Terzić se vrací do čela Borussie Dortmund, tentokrát natrvalo

23.05.2022, 16:06
Aktuality
Devětatřicetiletý Edin Terzić se podruhé v kariéře ujímá otěží A-týmu Borussie Dortmund, a tentokrát již dostává plnohodnotný mandát - dnes coby interní nástupce odvolaného Marca Rose podepsal smlouvu do léta 2025. Do pozice hlavního trenéra se přesouvá z křesla technického ředitele.

Držitel chorvatského občanství si již tuto roli vyzkoušel dočasně na jaře 2021, kdy po odvolání Luciena Favreho povýšil z role asistenta, kterou zastával od roku 2018, a mužstvo nakonec dovedl na třetí příčku v Bundeslize a především k vítězství v DFB Pokal.

Po roce jde nadále o poslední trofej aktuálních německých vicemistrů. "O víkendu jsme s Edinem Terzićem vedli četné intenzivní diskuze a jsme přesvědčeni, že tahle volba je tou pravou pro BVB. Edin zná náš klub, jeho prostředí, velkou část týmu a chápe, jaké změny chceme provést, abychom našim fanouškům mohli nabídnout úspěšný fotbal,” řekl k dnešním novinkám sportovní ředitel a někdejší pracovitý záložník Sebastian Kehl.

Zbytek trenérského týmu zatím oznámen nebyl, avšak soupiska pro nadcházející sezonu již pomalu dochází finalizaci. Zrovna dnes Borussia oznámila příchod Saliha Özcana, po Karimu Adeyemim a Nicovi Schlotterbeckovi už třetího vítěze loňského mistrovství Evropy do 21 let. Již dříve v Dortmundu zakotvil také obránce Niklas Süle.

Autor: Tomáš Daníček / bvb.de, theathletic.com

Komentáře (45)

Přidat komentář
Agent z Melmacu

zajebáva vám aj v tom Dortmunde

Reagovat
$dolar$

Reagovat
Kucka

A rovnou smlouva na 3 roky?

Reagovat
Nickname 9

Po roce zase poletí

Reagovat
pesky passer-by

Vyzerá trocha ako Weidenfeller.

Reagovat
Kucka

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Rudnevs

Tiez som si vzdy vravel este ked bol cotrainer, ze ci to nahodou neni Roman…

Reagovat
Witcher

Spíš Pulkrab

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
karborliv

Super

Reagovat
Usama Bin Dembélé

Nechápu k čemu novej trenér, když budou zase druhý v lize a CL maximálně postup ze skupiny, spíš z jara EL.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Presne, to by usoulali nejak i bez trenera. Staci aby se sesli dvakrat tydne na trenal a sem tam na pivko utuzit kabinu.

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat
Beči

Reagovat
Minister

Skôr 2x týždne na pivko a sem tam by sa zišli aj na tréning.

Reagovat
Rich

Nechápu, on převzal Dortmund, nějak s ním pracoval, vedení Dortmundu vykoupilo Roseho z druhé Borussie a po roce ho odvolalo, aby tam dosadili mladého trenéra, pod kterým ta hra Dortmundu vypadala tak nějak nemastně a neslaně... Když se mu nebude dařit, tak po roce poletí zase... Prostě vedení Dortmundu nechápu v tomto...

Reagovat
Gazdo

A potom sa cuduju ze su tam kde su

Reagovat
Rudnevs

Myslim, ze nikto necakal, ze sa Terzicovi povedie tak dobre a pre Borussiu bola len skoda, ze Rose bol uz dohodnuty, tym padom Terzic odchadzal s takou trochu divnou prichutou toho, ze on mohol byt “ten pravy”. Teraz tym padom akoby vratili cas a sancu dostane opat Terzic.

Reagovat
Nizzie

Hodně fans Dortmundu si hru pod Terzicem pochvalovalo.

Reagovat
Rich

A tobě se líbilo? Já viděl pár zápasů a tedy nic moc...

Reagovat
Nizzie

Moc zápasů jsem neviděl, takže se neodvážím soudit, jen říkám, že co jsem četl fandy Dortmundu, tak je jeho fotbal bavil.

Reagovat
dominios

ako ja neviem... nase vedenie v bayerne posledne roky "exceluje" a robi same preslapy a zbytocne chyby a pozera sa, ako v podstate upadame

a BvB si povie, ze nebude hrat predsa druhe husle, tak ide tromfnut Bayern aj v hlupych rozhodnutiach vedenia... bravo

ako nechcem Terzica hned zatracovat, ale uprimne, nemam pocit ze toto je trener, ktory ich potiahne vpred, svoju sancu uz dostal a... nejde o to, ze sa to nie celkom podarilo, to sa stava, ale preslo velmi malo casu odvtedy a on realne neziskal ziadne nove skusenosti, ktory by teraz mohol vyuzit a prist ako "pouceny spasitel"

proste mne to nedava zmysel, zase bude mat BvB ako-tak dobry kader, my v Bayerne robime co mozeme aby sme pustili vsetkych dobrych hracov prec, alebo im aspon znicili moralku a nakoniec sa aj tak v celej BL nenajde nikto, kto by to dokazal vyuzit... a ze tych sanci na to aj za poslednych niekolko rokov bolo

Reagovat
Grahf

kam vpred sa ich dá potiahnuť? Na titul to bude len zázrakom a druhé miesto uhrajú s hocikým na lavičke. V LM to bude chcieť opäť správnu konšteláciu hviezd. Proste niečo ako bol Kloppov Dortmund.

Reagovat
dominios

tak aj ked ich velmi nemam rad (ako asi vacsina fanusikov nemeckeho futbalu), buduci rok tipujem minimalne na 2. miesto ak nie titul Lipsko

cely cas nepreduju, bavia sa futbalom, hraju ofenzivne a dostavaju malo golov; maju vysoko napriemerny siroky kader a zdrave realne ambicie nieco dokazat

za cely cas mali vlastne len 1/2 sezony zle: prave posledna jesenna cast a nakoniec fakt bol problem v trenerovi, pretoze po vymene uz slapali ako hodinky

takze nie, Dortmund 2. miesto neda len tak s hocikym na lavicke, praveze sa lahko moze stat, ze budu na hrane LM (ak by sa napr. Frankfurt / Leverkusen pripadne aj Gladbach stabilizovali, hoc pri tom Gladbachu to zne teraz ako vtip)

Reagovat
Tomanatura

Ale on tam prece nejde jako neuspesny trener. Roseho podepsali a hlavne vykoupili z Gladbachu hned po jmenovani Terzice interimem, do konce sezony zbyvalo pul roku. Ke konci se ale BVB nadmiru darilo a vyhrali Pokal, na verejnost prosakovaly informace, jak hraci chteji, aby Terzic zustal. To louceni bylo takove nestastne, on jit musel, protoze Rose uz byl podepsany, ale na konci te minule sezony vlastne ani nikdo nechtel, aby odesel. Proste musel.

Tak ted se snazi navazat na ten jeho klubismus, protoze je fanousek BVB odmala a daji mu tu sanci, kterou si tehdy vybojoval.

Reagovat
$dolar$

Reagovat
verv

Reagovat
EaP

Nepamätám si celkom aký herný prejav mala počas jeho prvého pôsobenia BVB ale mám taký pocit, že mal za a) mladšie mužstvo a za b) tuším nemal žiadne výrazné absencie v zostave. Teraz to už bude podľa mňa trochu zložitejšie nakoľko Haaland preč , Witsel preč , Marco o dva roky starší , Hummels detto ..... A reálna posila sa zatiaľ javí len Sule a Adeyemi i keď aj on je ešte stále len talent ktorý sa musí prejaviť na ihrisku. Každopádne som zvedavý ako sa s tým popasuje

Reagovat
andrew96

Odchod Witsela moc nezabolí. A reálnou posilou je ještě (minimálně, snad i Õzcan) Schlotterbeck.

Reagovat
vladino10

Však ten terzic mal víťaznú šnúru na jar ako sviňa, vyhral pohár a Dortmund pred rokom potrápil city určite viac ako tento rok Rangers

Reagovat
Nizzie

Vždyť Terzicovi se naopak to první "angažmá" v Dortmundu nad míru povedlo.

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Serte na Terziče a přidejte se k diskuzi o Ibrovi

Reagovat
Mönchengladbach

Legendární diskuze

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
pepa474

Reagovat
pepa474

jdi do prdele vole

Reagovat
okokolo

Vypadá to na postupný úpadek.

Reagovat
Centrofixka

Skvele, v sucasnosti asi najlepsia volba, tam bola chyba, ze Rose bol podpisany skor ako dosiel zachranovat Terzic, zrejme sa necakalo, ze tu koncovku sezony zvladne. Kazdopadne som na neho zvedavy

Reagovat
pepa474

na víc jak 2. místo nemá a snad v zimě vyletí přímo oknem...

Reagovat
Ranoth

Dementi... zase o 3 kroky naspat

Reagovat
smazaný uživatel

Správne a veľmi zmysluplné rozhodnutie v BVB. Či bude Terzič (aj naďalej výsledkovo) úspešný uvidíme. Ale angažovať "nového" trénera sa BVB rozhodlo správne. Rose dostal celú sezónu a vôbec to nezvládol. Teraz je treba začať pracovať na tom, ako sa zbaviť diverzantov z Bayernu a konečne nájsť schopného brankára. Následne začasť budovať poriadnu defenzívu.

Reagovat
Frantszek

Tak, jak to bylo teď, to bylo fajn. Taky nerozumím tomu, co vymýšlejí. Terzič v zákulisí, Rose trenér. Docela to fungovalo. Chce to jen něco udělat s obranou hrou a super.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele