze Arthur bol uplne niekde inde, co sa aj casom samozrejme ukaze.

Jeho IMHO potopili tie chlamydie ci syfel, ci co si to doniesol z oslav Copa America.

Reagovat
Teoretik

Klídek. Nechtít Thiaga znamená chtít Pjanice? Jsi slušně zmatený. Pro mě prostě kvalitního fotbalistu nedělá jen dobrá technika. Hlava, píle, tohle dělá ty nejlepší, když k tomu máš tu techniku, tak jsi pro mě fakt top jako byl Iniesta.

Reagovat
pospech11

Už když hrál za Barcelonu, tak jsem si ho moc přál do Realu, po přestupu do Bayernu jsem si říkal, že jednou by to přijít mohlo, ale ZZ asi nemá potřebu kupovat tohoto fotbalového génia.

Reagovat
smazaný uživatel

Se mi ani nezdá, že už tam je sedm let...ale Rummenige je celkem frajer, že to takhle řekne na rovinu, včetně zdůvodnění zatajení částky.

Reagovat
YNWA__MSN

Harry Wilson

Nechat (a začlenit do A týmu třeba místo Shaqa)

Prodat

Reagovat
oli9

Reagovat
stas87

Höwi konci, napodobnil tak Schürrleho. Velka skoda, legenda Schalke, potom ten nestastny a komplikovany koniec vo VeltinsArene, nepovedena stace v Juventuse kvoli zraneniam a nakoniec odchod do Moskvy...kariera slusna, ale mal sa rozlucit na ihrisku, pred plnym stadionom na Schalke. Viem ze to nie je aktualne mozne, ale odisiel zo sceny zadnymi dverami.

Danke Höwi. WM 2014.

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
bayern987

Reagovat
PH8

Pojď k nám si vyzkoušet boj e Evropskou ligu.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja Thiagovi nikdy neprisel moc na chut. Kreativne genialni hrac, ale dost slavej fyzicky, nevyhraje poradne vzdusnej souboj, neobere soupere o balon. V soucasnym atletickym pojeti fotbalu, kdy se od hracu ocekava univerzalnost, je to obrovsky minus.. kor kdyz nastoupi jako nejzatazenejsi hrac stredu, protoze rozehravka

Reagovat
pistacik11

Toho by mali skúsiť Nedved s Paraticim, na rok dva by sme mali pokoj minimalne zálohu vyriešenu. S Arthurom, Bentacurom, Rabiotom a nejakým mladým talianom by to bola jedná z najlepších ak nie aj najlepšia záloha na svete.

Reagovat
smazaný uživatel

Vlhky sen aby se vratil domu i kdyby musela Barca vytahnout 80 mil. a exkluzivni smlouvu

Reagovat
pistacik11

Tu sa čudujem, že nie je väčšia bitka o neho. Tiež by som dal za neho aj tých 70-80 ak by sa ho podarilo dotiahnuť do Juve

Reagovat
uff

Nechce tam ísť. Bolo by super, keby sa vráti.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele