Ter Stegen odchytal 400. zápas za Barcelonu. Je to vzor v šatně i na hřišti, chválí Xavi německého brankáře

09.03., 10:50
Aktuality
Marc-André ter Stegen (© AFP)

Barcelona v páteční předehrávce LaLigy zdolala Mallorcu, k čemuž čistým kontem pomohl Marc-André ter Stegen. Německý reprezentant mohl mít dvojitý důvod k radosti, neboť to byl jeho jubilejní 400. soutěžní start mezi třemi tyčemi Blaugranas.

Katalánský celek nevstoupil do utkání s Mallorcou podle představ, Ilkay Gündogan v prvním poločase neproměnil penaltu, záhy navíc musel nuceně střídat Raphinha. Barcelona přesto zásluhou Lamineho Yamala naplnila pozici favorita a posunula se na druhé místo před Gironu.

Třemi zákroky k tomu pomohl Marc-André ter Stegen, jenž si připsal jubilejní 400. soutěžní start za Barcelonu. Německý reprezentační gólman je po Lionelu Messim (778) a Danim Alvesovi (408) teprve třetím cizincem, jenž za Blaugranas nastoupil alespoň 400krát.

"Je snadné ho popsat: spolu s Víctorem Valdésem je nejlepším brankářem v historii Barçy. Noblesa, osobnost, odvaha, kapitán, vůdce - to všechno představuje. Existuje mnoho termínů. Je to vzor v šatně i na hřišti, příkladný kapitán," řekl Xavi na adresu Ter Stegena.

Jednatřicetiletý rodák z Mönchengladbachu je teprve třetím brankářem, který za Barcelonu odchytal 400 zápasů. Tento milník překonali Víctor Valdés (535) a Andoni Zubizarreta (410).

Ter Stegen přišel na Camp Nou před necelými deseti lety z Borussie Mönchengladbach, první dvě sezony nastupoval hlavně v pohárech, následně však začal chytat pravidelně a zařadil se k oporám Blaugranas, s nimiž na začátku letošní sezony prodloužil kontrakt do roku 2028.

Osmatřicetinásobný německý reprezentant s Barcelonou získal pět španělských titulů a v sezoně 2014/15 pomohl k triumfu v Lize mistrů. Kromě toho získal řadu dalších trofejí.

Autor: Jiří Vojík / transfermarkt.de, twitter.com/OptaFranz, fcbarcelona.com

Komentáře (16)

Přidat komentář
pesky passer-by

Nemá také zvučné meno ako Neuer, ale ani prúserov neporobil zas toľko čo on.

Reagovat
kilobyte

Nebo je to tím, že není tolik vidět.

Reagovat
Gazdo

Jednoznacne najlepsi brankar nasej historie

Reagovat
eder

...byl Andoni Zubizarreta Urreta

Reagovat
Well

Reagovat
2miguel1

Ach tieto sentimentalne vybery. Stegen je najlepsi brankar nasej historie, ako je Messi najlepsi hrac historie pred Pelem

Reagovat
kilobyte

1. Se to nedá porovnávat.

2. Je to dost subjektivní.

3. Sledoval jsi je všechny, že to můžeš takhle hodnotit?

Reagovat
eder

On také dost funguje ten předsudek: "to nejlepší teď je vůbec to nejlepší, před tím byl pravěk, hrálo se naboso s hadrákem atd..."

Reagovat
Well

Stejně jak bylo něco dřív lehčí, tak je něco lehčí nyní.

Reagovat
Kejza

Reagovat
PtákOhnívák

Nejvíce nedoceněný brankář za posledních 10-15let.

A teď dalších 400!

Reagovat
Crustyq

Ter Stegen

Reagovat
Mateo16
Reagovat
Kluivert9

Tebas je spokojenej a to je hlavní

Reagovat
Visca el barca

To opakuji cca 3 roky. Bez peněz fotbal nemůžeš dělat. A ty Tebasovi socialistický pravidla táhnou ligu dolů

Reagovat
eder

Co ta sebevražda Dani Alvése - je to pravda nebo fake?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele