Téměř dokonalá Slavia. Mizerná koncovka zavírá Pražanům dveře ke hvězdám

24.10.2019, 16:47
Názory a komentáře
Slavia proti Barceloně podala výtečný výkon a znovu ukázala, jak moc je na evropské scéně konkurenceschopná. Kromě skvělých ohlasů na předvedenou hru by ale mohla sbírat i body, jen kdyby byla lepší v koncovce. Proč se slávistům zakončení nedaří a jak dosáhnout toho, aby hráči sešívaného klubu začali (alespoň trochu) proměňovat nebezpečné šance?

Držení míče čtyřicet sedm procent. Proti mužstvu, jehož hráči se s balonem u nohy už rodí. 22 střel, více než Dortmund, Inter, Sevilla nebo Valencia. Čísla mluví jasně: Slavia byla Barceloně více než vyrovnaným soupeřem. A předchozí zápasy v Lize mistrů ukázaly, že nejde o ojedinělý úspěch. Namísto tří očekávaných debaklů, nebo alespoň setkání dvou zcela odlišných fotbalových světů, se vždy utkala dvě mužstva, která hrála fotbal. A Slavia ve všech zápasech mohla myslet na body.

Můžeme se popadesáté bavit o tom, jak statečná Slavia hrdě vzdoruje silným týmům a jak trenérský mág s kšiltovkou na hlavě dokáže své ovečky namotivovat k maximálnímu výkonu. Ale proč? To, že Slavia hraje skvělý fotbal, ví každý. Že Trpišovského styl má jasnou tvář a přesně ví, jací hráči mu do požadovaného herního stylu zapadnout? To přece také. Můžeme si tedy vybrat: buď budeme stále opakovat totéž, co ví už i vrátný na parkovišti, a nebo si položíme otázku: Co Slavii chybí k dokonalosti?

Ještě nedávno se dalo, alespoň podle fanoušků, vybírat z vícero věcí. Často zazníval argument, že slabinou Slavie je gólman, který nechytí nic navíc. To už si dneska netroufne tvrdit nikdo, Ondřej Kolář pravidelně ukazuje, že je špičkovým brankářem a zcela zásadním článkem Trpišovského systému.

Po odchodu "černých věží" Deliho s Ngadeem pak velká část sešívané obce vyjadřovala obavu nad složením stoperské dvojice a ze soubojů prcka Hovorky a mohutných evropských forvardů byli dopředu vystrašení. Realitu známe - z Hovorky je špičkový moderní stoper reprezentačních parametrů, na kterého je radost se dívat.

Hledá se kanonýr

A zbývá poslední problém. Jediný, který stále přetrvává. Slavia se na góly nadře, útočníci nedávají góly, hráči spalují šance. Když budete na současném týmu červenobílých hledat slabinu, ukážete právě na hrot útoku. (ještě rok zpátky by někdo mohl uvést názor, že to chce do evropských pohárů lepšího levého beka, než je Jan Bořil - ale řekněte to teď). Milan Škoda má už to nejlepší za sebou, Mick van Buren spálí i to, co nejde, Stanislav Tecl zatím po zranění hledá sám sebe a Jusuf Hilál zatím zdaleka nedostál očekáváním.

Slavii chybí špičkový hroťák, z toho už je podobná písnička jako z omílané skutečnosti, že "slávisté běhají". Můžeme se ptát proč tomu tak je, červenobílé devítky nestřílí branky - je to vinou systému, a nebo prostě jejich mizernou individuální kvalitou?

Na začátek lehká obhajoba slávistických šutérů: v Trpišovského herním stylu asi nikdo nebude hrotový útočník střílel dvacet gólů v sezoně. Současná Slavia hraje jinak a útočník se pod Trpišovským za zápas nedostane do pěti šancí, ale třeba do dvou. Na druhou stranu, je fajn, aby z těch dvou aspoň jednu proměnil. A tady už přichází na řadu lehká kritika současných útočníků.

Dvacet gólů je asi nereálných, na druhou stranu deset, dvanáct by hroťák ve Slavii dávat mohl, nemusí střelecké tabulky zase vyhrávat střeďáci Souček s Hušbauerem. Kde ale takového forvarda objevit a jaké by měl mít parametry?

Vysněným hrotovým hráčem sportovního vedení Slavie je teoretická kombinace Milana Škody s Mickem van Burenem. Zabiják s instinktem střelce, silný v osobních soubojích - na druhou stranu ale také rychlík schopný zapojovat se do náběhů a presovat devadesát minut silného soupeře na evropské scéně.

Je nabíledni, že právě takovým měl být pro Slavii Jusuf Hilál. Na první pohled má totiž všechno, co od forvarda chcete - je urostlý, silný v soubojích, umí hrát zády k bráně, dobře hlavičkuje, zároveň má rychlost a je i solidní ve hře jeden na jednoho. Jusuf má skvělé fotbalové atributy, zatím je ale nenaplňuje na hřišti. A jsou tu relevantní argumenty, proč je možná nikdy naplňovat nebude - do třiadvaceti hrál v Bahrajnu, takže není zvyklý na pořádnou fyzickou přípravu, natož na tu Trpišovského. A pak také jeho smůla na zranění.

Na druhou stranu, není všechno hroťák, co střílí na bránu - slávisté jsou totiž paliči i pokud jde o další hráče v poli. Kdyby Lukáš Masopust, Jaroslav Zelený nebo Peter Olayinka proměnili každou svou druhou šanci, Slavia by byla zase trochu jinde.

Méně síly, hůř se střílí

Je legitimní otázkou se ptát, čím to je. Nervozita? Tíha okamžiku, kdy víte, že takové šance proti Barceloně dostanete dvě a tím pádem ji musíte proměnit? Nebo prostě jen omezená kvalita daného hráče? Je skutečně namístě vyčítat Masopustovi, že je palič? Nepleteme si trochu příčinu s následkem? Není to totiž tak, že kdyby palič nebyl, tak nehraje v Česku, ale v úplně jiné soutěži? Nejsme ze současné úchvatné hry Pražanů tak trochu zmlsaní a nechceme po hráčích trochu moc?

Se zajímavým poznatkem po zápase přišel kamarád a kolega Honza Podroužek. Podle něj může být za sníženou schopností dobře akci zakončit i únava - Slavia hraje ve vysokém tempu a finišující hráč má často v nohách velké množství kilometrů a v nohách třeba zrovna sprint přes půlku hřiště. Možná už mu pak na správné zakončení prostě nezbývají síly. Ostatně Jürgen Klopp už při působení v Německu s hráči trénoval zakončení v únavě. Pokud totiž hrajete celý zápas jako Slavia, jen málokdy se vám stane, že budete v zakončení fresh.

Trpišovský o tom samozřejmě ví a s hráči zakončení po tréninku, kdy jsou unavení, také trénuje. Na druhou stranu jak správně podotýká, z náročného stylu kvůli tomu jeho tým ustupovat nebude. "Když je hráč v únavě po dlouhém sprintu, je to samozřejmě jiná situace, než když je v klidu. Ale abychom se do šancí proti takovému týmu dostali, tak to musíte podstoupit. Hráči se nějak musí dostat do vápna na centr, a když to třeba nevyjde, zase se musí hned dostat zpátky," uvedl trenér Pražanů po utkání s katalánským gigantem.

Uvidíme, jestli se kombinací tréninku a zkušeností, které Slavia v Evropě sbírá, schopnost zakončovat u hráčů v poli zlepší. Zpátky však k tématu útočník - byť Trpišovského styl nestvoří třicetigólové šutéry, skvělého hráče na devítce by to přece jen chtělo. Pak by trenéři sešívaných nemuseli tak často sahat k variantě, kdy se na hrotu pohybuje Olayinka nebo Masopust. Sám Trpišovský totiž přiznává, že raději hraje s klasickým forvardem, snadněji mu dáte míč za obranu, mají lepší náběh na ofsajd lajně.

Nabízí se tedy tři možnosti, jak současnou situaci řešit:

Za prvé, nechat to, jak to je. Trénovat s borci zakončení v únavě, řešit na tréninku neustále dokola finální situace, aby pak v osudné vteřině borci ve vápně svou šanci vyřešili lépe. A doufat, že se současní "paliči" v zakončení zlepší.

Možnost číslo dvě - přivést špičkového ofenzivního hráče, pro kterého je uklízet míče do sítě naprostou samozřejmostí. V zakončení si počítá chladnokrevně, zároveň ale splňuje přísné požadavky Trpišovského stylu, a když už se do vápna po celotrávníkovém sprintu dostane, tak mu zbytek dostatek fyzických i mentálních sil na to, aby situaci tváří v tvář brankáři vyřešil. Takového útočníka ale rozhodně nenajdete v novinové anonci a jeho cenovka bude viset proklatě vysoko. Otázkou vůbec je, zda by do české ligy šel. Namátkou, kolik si v tuzemských podmínkách vybavíte chladnokrevných zabijáků, kteří si ve vápně ohledně zakončení a výběru místa počínali se suverenitou Davida Lafaty, zároveň ale byli schopni devadesát minut běhat a uměli se přizpůsobit fyzicky náročnému herním stylu po celý zápas? Napadá mě Milan Baroš. Jak dlouho v české lize vydržel, než se ozvala Premier League?

A možnost číslo tři - přivést hráče, kterému je vlastní střílet góly, ale ostatní atributy současné Slavie nesplňuje. Zjednodušeně řečeno, angažovat pasažéra, který se většinu zápasu poveze a ostatních devět borců na něj bude makat. On se za to odvděčí tím, že se v zápase dostane do tří šancí a dvě z toho skončí gólem.

To je ale samozřejmě ta nejméně pravděpodobná varianta. To je ostatně důvod, proč ve Slavii není Nikolaj Komličenko. Jde o kanonýra od pánaboha? Bezpochyby ano. Vydržel by v současném kádru červenobílých déle než dva tréninky? Rozhodně ne.

Zbývá tedy tak trochu vybájená možnost čtvrtá, která vychází z té druhé - přivést gólového hráče schopného v zakončení, který ale zároveň splňuje Trpišovského herní a charakterové požadavky. Velmi pravděpodobně ale musí jít o mladého hráče, případně o hráče, který dosud tyto své schopnosti neprokázal. Jinak totiž bude jeho přestup do Slavie nereálný. Zkrátka a dobře zopakovat akci Ngadeu - vytáhnout si no name hráče, spatřit v něm potenciál a v Edenu z něj vypěstovat oporu. To je ale samozřejmě to nejtěžší a nejvíce riskantní, ukázat na Šporara a říct kupte nám ho umí každý (a s trochou nadsázky - kde je psáno, že by ten Šporar v Edenu góly dával? Ve slovenské lize zářil i Gino van Kessel...)

Na druhou stranu, Jan Nezmar se v tomto směru může opravdu blýsknout. Byť si zatím jako sportovní ředitel vede na jedničku, stále občas poslouchá uštěpačné poznámky o tom, kterak akorát přemisťuje hráče z Liberce do Vršovic. Přivést neznámé jméno, ve kterém vidíte talent (a větší kluby ne) a pak ho prodat za balík? To by byl přece jackpot.

A na závěr tři poznámky mimo téma hrotových forvardů:

Za prvé, běžte už s běháním do háje.

Jestliže Trpišovského první rok ve Slavii se nesl ve znamení samolepky totálního fotbalu, kterou mu pak jako kolovrátek předhazovali novináři v médiích i fanoušci na sociálních sítích, trenérův rok 2 je ve znamení tématu běhání. Slavia běhá, Slavia všechny uběhá, slávisté běhají a ostatní ne. Stejně jako v případě zmíněného totálního fotbalu se z docela dobrého diskusního tématu stala mantra, která už tak trochu ztratila svůj obsah a zbyla jen povrchní, prázdná skořápka. Ano, Slavia běhá. Ale - není běhání jako běhání a naběhané kilometry samy o sobě o ničem nevypovídají. Slavia to dělá dobře, není ale nutné z nich dělat jen tupé běžce, které je třeba obdivovat, protože mají dvakrát víc kilometrů než soupeř. O tom to za prvé není a za druhé, právě zápas s Barcelonou ukázal, že slávisté jsou především dobří fotbalisté.

Těch momentů, kdy únik z presinku řešili elegantní hrou po zemi, kolikrát se sešívaní z nebezpečné situace náramně vykombinovali na několik doteků, i když mohli klidně situaci řešit tupým odkopem a nikdo by se proti Messimu a spol. nezlobil. A že si v zápase s takovým gigantem Kúdela či Souček dovolí kličku? Radost pohledět. Ano, fyzická náročnost je důležitou součástí Trpišovského hry, tenhle tým ale umí hrát fotbal.

Za druhé, jedna osobní omluva.

V létě jsem v rámci analýzy přestupové politiky Jana Nezmara ve Slavii označil Petera Olayinku za nepovedený přestup. Aby hráč za osmdesát milion korun jen běhal a snažil se, to mi přišlo zkrátka trochu málo. Po úvodu aktuální sezony, a evropských zápasech zejména, ale musím nigerijskému křídelníkovi vyseknout upřímnou omluvu.

Přiznám se, že ještě nedávno pro mě byl bývalý útočník Genku hráčem na tribunu. Jeho zpracování míče? Příšerné. Řešení situací? Primitivní. Olayinka ale v Evropě ukazuje, proč na něj Trpišovský sází. Ano, stále lze v jeho hře najít chyby, první dotek by mohl být ladnější, zakončení či přihrávka o něco přesnější. Zároveň ale chápete, proč do současné Slavie patří. Létá jako motorová myš celých devadesát minut, ví, kam si naběhnout, nevypustí souboj. Proti Barceloně nebyl nejlepším slávistou na hřišti, výkony Součka, Koláře, Bořila či Hovorky byly ještě o něco jinde, Olayinka ale podal velmi slušný standard a rozhodně je pro současnou Slavii hráčem, který jí má hodně co nabídnout.

Ano, stále se můžeme bavit o tom, jestli by totéž neobstaral hráč za menší částku, osobně však cítím potřebu se trochu střapatému rychlíkovi za svou nevybíravou kritiku omluvit. Fotbal hrát umí a i když z technického hlediska mu nadále ledacos vyčítám, jeho dynamika a poctivost, s jakou vydoluje pro Slavii mnohdy jednoznačně ztracené balony, si zaslouží ocenění.

A za třetí, současná Slavia má jednu velkou výhodu.

Je to tým. Tým s jasným ksichtem, projevem, mužstvo, které ví, co chce hrát. Nestojí na jednom, dvou hráčích, na jejich individuálních kvalitách. Není to tým dvou tahounů, na které ostatní spoléhají, protože bez nich se na hřišti nic nestane. A ačkoliv můžeme dlouze chválit a velebit výkony Ondřeje Koláře, Vladimíra Coufala, Jana Bořila či Lukáše Masopusta, věřím tomu, že i v případě jejich odchodu (který je u velké části slávistického kádru vzhledem ke skvělým evropským výkonům velice pravděpodobný) je Slavia dříve či později bude schopná plnohodnotně nahradit.

Najít skvělého krajního beka, který létá po lajně i podporuje ofenzivu půjde. Najít neúnavně presujícího křídelníka taktéž. A brankář se skvělou rozehrávkou? Ano, najít fotbalistu s tak skvělou kopací technikou, jakou disponuje Kolář, nebude snadné. Ale věřím, že i tento post se pak Pražanům podaří zacelit. Koneckonců, po Pavlenkově odchodu to také vypadalo, že výborný brankář za vršovický celek jen tak chytat nebude.

Slavia je tým, ne jednotlivci. Každý hráč je nenahraditelný. S jedinou výjimkou. Ano, koukám na tebe, Suku.

Somálec, jediný originál

"Pan Tvrdík se mě často ptá, jestli už máme náhradu za Tomáše. A já mu říkám, že nemáme a ani mít nebudeme," říkal ve středu s hořkosladkým úsměvem Trpišovský. Tomáš Souček je jedinečný. Ve všech ohledech toho slova.

Když o něm trenér Slavie mluví, použije slovo atyp. Jeho asistent Jaroslav Köstl mi zase v rozhovoru řekl, že je to Somálec. Zkrátka a dobře, Tomáš Souček je exot. Bizár v tom nejlepším slova smyslu.

Trochu mi připomíná mého oblíbence Thomase Müllera. Samá ruka, samá noha, figura rozhodně nepřipomínající vrcholového sportovce. Ani pohybem vás zrovna dvakrát neupoutá, na ladné pohyby jako od Alexandra Baluty můžete rovnou zapomenout. Přesto je Tomáš Souček v současnosti nejlepším hráčem ligy a zcela nepostradatelným členem slávistického kádru.

To, co je jeho úkolem, si plní náramně, a ještě přidává hromadu věcí k tomu. Jako štítový záložník je bezchybný, výtečně vypomáhá stoperům, řídí hru, zapojuje se do rozehrávky, zastavuje i rozjíždí útoky. Střed pole v Edenu rovná se Suk.

I díky svému výtečnému fyzickému fondu, ale také parádnímu fotbalovému vnímání, je schopen pokrýt neuvěřitelné množství prostoru. Jestli se s nadsázkou říká, že 71% zemského povrchu pokrývá voda a zbytek pokrývá Kanté, v českých podmínkách lze s klidem tohle říct o rodákovi z Havlíčkova Brodu.

Když k tomu připočteme jeho produktivitu, vůdčí schopnosti, ke kterým postupně vyspěl, počet vyhraných soubojů... Souček je v kontextu české ligy zcela jedinečný a už tu dávno nemá co pohledávat. Pražský tým nemůže myslet na to, že svého hráče nahradí plnohodnotně. Přijde někdo místo něj, kdo jeho roli snad co nejlépe zvládne, na druhého Součka si ale možná setsakra počkáme. "Takový hráč je v Česku jednou za dekádu," uvedl o svém svěřenci Trpišovský.

Před rokem se spekulovalo o Martinu Haškovi z Bohemians, pak se zdálo, že do Součkových bot doroste Alex Král, teď to vypadá, že jeho úlohu ve středu zálohy převezme Oscar. Nebude to mít ovšem snadné (čas od času jde řeč i o Ondřeji Petrákovi, to je však trochu jiný typ středopolaře než Souček. Jako nejlepší možná varianta se tak alespoň autorovi textu jeví David Pavelka). Tomáš Souček totiž každým zápasem ukazuje, že co je pro některé hráče životní výkon, je pro něj horší průměr. A svými skvělými výkony tvoří jeden z nejhezčích příběhů současné slávistické pohádky.

Dokazuje, že i nemotorný čahoun může být hvězdou na evropské scéně. A že i klub z malé země ve střední Evropě může hrát rovnocennou partii s giganty.

Autor: Jan Pikous

Komentáře (239)

Přidat komentář
Kepy_FCB

víc mizernou koncovku měla Barca

Reagovat
h8_sfatto

ale nakonec to tam spadlo, jak moc se chtěl Olayinka předvést a konečně vypadnout ze Slavie

Reagovat
wyqinac

oba tymy meli 7 strel na branu, Barca dala 2 goly, Slavie 1. Nevim Nevim, ale me z toho vychazi, ze mizernejsi koncovku jsme meli my

Reagovat
Mass

Reagovat
smazaný uživatel

Střela jako střela. Nájezd jako střela po zemi ze 40 metrů třeba

Reagovat
smazaný uživatel

Ne

Reagovat
smazaný uživatel

Jenom Suarez šel 4x sám na golmana..

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

ne, no

Reagovat
smazaný uživatel

Nevím, o co všem jde. Slávka hraje na maximum svých možností, díky Trpišovi vlastně trochu už nad svoje možnosti a díky tomu to pak při sledování vlévá optimismus pro české fans. Ale Slavia na víc nemá a nemůže se měřit s těmi nejlepšími. Spíš je úspěch hrát takovou skupinu, užít si ji a pak vzpomínat.

Reagovat
h8_sfatto

tak o co jde všem je jasný, nebýt Žid a koupit aspoň Boakyeho z těch 700mil. za LM, když už nebudem vyplácet Číňany,kterým ty prachy defacto patří ale i oni jsou rádi, že se jim vrátili lóve za CEFC

Reagovat
smazaný uživatel

Kolikrát si nějakého Boakyeho viděl hrát?

Reagovat
Andis

S takto objektivním a pravdivým komentářem tu nemůžeš uspět

Reagovat
smazaný uživatel

To ne, pbzvlášť když dokázala, že se s nimi měřít může.To není objektivní, to je přímo stupidní blábol.Ono stačí se zeptat trojnásobného vítěze EL Sevilly,které dala během dvou zápasů 6!!!!gólů, Chelsea, které šoupla trojku, což se v té sezoně povedlo jen Tottenhamu, ukázala to v Miláně, kde po haluzi Interu přišla o tři body v úplném závěru,Mít větší kliku, tak už má v pohodě 7 bodů.Tak jakýpak, že se NEMŮŽE měřit?Ona se s niími měří dost úspěšně a TOP kluby nechápou...

Reagovat
Andis

2x Sevilla, 2x Chelsea 1x Inter, Dortmund, Barcelona. Kolik z toho má Slávie výher, jaká klika? Jedno vítězství nad Sevillou v nastavení. Když už píšeš o KDYBY, tak kdyby Seville neuznali ten regulérní gol na 3:2 kdo ví jak by to vůbec bylo s tím postupem. To co napsal h8 je samozřejmě reálná pravda. Slávie hraje na maximum a dlouhodobě to rozhodně udržitelné není. Takových týmů už bylo. Takže si to užívejte dokud to je. Protože je přinejmenším zarážející že špatně hrající Barcelona prakticky bez pohybu si stejně odveze 3 body. ALe jinak KDYBY no

Reagovat
Andis

*uznali

Reagovat
jsemdement

Naopak, hraci Slavie zjistili, ze se kopanim do mice zivej a s trochou zdraveho sebevedomi jim to jde dost dobre. Do toho to povestne srdicko a heleme se koho trapi ve skupine LM. Jasny, hraci jako Soucek se nenahrazujou tezce, az odejde, ale kdyz udrzi mentalitu a stanoveny smer, muzou si zadelat na zajimavou budoucnost. Nerikam, ze za 3 roky budou ve finale LM, ale pravidelna ucast ve skupinach LM a semifinale EL uz vypada realne.

Reagovat
smazaný uživatel

Bez pohybu?Lítali tam jak hadr na holi.Já furt nrchápu, prč, když nějaký český mančaft, pokud hraje vyrovnané partie, nebo dokonce poráží velkokluby, proč vždycky přispěchají fans jiných klubů a začnou lhát, že ten a ten tým to podcenil, hrál špatně, nesnažil se a podobný plky?proč neocení hru toho českého týmu, že jim to prostě nedovolil,aby hráli svoji hru?Nakonec uznání zahraničních novinářů a expertů je mnohem cennější, než všechny příspěvky na všech diskuzích amatérských kritiků.

Reagovat
smazaný uživatel

I amaterski kritici maju z casti pravdu. Velke spanielske timy maju upadok, takze novinari logicky musia pochvalit superov. Barca pod Valverdem hrala zle uz prve 2 sezony, ale tato sezona je este vacsi extrem. Vyse polovica zapasov je hrozna, v LM este neukazali dobry vykon. On ignoruje kondicny trening, dava tam hracov za zasluhy, Griezmann ani Suarez nemali nastupit na svojej pozicii, on robi zo superov hrdinov a len Messi to zachranuje. Bez neho by Barca nedala v LM ani jeden gol. Toto je uz len tien Pepovej Barcelony.

Reagovat
valloire

Reagovat
ACSeRw!n

je to humus a jako spartan to kurva nerikam rad, ale opravdu sem moc silnejsich ceskejch tymu nevidel, ty jo ?

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
Kocour Klapuška

Spíš je úspěch hrát takovou skupinu, užít si ji a pak vzpomínat.

Reagovat
Logan

Tohle je přesně to myšlení, který současná SKS na rozdíl od všech ostatních CZ týmu v Evropě poslední dekády naštěstí nemá a proto je tak jedinečná a tak dobrá a úspešná. Možná Plzeň jeden rok myslela podobně jako SKS a pak Sparta na přelomu tisíciletí. A to je to co Slavii a Trpiše odlišuje i v lize. Jestli takhle přemýšlí fanoušek, a přemýšlí tak i v klubu jako je Sparta, není se co divit že jsou tam kde jsou.

Reagovat
Kocour Klapuška

Reagovat
exse

Ty pičo, tohle by se mělo někde zarámovat s popiskem: Mentalita českého lidu, aneb proč jsme prdel světa.

Reagovat
valloire

Reagovat
valloire

jsi vůl

Reagovat
Pablos

oceňuji snahu to rozepsat ...ale tvrdit, že píšu o něčem novém a přitom psát o tom co ví úplně každej ...je jako napsat objevil jsem Ameriku. Sorry není to přímo hejt, jen by člověk neměl asi psát, že nebude stále opakovat totéž co každý ví a pak rozvede to co každý ví. Ale jinak v poho, nechci se dotknout a na základě toho to něják znevažovat tu práci na tom článku

Reagovat
h8_sfatto

za dnešní odpoledne je asi šestý, kdyby byl software na novinářské dílo jako na bakalářské práce studentů a citace, tak by to nebylo možné

Reagovat
h8_sfatto

ale krásný by byl článek: Slavia Praha posílá 18mil.eur za Haalanda, Tvrdík a Číňané už se na to nemohli dívat

Reagovat
cr7sux

18

Reagovat
smazaný uživatel

pobavil kluk

Reagovat
Puskas

to aby se začalo vůbec jednat

Reagovat
Pablos

Já proti článku jako takovému nic nemám ,,Můžeme si tedy vybrat: buď budeme stále opakovat totéž, co ví už i vrátný na parkovišti, a nebo si položíme otázku: Co Slavii chybí k dokonalosti?" spíš k tomuhle souvětí

Jinak 18 je sakra hodně pro Slavii, ale zároveň sakra málo pro Red Bull ....navíc takovej hráč je útopie, proč by sem chodil ? Takovej hráč sem jenom příjde, než něco velkýho ukáže... a to je zase těžké to vždy odhadnout.

Reagovat
Kluivert9

Haalanda konkrétně ne, ale proč si nevyskautovat jinou vycházející hvězdu?

Reagovat
Reggie

Přesně tak. Se zdroji, který má Slavia k dispozici, to přece nemůže být takový problém. To samé u Sparty, tohle prostě nechápu...

Reagovat
dave30

Takové zdroje, jako má Slavia má asi 200 dalších evropských týmů. Takže tak jednoduché to není...

Reagovat
Reggie

Ok, nenapsal jsem to asi úplně dobře. Ale spíš by mě zajímalo, jestli vůbec nějaký skauting probíhá (s nadsázkou). A nemám na mysli styl : "ten nám dal dva fíky, tak ho koupíme", jako to dělá Sparta v případě Stancia nebo Kangy, to opravdu skauting není. Samozřejmě do toho nevidím, ale na to by se podle mě mělo využít dost prostředků. Líbí se mi práce Nezmara, nicméně je vážně asi pravda, že jeho přehled končí na našich hranicích. A dál by právě měli úřadovat skauti. Teď na stokrát omílaným případu útočníka je to jasně vidět, že v našich končinách takovej hráč prostě asi není.

Výborný příklad Porto, Shaktar, Udine a další... Ano, takový možnosti Slavia nemá, ale pokud se chce ještě více přiblížit takovým týmům, tak tohle je podle mě cesta. Možná riskantní, ale podle mě hlavní cesta.

Reagovat
dave30

Chápu, ale mít kvalitní vlastní skauting v zahraničí je hodně finančně náročné a mohou si ho dovolit opravdu jen ti nejbohatší. Ostatní jsou závislí na sportovních agenturách (nebo jednotlivcích), kteří se tím živí. A to je potom jasné, že "nějaká" Slavia nikdy nebude první(ani druhá ), na koho se budou s talenty obracet...

Reagovat
Reggie

Určitě souhlas. Ale třeba u Ngadeua to vyšlo. Koukám, že do Slavie přišel z nějakýho no name týmu v Rumunsku, tak se třeba ubírat tímto směrem. Jako asi se na dívám moc naivně, ale podle mě se to dá. Navíc Trpiš je fantastický v tý práci s hráči, ale musí mu aspoň částečně sedět do systému (opak je Baluta). A i přes to, že to nemusí být individuálně bůh ví co, při vší úctě je to celej tým Slavie , asi kromě Stancia, kterej je teda podle mě hodně za očekáváním a udělat z nich skvělěj tým. Ale přece jen by se hodila větší individuální kvalita (hlavně technická, to zakončení), kterou český hráči prostě postrádají a tady ji nenajdeš.

Ale ještě se vrátím ke Spartě, která vyhodila neskutečný prachy za hráče dávno za zenitem. Místo toho, aby to nesypali do skautingu. Ale to je o lidech ve vedení a jejich kompetentnosti. Chtěli mít hned úspěchy, ale vidíme, kam to vedlo

Reagovat
dave30

Tímto způsobem je to ale pořád hra na náhodu. Na druhou stranu, ty požadavky na hráče do Slavie jsou jiné, než na hráče do Barcelony. Důležité je mít VO2max. 60 a více a lehce nadprůměrnou techniku.

Reagovat
Reggie

Jasně, ale ono vždycky je to trochu na náhodu. Kolik bylo superhvězd, kterým to prostě někde nesedlo z xy různých důvodů. Nemusíme chodit daleko, když jsi zmínil Barcu, tak je ideální příklad samozřejmě Coutinho atd., atd... No nezbývá než se nechat překvapit, jakým směrem se Slavia bude dál ubírat, ale snad půjde ještě nahoru.

Reagovat
dave30

Myslím, že nejvíce bude záležet na financích (bohužel). Co čekat od Číňana nikdo neví. Ale pochybuji, že bude chtít být dlouhodobě v červených číslech. Katastrofický scénář je ten, že budou chtít odejít a vezmou s sebou vše, co má dnes ve Slavii nějakou cenu (prodají hráče, stadion...). Optimistická varinta je ta, že to prodají těm Arabům. Nevěřím ve variantu - Číňan zůstane a ještě přivedou Araba...

Reagovat
Reggie

Varianta s oběma je podle mě blbost, ale nemám žádný konkrétní info. Ale snad pokud půjde do tuhýho, tak Slavii prostě prodají. Ano bohužel, ale jinak to nejde, to je realita.

Reagovat
dave30

Snad...

Reagovat
Uwe háže buly

Jestli Souček stojí 15 mega, tak Haaland minimálně 35.

Reagovat
Losinho

Souček jo, je tam výkupka. Ale neumím si představit, že by RB pustil Haalanda za 35.

Reagovat
salami

Mozna tak do Lipska.

Reagovat
Losinho

Asi tak.

Reagovat
C-M@ster

Reagovat
Andis

Ona hlavně ta statistika není často vypovídající vzhledem k tomu jak se počítá. Míč můžu držet na kopačkách na svý půlce a třílet ze sto metrů taky není řešení. Naopak nastřelím 3x tyč a v kolonce střel na bránu bude furt 0. Jinak samozřejmě Slávie je téměr dokonalá a nikdo jiný se v jí této dokonalosti nedokáže přiblížit. Nikdo nikdy totiž v historii fotbalu nepřehrál nebo neobral o body favorita.

Reagovat
smazaný uživatel

hezký článek ale mnoho chyb v něm

Reagovat
Blasphemer

Slavie musí bejt nejvíc chválenej jednobodovej tým v celý historii týhle soutěže.

Reagovat
Pablos

No ale není konec ještě, Plzeň tuším měla touhle dobou asi taky jen jeden bod né ?

Reagovat
Blasphemer

Myslím, že loni jo.

Reagovat
Pablos

Ale upřímně už to na body moc nevidím ...možná ještě jeden. I když bych jim přál postup do EL.

Reagovat
Blasphemer

S Interem doma možná jo, no.

Reagovat
Kang & Kodos

Tak čistě herně jsou fakt skvělý, když si vezmeš, kdo proti nim hraje. Všechny tři týmy patří mezi 10-15 nejlepších na světě, a nějaká Slavie si to s nima dává jako rovnej s rovnym. Přitom i přes ty investice patří v rámci LM mezi úplný socky

Reagovat
vodka

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
wyqinac

Reagovat
Kucka

Reagovat
Reggie

Reagovat
doshcz

Reagovat
r.mrazik

inter mezi 15 nejlepsich fakt nepatri...ale jinak souhlas

Reagovat
Kang & Kodos

Jestli ne teď, tak pod Contem brzo bude

Reagovat
negrles

Reagovat
Mada

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
valloire

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
ratusek

Reagovat
Losinho

A naprosto po právu.

Reagovat
Smreky

ešte že včera hrala tá Slávia inak by sme dnes nemalí "43 článkov o ničom"

Reagovat
smazaný uživatel

Chce to pořádného útočníka, osobně bych šel po Komlichenkovi nebo Šporárovi a příští rok to v LM už bude vypadat jinak.

Reagovat
Pablos

Ty předkola jsou prostě zrádný, ona ta LM klidně být nemusí.

Reagovat
montaigne33

Kdyby pro kvalitní středoevrop. kluby (CZ, SK, AUT, HU, POL, SLO = z každé země 2 až 5 klubů/ 2divize) byla vytvořena jedna EXTRA MITROPA LIGA (čímž by se CZ 1. liga změnila na 2. ligu) mohla by mít stálá konfrontace středoevr. top klubů ten efekt, že by se těžký zápas hrál víkend co víkend... Nestalo by se(snad¨), jak včera řekl Masopust: Až kolem 20.min. se nám povedlo přepnout na LIGU MISTRŮ... Těžká "otevřeně hraná" utkání srovnatelná s pohárovými se v CZ lize vidí jen ojediněle... Je to jen idea...

Reagovat
cink

Reagovat
Kang & Kodos

17:48 Francouzi dostali pokutu popletenou hymnu

Francouzská fotbalová federace dostala pokutu 20 tisíc eur za blamáž s hymnou před kvalifikačním utkáním proti Albánii. Organizátoři celku z Balkánu zahráli omylem hymnu Andorry. Hlasatel se pak k dovršení všeho omlouval "příznivcům Arménie".

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
PBLead

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Mimalu

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat
vanGomm

Tak není se už ani čemu tomu všemu divit.Lidi mají chytré telefony,TV,další a dalš technické vymoženostií,ale pak logicky hloupnou,když za ně myslí někdo jiný.Když to takto půjde dál,tak se může časem stát,že lidstvo dokonce přestane mluvit.Ty mladší ročníky už pouze mačkají telefony sedí přitom sice vedle sebe,ale nemluví mezi sebou.Ještě horší jjsou maminky s kočárky.Místo toho,aby na ty děti mluvily,tak pouze koukaj a buší do těch mobilů.Děti jsou totiž už v tomto útlém věku dost vnímavé.Pak se nedivme,že je sposta odkladů do škol a je to tam samej dis. atp.

Reagovat
mayday

Nástup chytrých mobilů a sociálních sítí a dalších pičovin obecně je mor hlavně pro ženský na mateřské. Těm z toho často totálně mrdá.

Reagovat
Kincl

Podle toho jak za čárkou neděláš mezery. Tak usuzuji, že ti je tak 40+ tak pak tvůj názor chápu :)))

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Blasphemer

Ale ten útočník, to je fakt provar. Nepochopitelný, že v létě nikoho pořádnýho s jejich možnostma nepřivedli. Takhle po bitvě je každej generál, ale jít do LM s veteránem Škodou, paličem Burenem, týpkem co zahrál pár zápasů v Bohemce a Teclem kterej je... Tecl. To fakt nevím, co čekali.

Reagovat
ratusek

na ligu to stačí a na těch pár zápasů do pohárů asi nechtějí utrácet. Dlouhodobě navíc nemůžou rozjet šílené nákupy nebo velké platy. Dost co Souček, Stanciu a další berou raketu. Navíc ten kádr je dost nafouklej. Ale je pravda, že prodat těch 5 průměráků až podprůměráků, tak si můžou dovolit top hrota i s velkým platem

Reagovat
Blasphemer

Jo, v lize jim to stačí. Tam většinu zápasů soupeře melou tak, že by jim na hrotu stačil i Pavel Dvořák.

Ale v LM je to teď musí pořádně mrzet, že tam nemají nějakýho zabijáka. A že nechtěli utrácet... to by asi nekupovali třeba na český poměry hodně drahýho Holeše, kterej jim tam zatím vysedává důlek na lavičce.

Reagovat
ratusek

Tak to i Provod je fail, Yusuf a další.

Reagovat
Losinho

Po půl roce byl fail i Kúdela s Olayinkou, o Kolářovi radši ani nemluvě. Každej se nechytí hned. A odepisovat zrovna mladýho Provoda..

Reagovat
ratusek

Tak Olejník je fail pořád, sice dal gol Interu, ale jinak je to fail.

Reagovat
KingMaster13

Uvidíš, že se kvalitně prodá Ty velký zápasy mu jdou takže když si někdo nepustí záběry z ligy tak půjde za pěkný penízky

Reagovat
meno

Olejník je fail pořád.

Tak a tady s tebou přestalo mít smysl diskutovat.

Reagovat
cr7sux

Reagovat
ratusek

a ne snad? ještě řekni že odvádí výkony hodné jeho ceně

Reagovat
Spalovač šancí

výkony jo

Reagovat
mistr129

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Losinho

Tak to fakt ne.

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Hovorka byl zas fail hned po zápase se Zlínem. Já se tomu už jen směju. Dokud hráč asi nedá 30 gólů jako Komličenko, tak je to hned fail.

Reagovat
andrew96

Wtf, tos stihl odepsat Provoda...na základě čeho?

Reagovat
smazaný uživatel

Prosímtě...Slavia vůbec nemusí přemýšlet nad nějakým bídným jedním platem navíc.

Reagovat
ratusek

no teď ne. ono je vlastně pravda, že až se na to čínani vyserou nebo až se přestane dařit, tak to bude v piči celý no, jeden plat sem, jeden plat tam

Reagovat
Losinho

Jen prodej Krále zaplatil plat Součka se Stanciem asi na 3 roky (když odečtu prachy pro Teplice). Přičemž Souček nejspíš půjde už v zimě a o Stanciovi si nemusíme dělat iluze, že by tu i dohrával kariéru.

Reagovat
ratusek

no právě, Stanciu na vaši hru takovej vliv nemá, takže to je v pohodě, ale Souček má obrovskej vliv a otázka bude, jestli ho dokážete nahradit.

Reagovat
KingMaster13

Koukneme do Liberce a je po problému

Reagovat
ratusek

To je vlastně pravda

Reagovat
mayday

Breite?

Reagovat
KingMaster13

Spíš Mara Nicméně ten Breite by mě nepřekvapil když Trpiš dokázal udělat z Traoreho hráče co motal Sevillu tak bych se vůbec už ničemu nedivil

Reagovat
Losinho

Tak to už je jiný téma, no

Reagovat
Losinho

V článku je to myslím vysvětlený docela dobře.

Reagovat
Pablos

A kde ? Nikde nečtu proč nikoho pořádného nepřivedli.

Reagovat
Losinho

Že je takovejch útočníků málo a není prdel nějakýho sehnat. Pokud to nemá bejt chodec typu Rusáka.

Reagovat
Pablos

To neodpovídá na otázku, jak to řešili nebo řeší a jak se věci mají, jaké jsou jejich priority na post útočníka konkrétně. Článek jsou jen novinářské úvahy, to není odpověď Slavie jako takové. Navíc bylo téma o posilování před LM, né v momentální situaci, kterou článek případně se snaží úvahy rozebírat.

Reagovat
Losinho

Tak řešili to určitě a buď se rozhodli nechat původní hráče + Yusufa, nebo tam ještě chtěli nějakej příchod, co nevyšel.

Co jsem myslel tím, že to článek vysvětluje dobře - že je extrémně těžký najít hráče, kterej je gólovej, běhavej, alespoň průměrnej v kombinaci a v možnostech Slavie. Vždycky aspoň jedno z toho chybí a očividně zatím spíše obětují to zakončení, než fyzický dispozice.

Reagovat
mistr129

Reagovat
db18

Muris

Reagovat
Losinho

Největší palič od dob Kuky..

Reagovat
cristiano.K.

uplně v pohodě srovnatelný s Mickem

Reagovat
Blasphemer

No, právě že ani ne.

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
ondrasch77

A co maj asi tak dělat, když v Jablonci ani v Liberci zrovna nemaj nikoho na hrotu, kdo by střílel mraky gólů?

Reagovat
Beči

Já bych se naopak koupi Komlichenka nebo Šporara vůbec nebál. Ano, úplně nedisponují fyzickými kvalitami pro Trpišovského styl, ale jsou to oba špičkový kanonýři, což teď Slávka potřebuje. A jestli chtějí kombinaci obojího, budou muset sáhnout hluboko do kapsy a přívést prvotřídního zahraničního střelce a nalákat ho na peníze, aby se nad nabídkou z České ligy vůbec zamyslel.

Reagovat
Cottage

Nebál bych se v zimě stáhnout Matouška a zkusit ho na hrotu

Reagovat
mayday

To není FIFA nebo manager. V systému na jednoho útočníka tam musí být borec, co trošku obstojí v soubojích, podrží balón. Matouška s 50 kilama by tam roztrhali na kousky.

Reagovat
stajnko

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
valloire

Messi 67 kg, Matoušek 65. Messiho taky trhaj?

Reagovat
mayday

Matoušek není jaksi Messi a Messi ani nehraje čistej hrot.

Reagovat
valloire

to je snad jedno, ale určitě ho nešetří

Reagovat
mayday

Ok

Reagovat
smazaný uživatel

za část o útočnících.

Tady furt ti borci s Komličenkem…

Reagovat
vodka

Reagovat
Clichy

Panu Trpišovskému a celé Slávii fandím,jediné čemu nerozumim a nechápu jsou dva hráči kteří na Salvii podle mě nemají.Je to levý bek Zelený který nepochopitelně nastoupil proti Barceloně opět v záloze(katastrofa)a po vystřídání bojovnik Tecl..Bohužel jeho technické a další fotbalové dovednosti jsou velmi průměrné a to je s vetsím podivem že tenhle hráč nastupuje v tak důležitém utkání..Je otazka uda by byl někdo lepší?Bohužel utočná síla Slávie je velmi průměrná i na naši ligu..

Reagovat
meno

Tak ještě že nás netrénuješ

Reagovat
ratusek

jo protože v tomhle nemá pravdu.

Reagovat
meno

Pšššt. Ty jsi o právo na názor přišel

Reagovat
smazaný uživatel

Však Zelený je dlouhodobě nejslabší hráč, tak kde je problém?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem si jistej že za něj opravdu těch 20m někdo nabídne (Suka)

Reagovat
wyqinac

jelikoz ma od zimy vykupku 15m, tak za nej nikdo neda ani o euro vic

Reagovat
Spalovač šancí

Proč ne?

Reagovat
Puskas

Reagovat
wyqinac

protoze by ten kdo ho kupoval byl blbej? taky prijdes do alzy pro telku za 15k a reknes jim, ze vypada fakt dobre, takze jim das rovnou 20?

Reagovat
Puskas

A když ta telka bude v dražbě, tak ji získá ten, kdo dá víc. Prostě bude více zájemců a ten, kdo nabídne víc klubu i hráči, Součka získá.

Reagovat
wyqinac

Ok, takhle jsem o tom nepremyslel, kazdopadne pokud prijde vic klubu se zajmem o Suka, tak si stejne bude vybirat Suk podle platovych podminek a podle sympatickeho klubu, myslim ze Slavia uz do toho moc nema co mluvit kdyz nekdo aktivuje klauzuli.

Reagovat
Puskas

Jasně, to je též varianta, záležet bude i na agentovi, kam ho bude tlačit, Souček mi přijde, že by si i dal říct nechat se klubem přemluvit k odchodu do klubu, který nabídne stejné podmínky jako jiné kluby jemu, ale lepší peníze Slávce.

Reagovat
wyqinac

z druhe strany ale stejne tak muze treba prijit jen jedna nabidka za 15 ze zapadu a vyssi z vychodu a tam nepujde.. No uvidime

Reagovat
iHawX

takhle výkupky nefungujou, zájemce prostě dá slavii 15m a pak už je to jen na součkovi, kam půjde

Reagovat
Puskas

Ok.

Reagovat
smazaný uživatel

Když vidím třeba Karola Swiderskiho v Paoku, tak je to přesně ten hráč do Trpišova stylu, ale...Tady je prostě otázkou, jestli těch min. 150 mega by za něj Slavia dala...Já nevím, jestli to u Stancia nebyl limit nebo těmi příjmy z LM za hráče, atd. se to nějak navýší. Karol by do +- podobné ligy s mnohem bližší kulturou a samozřejmě celkovou vzdálenosti k Polsku si myslím, že by i šel.

Můj tip je ale příchod Vydry, potřebuje se už restartovat a se Slavií myslím, že i nějakou dobu trénoval v létě, takže tam vztahy budou dobré. Baník by ho samozřejmě nezaplatil a skončit v Jihlavě může až na konci kariéry (doufám, že to ale bude v Baníku ).

Komličenka popsal Piky přesně.

Reagovat
dave30

Myslíš, že Komličenko by měl při tepovce 170 (protože tu by po něm Trpišovský se svým napadáním vyžadoval) stejnou produktivitu jako při tepovce 120 (kterou má v Boleslavi)?

Reagovat
smazaný uživatel

Ne, neměl, však jsem to psal, že ho popsal v článku Píky přesně.

Reagovat
dave30

Jj, nečetl jse to tak dokonale.

Reagovat
dontcallmeandre

Jj, Vydra ideál. Ostřílený z 2.anglické,kde se hraje hodně zápasů ve vysokém tempu, nemusel by být úplně drahý (nicméně pořád nejdražší prestup do ligy s malým potenciálem ho znovu prodat), a Slavii by mohl vytrhnout trn z paty. Jestli bude sponzor, tak by to nemusela být špatná volba.

Ale já bych čekal spíš někoho, o kom se teď vůbec nemluví např. Šašinku (opravdu jen příklad), kdy zase bude 99% komentářů, že tentokrát už se Trpisovsky opravdu posral, a pak střelí 20 fiků za sezónu a v LM dá gól v 5 že 6 zápasů..

Reagovat
dave30

Jestli se nemýlím, tak Vydra šel do Burnley (nebo už do Derby) za částku kolem 10 milionů liber. V Burnley má letos plat 35 tisíc liber týdně. Takže by to nebylo moc drahé?

Reagovat
dontcallmeandre

10M£ je míň, než dotanou za suka. V éteru se mluvilo o otm, že by se měli plácnout přes kapsu a že útočníci jaké slavia potřebuje stojí i víc než 20 M€, tak v tomto kontextu to drahé není. Že to reálně drahé bude samoyřejmě vím, a rovno ujsme psal, že by to byl nejdražší přestup do ligy v historii.

Reagovat
dave30

Jasně, ale dáš třeba 250 mega + vysoce nadstandartní plat (jinak by sem nešel) někomu, kdo v podstatě 1,5 roku nehraje?

Reagovat
dontcallmeandre

No to není otázka na mně, ale vlatsně bych se nedivil, kdyby za 10M € moc vhodnějších útočníků nebylo. Ono taky záleží, kolik bych na ty nákupy a platy měl.

Souček už má raketu te´d a je jasné, že i ostatní budou chtít nové smlouvy, a není důvod jim je nedat. Slavia, pokud che udržet aktuální úroveň kádru se musí platově vyrovnat minimálně chudším zharaničním klubům. Což se reálně asi i děje a je to trend, se kterým začala Plzeň (dávad dostatečně solidní prachy, aby borci neutíkali dro druhých lig a podobně).

Takže, abych to uzavřel, pokud by nový sponzor přinesl dost peněz, abych dal za útočníka 10M € a adekvátní plat, bez toho abych ,musel kalkulovat snáslednýcm zhodnocením, tak může Vydra vyjít jako dobrá koupě (mě se to tak jeví, ale nemám data, ani knowhow, jako JT).

Reagovat
dontcallmeandre

A s tím, že aktuálně nehraje bych samozřejmě čekal, že by byl výrazně levnější než 10m€.

Reagovat
Losinho

Vydra je mimo finančně, nebo alespoň naposledy byl (začátek léta 2019? nevím jistě).

Reagovat
smazaný uživatel

Tak u vás záleží, jak to dál budete chtít dělat...Jestli je tohle strop nebo chcete víc. Třeba postup ze skupiny LM, v EL atakovat finále...Prostě si myslím, že budete muset hodně investovat, aby se to ještě zlepšovalo, teď vás všichni v Evropě znají, už vás nikdo nepodcení, takže ta role bude čím dál tím těžší a nemyslím si, že je dlouhodobě možné sestavovat tým s takovými ambicemi jen z hráčů momentální české ligy, i ve skvělém systému. Dorost nemáte úplně top, tam se mi zdá, že je taková Sparta dlouhodobě mnohem dál, nevím, jestli tam máte někoho tak kvalitního, že v průběhu příštího roku by se mohl do užšího kádru áčka probojovat, spíš o tom pochybuju. Na hostování hodně věřím Oscarovi, ale Matouškovi už třeba tolik ne, minimálně v současném systému Trpišovského, Baluta se pravděpodobně prodá někde do techničtější ligy nebo zpátky domů, s Musou bude hodně práce, Kuchta čistý průměr, Jugas je takový mladší Frydrych, Sýkora nevím, nevím...

Reagovat
Losinho

Tak už před začátkem sezóny se hlásilo, že je na čase taky končit v plusu. Vydru bych, pokud by měl stát fakt raketu, nechtěl. Jinak souhlas se vším.

Reagovat
dontcallmeandre

Uvidíme, jak dopadnou ti katařani. Číňani teď víc platit asi nechtějí.

Reagovat
Nadržený šimpanz

No myslím, že v zimě se Slávka plácne a dá za utočníka deset mega, ale to musí bejt fakt špica

Reagovat
Rolf

Mohli prohrát 5:1,pokud by Barca proměňovala šance,měla jich vyložených hodně.

Reagovat
Rarášek

Jo tak ty si Rolf .. Už to chápu.

Reagovat
mistr129

Reagovat
wyqinac

vzdycky cekam na komentar od Rolfa, abych se mohl zasmat

Reagovat
Lawman

Top evropské kluby jednoduše zaloví v jihoamerických vodách a za nevelký balík přítahnou trio anebo kvarteto jihoamerických hráču, z kterých vždy někdo začne plnit úlohu kanonýra.

Reagovat
Spalovač šancí

Já bych řekl, že nějakého útočníka Trpiš nakonec vykouzlí. Ještě před rokem měli kluci problém zpracovat míč, včera proti Barce si i po těžké přihrávce dokázali prvním dotykem posunout míč do strany a vyřadit napadajícího protihráče. Pokud Jindra zůstane ještě alespoň 2 sezony, bude i špičkový hroťák

Reagovat
ratusek

OT: na FB pořád čtu, jak O2 padá,,lidi si stěžují a už se ohání ČOIkou. Fakt je to taková hrůza?

Reagovat
smazaný uživatel

Mně jel ten zápas v prohlížeči furt. Dřív jsem měl i O2 internet a ten padal furt.

Reagovat
LuckyCharlie

Teď je to pomalu ob den, kdy to nejde na hodinu a více ..

Neumím si představit, že ten co si tam platí full TV za xy stovek může být s tímhle spokojený.

Ono stačí mrknout na facebook O2TV a podívat se na komentáře pod jejich "některí zákaznící si stěžují na ..." a uvidíš tu vlnu ze všech koutů naší republiky.

Je to nehorázný, že si člověk prostě platí za službu, která nefunguje kolikrát na dlouhou dobu a je to už víc než častý.

Reagovat
naheCZ

Já mám jen ten Sport Pack a pokud to zapneš třeba půl hodiny před sledovaným zápasem, tak je to v pohodě, pozdější přihlášení je někdy o nervy no. Nutno ale říct, že O2 si tohle ve chvíli, kdy má na fotbal u nás prakticky monopol, nemůže dovolit...Jinak, když jsem před pár let přišel do styku s O2 modemem u známého, tak to byla hrůza. Jsi tam pošteloval nastavení, musel si to restartovat a klidně sis mohl odskočit na 2 piva, než to znovu naběhlo....

Reagovat
srandamač

Teď se to docela kumuluje, navíc to bývá v nejsledovanější dobu. Na druhou stranu jsou už lidi tak zhýčkaní, že si stěžují na všechno všude. Když je každý rok odstávka teplé vody na týden, tak jsou všichni na větvi, ale kdyby se odstávky nědělali, tak následek už je nezajímá a stěžovali by si zase. Elektřina totéž.

Reagovat
naheCZ

Podívej se na to z jiné stránky: O2 si zaplatí státní exkluzivitu na vysílání LM a prakticky i na naši ligu. Nařizujou ostatním provozovatelům začerňovat obrazovky, nemají kvůli tomu problém jít klidně i k soudu. Všude plácaj, že se prostě doba posunula a je všude normální si za fotbal platit a že za to člověk dostane naprosto bezkonkurenční službu. A pak nejsou schopni zajistit ani provoz té služby...

Reagovat
srandamač

To já beru a O2 se určitě zastávat nechci. Jen narážím na to, že bychom chtěli všechny služby 24/7 po celý rok, což nejde asi nikde. Je třeba být trochu tolerantní. Teď, když to půjde třeba celý rok vkuse bez problému, tak se nevyrojí tolik lidí, aby poděkovali. U nás doma ,když to vypadne, tak si dámě trochu televizního detoxu a není třeba z toho dělat haló.

Reagovat
salami

Kvuli odstavce se nikdo nezblazni, problem je,ze tohle neni zadna odstavka, ale vypadek pri sledovani nejaky exkluzivni sportovni akce, z duvodu spatny technicky pripravenosti a to je podle me dost velkej rozdil, protoze spousta lidi si toplati prave kvuli ty akci. Ze se vecer nepodivam na film, prekousnu, kdyz si to predplatim kvuli 2 zapasum Slavie venku, tak me vypadky pri nich naserou dost.

Reagovat
ratusek

přesně. O2 je banda diletantů

Reagovat
r.mrazik

mne to spadlo vcera a neslo se prihlasit

ale treba slavie fungovala

Reagovat
lichna.

Já to mám v TV a jako pár výpadků bylo ale nic hrozného.

Reagovat
Bosko

Přestal jsem číst ve chvíli, kdy byl zmíněn ten kašpar a parodie na novináře Podroužek

Škoda, článek je to určitě zajímavej, třeba mu dám ještě šanci.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak zrovna tahle jeho zmíněná teorie je logická a není nikterak nová.

Ostatně si vyzkoušej zakončit na začátku tréninku a potom bezprostředně po X sprintech...

Reagovat
Spalovač šancí

To je tak, když se hodnotí podle člověka a nikoliv dle toho, co říká. Já ho vůbec neznám. A nevidím jediný důvod, proč to rozporovat. Ostatně pokud to dělá Trpišovský, Klopp a určitě i další trenéři, tak není ani proč

Reagovat
salami

Tak tohle je ale fakt objevovani Ameriky.

Reagovat
smazaný uživatel

No jo no, za 5 proher o gól si nic nekoupí...

Reagovat
andrew96

Běhání není běhání, naběhané kilometry o ničem nevypovídají, slávisté jsou dobří fotbalisté, ale pak se u Olayinky nedočítám o nějakých fotbalových atributech. V podstatě je dobrý hlavně v tom běhání.

Reagovat
smazaný uživatel

mne to prijde jako naprosta blbost, ta pasaz o zalostnem prvnim dotyku a primitivnim reseni sanci..

v ramci slavie patri technicky urcite k nadprumeru (imo ja bych nad nej radil jen stanciua a husbyho, na podobne urovni jako masopust nebo treba sevcik, kdy kazdy ma neco jineho navic), jeho hlavni vyhodou, ze ty dve veci ale dokaze skloubit. vedeni mice ve sprintu nebo schopnost pri nem prevzit mic do dobre pozice, ustat souboj..

podle me i reseni prihravek/zakonceni ma v hlave dobre, ale obcas proste kvalita nebo ten instinkt zabijaka chybi (jenze kdyby nechybel, tak neni ve slavii)

Reagovat
andrew96

Druhý odstavec souhlas, ale v řešení situací opravdu pokulhává, byť bych jej nenazval primitivním.

Reagovat
verv

Téměř dokonalá Slavia Jako hrajou dobře, to nebudu popírat, ale tahle masáž je už docela přehnaná.

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle ale vi i vratnej na parkovisti.

Reagovat
Kucka

Olayinku mám celkem rád, ale šíleně mě začíná ta srát ta jeho dementní přešlapovačka, po který ztratil několikrát balon proti Semedovi To ať si zkouší někde ve Zlíně, ale v LM by ten balon mohl častěji rozdávat.

Reagovat
Puskas

ve Zlíně nebo v Opavě

Reagovat
srandamač

Matoušek?

Reagovat
Reggie

Já ho teď viděl dvakrát za U21 a krom toho, že je to (podle mě) namachrovanej spratek, tak teda vůbec nic nepředvedl. A to hrál na křídle, kde by měl být asi nejlepší. Nicméně se budu rád mýlit, protože ten by mohl splňovat tu běhavost, ostatní požadavky nevím...

Reagovat
smazaný uživatel

Byl by Šporar takový risk, jak se píše? Nezdá se mi, že by to byl jen střelec, který má jednu povedenou sezonu ve slovenské lize, je mu to pálí dál a to i v evropských pohárech. Vypadá dost motivovaně, věk ideální, zakončení poměrně klinické, zkušenosti i ze zahraničí, navíc by nemusel být "tak" strašně drahý.

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Slovan bude podle mě za něj chtít nějakej nesmysl.

Reagovat
KingMaster13

Slovan by si o něj řekl velké prachy ale jako když už tak raději jeho než Komličenka. Ten Šporar víc maká pro tým a přeci jen dává goly i v EL a právě ty zkušenosti z pohárů jsou k nezaplacení

Reagovat
ratusek

Hlavně mi přijde strašně rychlej. Možná vidím jen pomalé stopery, ale rychlostí se vždy dostane do výhody

Reagovat
PtákOhnívák

Šporar ne... Slovan za něj bude chtít nesmysl a navíc, dost pochybuji o tom že by do Slavky vůbec chtěl. To by mu musela nabídnout alespoň to co bere Suk, spíš víc. Jestli bude přestupovat, tak bude rozhodně cílit na tu top5 ligu.

Reagovat
smazaný uživatel

Nevím, jaký má podmínky Šporar, ale nechci věřit, že má plat někde jako Souček. A pro Šporara by nebyl přestup do Slavie pokrokový? Jasně, jestli o něj má zájem top týmy top lig, pak o tom žádná, ale přijde mi, že by už byl pryč, kdyby tomu tak bylo. Nevidím důvod, proč by Šporar nechtěl. Slavia v téhle formě a sestavě může každý rok aspirovat na účast v Lize Mistrů a to mu nenabídně ledajaký klub.

Reagovat
Liquid

prej bere 80 000 eur, ale jak už jsem psal, viděl jsem ho hodněkrát, nevrací se, zápas v LM proti Sutejsce vyloženě odchodil, nijak netmelil tým a byl symbolem slovanistickýho úpadku kdy si každý hrál individualisticky na úkor týmového pojetí, tak jak by do Slavie nezapadl Kanga, tak Komličenko a Šporar rovněž ne

Reagovat
stas87

Tak si vytiahni hlavu z prdele a prestan sudit na zaklade zapasu so Sutjeskou..

Reagovat
dave30

Chceš nám namluvit, že Slavia je hned za top týmy z top lig? Ale jdi, ty brepto...

Reagovat
smazaný uživatel

A kde jsem neco takoveho rekl?

Reagovat
dave30

... Jasně, jestli o něj má zájem top týmy top lig, pak o tom žádná..

Rozumím tomu tak, že pokud by o něho měl zájem někdo jiný, tak by měl jít raději do Slavie. Asi nerozumím psanému textu...

Reagovat
smazaný uživatel

Bylo to mysleno tal, ze pokud Sporarovi lezi nabidky z lepsich lig/vyznamnejsich tymu, pak a) Nema cenu se bavit o prestupu do Slavie, protoze byl se k nim nez do Slavie b) pokud je Sporar odmita, pak asi by ho nabidka do Slavie nezlakala uz vubec. Jen to vypada, ze se ani jedno z toho nestalo, kdyz je Sporar stale na Slovensku.

Reagovat
dave30

Ale mezi těmi top týmy z top lig a Slávií je ještě spousta jiných týmů a pokud bude Šporar takto pokračovat, tak ve Slovanu určitě pokračovat nebude.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, to je velmi pravdepodobne, nepochybuju. Clovek treba doufa, ze lesk mozne LM by mohl treba zastinit napriklad tymy uprostred Bundesligy a podobne, ale to je asi blahove.

Reagovat
dave30

Je bláhové si myslet, že LM je větší lákadlo než kvalitní liga...

Reagovat
stas87

Sporar hlavne uprednostni peniaze a nie sportove hladisko. Nepride mi ako hrac s amibicami hrat jednu z väcsisch lig. Preto je pre neho Slavia absolutne o nicom. EL si zahra so Slovanom a tym ze dal zopar golov, tak na seba strhol pozornost. Ak v lete ci uz teraz v zime pride ponuka dajme tomu zo Spartaku, Slavie ci Basaksheriu, tak so Slaviou ani nezacne rokovat a len sa zasmeje nad tym.

Reagovat
KingMaster13

Přitom by tady dostal taky raketu

Reagovat
dave30

V dnešní době jsou všichni ti mladí pragmatici. Dříve se fotbalista doživotně zajistil pouze v těch nejlepších týmech a proto měli potřebu se posouvat nahoru. Dnes se fotbalista zajistí v Turecku, Rusku, Číně, arabském světě, v podprůměrném týmu PL, nebo dokonce v Champu. Má cenu riskovat?

Reagovat
r.mrazik

madl se tou glorifikaci zblaznil vice...takze...

Reagovat
exse

Není to o jednom hráči. Samozřejmě Tecl tam vypadal jak když hraješ fifu na cizím ovladači a posílit v útoky by měli, ale tohle je spíše shoda náhod (loni v EL jim tam naopak padalo všechno) a to že proste ještě nejsou adaptovaní na tenhle level. Když takovej Zelený nehraje ani v lize proboha.

Reagovat
Losinho

Hlavně zrovna Zelený nezakončoval vůbec špatně, i když teda nevím, proč se do toho pouštěl slabší pravou

Reagovat
smazaný uživatel

Slavie by měla hrát Premier League. Sice by všechny zápasy prohrála, ale se všemi hrála vyrovnaný zápas!

Reagovat
cristiano.K.

pěkně napsané

Útočníci, kteří ve Slavii aktuálně jsou nedají ani 15 golů v lize, natož v Evropě. Ono není problém jen v útočníkovi, ale obecně v proměňování těch šancí, protože takový Masopust je schopen se dostat víckrát do šance než hroták.

Yusuf nehrál základ ani v Bohemians pořádně, myslet si, že nám pomůže je bláhové. Mick a Tecl z lavičky jsou pro oživení užiteční, ale na základ to není a mnohem radši uvidím, že šanci dostane Matoušek a na křídle Sýkora.Škoda už má to nejlepší za sebou. Hrot musí přijít. Osobně bych šel do větší kvality a klidně na hostování Shick/Vydra nebo koupě Šporára.

Ofenzivní hráči dávají strašně málo golů, nebyl tu zmíněn odchod Štocha, jedna z příčin, proč dáváme méně golu. Při poměřování Stanciu vs Stoch je jasný vítěz Mino, který měl dal každý třetí zápas gol v minulé sezoně (260minut / gol), zatímco Stanciu se trefil 2x (533minut / gol) snad to bude po větším sehraní s týmem jen lepší.

Reagovat
Logan

Asi není náhoda, že Nezmar chtěl Haalanda před jeho přestupem do Salzburku. To by byl přesně Trpišův útočník, taky je vidět jak na tom je. Tohle je přesně typ hráče, který musíme hledat, najít a koupit dřív, než si ho všimne někdo jiný a zrovna v podobě Salcburku je v tomhle ohromná konkurence, protože oni dělají v podstatě to samé a mají na to ještě víc peněz a lidí.

Reagovat
smazaný uživatel

Aby ste se z ty Slavie neposrali, jeden bod hovori za vse pri dvou domacich zapasech...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Lawman

Jsem zvĕdav jak teď dopadne Slavie na Nou Camp protože Barca po prohře v lize a následující kritice bude extrémnĕ motivována to napravit a fackovacím panákem se stane témĕř dokonalá Slavie. Její triumf nad zoufalým Baníkem tomu nezabrání

Reagovat
Skalda29

Je hrozná škoda, že Slavie zrovna je ten čtvrtý tým ve skupině

Mít tam někoho hratelnejsiho, tak by snad ukopali aspoň EL.

Reagovat
Rolf

Tak si to přehoď a udělej čtvrtým týmem Barcelonu.Hratelnější soupeře dostat nemohli,

protože v EP zatím předvedli kulové.

Reagovat
Lawman

Prosím Vás prestaňte s glorifikací Slávie ve smyslu téměř dokonalá. Herně určitě předvedla velmi dobrý fotbal ale ten se hraje na góly a Slávie je vstřelila pouze dva ve třech zápasech. V odvetných zápasech nebude mít Slávie výhodu domácího prostředí a podcenění ze strany Interu už nebude hrozit protože Italové se svojí hrou na čekané si přijedou do Prahy pro 3 body a Dortmund bude motivovaný maximálně bodovovat proti Slávii. Stejně i Barcelona bude chtít si usmiřit své fanoušky a tak se bojím, že oba zápasy venku skončí těžkým debaklem.

Reagovat
Rolf

Nějaký Pikous asi úplně zblbnul.

Reagovat
Lawman

Stále se hovoří a píše o nemohoucnosti útoku a absenci střelce, který chybí Slavii k tomu, aby dosahovala lepší výsledky. Pojem útok se nevztahuje na útočnou formaci ale na herní činnost, na které by měli mít podíl všichni hráči mančaftu. Do gólové šance se nedostávají jen útočníci ale dostávají se do ní jiní hráči a když nedokáži své šance proměňovať, je to vizitka o neschopnosti týmu jako celku a ne absence kanonýra. Už se konečňe nad tím někteří zamyslete

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele