Těžký los. Souboj s Kodaní by byl peprný, míní sparťanští hráči

24.07.2023, 19:22
Aktuality

Hráči Sparty by případný dvojzápas s FC Kodaň ve 3. předkole Ligy mistrů považovali za peprný souboj, neboť na Letné působí hned šestice Dánů včetně hlavního trenéra Briana Priskeho. Pražané pro klubovou televizi označili dnešní los, který jim za soupeře přisoudil postupujícího z 2. předkola mezi islandským Breidablikem a favorizovaný kodaňským celkem, za těžký.

Je jim však jasné, že pokud chtějí projít až do skupiny, musejí vyřadit jakéhokoli protivníka.

Vedle Priskeho, jenž dokonce v Kodani v sezoně 2016/17 dělal asistenta trenéra, působí v realizačním týmu Pražanů další tři Dánové. Jsou jimi asistent Lars Friis, vedoucí fyzické přípravy Christian Clarup a hlavní analytik Lukas Babalola. Z hráčského kádru pak mají dánskou národnost klíčový obránce Asger Sörensen a levý bek či záložník Casper Höjer.

"Pokud narazíme na Kodaň, určitě to bude speciální pro mě i další dánské kluky, které tu máme. Přece jen tento klub známe trochu lépe než ostatní možné soupeře," řekl klubové televizi Sörensen.

"Jelikož máme v týmu hodně Dánů, tak s Kodaní by to byl peprný souboj. Budou mít nasledovanou dánskou ligu, takže v tomhle ohledu by to mohla být výhoda. Ale uvidíme, jak dvojzápas dopadne," přemítal kapitán Pražanů Ladislav Krejčí.

Dánský mistr je proti Breidabliku jasným favoritem a bylo by velkým překvapením, kdyby Sparta nehrála s ním. "Určitě bych se raději vydal na Island, ale jestli se chceme rovnat těm nejlepším, je jedno, na koho narazíme. Budeme muset porazit kohokoliv, abychom se dostali dál. A těšíme se jak na Island, tak do Dánska," poznamenal Krejčí.

"Myslím si, že oba týmy jsou rozhodně kvalitní, i když Breidablik zase tolik neznám. Ale FC Kodaň znám velmi dobře, je to velmi kvalitní tým. Je to rozhodně těžký los," prohlásil Sörensen.

Rodák z Virklundu v dospělé kategorii v Dánsku ještě nenastoupil. "Bylo by úžasné si zahrát v Kodani, i proto, že jsem v Dánsku nikdy nehrál. Odešel jsem totiž do zahraničí, když jsem byl ještě hodně mladý. Takže by to bylo pěkné. Pokud ale dostaneme Breidablik, bude to určitě také zajímavé," řekl Sörensen.

"Protože pocházím z Dánska, tak nejen má rodina, ale i mí přátelé by utkání věnovali mnohem větší pozornost. Spousta z nich by určitě chtěla přijet na zápas do Prahy nebo vidět i ten v Kodani. Takže samozřejmě je to speciálnější, než kdybychom jeli na Island, kam moji přátelé a rodina pravděpodobně nepojedou," dodal nejlepší cizinec uplynulé ligové sezony.

Autor: ČTK

Komentáře (6)

Přidat komentář
Nieuwendyk

Jasnej postup, bude to krásný souboj a kucí si rozšíří sbírku dresů!!

Podle mě postoupí v prvním kole všechny český týmy (ano, i Slavia), včetně Bohemky, která to haluzácky ukope v Norsku a doma to ubrání a v závěru zápasu dá dva góly. Ďolíček shoří štěstím!

Plzeň Dritu udrtí, ale bude to odporný.

Jo a jedno megato: Proč mají ty český fotbalistky U19 i ty "elitní" ty příšerný svítivý dresy tvl?? Monty??

Reagovat
Nieuwendyk

mega OT. Proč tu nejdou upravovat komentáře kucí. Dyk to je blbý, když píše nalitej grafoman a nemůže si to po sobě upravit

Reagovat
ACSeRw!n

ja si rikal, ze dneska asi bude navato

Reagovat
Kucka

Reagovat
Freedo

Reagovat
Lemond Laws

Jo no, v Ďolíčku bude při odvetě narváno

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele