Ten gól mi asi utkví v paměti do konce života, byl rád za vstřelenou branku Douděra

08.03., 10:25
Aktuality
David Douděra (© AFP)

Slávistický univerzál David Douděra označil svůj gól v úvodním osmifinále Evropské ligy v Miláně proti AC za největší zážitek v životě. Pětadvacetiletý pravý obránce či záložník zároveň litoval, že jeho povedený volej nepřispěl k lepšímu výsledku než k porážce 2:4. V rozhovoru pro klubovou televizi vyzdvihl, jak Pražané proti favoritovi zvládli více než hodinu v oslabení bez vyloučeného El Hadjiho Malicka Dioufa. Navzdory dvoubrankovému manku stále považuje dvojzápas za otevřený.

Douděra v 36. minutě napálil těsně za vápnem balon odvrácený obranou po rohovém kopu a s pomocí tyče srovnal na průběžných 1:1. V evropských pohárech se mu povedlo skórovat potřetí v kariéře.

"Okamžitě jsem se rozhodl, že vystřelím. Samozřejmě asi všichni vědí, že tyhle střely miluju. Dát tenhle gól na San Siru, to asi přebíjí jakékoliv zážitky v životě. Škoda, že to nedopadlo trochu lepším výsledkem. Ten gól mi ale asi utkví v paměti do konce života," uvedl Douděra, který figuruje mezi uchazeči o branku týdne v Evropské lize.

Hodně ho mrzelo, že slávisté už v 26. minutě museli po červené kartě do oslabení. "Od doby, co jsem přišel do Slavie, slyším od trenérů, když se hraje evropský zápas, tak hlavně bez karty. Nedostat žlutou a už vůbec červenou. Proti takhle kvalitnímu soupeři se potom o jednoho míň hraje úplně jinak, to se vám rozpadne celá taktika jak domeček z karet," řekl Douděra.

"Na druhou stranu bych ocenil celý tým. Jsem na něj strašně pyšný, jak se zachoval takhle v deseti. To je neskutečné, to se jen tak nevidí takhle se kousnout. Předvést takový výkon na San Siru v deseti, to chce koule. Myslím, že jsme je ukázali," doplnil Douděra.

Litoval, že jeho tým inkasoval dva góly těsně před přestávkou. "Potrestali nás ze standardky, udělali jsme dvě chyby. Velká škoda. Kdyby byl poločas 1:1, bůhvíjak by to vypadalo. Třeba by začali druhý poločas úplně jinak. Nechci zase konspirovat. Takovýhle byl vývoj, nepohlídali jsme si závěr prvního poločasu, což je hodně velká škoda," řekl Douděra.

Navzdory porážce o dvě branky cítí, že Slavia má před domácí odvetou naději na postup. "Jednoznačně. Ve skupině v Římě jsme prohráli 0:2 a doma jsme potom zvítězili 2:0. Teď je to zase o dva góly, je to otevřené. Vůbec bych se nebál. Byť by tomu slušel trochu jiný výsledek, tohle do odvety také bereme," dodal Douděra.

Autor: ČTK

Komentáře (8)

Přidat komentář
jaris7

Nejnesympatičtější hráč ligy

Reagovat
Moshe Dajan

U tak sympatického hráče to musí být osobní. Naložil ti starou?

Reagovat
Pablos

A ty zřejmě nakládáš rovnou jeho

Reagovat
Moshe Dajan

Proč myslíš? Akorát nechápu, proč se tady do pana Douděry všichni naváží. Co udělal, kromě toho že filmuje, stejně jako trilion dalších hráčů?

Reagovat
Pablos

Mně třeba nevadí… ale klidně dokážu pochopit, že ho někdo nemusí… ptž to chování má jak holka mi příjde (Ale jak říkám, mě něják nevadí). Tvoje zmíňka, tak sympatického hráče, mi příjde jako druhý extrém… tak jsem ti oplatil jen stejnou mincí co ty jemu Nic osobního

Reagovat
Nadržený šimpanz

Větší debil v lize je snad jen Bořil

Reagovat
Sigma Olomouc

Krejčí ml., Kuchta, dříve Čvančara

Reagovat
Front hell

Po Láďoví až

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele