Ter Stegen přestupuje do Barcelony, Pinto odchází

19.05.2014, 20:51
Aktuality
Barcelona na svém webu potvrdila to, o čem se mluvilo již několik měsíců. Její branku bude od nové sezóny hájit Marc-André ter Stegen, který přichází z Borussie Mönchengladbach s úkolem nahradit Víctora Valdése. Vedle něj katalánský klub opouští také náhradní gólman José Manuel Pinto...

Dvaadvacetiletý rodák z Mönchengladbachu už v lednu oznámil, že se svým mateřským klubem neprodlouží kontrakt, který měl platit ještě pro příští sezónu. O detailech jeho přestupu nebyly uvedeny žádné detaily, podle nepotvrzených informací za něj má Barcelona zaplatit dvanáct milionů eur a kontrakt prý bude platný do roku 2019.

Ter Stegen za první mužstvo Gladbachu chytal od závěru sezóny 2011/2012, kdy se výrazně přičinil o jeho záchranu mezi německou elitou. O rok později už s porýnským týmem bojoval o Ligu mistrů a v uplynulé sezóně s ním obsadil šesté místo. V květnu 2012 si odbyl debut v reprezentačním dresu.

Krýt záda německému mladíkovi nebude José Manuel Pinto. Osmatřicetiletý gólman, který v katalánském celku působil od ledna 2008 a byl u jeho největších úspěchů v éře Pepa Guardioly, má smlouvu jen do konce června a k jejímu prodloužení již nedojde.

Autor: Petr Vaněček / fcbarcelona.com

Komentáře (310)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele