Ten Hag se o svou práci nebojí. Jsem tu, abych vyhrával, říká před zápasem s Liverpoolem

17.12.2023, 14:06
Aktuality
Erik ten Hag (© AFP)

Nemá to jednoduché. Působí v klubu, kde se neúspěch neodpouští. Erik ten Hag (53) se ale o svou pozici nebojí, přestože Manchester United zažívá jednu z nejhorších sezon za několik posledních let. Tlak roste a Nizozemec ví, že to jeho soubor bude mít v neděli na Anfield Road mimořádně těžké. Zvláště se vzpomínkou na poslední návštěvu ikonického stadionu, která skončila ostudným debaklem 0:7.

A proto už v neděli večer mohou fanoušci Rudých ďáblů trápit další rozpaky. United, kteří jsou v tabulce šestí, totiž cestují na Anfield Road bez zraněného obránce Maguirea, aby se utkali s vedoucím týmem Premier League Liverpoolem.

"Nemám žádné obavy. Jsem tu totiž proto, abych vyhrával, a musím přimět tým, aby hrál lépe. I když hrajete dobře, ani pak není dobré dost dobré," nechal se slyšet Ten Hag.

Posledních 10 zápasů Manchesteru United. (©Livesport)

Jeho tým v současné době předvádí výkony a výsledky jako na horské dráze. "Jsme teď nekonzistentní, takže musím na hráčích zapracovat, aby byli schopni hrát na vysoké úrovni delší dobu. Budeme budovat tým, který bude schopen konkurovat. Jsem přesvědčen, že můžeme mít tým, který dokáže vyhrávat," dodal Nizozemec.

United minulý víkend utrpěli ostudnou domácí porážku 0:3 s Bournemouthem a v úterý prohráli v Lize mistrů s Bayernem Mnichov, čímž se z pohárové Evropy pro jaro odstřihli. Maguire, nejlepší hráč Premier League za měsíc listopad, navíc opustil hřiště se zraněním třísel a Ten Hag posléze uvedl, že anglický stoper nebude k dispozici ani pro zápas s Liverpoolem.

V minulé sezoně utrpěli United na Anfieldu ostudný debakl 0:7, ale ten Hag trval na tom, že tentokrát bude jeho tým bojovat mnohem více. "Musíme se z toho poučit a v neděli můžeme ukázat, že jsme to dokázali. Myslím, že každý má velkou motivaci, když jede na Anfield. Je to skvělé místo. Víme, že to bude těžké, ale myslím, že každý špičkový fotbalista chce v této výzvě uspět."

Pod úterní prohru s Bayernem se z velké části podepsal nedostatek šancí. Klub z Old Trafford vystřelil na branku Bavorů jednou a Rasmus Hojlund, který v milionářské soutěži vstřelil pět branek, si nevytvořil prakticky žádnou šanci. Stejně tak tomu je i na ligové scéně, kde dánský útočník zatím gólově mlčí úplně.

"Skóroval na nejvyšší úrovni - v Lize mistrů dal pět gólů, což je od mladého hráče obrovský výkon. Není mnoho těch, kteří to dokážou. Má potenciál, to si uvědomujeme. V Premier League bude dávat góly. Vidím, jak se mu daří v tréninku," uklidnil trenér.

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Autor: Livesport.cz / Reuters

Komentáře (29)

Přidat komentář
Grahf

Tak to si na zlom mieste

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Man__United

Tak aktuální vedení, prozatímní CEO ani nemá kompetence ho vyhodit, čeká se až přijde Ineos

Reagovat
kylo ren

Tohle už je křeč

Reagovat
iamek

7:0

Reagovat
ratusek

Reagovat
Ligter

tohle ještě není ten pravý eurofotbalový polibek smrti, že?

Reagovat
ratusek

zatím předehra

Reagovat
Y.N.W.A

První a druhá věta v nadpisu k sobě přece vůbec nejsou dohromady. Jestli je tam proto, aby vyhrával, a přitom nevyhrává, tak by se bát měl, ne?

Reagovat
masly008

Tak dneska ti tedy budu fandit

Reagovat
Drevar

Po zápase proti Jurgenovi skončilo v lige už zopár trénerov.. dneska neočakávam žiadny rekordik hehe ale 3 body potrebujeme

Reagovat
kilobyte

2 dny zpátky článek o tom, že cítí podporu. Teď otevřu EF a na hlavní stránce na mě svítí ta jeho pleška. Jsem si říkal EF polibek smrti zafungoval. A oni mu jen dávají druhý.

Reagovat
Skalda29

První na čelo a druhý na temeno

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to zatim nic moc Eriku.

Reagovat
Bandita_Harry

Ale ne dnes, ne dnes

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska bez bodu, pak s bídou možná nějaký bodík s WHU a Aston Villou, a bouchat šampaňské na silvestra budeš v Holandsku kámo

Reagovat
Čenda

Dobrej trolling

Reagovat
vceradnesazitra

Kdo místo něho?

Reagovat
Man__United

To si musí vyhodnotit Ineos, ten dělat audit celého sportovního vedení a zjišťovat proč opakovaně manažeři selhávají a vedení zůstává

Reagovat
Herbmeister

nádherné vidět i střízlivý pohled na věc

Reagovat
Neutron

To je skor zbozne prianie zufalych fans pride Ineos a vsetko sa v dobre obrati nic ine nam aktualne ani nezostava

Reagovat
TheTopFootbaler

Reagovat
Kiss Me Polka!

Reagovat
mimi_united

Dnes ich porazíme a zavrie ústa všetkým neprajníkom

1:3 Salah (P) - Hojlund, McTom, Garnacho

Reagovat
smazaný uživatel

V poločase se zmobilizujete a ve třetí třetině ten Davis Cup vyhrajete!

Reagovat
Csaplárova past

V United asi naivně doufají, že se zrodí další Fergie, ale doba se změnila a manažeři se vyhazují i z malichernějších důvodů ...

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
772jozef

Striedaj toho Nuneza

Reagovat
Luc-Luc

No dnes se zas na par kol zachranil

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele