Ten říká to a ten zas tohle...

07.12.2007, 10:36
Názory a komentáře
...a všichni dohromady toho napovídají strašně moc! Tak nějak by se dala parafrázovat písnička zpívaná před mnoha lety Janem Werichem. Mluvící pánové jsou ti, kteří mají co do činění s týmy, které se probojovaly na EURO 2008. A o tom to je. Někomu se los líbil, jinému ne tolik, další to vzal s humorem...

SKUPINA A
Postoupí Česko a Portugalsko?

Švýcaři se prý s Turky prát nebudou, jejich šarvátky patří minulosti. A tak se Jakob Kuhn, trenér Švýcarska, a Fatih Terim z Turecka, objali se slovy: "Co bylo, to bylo...!" Jejich kolegové - rivalové, Karel Brückner a Luiz Felipe Scolari, se k ničemu moc vyjadřovat nechtěli. Tedy především ke kvalitě soupeřů ne. Až čas prý ukáže, kde je jejich síla a kde jsou zase nějaké ty slabiny.
Jakob Kuhn (Švýcarsko): Zajímavá skupina, očekávám, že naše šance přijde.
Fatih Terim (Turecko): Snadní soupeři neexistují! Ve skupině jsme si všichni rovni. Naši soupeři nemají věhlasná jména jako Německo, Itálie, Španělsko, ale mohou být stejně nebezpeční.
Karel Brückner (Česko): Nebudu mluvit o tom, zda máme nebo nemáme šance na postup, zda los byl pro nás dobrý nebo špatný.. Všichni mají kvalitu, naše soupeře respektujeme. Já budu spokojen až po postupu do čtvrtfinále.
Luiz Felipe Scolari (Portugalsko): Komentovat losování je velice těžké. Los byl spravedlivý ke všem, utkáme se se soupeři vynikajících kvalit. Jedná se o krátký turnaj, první zápas s Tureckem hodně napoví o našich možnostech. Všichni trenéři patří k těm zkušeným, uvidíme co na sebe vymyslíme.

SKUPINA B
Favorité? Německo a Chorvatsko!

Rakousko začíná s Chorvatskem, s kterým prohrálo poslední tři utkání. Ale to vůbec neznepokojuje trenéra Hickersbergera. Slaven Bilić je optimistou a zachovává klid, Joachim Löw zářil spokojeností, Leo Beenhakker čeká jak se to všechno bude vyvíjet.
Josef Hickersberger (Rakousko): Los nám mohl přisoudit nepoměrně těžší soupeře. Němci jsou samozřejmě favority, S Chorvatskem se nám sice moc nedaří, ale zlepšili jsme se. S Polskem můžeme uhrát dobrý výsledek.
Slaven Bilić (Chorvatsko): Každá skupina je těžká a zároveň jednoduchá. Respektujeme naše soupeře, ale věříme si. Jsme schopni porazit každého.
Joachim Löw (Německo): Neřekl bych, že se jedná o jednoduchou skupinu. Rakousko bude mít podporu celé země, a my víme jak to dokáže zdvihnout morálku hráčů. Chorvatsko vyřadilo Anglii a to mluví samo za sebe. Poláci vyhráli svou skupinu, budou nepříjemní. Ale na postup do čtvrtfinále máme!
Leo Beenhakker (Polsko): Hrát proti pořadatelům je vždy něco speciálního. Německo patří k nejlepším na světě. Chorvatsko má za sebou fantastickou kvalifikaci a bude patřit k překvapením. Ale Polsko může dosáhnout hodně vysoko. Německo je na papíře favoritem, ale papírové předpoklady mnohokrát v minulosti vzaly za své.

SKUPINA C
Kdo to ví, odpoví...

Raymond Doménech svým gestem, které se objevilo na televizních obrazovkách, řekl asi vše. Právě nalosovali Francii do skupiny k Nizozemsku. A to ještě nevěděl, že přijdou další dvě pohromy: mistr světa z Itálie a nepříjemné Rumunsko. Na další gesta mu již nezbývalo sil! "Va bene?", zeptal se jeden z přítomných novinářů Roberta Donadoniho. Odpovědí byl jen trochu sarkastický úsměv a přiznání, že by se býval velice rád vyhnul právě této trojici soupeřů.
Roberto Donadoni (Itálie): Kvalifikace byla složitá, stejné to bude i na samotném EURO 2008. Štěstí se nám vyhnulo doslova obloukem a někde se schovalo. Měl jsem tušení, že právě tak to může dopadnout. Teď se musíme k celé věci postavit čelem a vypořádat se s tím, co přijde.
Raymond Doménech (Francie): Ne všichni trenéři mohou být po losování spokojeni. Také já bych se býval velice rád vyhnul každému ze soupeřů, s kterými budeme muset bojovat o postup ze skupiny. Ale nezbývá nic jiného, než přijmout los tak jak dopadl.
Marco van Basten (Nizozemsko): Skupina je to pěkně náročná. Finalisté posledního MS, dva velcí soupeři. Končíme s Rumunskem, budete to moc komplikované.
Victor Piţurcă (Rumunsko): Je to velice příjemná a snadná skupina. Mistři světa, finalisté ze stejného šampionátu, výborní Nizozemci. Očekávám, že to bude velká zkušenost pro naše hráče. No a proč by právě Rumunsko nemohlo být jedním z postupujících.

SKUPINA D
Obhájí obhájci?

Luis Aragonés se obává Švédska a dobře ví proč. V kvalifikaci to skončilo pro Španělsko nerozhodně. Rusko je zase jediné, které na posledním EURO dokázalo porazit celkové vítěze, Řeky. A právě s nimi Španělsko zápasy ve skupině zakončí.
Otto Rehhagel (Řecko): EURO 2004 je minulostí, před námi je další cíl. Nebudu mluvit o favoritech, všechny týmy patří do první skupiny co se jejich kvalit týče. Bude to těžké.
Guus Hiddink (Rusko): Kvalifikace komplikovaná, skupina složitá. Jsem rád, že jsme se dostali na EURO 2008. Řecko si zasloužilo vyhrát na posledním šampionátu a teď je zde znovu. To mluví o jeho síle. Myslím si, že trenéři ostatních třech týmů této skupiny jsou spokojeni, že dostali právě nás za soupeře. Ale vyhrát může každý. Jedná se o jiný turnaj, bude se hrát na jiných stadiónech a nastoupí jiní hráči.
Luis Aragonés (Španělsko): Soustředění na hru bude v průběhu turnaje rozhodující. Skupina je jednodušší než Céčko, motivace jednotlivých hráčů bude rozhodujici. Přišel čas konečně ukázat, jakou úroveň má španělský fotbal. Nepatříme k favoritům. Řecko obhajuje titul. Uvidíme co přijde od čtvrtfinále...
Lars Lagerbäck (Švédsko): Komplikovaná skupina, velcí soupeři. Španělsko známe dobře, utkali jsme se v kvalifikaci, patří k nejlepším na světe, jsem rád, že se znovu setkáme. Nelze posoudit, zda je výhodou že první zápas hrajeme s Řeckem, na posledním EURO hráli právě ve skupině velice dobře a takticky.

Autor: Vilém Hodr

Komentáře (17)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Zajímavé komentáře, jen co je pravda Nejlepší hláška Biliče: "Každá skupina je těžká a zároveň jednoduchá", zajímalo by mě, jak to myslel

Reagovat
smazaný uživatel

Nejlepší hláška je teda od Rumunského trenéra Piturcá:

" Je to velice příjemná a snadná skupina. Mistři světa, finalisté ze stejného šampionátu, výborní Nizozemci

Reagovat
smazaný uživatel

Všichni jsou obezřetný a vyzdvihujou sílu svých soupeřů. Jedinej skopčák prohlásí, že maj na postup. Jinak se podobný prohlášení dali čekat. Nikdo na rovinu neřekne, že všechny soupeře ve skupině přejede a že ho teda spíš zajímá, koho dostane ve čtvrtfinále.

Reagovat
smazaný uživatel

A proc by to nerekl, kdyz je vsem jasne, ze postoupi. My sme je sice porazili, ale muzeme dekovat bohu, ze zapas byl v dobe, kdy Nemci uz byli postupujicim tymem, jinak by to bylo o dost slozitejsi. a nebyt toho trageda Metzeldera, mohlo cely zapas vypadat jinak.

Reagovat
smazaný uživatel

Ať řeknou cokoli, je to jen fotbalová diplomacie. Oficiální názor, pravda je trochu jinde. A navíc je to úplně jedno. Pravda se projeví na trávníku.

Reagovat
smazaný uživatel

Viděl bych to takto: A=Portugalsko,Turecko B=Německo,CHorvatsko C=Francie,Nizozemí D=Španělsko,Švédsko. Ale kdo ví?

Reagovat
smazaný uživatel

Jiříku, Jiříku, ty nám nevěříš.

Reagovat
Inzaghi

můj tip...A-ČR,Portugalsko B-Německo,Chovatsko C-Itálie,Francie D-Španělsko,Rusko

Reagovat
Shevchenko

A: 1.Česko, 2.Portugalsko

B: 1.Chorvatsko, 2.Německo

C: 1.Rumunsko, 2.Itálie

D: 1.Švédsko, 2.Rusko

Reagovat
smazaný uživatel

A:1.Česko 2.Portugalsko

B:1.Německo 2.Chorvatsko

C:1.Francie 2.Itálie

D:1.Švédsko 2.Španělsko

Reagovat
smazaný uživatel

A:Turecko, Česko

B:Německo, Chorvatsko

C:Francie, Nizozemsko

D:Španělsko,Švédsko

Reagovat
smazaný uživatel

A: 1.cesko 2.portugalsko

B: 1.chorvatsko 2.polsko

C: 1.francie 2.holandsko

Reagovat
smazaný uživatel

A Cesko,Portugalsko

B Nemecko,Chorvatcko

C Italie,Nizozemi

D Rusko Spanelsko

Reagovat
smazaný uživatel

A: Česko, Švýcarsko

B: Německo, Polsko C: Francie, Itálie D: Švédsko, Španělsko anebo taky ne

Reagovat
smazaný uživatel

1. Švýcarsko, Turecko

2. Polsko, Rakousko

3. Rumunsko, Itálie

4. Řecko, Rusko

Reagovat
smazaný uživatel

1) Portugalsko, Turecko/Česko - já se budu smát, až remizujeme s trapným Švýcarskem a Turci nás porazí jako Ghana MS

2) Chorvatsko, Německo

3) Nizozemsko, Francie/Itálie

4) Řecko, Španělsko/Švédsko

Reagovat
smazaný uživatel

A portuglaci postoupi podle me nejvetsi favorit turnaje a s nimi nase repre z B skupiny pujde dal nemecko a chorvati C to bude holandsko a francie a D skupiny spanelsko a svedi

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele