TERRY ZNAMENÁ CHELSEA

15.11.2004, 22:24
Aktuality
Jméno Chelsea je dnes a denně víc a víc spojováno s Romanem Abramovičem, který na západní předměstí Londýna přivedl pouhým poklepáním na svou šekovou knížku jedny z nejlepších světových fotbalistů. Ale mnozí se proslavili v tomto klubu ještě před příchodem tohoto ruského milionáře. John Terry je jedním z nich.

V týdnu, kdy se Chelsea díky těsnému vítězství nad liverpoolským Evertonem dostala do vedení anglické nejvyšší soutěže, podepsal jeden z nejlepších obránců fotbalové současnosti novou smlouvu. Na 5 let, do roku 2009. Kapitán celku ze Stamford Bridge se tak stal v klubu svého srdce hráčem jen těžko vyčíslitelné hodnoty. A to nejen té finanční!

V Chelsea se toho změnilo mnoho, vlastně téměř všechno, od chvíle, kdy Terry jako dospívající mladík podepsal svou první profesionální smlouvu. Sám říká: "Jsem zde od 14 let a velice rád bych v Chelsea zakončil jednou svou fotbalovou kariéru! Miluji tento klub, nedovedu si představit žít bez něj!"

José Mourinho je se svým kapitánem velice spokojen. Byl to právě tento portugalský trenér, kdo tomuto stoperovi letos svěřil zodpovědnost za spoluhráče na hrací ploše, ale nejen tam. "Přišel a bez jediného slova mi před ostatními předal kapitánskou pásku. Jsem mu za tento projev důvěry velice zavázán." A Terry své díky trenérovi předvádí zejména vynikající hrou.

Skvělou formu ukazuje nejen v prvoligových kláních, ale také v zápasech Ligy mistrů. Zaskočil za zraněného Didiera Drogbu, za vyhnaného Adriana Mutua. Dal 3 branky ve 4 utkáních... A to je další "zlatý poklad" tohoto obránce. Univerzálnost a střelecká potence. A jedna zajímavost: Chelsea dala v Lize mistrů devět branek. Šest z nich pak po rozehrání standardtních situací. Rohové a trestné kopy. Terry je vždy připraven a využívá své výšky, síly, technické a taktické vyspělosti. A dává rozhodující góly. "Stále věřím, že se mi podaří skórovat. Chci zakončit každou příležitost, a co je moc a moc důležité, mám chuť dávat branky. Nedosáhnete ničeho, když si nebudete věřit, nepůjdete naplno do každého souboje, nebudete chtít vyhrávat!"

Ale nebyly to jeho zápisy do tabulky střelců, které ho v Chelsea udělaly slavným. Díky gólům se opravdu nestal vynikajícím obráncem. Od svého debutu v dresu tohoto londýnského týmu v roce 1998, v té době se vše točilo pod vedením muže jménem Gianluca Vialli, hráč z Barkingu rostl spolu s Chelsea podle jakoby předem stanoveného scénáře.

Pod vedením Claudia Ranieriho se stal v roce 2001 "Mladým fotbalistou roku Chelsea", a byl rozhodujícím hráčem následujících sezón. Vše pak vyvrcholilo v tomto roce, kdy dosáhli společně na druhou příčku a získali pomyslné stříbrné medaile. Na, v té době, neporazitelný Arsenal neměli ani oni. Proti Evertonu, proti Boltonu, proti všem soupeřům, ukazuje John Terry svou třídu. Zdá se téměř nemožné překonat ho, obehrát, obelstít. "Nevzpomínám si na jediný špatný Terryho výkon v této sezóně," jsou slova trenéra Mourinha. A to, že Chelsea obdržela na podzim roku 2004 pouze 5 branek, je nejen díky vynikajícím výkonům našeho Petra Čecha. Také John Terry má na tom velkou zásluhu.

Narodil se 7. prosince 1980 v londýnské čtvrti Barking. Měří 185 cm a váží 82 kg. Na reprezentační soustředění byl poprvé pozván trenérem Svenem-Göranem Erikssonem v březnu roku 2003. V sestavě se ale v zápasech s Lichtenštejnskem a Tureckem neobjevil. Musel si na svůj debut počkat až do června téhož roku, kdy nastoupil proti Srbsku a Černé Hoře. Dnes je stálicí na anglickém fotbalovém nebi. A všichni věří, že tam dlouho vydrží!



Autor: Vilém Hodr

Komentáře (37)

Přidat komentář
HOST*yarda

Chelsea sice nemusím, ale Terryho a Lamparda fakt můžu. Hezký článek...

Reagovat
PJ

Mě se líbí hlavně Lampard... Ten když se do toho za vápnem opře, tak bych se bejt obráncem rychle někam uklidil :-)

Reagovat
HOST*yarda

Jo jo a brankář udělat poslední pořízení I když takový R.Carlos

Reagovat
PJ

Nojo, Carlos. To bych se ani neuklízel, to bych stejně nestih, asi bych se akorát začal modlit :-)

Reagovat
smazaný uživatel

Chelsea mam moc rád a Terry je jednim z mích nejoblíbenějších hráčů a to že je to jeden z nejlepší obránců světa o něm vím už dávno. Jinak moc pěkný článek - aspoň je to trochu změna těch článků o realu a barse tady bylo v poslední době až moc

Reagovat
HOST*alegre

No jo, ale PJ a yarda sem zase metou toho jejich Roberta Carlose! A ten je odkud? No přeci z Realu........

Reagovat
HOST*yarda

Nevinné porovnání, nic víc

Reagovat
HOST*yarda

A nestěžuj si joooo Mimochodem, trochu se ti plete čeština a španělština "metou sem", nebo se pletu

Reagovat
HOST*alegre

Mě se plete všechno! Odpovídám španělsky zákazníkovi, česky píšu do diskuze, česko-španělsky budím kluka do školy……Ale hlavně ať Barca “zamete” s Realem!

Reagovat
HOST*yarda

Reagovat
HOST*alegre

No tak si to tak neber.....

Reagovat
HOST*yarda

Reagovat
HOST*alegre

yardo spánek pomáhá, podívejkolik je hodin! Já jdu večeřet a nechám si chutnat!

Reagovat
HOST*yarda

Reagovat
HOST*alegre

Myslím to s Tebou upřímně!

Reagovat
HOST*yarda

To Gross s voliči také

Reagovat
HOST*

Vzdyt nedavno tady byla i Ceska liga a Liverpool....

Reagovat
HOST*alegre

Na titulní stránce je jen jeden článek o Barce a 2x LA LIGA. A to z 20 článků....O Barceloně a Realu to teprve začne...V sobotu se hraje derby!

Reagovat
exmafie

....něco o Johnu Terrym,článek je výborný,hned jak jsem si ho přečetl,tak jsem zaměstnal tiskárnu...Ovšem nesouhlasím s tím,že je jedním z nejlepších obránců,jmenujte mi lepšího...Podle mého je v současnosti nejlepším obráncem světa Terry a nechápu proč není v nominaci na Zlatý míč

Reagovat
HOST*yarda

Ba ba, Čechovi se za takovou obranou musí dobře chytat...

Reagovat
PJ

Proč neni v nominaci to taky nevim... ale jestli je nejlepší, to těžko říct. Nesta, Carlos, Campbell, možná Ferdinand, Puyol...

Reagovat
smazaný uživatel

Puyol tam taky není

Reagovat
smazaný uživatel

Puyol? Ten zoufalec z Barcelony? Tak to je furt lepší Maldini nebo Salgado...

Reagovat
smazaný uživatel

Puyil je dobry.Ale co treba Rio Ferdinand nebo Sol Campbell?

Reagovat
smazaný uživatel

Stejně si myslím, že si ho ještě nikdy neviděl hrát naživo, takže mlč.

Reagovat
exmafie

Kyslíku nechci rýpat,jen se chci zeptat,ten gól od Betisu,tuším,že ten druhej,padl po hrubici nějakýho obránce Barcy,byl to Puyol????Tím nechci říct že není dobrej,naopak je to velice kvalitní obránce...

Reagovat
HOST*yarda

Hm, jo přesně tak, Puyol to špatně pustil na Valdése a Oliveira to využil...

Reagovat
smazaný uživatel

Kvůli jedné chybě ( navíc to byla smolná chyba, zakopl, to se vám nikdy nestalo?) má být zoufalec???

Reagovat
exmafie

Děláš si srandu???Ještě jednou si přečti co jsem napsal,Puyol je dobrej hráč,vidíš snad v mojem příspěvku něco o zoufalci???To ses doufám spletl s tou tvou reakcí...

Reagovat
smazaný uživatel

Jakýsi magor napsal, že je Puyol zoufalec a vy dva jste přispělli tím, jakou udělal chybu. Ale to co jsem psal bylo na toho magora.

Reagovat
HOST*

Carlos,Ferdinand,Puyol nejsou lepší

Reagovat
HOST*sansiro

Nesta

Reagovat
HOST*chelman

Já bych řek teda že ten Carlos nemá větší ránu než Lauren ROBERT z Newcatlu.Když koukám na přímáky Carlose a Roberta tak to dělo Od Roberta to je fak dělo.Vždy se trefí do brány třeba to neni gol ale vždycky se brankáři klepou strachy.Fanošek Chelsea CHELMAN

Reagovat
HOST*

A co nas betonar R.Bolf?

Reagovat
HOST*

Tak to tam může být i Holeňák!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to pozor.Dneska proti Makedonii Bolf znovu dokazal,ze u nas patri ke stoperske extratride. Nerikam, ze ho chci srovnavat s obranci typu Ferdinanda,Stama nebo Lamparda,ale rozhodne bych ho zase treba nesrovnaval s Holenakem....

Reagovat
smazaný uživatel

Omluva.Pisu Lampard a pred ocima mam plakat Anglicke repre.Myslim samozrejme Terryho....

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele